2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Focicsapat focicsapat jajj de sok van....

    ...olyan, mint a Debreceni csak is egy van, a gólszerzééés tudomáánya....a Lyon meg elmehet a bús pic*ába!"

    Hát így indultunk neki tegnap délután a Debrecen és a Lyon csapata között vívott küzdelemnek, amit a Puskás Ferenc stadionban rendeztek meg. A buszon már odafelé igencsak jó hangulat alakult ki, megtanultuk az összes DVSC indulót, kiközösítettük az egyetlen Lyon drukkert-akit találtunk a buszon, még a Lyonra is fogadott a nyavalyás, hát milyen világban élünk?! :D
    Volt a buszon arcfestéstől kezdve a finom vörösboron keresztül a "Vesszen Trianon"-ig minden. Nagyon kellemeset csalódtam a társaságban, igen kultúrmódra sikerült szurkolniuk.


    Nagyon gyengén kezdett a Debrecen, aminek sajnos meg is lett az eredménye, de annyit azért megjegyeznék, hogy a játékvezető sporttárs valószínűleg egy másik meccset nézhetett, ugyanis a végén már elesni sem mertek szegény debreceni srácok, mert azért is sárgát/büntetőt kaptak. Volt két tizenegyesünk, amit nem ítéltek meg, és jó pár olyan büntető (köztük néhány, amiből később gól lett) amihez köze sem volt a DVSC játékosainak.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 3

  • Jogászok a TTK-n

    Hosszú volt az elmúlt huszonnégy óra. Gyakorlatilag megállás nélkül dolgoztam valamit, aludni sem sikerült, épp csak lehunytam a szemem pár órára miután a szokásos telt házas hétfői TK-s buliból Krisztikéhez értem. A képek elvileg már elérhetőek ITT.

    Szóval miután a telefonom első, második, de még a harmadik ébresztési kísérlete is kudarcba fulladt, nagy nehezen rávettem magam, egy tál csokis müzli elfogyasztására, aztán pedig nekiálltam annak a munkának, amit tegnap este bíztak rám. Választási plakátokat kellett készítenem, egészen konkrétan a TTK-n, október 5-én induló HÖK választások plakátjait. Hogy biztosan ne aludhassam ki magam, arról maga a HÖK elnöke, Csonti gondoskodott, ugyanis három verziót kért a plakátból, hogy tudjon miből választani. Na, köszi...a plakát végül két verzióban készült el, amelyeket nemsokára itt is megcsodálhattok, ha pedig a kedves olvasó a TTK-n tanul, akkor tessék szavazni!

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 1

  • Reális Feladat

    Ma ismét volt szerencsém a kedvenc órámhoz, amit rögtön úgy kezdtem, hogy mentességet kértem a táblára való irkafirkálás alól. Történt ugyanis, hogy néhány hete alaposan megfáztam, vagy csak elkaptam a rettegett H1N1 vírust, és ennek megfelelően mára semmi bajom leszámítva az irdatlan köhögést, amit egy éhes, hiénacsoport sem lenne képes túlugatni.

    Szóval elkerülvén, hogy a tüdőm telemenjen krétaporral, és úgy sípoljak, mint egy gumikacsa, kértem a tanárt, hogy ne kelljen táblához mennem, amit ő el is fogadott. Az óra gördülékenyen haladt, de ahogyan azt már a Buksis feladat óta sejthettük, nem az volt az egyetlen mókás példa, amelyet Andrew S. Tannenbaum 900 oldalas kemény fedeles könyve szolgáltathat.

    A feladat a következőképpen hangzik:

    "Egy helyi telefontársaságnak 10 millió előfizetője van. Minden készülék rézvezetékkel kapcsolódik a telefonközponthoz. A vezetékek átlagos hossza 10 km. Mennyit ér az előfizetői hurkokban található réz?
    Tegyük fel, hogy a vezetékek keresztmetszete kör, átmérőjük 1mm, a gyártásukhoz felhasznált réz sűrűsége 9 g köbcentiméterenként. A réz kilogrammonkénti felvásárlási ára $ 3. "

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 6

  • Újabb BKV Botrány

    Bár rendszeres olvasója vagyok a Bombagyár néven ismert közösségi blognak, nem minden nézetükkel és általuk írt cikkel tudok teljesen azonosulni. Részben ezért is nem vagyok még regisztrált tagja a közösségnek, noha sok szimpatikus gondolatot, érdekes ötletet láttam már a fent említett weboldalon lehozott cikkek íróinak klaviatúrájából.

