2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lvl up

    Ma lettem 0x16 éves!

    #,
    ###
    ## ##
    ## ##
    ####
    :
    #####
    ######
    ## ##
    ## ##
    ## ##
    ## ##########
    ## #############
    ####### ###############
    #############################
    .###################################
    #####################################;
    ## ##.
    ## ##
    #####################################
    ## ##
    ## ##
    ## ###
    ##### #####
    ### ##################################### ###
    ### ## ## ###
    ## ## ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ## ##
    ## ##################################### ##
    ## ##
    #### ####
    ###### ######

    Folytatás...

    saja 11 éve 4

  • Mindenféle gondolat - bizalom, egyéniség

    Szeretném jobban megismerni, megérteni, szeretni. Mitől félek? A kudarctól, az elvesztegetett időtől? Túl nagy a büszkeségem, nem merek kiállni amellett, amit érzek. Fáj, ha becsapom önmagamat, de az tovább fáj, ha olyanon töprengek hetegik, "mi lett volna, ha". Most is rengeteg gondolat átsiklott az agyamon, főleg hazafelé jövet, a buszon, amikor már senkivel nem tudtam megosztani, vagy leírni. Ragaszkodok, vagy tényleg szeretem? A kinézete, a mosolya, viselkedése tetszik, vagy valami más? Önző vagyok?
    Ki az, akiben igazán meg lehet bízni? Szerintem nincs olyan ember. Legalábbis nincs olyan, akiben mindig feltétel nélkül megbízhatnánk. Akkor mégis mihez mérjük a megbízhatóságot? Talán Isten az, akiben mindig meg lehet bízni? Egy biztos pont, egy támasz? Talán. Vagy lehet, hogy ez a csoportosulás egy hatalmas átverés, ún. social engineering kezdeményezés, és az elején elhitetik velem, hogy megbízhatok bennük, majd önszántamból adok meg olyan információkat, melyből építkezve tudnak kicsalni pénzt? Na ez már túlságosan is paranoid gondolat. Persze ha valóban így lenne, akkor meg már azért emelem kalapom előttük, mert ilyen nagy dolgot vittek véghez. Együtt.

    Folytatás...

    saja 11 éve 3

  • Köszöntés

    Szervusztok, kedves Logout-osok!

    Régóta figyelem már a lapcsaládot, olvasgatom a híreket, teszteket, de csak pár éve regisztráltam ide, s csak pár hete kezdtem el írni is. Igaz, hogy ez már az ötödik személyes bejegyzésem, de csak most fogok bemutatkozni. Nevem saja. Közelebbi ismerőseim is így becéznek néha (sokszor).

    Nyílván azok, akik olvasták az előző írásokat már nagyjából képben lehetnek, milyen gondolatokkal is terhelem az agyamat. Mostanában. Kizárólag mostanság tévedek ilyen-olyan hülye témákra. Máskor ennél is bonyolultabb és hajmeresztőbb fogalmak keringenek a buksimban.

    Kezdjük valahonnan az elejétől. Vagy inkább a közepétől, nagyjából álalános suli vége felé. Ugyanis ekkor kezdtem el rendszeresen olvasni a Prohardver! és néha a hozzákapcsolódó többi lapot is. Ez lehetett úgy kb. 2003. vagy 2004. környékén. Akkor valamilyen középkategóriás AMD-s géppel töltöttem a netről az infókat, illetve inkább játszottam. Érdekelt, hogyan működik a számítógép, infóból - és főleg a BOOLE algebrás, és az algoritmusos feladatoknál - mindig ötös voltam :D .

    Folytatás...

    saja 11 éve 3

  • Mindenféle gondolat - isteni sugallat?

    "Nem mondhatom el senkinek,
    Elmondom hát mindenkinek"

    Nagyjából ez az érzés fogott el, akkor, amikor elhatároztam, hogy elkezdek ide is írni. Mert, ha élőben, beszélgetés közben mondanám el valakinek mindazt, ami bennem van, valószínűleg világgá szaladna, vagy ha nem is, minimum kőszoborként odaragadna adott pozíciójához. Mondhatnék olyanokat is, hogy minden összefügg mindennel és végre egy kicsit úgy éreztem, megvilágosodtam. Na de jöjjön a naplóbejegyzés:

    *** 2012. 11. 27. ***
    14:50

    Őrület. Végre el tudom kezdeni leírni azt a rengeteg gondolatot, amit érzem, hogy le kell. Most sikerült csak elkezdenem. Egy nagyon érdekes, nagyon sok, komoly témájú beszélgetésben volt részem délelőtt 11:30-tól egészen délután fél kettőig. Nem szóltam sokat hozzá - bár megtehettem volna -, de annyira lekötött a sok gondolat, és a téma, hogy egyszerűen nem szerettem volna megszakítani semelyik hozzászólást. Persze az sem lett volna illő, ha gondolataim tömkelegét rájuk borítom egyszerre és abból hámozzák ki a számukra szükséges információt. Nagyon gyorsan szeretném ezt most begépelni, mert még emlékszem (talán) a fontosabb elemekre, motívumokra, gondolatokra a beszélgetésből, amiket - úgy gondolom - nagyon nagy kár lenne a feledés homályában veszni hagyni.

