2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • "Táccs", avagy az érintőképernyős telefonok

    Bő egy évvel ezelőtt nagy telefonvásárlási láz tört rám, mindenáron mindentudó készüléket akartam...erősen gondolkodtam PDA-telefon beszerzésén is, de ezt elvetettem, mert nem volt annyi pénzem, hogy egy "mindentudó" modellt megfizessek, az elérhető árúaknak pedig a tudása nem felet meg. Mert hát olyan kellett, hogy: GPS (lehetőleg működjön Garmin vagy iGo termékkel), Wifi, autófókuszos kamera 3+ megapixel, videofelvétel 30 fps (lehetőleg VGA vagy nagyobb felbontás) rádió, 3.5" jack (de legalább 2.5"), majd miután belemélyedtem a tesztekbe, rájöttem, nekem Symbian kell. Mert az okos. Nagyon.

    Ezeknek 90%át nem használom. Amit igen, az a lista rövid: jack csatlakozó, néha fényképező, szökőévente egyszer a GPS, esetleg Wifi az Árkádban, ha várok a buszra...

    Tehát a "táccsszkrín" kategória kiesett. Végül egy N82-re tettem le a voksom. De sajnos nem jártam túl jól, de ez egy más történet. Vagyis igen, de ez pedig egy újabb másik történet.

    Folytatás...

    Samus 14 éve 46

  • Tárhelyet nekem...

    Üdvözlet,
    újabb probléma elé kerültem. Eddig a noteszről az adataimat (letöltött dolgok, sorozatok, stb, stb...) az asztali gépre mentettem, majd onnan írtam ki. Egy 250es WD Caviar és egy NEC ND-4550A író volt (tudom, nem a legújabb, egy három éves darab, de nagyon meg vagyok elégedve Vele). Az adatok ciblását innen oda egy 40GB Maxtor winchesterrel oldottam meg, ami egy szép alumínium házban csücsül, gépre USB segítségével csatlakozik, így átlag 22 Mb/s sebességgel mozognak az adatok.

    Ám most ez a gép átkerül máshová, így más lehetőséget kell keresnem adataim tárolására.

    Két kérdést is felteszek, mindenki, aki használ ilyet, vagy tud tippet adni, ne fogja vissza magát, íjon az idevágó fórumba.

    Első lépésként egy külső házba szerelt nagy kapacitású HDD beszerzésén gondolkodtam, ebből is a 2.5" részlegben, mert ezek kicsik, nem melegszenek, halkak és nem szükséges külön táp hozzá. Ám elvetettem, mert azzal találtam szembe magam, hogy néha nem elég az USB ereje, kevésnek bizonyul, az eszköz nem működik. Néha még külső táp is kell...

    Ekkor áttértem a 3.5" kategóriára, külső táp, nagyobb méret, hűtő, kellemes hangok...

    1 TB, WD, 5400 rpm/8 Mb cache, USB, Firewire, eSATA (ez utóbbi nincs a noteszemen), 24000+szállítás, vagyis 26500 a vége.

    Folytatás...

    Samus 14 éve 2

  • Microsoft, Te erőszakos

    Ritkán járok fel MSN-re, nem vonz már régóta. Pedig volt, hogy éjjel nappal online voltam. Ha ott voltam, ha nem. Na mindegy. Most viszont be akartam jelentkezni. Erre jön az üzenet, hogy a folytatáshoz telepíteni KELL a legújabb verziót. Mondom: Nem. OK. Erre megszakad, visszakapom a főablakot, jelentkezzek be. Még kétszer eljátszotta ezt, majd meguntam, és rögtön megoldás után néztem.

    Hogy jelentkezzünk be régebbi klienssel?

    Mily meglepő, hogy hivatalosan nem lehet a régi jól bevált üzenetküldőt használni. Sokáig 8.1-et használtam, majd valahogy kényszer hatására 8.5-re módosult. Most viszont erőltetni akarja a 2009-et, ami egy kalap ...egyrészt kérdezés nélkül feltelepít egy rakás hülyeséget (ezt csinálná a 8.5 telepítője is, ami szerencsére nálam akkor nem működött).

    Szóval leszedtem egy úgynevezett Stand Alone telepítőt, ami csak a Messengert rakja fel, semmi mást (hirtelen nem tudok magyar linket adni, vagyis mégis, itt a blog, benne a linkkel.)

    Szép is volt, működött is, még Plus!-t is raktam fel, és Vista Messenger témát. Nagyon szép (de így már sajnos nem működött a reklám eltávolítás, erre egyébként figyelmeztetett is a program).

    Most viszont rá akart kényszeríteni az új verzióra. Beintettem és mint írtam, elkezdtem keresgélni.

    Folytatás...

    Samus 14 éve 12

  • Életem első motorja

    A tegnapi nap folyamán megvettem életem első saját motorját, egy Aprilia SR50 Racing típust. Persze szokás szerint, mivel ez nálam már levakarhatatlan hagyomány, nem úgy működik, ahogy kell. A gyertyapipa a ludas, elvileg. Már a próba alatt megállt alattam: húzom, megy, 70, lassulás, motor leáll. Nem is indult el. Mint kiderült, az eladó szerint a gyertyapipa kilazult. Visszanyomta, indítás. Üljek fel. Mondom robogóra? Persze. Kettőnk alatt (jó 200 kiló + önsúly) 60. Szép. Végül annyira megtetszett, hogy megvettem. reméltem hazafelé kibírja. Hát nem. Kilométerenként megállt. Miután megkínáltuk rendesen szigetelő szalaggal, nagyjából bírta négy öt kilóméterig. Vicces, hogy kilazul, néha még megy, csak a sebesség kicsit csökken, de ha ilyenkor elengedem a gázt, a motor azonnal leáll, ha tövig húzom még a gurulás alatt, kicsit nehezen, de újra elindul és húz. Ha visszanyomom, gond nélkül teszi a dolgát. Alapjárat szép (ha már rendesen meg lett szívatva, mert kézi szívatós a kicsike), gázadásra megfelelően reagál. Pedig tegnap este nem volt túl meleg az idő, a hőfokjelző sem kúszott feljebb az alsó egy négyzetnél magasabbra, pedig jó 15 percen keresztül nyélgázon húztam. Második rúgásra indul, önindítóval is viszonylag gyorsan (1-2 mp). Nem mondom, hogy nem fogadtam volna el automata szívatót...elvileg 2002/01 évjárat, hozzáértők szerint viszont a blokk '99 körüli. A motor Osztrákból származik.
    A holnapi pipacsere után leírom a tapasztalatomat.

    Folytatás...

    Samus 14 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.