    Ma dél körül volt néhány szabad percem ezért úgy gondoltam, hogy gyorsan megnézem mi történt a nagyvilágban, ilyenkor általában a Bombagyárat is megnyitom, sokszor előfordult már, hogy objektíven, a tényeket nem elhallgatva tájékoztattak olyan eseményekről, amikről a sajtóban vagy egyáltalán nem esett szó, vagy csak szimplán elhallgattak dolgokat, esetleg átszínezték az egész hírt. Honnan tudom, hogy erről volt szó?! A Bombagyár számos esetben videó felvétellel bizonyította, hogy igazat mondanak.

    Szóval erre a cikkre bukkantam. A BKV két NŐI ellenőre és egy valószínűsíthetően kisebbségi férfi, kis híján maradandó sérüléseket okozott egy utasnak, csak azért mert nem volt jegye. Visszaütni sem esélye, sem pedig lehetősége nem volt ugyanis elvileg az ellenőr is közfeladatot ellátó személy.(?!) Nem tudom, hogy valóban így van-e, de ha igen akkor ezen megint csak érdemes lenne elgondolkozni.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 142

  • Lövöldözés Újhegyen

    Ugyan olyan őszi vasárnap reggel volt, mint a többi. Álmos fejjel nyitottam fel a laptopot, ám a kijelző fénye még erős összehúzódásra késztette a szememben található izmokat. Válaszoltam egy e-mailre és egy privát üzenetre, amit a fototrend.hu fórumán kaptam, aztán pedig elújságoltam egy kedves barátomnak, hogy megint nem lesz nagyobb vakum, ugyanis az eladó fél még törötten is sokat kér érte. :(

    Kedves barátom hívta fel a figyelmem arra, hogy éjszaka lövöldöztek, itt nem messze tőlünk. Igen meglepődtem ezért hát gyorsan fel is lapoztam a naptárat, a Windows tálcájának jobb alsó sarkában, hogy megtudjam, milyen dátumot írunk, de nem, nem volt április elseje. Ezen igen meglepődtem, de azért utánanéztem a neten és valóban valaki, valakire lövöldözött itt az este, úgy, hogy az illetőnek pont a farpofáját találta el. Emberölési kísérlet miatt indítottak eljárást, de további felvilágosítást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adnak ki.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 0

  • Vezetéskultúra

    Ismét találkoztam egy kedves sofőrrel. A Budai Vámnál, Komló felé vezető oldalon, a Szatmári szerelvénykereskedés után nem sokkal van egy S alakú kanyar az útban, és ez a sávokra is kihat.

    Az alsó lámpától indulva haladtunk, egymás mellett egy barnás-piros színű Suzuki Ignissel, amit egy őszes "ÚR" (nemsoká' kiderül miért az idézőjel) vezetett. Ez a f@sz (emlékeztek, egy mondattal korábban Ő volt az idézőjelben említett "ÚR") egyszerűen mellőlem próbált meg sávot váltani. Persze ha nem rajtam keresztül szerette volna ezt kivitelezni, akkor nem lett volna semmi probléma.

    Ő ennek ellenére megpróbálta, szerencsére nem sikerült nekem jönnie, a reflexeim erősebbek voltak annál a kényszernél, hogy később, miután a betétlapot kitöltötte hülyére verjem, egy félkilós, teszkós, félbarna kenyérrel, és inkább fékeztem. Még csak meg sem állt ez az idióta, ment tovább a saját kis tempójában.

    Sajnos miután utolértem és mellette kb. tíz másodperces dudaszóval jeleztem, hogy mit csináljon a kedves édesanyjával, majd megelőzve még lehetőséget biztosítottam neki, hogy tükörből megcsodálja a középső ujjamat, sem volt hajlandó semmilyen jelzést adni felém, hogy "Bocs!".

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 3

  • AIDS ellenszer és drogos anyák

    Tegnap a híradóban hallottam, hogy áttörést értek el az AIDS gyógyításában. Valami olyasmiről volt szó, hogy a "védőoltás" amit Thaiföldön kifejlesztettek, a beoltottak 31%-át megvédte a megfertőződéstől. Lehet, hogy én vagyok hülye, de most komolyan beoltottak 16.000 embert ezzel a védőoltással, aztán a vírussal is?! Remélem, hogy csak én gondoltam végig rosszul ezt a dolgot, és csak valami elkerülte a figyelmem.