    Folytatás...

    saja 11 éve 1

  • Mindenféle gondolat - álmodozás

    *** 2012. 11. 26. ***
    15:46

    Elkezdek valamiről írni. Ha egyszer elindulok valamiféle gondolat mentén, akkor szinte magától jönnek a szavak, kifejezések, ötletek, mi legyen a téma, amiről véleményt fejtek ki. Legyen mondjuk a bizalom. Egy nagyon fontos fogalom, emberek között szokott létrejönni, illetve megszűnni. Enélkül nem jöhetnének létre normális emberi kapcsolatok, nem fejlődhetne a társadalom, a technika, a tudomány. Volt, hogy mások visszaéltek a bizalmammal és volt, amikor nem tudtam úrrá lenni a kíváncsiságomon, s mások magánszféráját sértettem meg ezzel. Végül én is megbocsátottam, s ők is nekem.

    Nagyon sok dolog van, amit nem úgy csináltam volna, ahogy az valójában megtörtént. Persze kár bánatoskodni a múlt felett, de azért lehet álmodozni. Ha tehetném, nem erre a szakra jelentkeztem volna, jobban csináltam volna meg az érettségiket, előbb csatlakozok a kung-fu egyesülethez, jobban összebarátkozom az osztálytársakkal, nem fektetek annyi energiát fölös dolgokba, nem lennék annyira szerény és több önbizalommal felpezsdítve dolgoznék egy jobb világ megépítésén. Persze ha már olyanon agyal az ember, mint a jelenlegi lelke, gondolatai, elméjének az időbeni visszarepítése X évvel ezelőtti önmagába, akkor miért ne tehetné, hogy megjegyez egy csomó fontos dolgot, ami történt. A lottószámok memorizálása tűnhet a legjobb ötletnek, ám azzal csak pénzt tudnánk kicsalni.

    Folytatás...

    saja 11 éve 0

  • Mindenféle gondolat - internet, közösségi oldalak

    Az internet, internetes eszközök hatása a társadalomra.

    Manapság egyre több ember ül le a gép elé, hogy időtöltésként kedvenc közösségi oldalát (oldalait) böngéssze (a számára kedvenc böngésző programjával, kedvenc operációs rendszerén futtatva, kedvenc márkájú, architektúrájú - esetlegesen kedvenc hardverelemkből összerakott - számítástechnikai eszközén). Bekapcsolja, elindul, ráklikkel, nézi. Mosolyog, szomorú, s közben bambán mered a képernyőre. Görget, "scroll-ozgat", olvassa a mások által - szándékosan vagy nem szándékosan - üzent információk tömkelegét. Esetleg használ szűrő script-eket, és csoportokra vannak osztva az általa megjelölt ismerősök. Hirtelen talál egy számára viccesnek ható képet, gyorsan odairányítja a kurzort a "tetszik" feliratra és kattint egyet. Ezek után már mindenki, aki - akár ismerőse, akár nem - ismerőse a képet feltöltőnek már látja, hogy ő megnyomta a gombot, mely valamilyen oknál fogva azt hivatott szimbolizálni, hogy valakinek tetszik valami, vagy szereti, vagy esetleg más érzéseket keltett benne.

    Folytatás...

    saja 11 éve 0

  • Mindenféle gondolat - legutóbbi napló bejegyzésem

    Előzetes

    Üdvözlök mindenkit, aki véletlenül elolvasná az első személyes bejegyzésemet! Lehet, kissé elvont, általános gondolatokat fogok leírni - bemásolni régebbi naplófájlomból -, ám úgy érzem, vannak, amiket érdemes megosztani másokkal is. Nyelvtani és stilisztikai hibák előfordulhatnak az írásokban.
    Most pedig a 2008. 05. 28. óta növögető kis, pár száz KB-os szöveges fájlom legutóbbi bejegyzését másolom ide.

    Napló bejegyzés
    *** 2012. 11. 23. ***
    12:53

    Sziasztok!
    Megint elkezdek leírni dolgokat, amiken elgondolkoztam az utóbbi időben. Most éppen itt ülök a déli épület nyílvánosan használható számítógépes termében, a loviban. Zenéket hallgatok, híreket olvasok, videókat nézek. Elvileg diszkrét matematika 2 előadás van, aminek csak a második felére megyek be. Az előadó nem csinál mást, csak szimplán felolvassa a jegyzetet a számítógép monitoráról, s közben kivetíti azt. Ezt egy text-to-speech program is meg tudná csinálni. A teremben - ahol ezt a felolvasó délutánt tartja - úgyis elég hideg van. (Megjegyzés: nem először járok be, és van egy csomó jegyzetem. Lusta vagyok, el lehet ítélni ezért.)

    Folytatás...

    saja 11 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.