2016. május 31., kedd

Gyorskeresés

Ryu blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Spamek, azért ezt nem kéne

  Van az a pont amit nem kéne átlépni, még ilyen véglényeknek sem:

  root@blue-greenhot.xyz Sztojka Antal KURVA ANYÁD ! :@
  pisti ezt nem gondoltam volna, hogy megcsal a feleségem veled........

  Blogbejegyzés 1 hete 14

 • Steam Market analízis FAIL

  Ha valakit kicsit is érdekel a Steam Market működése, biztosan kutakodott már egy keveset, hogy vajon hogyan is lehetne pontos adatokat szerezni. Ha mégse, akkor íme, megelőzendő az időpazarlást.

  Nos, sajnos a Valve nem áraszt el ilyesféle lehetőséggel, sőt hivatalosan API-t se ad a piachoz. Kis kutakodás után azért hozzálehet jutni bizonyos szürke zónában kínálkozó lehetőségekhez:

  Pricehistory
  Priceoverview

  Ahogy láttam, ezeket igen sok bot, elemző program és egyéb kiegészítő használja. A probléma ezekkel, kivonatolva:

  - Egy-egy piaci tranzakció nem azonnal, vagy egyáltalán nem jelenik meg a history-ban.
  - A priceoverview és a history néha köszönőviszonyba sincs egymással

  Konkrét példa:
  Egy random skin:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 0

 • "átváltoztatja a járművet néggyé"

  Spam-ek már megint. Egyre rosszabbak jönnek. Próbálom értelmezni, de nem megy:

  Töltsd fel az autótartozékaidat könnyedén.
  Ez az, egyetlen tartozék átváltoztatja a járművet néggyé .
  Bővíti a hozzáadott kényelemre szolgáló eszköz tartozékopcióit.
  A készülék beilleszkedik a legtöbb gépjármű italtartójába.

  http://itt-az-osz.com/konyhai-termekek/100-reszes-tortakeszito-keszlet-1-390-ft-ert-reszletek

  Na szóval. Én ugyan feltölteném az autótartozékaimat könnyedén, ha tudnám, hogy kell azokat feltölteni. Mert hát ha a hűtőfolyadék extra lenne, akkor menne a mutatvány, de nem az, szóval dilemmában vagyok. De egyúttal izgatott is, jöjjön a többi, ne kímélj.

  Azt is szeretném, hogy az autóm négy legyen, bár nem tudom, hogy a levél írója négy autóra gondolt, vagy négybe vágott autóra, vagy 4*4 meghajtású autóra, vagy egyéb megoldásra. Nekem az első tetszene, jöhetne 4 autó, ha csak egy tartozékot kell megvennem, legyen az mondjuk egy gomb.

  Jöjjön a durva rész. Tartozék opciót nagyjából a világ összes terméke tud bővíteni, de hozzáadott kényelmet, bizony nem sok. Főleg nem mondjuk egy darus kocsi emelője. Ugyan a tartalmi rész nem tér ki rá, de végül kiderül, hogy valamit az italtartóba kell dugni. Itt ugye még feltételezhet az egyszeri olvasó bármi palackot, mini hűtőt, vagy tudom is én mit.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 2

 • Birtoklási vágy

  Néha elkap a vágy, hogy birtokoljak bizonyos dolgokat, aztán persze alábbhagy az igyekezet. Hogy miért, a lista után egyértelmű lesz:

  Autók:
  Nissan Skyline 2000 gtr

  Skoda Octavia Rs

  Ferrari 288 GTO

  Ferrari 412T2

  Motorok:
  Custom Triumph

  Ducati 996

  Harley Davidson

  Házak:
  Mediterrán ház

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 10 hónapja 13

 • Futár üt F8

  Mindenkinek van egy érdekes története tele kérdésekkel, íme az enyém.