    Drogos anyákról pedig az egyik kereskedelmi csatorna műsorában hallottam. Ami kiverte nálam a biztosítékot az az volt, hogy az "anyuka" (mindjárt megértitek miért az idézőjel), elmondta, hogy miután meg tudta, hogy terhes - ekkor már öt hónapos terhes volt - leállt mindenféle droggal, egyet kivéve. Ez persze dícséretes is lehetne, ha mondjuk azzal az eggyel is leállt volna, és nem függőséggel született volna meg a pici, de amikor közölte, hogy Ő nevelni akarja, de nehéz lesz, mert ugyan ott a pici, aki ösztönzi arra, hogy kevesebbet fogyasszon, de ott a felelősség, a teendők is amik arra késztetik, hogy többet fogyasszon, na akkor egy pillanatra elgondolkoztam. De ez még mindig nem a vége.

    Megkérdeztek valami jogvédőt, aki azt mondta, hogy olyan létesítményeket kellene létrehozni, ahol a drogos anyák, tudják nevelni a gyerekeiket, és közben anyaghasználók tudnak maradni. Érted?! Nem leszoktatjuk őket, inkább lehetőséget biztosítunk nekik, hogy a kicsiből is drogost neveljenek. Éljen!

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 0

  • Canon játszóház, sztárvendég: EOS 7D

    Krisztike volt olyan kedves és az ágy mellé lépve a hátamba térdelt. Kellemes érzés ez reggel nyolckor, amikor az ember megpróbálná kialudni magát, ráadásul beteg is. Miután kikísértem Krisztit, szerettem volna aludni még egy kicsit, gyorsan lebeszéltem Zolikával, hogy menjünk Árkádba Canon játszóházra, aztán döglöttem még vagy egy órát mielőtt készülődni kezdtem volna.

    Leadtam apumnak a lakáskulcsot, ugyanis átment a szomszédba segíteni, majd nyúlcipőt húzva trappoltam a buszmegállóba. Titkon reménykedtem, hogy lesznek olyan rendesek, hogy ingyen kipucolják a 400D-met, hát tévedtem... sajnos nem volt ingyen szerviz. Volt helyette 7D az új 15-85 USM obival, meg 5D MkII is. Voltam olyan okos, hogy itthon hagytam a CF kártyámat így képekkel nem szolgálhatok, de annyit azért elárulok, hogy erőteljesen "Must Have" érzést kelt mindkét kütyü. Amikor kezembe vettem a 7D-t és a keresőjébe néztem, hirtelen ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy lerúgjam az első sor állványt, majd a leendő üldözőim elé borítva Zo barátomat, futásnak eredjek és mentsem a cuccot. Végül úgy döntöttem, hogy inkább, legális keretek között teszek szert egy ilyen csodára - valószínűleg évek múlva, ugyanis egyelőre nincs rá keret :( . Morogva, izzadva adtam vissza, az úrnak tehát a 7D-t, aki a Canontól érkezett, és egyébként nagyon segítőkész volt.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 3

  • A Titokzatos Zsarnok

    Az épület ablakain megannyi napkorong tükröződött és bearanyozták a folyosókat...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 5

  • H1N1 vs. ETR

    Pár napja arra ébredtem, hogy kapar a torkom. Örültem is neki baromira, de nem volt mit tenni, menni kellett órára, olyan órára, amit még fel sem vettem, merthogy tantárgyfelvétel csak 18-án déltől lesz. A következő nap elég érdekesen telt, voltam focizni, ami betegen marha nagy élmény, főleg, hogy szétrúgtam a bal sípcsontom a kapufán egy szerencsétlen esés közben, este meg weben néztük a DVSC meccset.

    A következő éjszakát nem kívánnám az ellenségemnek sem. Nem kaptam levegőt, köhögtem, nem tudtam aludni, folyton felébredtem, és felébresztettem ezzel Krisztikét is. Valamikkor hajnalban már leköltöztem a földre, hogy legalább Ő nyugodtan aludhasson, de ez önmagában nem ért túl sokat, hiszen mindig volt valami bajom. Aztán berohantam órára, ahol jegyzőkönyvet írtam, amit persze másnap délig le kell adni.

    Apropó jegyzőkönyv. Az ügy érdekessége, hogy külön jegyzőkönyvet írunk, nem elég páronként egyet írni, hogy lehetőleg dupla munka legyen vele és ne lehessen megosztani azt. Ám ha ez még nem lenne elég, a mérési leírásokat tartalmazó PDF fájl jelszóval van védve, hogy külön képletszerkesztővel kelljen leírnod mindent a jegyzőkönyvbe, és az elméleti háttereket is gépelned kelljen. Korábban már írtam Buksiról, aki olvasta ismeri az olvasás-írás óra rejtelmeit egy BSc képzésben, most már van gépírás is.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 0

