2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan ne vagjuk tonkre a prohardver lapcsaladot

    Elolvastam az irast meg utana kovetkezo ~100 kommentet tobbet mar nem birtam mert leegett az agyam.

    1-2 pelda hogy mire gondolok:

    másik kommentem nem értetted, itt nem fejtem ki, hogy egy demokráciában (még olyanban is, mint ez) hogyan nem kényszeríthet még a Ph sem valamire amit nem szeretnék megtenni... kicsit távolabbról kellene ehhez elindulni...

    rengeteg ilyen van aki azert kapcsolta vissza az adblockert mert X Y joska admin/moderator szerinte nem volt fair

    Komolyan mondom eszmeletlen. Nem szeretnek kozhelyekkel meg agyonszetragott csontokkal dobalozni de ennel jobban nem tudnam elmagyarazni egy kulfoldinek hogy milyen a magyar mentalitas.

    Tenyleg nem akarok sokat irni errol csak roviden reagalnek erre a 2 tipikusan elofordulo kommentre:

    1 - Senki nem kenyszerit rad semmit ocskos. Nem kell nezned a Prohardvert.

    2 - Osszeveszek valamilyen Moderatorral es blokkolod az egyetlen bevetelforrast amibol a Prohardver fent tartja magat? Te tenyleg ennyire ostoba vagy?

    Csekkoljatok pl ezt az oldalt:

    https://www.forbes.com

    Folytatás...

    sg22 6 éve 214

  • Regi Asus laptop felujitasa

    Baratnomnek van egy ~5 eves Asus x53s tipusu laptopja. Nagyon vigyazott ra, ahogy neztem igen jo allapotban van meg mindig ennyi ido utan, viszont elojottek rajta a tipikus hibak...

    Az aram csatlakozoja kontakt hibas lett. Eloszor csak neha ugralt toltes/nemtoltes kozott, ahogy teltek a napok/hetek mar egyre gyakrabban. Az utobbi par napban pedig mar majdhogynem hasznalhatatlan lett - folyton elveszitette a kontaktot. Mondta, hogy cserelt egyszer adaptert hozza es utana megjavult. Nezegettem a csatlakozot illetve az adaptert de nem tudtam eldonteni hogy melyik lehet a hibas ugyhogy rendeltem egy utangyartott toltot hozza mondvan ha megis a csatlakozo lesz a hibas akkor csak visszakuldom a toltot es visszakapom a penzt. Meg is jott a tolto de ahogy sejtettem a laptop csatlakozoja volt a hibas igy visszakuldtem.

    Megneztem hogy mennyiert csinalnak meg ha elkuldenem szervizbe es lattam hogy 70 eur-t (kulfoldon elek) kernenek erte. Szereltem mar laptopokat jo parszor, de az utobbi par evben nem. Az elozo munkahelyemen forrasztani is megtanultam, szoval ugy dontottem hogy mivel ez egy regi laptop es azert ennyit nem erne meg a javittatasa meg jo kis projektnek tunik, megjavitom en.

    Folytatás...

    sg22 7 éve 14

  • Elkapott a gepszij ismet, avagy 4ks gaming pcm tortenete

    Sziasztok!

    Legutobbi bejegyzesem ota tortent a gepemmel jo par downgrade/upgrade. Legutobbi konfigom:

    Xeon E3-1270v3 (~4770)
    asrock b81
    gtx 960 2gb
    2x 128gb ssd
    8 gb ram
    lg 34um65-p (34" ultrawide screen)

    Az egesz kezdodott egy eger vasarlas otletevel... hihetetlen.
    Sima logitech egerem volt, de megvettem a Doomot es nem volt valami acelos.
    Nem akartam sokat kolteni, nagyon megtud szaladni az arcedula az egereknel (IS!).
    Akcio volt pont aznap, igy vettem majdnem fel aron egy corsair raptor m30-at. 4000 dpi, kicsit vilagit, semmi extra, nekem pont megfelel casual gamere.

    Itt kellett volna megallnom, de komolyan.

    Haaat ha mar van uj eger hogy nez ki mellette az a koszos oreg trust billentyuzet, a bal ctrlt neha nem is veszi be, fene egy meg venni kene egy uj billt. hat az arak itt meg magasabbak mint az egernel...
    eloszor csak ujat akartam venni, 50 eur korul, de beleneztem a topikokba, meg olvastam mindenfele tesztet, es vegul mechanikus mellett dontottem, ami meg 100 eurotol indul. atnyergeltem a hasznalt oldalra, es talaltam egy corsair strafe rgb-t , 4 honapos, 100 euroert postaval. hat lecsaptam ra!

    Ha mar benne voltam a lenduletben, kineveztem h jo, akkor most ez egy periferia upgrade honap. Van egy monitor amit 2 eve kineztem mar, de mindig lebeszeltem magam a megvasarlasarol.

    Folytatás...

    sg22 8 éve 7

  • Kesz a vizem

    Sziasztok!

    Megosztok par kepet veletek az elkeszult rendszeremrol. Eloszor Corsair obsidian 800D-be tettem a cuccost, de nem nezett ki jol meg nem is fertek el benne a dolgok ugy ahogy szerettem volna. Elozo heten megrendeltem egy Phanteks Enthoo Primoo hazat, tegnap meg is jott, ma meg bekoltoztem.