  Történt nem is olyan régen, hogy rendeltem egy pc házat egy webáruházból. Mivel nem a fővárosban lakom, ezért kiszállítást kértem, méghozzá Pick-Pack Pontra, azon prózai oknál fogva, hogy az ingyenes. Minden rendben zajlott; 2 nap alatt megjött a csomag, legalábbis erről kaptam tájékoztatást sms-ben. Betértem hát a megadott helyre, ahol is elkezdődött a nem várt meglepetések sorozata.

  Az első sokk akkor ért, amikor nem találták a csomagom, pedig az funkciójából fakadóan nem egy gyufásskatulya. Végül sikerült meglátnom az egyik sarokban egy, szépen fogalmazva is, szakadt dobozt, rajta a ház gyártójának logójával. A felfedezésem beindította az ott lévő ügyintézők memóriáját és elmesélték, hogy ez szemmel láthatóan sérült, ezért Ők ezt bizony visszaküldték. A történetnek azonban nem volt vége, mert a folytatásból kiderült, hogy meglepetésükre a csomagot nem is oly sokára visszahozták, szépen körbe tekerve valami ragasztóval, azzal a kiegészítéssel, hogy ez nem sérült. Mit volt tenni, átvették és értesítettek, hogy itt a csomag, így kerültem én most ebbe a remek helyzetbe. Mutatták, hogy a csomagon díszeleg egy fecni, miszerint ne vegyem át, ha sérült, de mivel tudjuk, hogy ez nem sérült, ezért át kell vennem. Miután kifizettem, az esetleges problémáimat a webáruházzal rendezhetem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 12 hónapja 14

 • Napi sajtó III

  "Peter Macdiarmid fotós és grafikus az első világháborúból származó fotókat montírozott rá régi felvételekre."

  Innét, ezzel a képpel indítva.

  "[...] származó fotókat montírozott rá ÚJ felvételekre."

  Blogbejegyzés 2 éve 1

 • A spamek se a régiek már

  Megszaporodtak az igénytelen spamek. Lehet, hogy soha nem volt igényes darab, na de ezek:

  Kedves Cégvezető! Engedje meg, hogy tájékoztassam Önt az Európai Üzleti Iskola fiatal vezetőknek, illetve frissen kinevezett vezetőknek szóló, valamint a vezetői utánpótlás számára javasolt képzési, illetve továbbképzési programjáról, amelyet pályázatos formában utolsó alkalommal hirdetünk meg.

  Friss, fiatal, leendő vezető képzés vagy továbbképzés. Everybody in da house pályázat! De legalább utoljára!

  Kedves felhasználó! Az ön email címe esélyes egy kiemelkedően magas értékű ajándékcsomagkra.

  Mi az a "ajándékcsomagkra"? És miért az e-mail címem? Én nem? Diszkriminatív reklám, pfej. És ha pánsíp lennék kölesgolyón, vagy szög a fejedben?

  Ha kertje van...Ha már nem bírja a kánikulát...Ha kerti slagja mindig összetekeredik, megtörik...Ha unja már a nehézkes locsolást...Vessen véget a bosszankodásnak, élvezze a kertia kerti munkát vagy az autómosást ezzel:

  Tanulság; ha nem locsolja a kánikulát csöved, élvezzél kerti munkával autómosást a "kertia"-ban!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 17

 • Emberiség

  2014.07.16. A mai napon fogyott el végérvényesen az emberiségbe vetett hitem. Én eddig hittem, hogy nagy dolgok miatt vagyunk itt és nem csak lébecolunk a világban, de hát az elképzelés más, mint a nagy büdös valóság. Megértem, hogy sportolni jó és manapság már trendi is, de hogy ezt futással, egy város közepén, szmogban intézzük, az nekem fura. Biztos egészséges, vagy valami, nem is az én dolgom.