  • Vezéri(ga)zgató leszek

    A mai naptól elvileg törvény mondja ki, hogy nyilvánosságra kell hozni az állami vállalatok vezetőségének juttatásait. Hurrá! A bama.hu szerkesztői hatalmas fába vágták a fejszéjüket, amikor úgy döntöttek, hogy legalább a szeretett városunkhoz kapcsolódó fizetéseket megpróbálják nyilvánosságra hozni. Gondolom a cégek rendszergazdái, és vezetősége nagyon hálás nekik ezért a lépésért, egy kis balhé mindig jó reklám, ráadásul a weboldalt is sokan látogatják majd. Más kérdés, hogy a nulla billentyű igen hamar kikopik majd a cikk írójának klaviatúráján, nem túl valószínű, hogy ilyen igénybevételre tervezték. Nézzétek csak végig a listát, aztán tegye fel a kezét, aki meglepődött.

    Én csak azt nem értem, hogy akik annyira sírnak, hogy demokrácia, meg tartsuk be a törvényeket, azok ilyenkor hol vannak? Amikor egy veszteséges állami céget vezető illető, és az őt körülvevő talpnyalók milliókat visznek haza minden hónapban, akkor hol vannak azok, akik állandóan hangoztatják, hogy majd ha Ők lesznek hatalmon más lesz?! Tessék, lehet tenni ellene. Ha valaki egyszer már hatalmon volt, és itt most egyáltalán nem akarok ujjal mutogatni, annak biztosan vannak olyan kapcsolatai ahol ezeknek a milliós béreknek, és százmilliós végkielégítéseknek utána tud nézni.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve

  • Buksi A Nagy Sávszélességű Bernáthegyi

    Most, hogy nagyjából feldolgoztam, hogy hétfőn dél és délután két óra között tulajdonképpen háromfelé kéne szakadnom, és megértettem, hogy fekete munkásokat alkalmazni, akik órára járnak helyettem és jegyzetelnek nem csak nem szép dolog, de mivel nem tudnak, magyarul én meg nem tudok spanyolul nem is túl kifizetődő, jöjjön az idei kedvenc bemutatása. Túlléptem azon is, hogy a mostani BSc-seknek már nem kell kémiát tanulni, csak minket szo*atnak vele, hurrá!
    Szóval Számítógép hálózatok gyakorlatnak hívják az ominózus kurzust. Ugye mekkora király vagyok, hogy itt mindenféle idegen szót használok egy mondaton belül?!

    Az óra előtti szünet gyakorlatilag eseménytelenül telt, kis kockulás, hírezés fototrendre majd amikor a tanár megérkezik laptop hibernálása és táskába süllyesztése volt a program. Kedves csoporttársam első észrevétele a tanár felé arra irányult, hogy milyen vicces dolog lenne, egy informatikával kapcsolatos gyakorlati órát egy olyan teremben tartani ahol az óra tárgyával, számítógép hálózatokkal, de legalább számítógépekkel is megoszthatjuk a légteret. A válaszon még én is ledöbbentem pedig sok mindent láttam és hallottam már..."Nincs rá szükség".

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 4

  • Kell egy kis áramszünet...

    A hét nagyobb részét Krisztikénél töltöttem ugyanis itthon az áramszolgáltató 3 napig egyfolytában gallyazott meg karbantartott és ezért az áramot is lekapcsolták. Jó kör volt, főleg, hogy a kocsi akkumlátoráról kellett keringetni a vizet a napkollektor rendszerben, mert a csövek 180fok körüli hőmérsékleten könnyen felrobbanhatnak, ha nem tudják hova leadni a hőt. A vasárnapi TK-s beköltöző buli igencsak jól sikerült, nem akarnék számokat írni, legyen elég annyi, hogy a DJ pulttól az italpultig cirka negyed óra alatt jutottam át, pedig a fotósokat általában előre engedik. A teremben képtelenség volt nem izzadni, pedig mentek a ventillátorok és amit lehetett azt kinyitottak a szervezők, de ilyen tömegre szerintem ők sem készültek. Az órarendem mondhatni tökéletes lett, hétfőn csak három helyen kell lennem egyszerre, persze ez az én hibám is mert a háromból kettő, korábbi félévekről visszamaradt tantárgy, de hát ez van. Egyébként, ha így marad, simán fogok tudni dolgozni is a suli mellett, ami azért vicces, mert így lesz pénzem is, amit a technológia (fotós felszerelésem) további fejlesztésére fordíthatok, esetleg ellátogathatok majd egy-egy workshopra, hogy a tudásom is fejlődjön. Objektívet továbbra sem találok, lehet, hogy kevésért akarok jót kapni, de ez van.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.