    Szerintem nagyon jo lett : ) Ugy nez ki ezzel az UV fennyel + UV csovekkel mintha latnad a gep beleit :D

    Vegso konfig:

    4790K, XFX R9 290X, 2x4 GB A-Data 2400 Mhz, 2x120 GB SSD Raidben, Seasonic 620M PSU

    (jobb klikk a kepekre es megnyitas uj oldalon, akkor nem lesz elforditva)

    sg22 9 éve 3

  • Megjottek a cuccok

    Megjott ma az utolso csomag, igy megvan (remelhetoleg) minden ami kell a proci levizezesehez, meg a fenyekhez! Hetvegen fogok nekiallni, munka utan este eselytelen. Par kep:

    sg22 9 éve 3

  • Vizes cuccok berendelve

    Sziasztok!

    Veget ertek az unnepek, volt egy kis idom ezzel foglalkozni, gondoltam ideirok par sort - megrendeltem / megvettem a vizhuteses cuccokat.

    Ami mar megjott : EK-CoolStream RAD XTX (360)

    13MM (1/2) Bitspower Schroeffitting Paar - G1/4 (2 stuks) Matt Black

    Ami uton van: Koolance D5 PMP-450 Pump, Bitspower Water Tank Z-Multi 150

    Ezekhez hasznaltan jutottam hozza jo aron. (alig voltak hasznalva, a radiator par hetet, a tartaly semennyit, a szivattyu fel evet)

    Amit most rendeltem meg a highflow.nl-rol:

    Folytatás...

    sg22 9 éve 13

  • Konfig upgrade

    Sziasztok!

    Jo sok ido telt el az elozo bejegyzesem ota. Baratnoztem, buliztam meg ugy nem igazan mozgatott hogy folytassan a vizhuteses projektemet. Azota szingli lettem, meg kibuliztam magam, meg ujra elkapott a laz, ugyhogy ugy dontottam hogy nekiveselkedek.

    Nekialltam a tervezesnek, es mar a legelejen belattam, hogy bizony gyokeres valtoztatasok kellenek ide.
    Ugy akarom megcsinalni, hogy lehessen latni mivan bent a gepben, fasza ledekkel megvilagitani, lehessen latni a blokkot a tartalyt mindent. Ezt a Bitfenix Prodigy-vel nem lehetett volna megvalositani, hiaba vettem hozza plexi oldallapot. Mivel az alaplap talca vizszintesen van, a videokartya teljesen eltakarja a belatast a hazba.

    Ha mar lud, legyen kover alapon - vettem egy Corsair Obsidian 800D-t, szepen elfer minden ebben a hatalmas toronyhazban. Tokeletes a ralatas minden komponensre a hatalmas plexi oldallap miatt. A mini-itx alaplapom igy elvesztette ertelmet, lecsereltem egy MSI Z87-GD65 Gaming-re. Az I5 4670k-m minden OC nelkul alapon (3.4 GHZ turboval 3.8 GHZ) egy stressz teszt elinditasa utan felment 90 fokra + raadasul total antituning peldany volt (max 4.3ghz jott ossze, stressz teszt elinditasa utna 5 mp-el throttlingolt). Ennek is mennie kellett. Ha mar vizzel hutok csak huznek az atkozott procin. Vettem egy 4790K-t, ami igy utolag igen jo vetelnek bizonyult.

    Folytatás...

    sg22 9 éve 2

  • water cooled pc

    A való világ elkezdődött, Simon csinálja a balhékat, én meg úgy döntöttem, hogy megcsinálom életem második vízhűtéses PC-jét, csak most megpróbálom a lehető legprofibban, pénzt nem sajnálva rá. Elsősorban nem a PC erejére/hűtés teljesítményére helyezem a hangsúlyt, hanem hogy minél jobban nézzen ki. Nem vagyok egy nagy ezermester, nem szeretnék nagyon furkálni meg házat vágogatni, de ha nagyon muszály egy kis módosításra hajlandó vagyok. Ha nagyon belemerülnék a furásokba/vágásokba, biztos, hogy tönkretenném a gyönyörű kis házamat, és vehetnék egy újat :Y .

    Ahogy írtam elsősorban nem rekordok döntögetésére akarom használni a gépet, de azért ha rászánok 400-500 eurot a vízhűtésre, legyen már alatta egy normális vas. Elég hülyén nézne ki, ha egy C2D 8400-as konfigra tennék ilyen drága vizet :)

    Először kis mini-itx konfig-ban gondolkodtam. Az utóbbi 1-2 évben nagyon népszerű lett a SFF gépek, házak, alaplapok iránti kereslet. Egyre többen váltanak át a hatalmas világverő házakról, kis kompakt mini-itxes dobozkákra. Az igazat megvallva, nekem is sokkal jobban bejön ez, egy kis dobozka, elfér az asztalon, semmi sallang, csak ami kell az van benne. Nincs felesleges hely, valami pluszt beszeretnél rakni erősen gondolkodni kell hogy hova.

    Folytatás...

    sg22 10 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.