  Az azonban sokat látott szememnek is váratlan, hogy ezt némelyek úgy teszik, hogy autóúton, nem a szélén, hanem center pályán, mozgó autók között tréningeznek. Még jó, hogy nem síelni érkezik, bár a látvány, amikor több - szerencsés esetben -, csak 60-al közlekedő autó közé beugrik egy futó bolond cicanadrágban a járdáról, még így is leírhatatlan. Ilyenkor nem lehet ám mit csinálni; ha váratlanul redukálod a sebességed, hogy jobban konvergáljon a nullához, akkor a mögötted jövő illeti meg a hátsód, ha elrántod a kormányt, akkor a melletted lévőt ütöd ki, jobb esetben a futó idiótát középen. Kizárásos alapon marad az, hogy felszállsz, bár ennek módja, a jelenkor embere számára ismeretlen.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 17

 • Win Xp Sp3 - Microsoft Security Essentials

  Ma reggel nem lehetett bejelentkezni az egyik gépre. Kiderült a Microsoft Security Essentials okozta mindezt.

  Egész pontosan:

  Microsoft Antimalware Service - "C:\Program Files\Microsoft Security Client\MsMpEng.exe"

  „Az Ön operációs rendszerének támogatása lejárt. Nem támogatott operációs rendszeren a Microsoft Antimalware nem nyújt megfelelő védettséget a biztonsági kockázatok ellen.”

  „A(z) Microsoft Antimalware konfigurációja módosult. Ha ez az esemény váratlanul következett be, ellenőrizze a beállításokat, mert a változást kártevő is okozhatta.
  Régi érték: N/A\EndOfLifeState =
  Új érték: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Antimalware\EndOfLifeState = 0x2„

  Tényleg vége az Xp-nek...

  Mások tapasztalata

  Blogbejegyzés 2 éve 7

 • Mercedes, Android, iPhone

  Két hír:

  Index
  PH!

  A Mercedes ezt is, azt is használni fogja. Na most, ha nagyon elszabadul a képzeletem, akkor levonható a következtetés:

  Android-al vezérelhetőek az autó kezelőszervei és ugyananezen kezelőszervekkel vezérelhető az iPhone. Ergo Androiddal vezérelhető az iPhone.

  :U

  Jó, ez harmatgyenge volt...

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • D.I.Y. zombihálózat

  Szerintem nincs is jobb, mint saját magunk által felfedezni egy-egy rendszer működését.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 3 éve 29

 • Társasjáték

  Azt szokták mondani, hogy az ember társas lény. Elfogadható megállapítás, hiszen ha magunkba nézünk, legbelül érezzük, hogy egyedül nem minden helyzet oldható meg, illetve viselhető el. Mára kicsit megváltozott az elfogadott norma; jelenleg minden nem így viselkedő egyén kizárandó a holdudvarból, lásd iskola, munkahely és még sorolhatnám. Egy probléma azonban akad ezzel a felfogással kedves feleim.

  Nem vagyok brit kutató, sőt még véleménykutató cégem sincs, de azért megtudom saccolni, hogy a fenti álláspontot magukénak valló lények, 70% nagyon félre értelmezi a dolgokat. Nem hiszem, hogy mélyen a dolgok mögé kéne látni, ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy a szenny médián, illetve celebeken szocializálódott egyének nem igazán passzolnak a társadalmi összhangba. Persze ettől függetlenül Ők teljesen tudatában vannak hovatartozásukban és itt vannak a bajok. Veszélyes, ha egy teljes generáció azt hiszi, hogy Ő a minden és céljai eléréséhez minden eszköz szentesített. Mert hát ezt harsogja minden, csak egy dolog hiányzik a dologból, az társas viselkedés, hiszen ez bárhogy nézem egyénre szabott elvárás.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • El innét!

  "Mivel a tévében szerepeltek, és naponta több millió ember figyelte a ténykedésüket, G. Győző és felesége példát mutattak, még azzal is, hogy a szereplésből származó bevételük után nem fizették meg az adót"

  A bűnözés jó, éééérteeeem?!

  UPDATE: máshol, másik cikkben sokkal árnyaltabban fogalmaznak:

  "Az ügyész a korábbi felfüggesztett ítélettel szemben viszont ezúttal letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte mondván, mivel a tévében szerepeltek [...]"

