2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Játékos PC építés. Bej. 01.

    Nemrég elhatároztam, hogy újra összerakok egy fasza gépet, mivel a mostani netezős (se) már idegesít a lassúságával, valamint jó lenne újra codozni a srácokkal éjszakánként :K , valamint csak úgy egyáltalán alkotni valami szépet.

    Január lévén nagyon lassan indul a dolog, de ma megérkezett az első építőelem.

    Név szerint 3db Arctic Cooling F12 PRO PWM.

    Tudom, hogy nem ezzel kezd az ember alapból, de most ennyi volt a keret.

    Egy kép róluk:

    A beszerzés sorrendjében folytatom a cikkírást/képtöltegetést, előre nem lövöm le a terveimet, már csak azért sem, mert nincsenek kőbe vésve :K

    Ventilátort vettem: chosa91 kollégától.

    riedgras 11 éve 0

  • 4870X2 hűtés mod válság módra :::frissült képekkel:::

    Magát a kártyát gondolom nem kell bemutatnom senkinek, ahogy azt sem, hogy miért lehet hideg téli estéken akár radiátorként is használni. Erre a problémára két gyári megoldás létezik, egy vízhűtő blokk vagy egy Arctic Cooling Accelero XTREME hűtő. Bár már jócskán estek az áraik, még mindig 10.000 Forint felett járnak, ami a kártya mostani árának kb. harmada. Kicsit utánanéztem az interneten, miképpen is kéne hozzáfogni a dologhoz Ez a videó volt az első lépés. (A referencia hűtés leszereléséről most nem szeretnék írni, a kapcsolódó fórumokon minden megtalálható ezzel kapcsolatban, tehát a kezdő állapot, hogy van egy pucér kártyánk és egy referencia hűtésünk :)) )
    Első lépésben megrajzoltam áhított lyukam helyét és tekintettel arra, hogy itthon nincs olyan célszerszámom, amivel olyan szép kör alakú lyukat lehetne vágni, mint a videón, nekiálltam a megrajzolt vonalon fúrni szépen egymás után:

    Mikor körbeértem egy egyszerű tescopontokért vett kiskéssel nekiláttam átvagdosnia visszamaradt "hidakat", ami meglepően könnyen ment:

    Amint ezzel is végeztem a következőt kaptam:

    Folytatás...

    riedgras 12 éve 8

  • College forever!

    Szeretek koleszos lenni. Több okból is. Itt az egyik:

    :DDD

    riedgras 13 éve 20

  • Az újabb mindig jobb?

    Regisztrációm 100. napján gondoltam billentyűzetet ragadok, és leírom, hogyan is állt össze kedvenc kis gépem :)

    Az egész kb. 3 hónapja kezdődőtt, amikor az akkor egy éves gépem vékonykának tűnt az újabb játékokhoz.

    Processzor: Phenom x4 9650
    VGA: Gigabyte HD4670
    Ram: Kingmax 1066MHz 3*2GB
    Táp: 400W FSP
    Alaplap: Gigabyte GA-MA785GM-US2H
    Monitor: LG Flatron W1942
    Egér: Gigabyte GM-M6800
    Billenytyűzet: Genius ErgoMedia 700
    Ház: GMC R3

    Nem az a gamer konfiguráció, de kezdésnek jó volt. Aztán elkezdtem nézegetni a Hardveraprót, és szemezgettem a gondolattal, hogy használt, ám valamikor csúcs hardverekből kéne összeraknom egy csinos kis gépet.

    2010. novemberében hát meghirdettem az egész gépemet, és szép lassan el is ment minden. Ekkor jött a következő dilemma, hogy mégis milyen irányba induljak el. Végül is maradtam a Phenomnál, de már a 9950 BE személyében. Videókártyaügyben elhatároztam, hogy megnézzük, mit is tud az nVidia. Sokat olvastam az egykori királyról, a 8800GTX/Ultráról. Úgy alakult, hogy 2 Asus GTX-et tudtam beszerezni elég jutányos áron. Ekkor jött a következő perverzióm: SLI. Igen ám, de ahhoz meg SLI-t támogató AMD foglalatos alaplap kéne.

    Folytatás...

    riedgras 13 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.