2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az Orbit és a DDoS

    Szép, de tényleg...kár, hogy szinte egyetlen egy magyar hírportál sem írt róla, én legalábbis nem találtam információt a Google segítségével, magyarul...

    Lényeg, hogy a népszerű, és ingyenes Orbit Downloader nevű letöltés menedzser program egy bizonyos verziójától kezdve aktív SYN flood és DDoS támadásokat lehetett indítani úgy, hogy a támadásban részt vevő gép felhasználójának fogalma sem volt róla, hogy bármi rosszat tenne (mint ahogy általában), a program a frissítéseken keresztül töltötte le a támadási "listát".

    A nagyobb és népszerű "program beszerző" oldalak már eltávolították a listájukról az Orbitot (pl. Download.com, MajorGeeks, Softpedia), persze nálunk magyaroknál még mindig jól elérhető...

    Azért írtam erről, mert ezt a programot egy ideig én is használtam, igaz, csak a hármas verzióig, és ott már kezdett idegesíteni a reklám.

    "Orbit DDoS" címszavakkal keresve rengeteg információt lehet találni, ha jól veszem ki a hírekből, az ESET bukkant rá először a turpisságra.

    Egy kis olvasnivaló, angolul:

    Folytatás...

    Samus 11 éve 2

  • Kiöregedtem?

    Régen (14-19) nagyon ment a játék, elég sokat játszottam minden nap, de volt egy jó öt év kihagyás, filmet néztem, netezgettem, nem játszottam. Most (23, lassan 24) elővettem pár régi játékot, RTCW, Zuma, és komolyan mondom, nem megy. Csalnom kell, mert egyszerűen nem olyanok a reflexeim. Kiöregedtem volna?

    Samus 11 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.