  Szóval módosítom az álláspontom: a média manipulatív, éééérteeeeem?!

  Blogbejegyzés 3 éve 9

 • Tahók, ismét

  Most már le se írom, hogy a fene se akarja ezt a "sorozatot" folytatni, de annyi barom szaladgál az utakon, hogy minden napra jut legalább kettő. Megfogadtam ugyan, hogy letojom az idiótákat, de sajnos némely példány sportot űz abból, hogy megugorja az amúgy baromi magas lécet. A mai két tirpák állíthatom, hogy megugorta, sőt még erőteljesen meg is lepett.

  Adott egy 2*2 sávos út városon belül, jobbra benzinkút, távolban körforgalom és 70 Km/h-ás tábla. Elég sokan vannak az úton, fél banda a belsőben, mert kanyarodnak balra egy bevásárlóközpontba. Miután kiürül a sáv, megy át mindenki, mert utána egyből érkeznek a benzinkútról kihajtani kívánók. Tettem ezt én is, az előttem haladó, valamint aki mögöttem jött. Haladtunk a megengedett 70 km/h-val, amikor is a visszapillantóban feltűnt egy kis pont, meg mögötte egy jóval nagyobb. Szerencsére a kihajtók is fogták a tényálladékot és nem hajtottak ki a barmok elé, mert az sorrendben egy Porsche, valamint egy furgon volt. Nem ítélek én el senkit, de azért a hülye is látja, hogy aki sportautót vesz, az nem lassúzni akar a városban, valamint céges furgonnal mindenki marha kemény. Szóval nem a szemem káprázott, amikor azt láttam, hogy kb. 90 km/h-val jön ez a két farok a külsőben.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 2

 • Zte Grand X In

  Írtam egy tesztet erről a telefonról, aztán úgy döntöttem inkább személyes bejegyzés lesz. Hogy miért? Kicsit rövid, kicsit összehányt, kicsit értelmetlen, nagyon rossz.

  Csomagolás

  Azt szokták mondani, hogy gusztusos csomagolásban érkezik a telefon. Fene a gusztusom, de én elsőre házat akartam építeni belőle, mert szemre egy standard téglát véltem felfedezni. Másodikra se jutottunk tovább kapcsolatunkba, úgyhogy maradjunk abba, hogy dobozba jön a cucc, ami még mindig jobb, mintha Tesco szatyor lenne a kezünkbe. Fehér, tetején kép a telefonról, grafománok számára pár marketing szöveg, oszt ennyi. Lapozzunk.

  Mit rejt a csomag

  A csomag 10 százaléka maga a telefon, a többi rendre; kis fekete valami, nagyobb fekete valami, könyv, papír, kínai dunsztolt levegő. Miután nyugtáztunk, hogy a csomagolt levegő mégse annyira telített szmogtól, mit látunk? Könyvet. Hát ez pl. arra jó, hogy megtanulhatunk belőle oroszul, bár azért olykor-olykor kétségeim támadnak, hogy a nagy büdös orosz valóságban mire mennék a „gombot röviden nyomva, a készülék bekapcsol” frázissal, de bízzunk a kelet intuíciójában. Kérem a következőt.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 9

 • Napi sajtó II

  Ezt így hogy?

  [...] de nem zárható ki a McLaren sem, mert a Mercedes a télen összegyűjtött egy valag topmenedzsert, többek között a McLaren technikai igazgatóját [...]

  Forrás

  Ha már valaki megkapja azt a lehetőséget, hogy az irománya megjelenhet egy népszerű oldalon (annak is a kezdőoldalán), akkor miért nem tud valami normális betűtengert kiadni magából?

  Vagy ez most trendi? Egy ismeretlen valaki az asztal mögül megmondja a frankót és mi olvasók majd jót röhögünk az alpári hülyeségein?

  :(

  Blogbejegyzés 3 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.