2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tanuljunk meg olvasni!

    Elég rég írtam ide, de most van egy kis szabadidőm, és aludni nem akarok.

    Nemrég vettem barátnőmmel közös lakunkba egy TP-Link TD-W8920GB tipusú ADSL routert. Mindent sikerült bekonfigurálni, ment rendesen. Azonban néha fagyogatott. Mondom, ebből firmware frissítés lesz.

    A TP-Link weboldalán a Product-ok alatt nem volt ezt a típust, csak a TD-W8920G-t. Reméltem jó lesz, és nem lesz belőle semmi gubanc, hiszen csak egy altípus. Routeret és a gépet kábellel összekötöm, elkezdem firmware frissítést az oldalról letöltöttel. Végigmegy, reboot, éééés nem szinkronizál... :(

    Párszor megpróbáltam régebbiekkel is, semmi. Majd egy weboldalon láttam, hogy van linkelve firmware. Felrakom, szinkronizál. :)

    Ennek fele sem tréfa, mi volt ez? Jaaah, hogy a Support alatt van ilyen típus, és ki is van linkelve az összes firmware. Akárhogyis, szerintem itt valami Annex-es kompatibilitási gond lehetett (router Annex B, míg a firmware-ek, mint kiderült, A-sok), vagy simán rossz volt a firmware. :)

    Folytatás...

    shark300 14 éve 4

  • Miért jobb a Husi mint a FuSi?

    Problémám 2006. októberében kezdődött. Akkor vásároltam meg egy Fujitsu-Siemens Amilo Pi 1556-os...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 15 éve 74

  • SpeedTouch és minden áll [frissítve]

    Sikerült egy jó kis albérletet szereznem itt Debrecenben, egyedül "csak" annyi volt a probléma, hogy nem volt net. Az hagyján, hogy van szemben DigiNet, itt nincs (pedig az eredeti honlapjuk szerint itt is volt, már majdnem aláírtuk a szerződést), UPC adja a tvt, de netet nem, így kénytelenek voltunk Tréonlányozni. T-Home Favorit vagy micsoda a csomagunk, lényeg az, hogy kaptunk egy SpeedTouch 780 gateway-t. Bár ne kaptuk volna.
    Hátrányai:
    -melegszik
    -lassú
    -fagy naponta többször
    -ha lefagy, újraindul
    -ha újraindul, és wifin csatlakoztatva vagy, természetesen megszakad a kapcsolat, de többé nem is jön létre a gép újraindításáig
    -nem csatlakozik automatikusan pppoe-n keresztül
    -véletlenszerűen eldobja a vonalat, lásd előző pont
    -sokszor nem is képes kapcsolódni
    -újraindítás után annak adja az összes portforwandingot, aki először csatlakozik
    -újraindítás után kell neki két perc, mire wifi felébred annyira, hogy meg lehet próbálni hozzá csatlakozni
    -elvileg négy wifi csatlakozhat rá, de gyakorlatban csak kettő
    -ha mégis csatlakozna rá a harmadik, véletlenszerűen kiválaszt a csatlakozottak közül valakit, akinek az IP címét odaadja neki, IP ütközés nélkül egyszerűen letiltja az IP címétől megfosztottat
    -néha nem látszik a gépeken a wifi kapcsolat egészen az SSID átírásáig
    -tűzfal összes beállítása ki/be
    -képtelenség rá csatlakozni, ha nincs bekapcsolva a SSID Broadcasting

    Folytatás...

    shark300 16 éve 4

  • ADSL kálvária - Revolutions

    Na jó, szeretem a Mátrixot, de azért már egy kicsit túlzás... Tegnap kaptam egy levelet,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 14

  • ADSL kálvária - Reloaded

    Ez csak egy kis rövid írás, az előző folytatása az utóbbi napok történéseivel.

    Szóval: 6-án, hétfőn hallgatom a Slágert, egyszercsak elhallgat. Hurrá, már megint nincs net. Vége a jónak. Modem, router reset, újrakonfig, kapcsolat van, sávszél nincs. Hoppá, azaz hogy van, de csak felfele! Ott töretlen 17K, lefele viszont 0,5-0,6K. Vár, lehet általános hálózati hiba, letelt a félóra. Gyortárcsázás Datanet, géppel beszélget, hiba elküld Hungarotel. Másnap úra van sávszél. OK, ez is egy szép nap. Szerdán hív a Hungarotel, frankón megy-e minden. Minden OK, telefont leteszi, olvasok tovább. 3 óra múlva hív a Datanet, hogy megy-e a net? Szintén ''leokézom'' a csajt, leteszem, olvasok tovább.

    Másnap, 9-én ülnék le netezni, nincs net. Nézem a router logját, autentikációs (jaj de nehéz szó...) hiba, már egy félórája. OK, Datanet felhív, ilyenkor mivan? Elbetűzteti velem a jelszót, rossz a jelszó, ő nem tud belépni. Ok, várok egy kicsit, addig aggódás, lehet, hogy bevonták a jelszót, ugyanis a postással nem vagyunk túl jóban (Ő kezdte!), lehet, hogy az eltűnt számla az Ő lelkén szárad (eddig még nemkaptunk olyat...). Megvitattuk ezt a lehetőséget, majd félóra múlva redial. Mondom, mi a bajom, kérdezi, mi az ügyfélazonosító a számla bal fel... Mondom még nem kaptunk számlát. OK, akkor mi a telefonszámom? Rendben mondom neki. OK, hibadetektálás: mit csináltam eddig?

    Folytatás...

    shark300 17 éve 0

  • ADSL kálvária

    Boldog vagyok, hogy megírhatom ezt a cikket. Boldogságom oka később kiderül. Az egész...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.