2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ma este 10 után leállás lesz processzorcsere miatt [2013. február 21., csütörtök]

    Befejeződtek a az upgrade-re szánt processzorok tesztjei, ezért ma késő este (várhatóan 22.00 után) behelyezzük őket, hogy az adatbázisszerverünk ismét teljes gőzzel láthassa el feladatát.

    Lásd még:
    - Üzenet ezúttal tényleg a gépházból
    - A szervercsata folytatódik

    RIOS Gépház 11 éve 23

  • Accountok, termékkulcsok a Hardveraprón

    Kedves hardverapro.hu hirdetők!

    Az elmúlt években egyre szélesebb körben találkozhattunk a digitális disztribúció fogalmával. Ez kissé leegyszerűsítve a számítógépes tartalmak (leggyakrabban játékok) olyan terjesztési módja, amely során a terjesztő mellőzi a fizikai adathordozót (pl. DVD), és a megvásárolt anyagot internetes letöltés (pl. Steam) segítségével bocsátják a fogyasztó rendelkezésére.

    A digitális disztribúciónál a fizikai adathordozók elhagyása miatt más módon kell biztosítani azt, hogy a megvásárolt tartalomhoz csak az azt megillető személy férjen hozzá. Ezt leginkább ún. accounttal, azaz felhasználói fiókkal oldják meg, amelyhez hozzárendelik a megvett termékeket. Ezen fiókok továbbadása szinte kivétel nélkül szigorúan tilos, ennek megszegése esetén pedig az üzemeltetők akár véglegesen felfüggeszthetik a hozzáférést.

    Szót kell még ejtenünk a régiókorlátokról és a regionális árazásról. A legjellemzőbb, hogy egy területi korláttal ellátott program termékkulcsa nem aktiválható, vagy a program nem futtatható az eredetitől eltérő régióban, de előfordulhat olyan is, hogy ezen korlátozására tett kísérletet a felhasználói fiók felfüggesztésével büntetnek.

    Folytatás...

    RIOS Gépház 11 éve 0

  • Kimaradás várható a hétvégén

    A PROHARDVER! rendszergazdája kézhez kapta az adatbázis szerver bővítésére szánt processzorokat.

    Ezeket a processzorokat természetesen tesztelnünk kell, ráadásul az élesítés előtt BIOS-t is kell frissíteni, de a lényeg, hogy ha minden flottul megy (nem jellemző), akkor a hétvégén megpróbáljuk meglépni a fejlesztést, hogy szerény CPU-limitált adatbázisszerverünk végre fellélegezhessen. Ez nem biztos, hogy meg is történik, de ha igen, ne lepődjön meg senki egy esetleges pár órás kimaradáson.

    Kalandor, Parci

    RIOS Gépház 11 éve 47

  • Megújul a Logout, ötleteljünk együtt

    Öregecskedő Logoutunk megújítása folyamatban van, ehhez pedig a ti ötleteiteket is várjuk!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 11 éve 204

  • Megújult a PH! képfeltöltés (UPDATE: konvertálás JPG-re)

    Dióhéjban:
    JPG max. 8 megapixel (átméretezzük max. 1920x1280 felbontásra) és 3 MB;
    PNG max. 1366x800 px és 600kB;
    GIF max. 65x65 px és 60kB
    UPDATE: mostantól van JPG konvertálásra is lehetőség, tehát feltölthető 8 megapixeles, max. 3MB-os PNG / GIF is, csak JPG-vé konvertáljuk kisebb felbontásban.

    JPG képeknél tehát nagyobb rugalmasságot biztosítunk, akár 8 megapixeles 3MB-os képeket is fel lehet tölteni, melyek a képarány megtartásával automatikusan átméreteződnek max. 1920x1280 pixel felbontásúra. (Hogy miért 1280? Ezért! :) )

    A PNG képeknél egy építő jellegű megszorítást vezettünk be, mert hatalmas képeket képesek feltölteni egyesek, melyeket inkább JPG-ben kellene.

    A GIF támogatás kis ikonok illetve egyéni arcképek feltöltésére korlátozódik (ezt eddig néhányan óriási méretű animált gifek feltöltésére használtak), ez utóbbi is adja a maximális méretet.

    Reméljük érthetőek és elfogadhatóak a változások, melyeket a józan ész és a kényszer szült.

    lezso / Kalandor

    RIOS Gépház 11 éve 28

  • Elindul a Topik Információs Rendszer

    Kifejlesztettük saját információs rendszerünket, melyen keresztül célzottan és gyorsan tudunk titeket informálni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 11 éve 234

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.