2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • FM-transmitter

    Üdvözlet,
    elsősorban azoktól a kollégától szeretnék segítséget, illetve tanácsot kérni, akik FM-transmitter nevű eszközt használnak autójukban. Tervezek venni egyet, mert a fejegységen nincs AUX bemenet, kazetta adaptereket pedig nem hajlandó kezelni (Sony XR-C6100R a fejegység). Néztem a neten többfélét, amin megakadt a szemem, az a Soundfly SD és Soundfly AUTO nevű készülékek, mindkettő képes sztereó átvitelre, RDS képes (ez jó pont), SD kártyát is kezel a jack bemeneten kívül, és még távirányítója is van. Mindezt kemény 8000 magyar valutáért...
    Akik használnak ilyen eszközt (nem pont ezt a márkát), mi a véleményük róla? Hatékony? Jó, tiszta a vétel?

    Samus 15 éve 8

  • Énekeljünk együtt

    Még nagyon régen (azt hiszem középsuli elsőben) egy haverom mutatta ezt nekem. Emlékszem, soha sem találtam meg utána, de most ráakadtam. Egyszerű, de nagyszerű. Ha szomorú vagyok, a Folk/Death/Doom/Industrial/Funeral Metál mellett ez is feldob.

    Énekeljünk Együtt

    (Némítás a jobb felső sarokban, érdemes kipróbálni.)

    Aki el tudja énekelni a szöveget, hiba nélkül, azt meghívom egy virtuális sörre.

    Samus 15 éve 10

  • Az élet nagy dolgai

    Nemrég iWiW-en írtam egy üzenetet egy lánynak, válasz volt, épp "ismerkedtünk". Valahogy beszédes kedvünkben voltunk, írt pár személyes dolgot, én pedig elárultam Neki egy titkot. Akkor fogalmaztam meg ezt, ami azóta a profilomban is kint van. Számomra felfoghatatlan dolog a végtelen, mint fogalom. Ez valószínű a Mátrix című alkotásból ered. Régen utáltam azt a filmet (mindent utálok, ami siker, de még nem volt hozzá szerencsém, így vagyok az Apple termékekkel is), egész addig, amíg meg nem néztem. Azóta kedvencem lett. Hihetetlen dolgok vannak benne, amit ugyanakkor még igaznak is lehet hinni, gondolni. Itt most nem arról van szó, hogy tudsz repülni és kilómétereket ugrani, meg időt lelassítani. Sokkal több mondanivalója van a filmnek. Végül a harmadik rész rakta fel a pontot az i-re. Mert bár elég érdekes vége lett, Smith és Neo monológja azóta is híres, bennem is mély nyomot hagyott. Kicsit elkalandoztam. Tehát végtelen. Nem hiszek benne. Mert: "minden, aminek kezdetet van, véget is ér."
    Jöjjön a rövid szöveg, majd egy kevés magyarázat.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 11

  • Nyertem az Ausztrál lottón!

    Nem tudom, meddig marad meg ez a bejegyzés, van már pár ilyen, de ezt most (pár napja) kaptam, szép 18as Comic Sans MS betütípus (az első "formázott" Spam), kár, hogy a Spam között landolt. Nem tudja ez a Gmail, mi a jó :D

    A szöveg:

    feladó: carol sweet <mrs.sweet1113@msn.com>
    válaszcím: rev.fr_markedward@ymail.com
    címzett: -én-
    dátum: 2009. szeptember 7. 3:50
    tárgy: Gratulálunk! Award 2009 Notification (forduljon a követelések ügynök.)
    küldő: msn.com

    FROM THE DESK OF THE Vice President INTERNATIONAL PROMOTIONS / PRIZE AWARDS OSZTÁLY AUSTRALIAN INTERNATIONAL nyereményjátékok LOTTERY CORPORATION.

    COOL STREET
    Paul Green VULLE Ax34587,
    Ausztrália.
    Ref: 435062725
    Gy.sz.: 7050490902/189
    Gyoztes no: GB8101/LPRC

    GRATULÁLUNK!?

    Kedves Lucky gyoztes,

    Ennek célja, hogy tájékoztatni Önt, hogy Ön nyert pénzdíj az ötszázezer AMERIKAI DOLLÁR ($ 500,000.00) 2009-es évre az ausztrál promotion.From Lottó Lottó beépített program.This van egy bónusz elosegítése lotto Ausztráliában, amely teljes egészében alapuló elektronikus A gyoztesek kiválasztása használó e-mail címek néhány oldalon.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 2

  • Youtube videó, az első

    Feltöltöttem életem első Youtube videóját.
    A 2009-09-06-os Zrínyi Emlékünnepség záróünnepsége utáni tűzijátékot vettem fel, gondoltam megosztom a nagyközönséggel. Először feltettem a sima MP4 formátumú fájlt (Nokia N82), de ennek szggatásos lejátszás lett az eredménye. Ekkor Any Video Converter nevű ingyenes, de nagyon hasznos programmal átkonvertáltam avi-ba (Xvid, eredeti 640x480@30fps, 2 mbps (ennyi volt az MPEG4 is)), ez már röccenés mentesen megy. Ajánlott HQ-ban nézni (tettem kis lufit, ami erre figyelmeztet). Ami érdekes, hogy az eredeti videó 7:10 hosszú, a feltöltött pedig 6:36, de végig megy a műsor, akár az eredeti. Ez mitől lehet?
    Ha valaki kíváncsi rá, megtekintheti itt: http://www.youtube.com/watch?v=Jl83rsWp69c
    Értékeléseket, kommenteket szívesen fogadok :)
    A minőségről annyit, hogy a zajtól eltekintve szerintem nagyon jó (viszonyítási alap egy miniDV kamera, bár ég és föld, ott semmi zaj vagy bevillanás, igaz, akkor teljesen sötét volt, itt pedig közvilágítás ment), bár vannak benne villanások (fehér, kék, hol fél képkockányi, hol egész, általában egy pillantásnyi, mikor robbannak a rakéták), ez valószínű az érzékelő játéka.

    Samus 15 éve 10

  • Bukósisak

    Megjött az új (és első) bukósisakom. Van öröm és bódottá' Nem egy nagy eresztés, Motowell márka, típusa OFJ Silver (ki nem találjátok a származását). Viszont szép. És szállítással együtt 5950 magyar valutáért kaptam. Vicces, de a használatira, amiben egyébként a magyar nyelv az első (és van benne még pár, de Angol kimaradt...), azt írja: A sisak biciklizéshez készült. Na bumm. Eléggé nem hasonlít a kerékpár sisakokhoz...ez a legnagyobb méret, XL, pont jó a fejemre. Szerintem robogóhoz tökéletesen megfelel.

    (Képek kattintásra nagyban nézhetőek, a fura méret az én hibám, 5 MP fele, Infranview batch módban 50%-ra állítottam a méretet). Az utolsó kép a bélést hivatott bemutatni, vakuval készült, és valóban sötétkék színű.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.