2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • eMAG és a garanciaidő felezése...

    2017.03.16.-án rendeltem egy A+ G3-Odin egeret az eMAG-tól. Akkor már volt egy ilyenem, az ára ellenére egészen jól bírta a strapát, gondoltam tartalékba elteszek egyet. Később viszont a tartalék került elő, mert az előzőnek a gombja kontaktos lett és visszaküldtem.

    Az említett tartaléknak vett egér is feladta a harcot egy idő után, nem volt időm/kedvem foglalkozni vele így pár hónapot pihent a polcon, végül 2018.09.06.-án szántam rá magam, hogy érvényesítsem a garanciáját.

    A weboldalon keresztül a megfelelő helyen nem tudtam elindítani a kérelmet, mivel a weboldalon a Termékgarancia menüpontban nem szerepelt az egér annak ellenére, hogy a letöltött garancialevélen 24 hónap szerepelt.

    Felhívtam az ügyfélszolgálatot és elpanaszoltam a problémámat. Az ügyfélszolgálatos nemhogy a garanciával kapcsolatos dolgokat nem látta, de számára még csak a rendelés sem létezett, nem találta meg... Végül emailt írtam.

    Folytatás...

    raczger 5 éve 14

  • Salzkammergut Trophy 2018

    Salzkammergut Trophy

    Ez is megvolt, bringás bakancslistám első pontja kipipálva. 2012 óta tervezek elmenni, most végre összejött.

    A verseny első fele eseménymentesen telt, egyszer esett le elöl a lánc, de azt gyorsan visszaraktam, nem hátráltatott. Csapattársammal indultunk, első hegyet elég jó tempóban abszolváltuk, talán nem ártott volna kicsit lassabban menni, de ha visz a tömeg akkor ez nem is könnyű.

    75. km-nél volt egy technikás meredek lejtő, az versenyzők nagy része elég béna lefelé, szinte mindenki tolta (persze az út közepén vagy az ideális íven), pár helyen nehéz volt, de sikerült nyeregben maradnom és megelőznöm egy rakat embert. Itt maradt le a csapattársam, neki kevésbé jött ki jól a lépés.

    Folytatás...

    raczger 6 éve 3

  • Póráz

    Tegnapi napon, a hegyen erdőben, ami mellesleg természetvédelmi terület, körülbelül 10 kutyából 7-re nem tettek pórázt a gazdáik.

    Röviden és tömören: ahol kötelező, tessék pórázt tenni a kutyára, ha az első kérdésed a "Miért?" lenne, akkor inkább ajándékozd el a kutyát.

    1. Kiugrik elém, én átmegyek rajta bringával, mire a kutya vagy lesérül (meg esetleg én is), és/vagy visszatámad.
    2. Meglátja a vadat, jó esély van rá, hogy utánamegy, aztán kiabálhatsz utána, nem fog visszajönni.
    3. Odamegy egy pórázon lévő agresszívebb kutyához, az pedig szétkapja a tiedet.
    4. Kötelező. (Nem mindig, nem minden esetben, de jobb a békesség.)

    Te tartozol felelősséggel a kutya életéért, testi épségéért, ne bízz abban, hogy a másik nem fog hibázni (pl figyelmetlen vadász), előzd meg a bajt.

    A leggyakoribb kutyanevek: Gyereide, Nemharap

    A kutyákat szeretem, a felelőtlen gazdikat nem.

    [link]

    raczger 7 éve 19

  • Egy kis nyári emlék

    1 hét az Alpokban, jó visszaemlékezni rá. mostanra odáig is eljutottam, hogy összevágjak egy rövid videót róla.
    276 km, 11679 méter szintemelkedés

    raczger 8 éve 8

  • Mától betiltva a lomb/avar égetése belterületen...

    [link]

    4 nagy diófánk van, ősszel ellep minket a sok-sok levél, hátha belefulladunk...

    Télen tiltsuk be az autóval való közlekedést, mert megnőnek a balesetek száma, emberéleteket veszélyeztet...

    Valakinek kijár egy hatalmas tasli, amitől talán visszajön az esze, ha volt.

    raczger 9 éve 75

  • 1840, különös sms

    Nemrég jött egy sms

    No ez mi lehet, esetleg vírus, spam, vagy valami más?

    raczger 9 éve 96

  • **** ** ELMŰ!!

    A bejegyzés apropója csak annyi, hogy már megint elment az áram.. A héten a második ilyen, kedden kb 5 percre, most csak fél percre. Minden héten van már ilyen, ami azért idegesítő, mert itthonról dolgozok, számítógépen és kinyírhatja a tápot, a vinyót, bármit... Most már tényleg vennem kéne egy szünetmenteset, már megint megy a pénz... Fél éve egy vinyómat már tönkretették (és egy egész hétvégémet), köszi!

    Felhívtam a hibabejelentőt, ma jönnek, ha nem találnak hibát akkor ki kell fizetnem a kiszállási díjat, de azt leshetik, az egész környéken, nem csak a mi részünkön van ez a hibajelenség (ilyenkor hallom a közelben a riasztókat). Régebben sosem volt ilyen, nem csak a telekom, de az elmű színvonala is esik, ezzel egyenes arányban kevesebbet is kérhetnének, de persze az nem így van...

    raczger 10 éve 28

  • Bringázás GoProval

    Ma volt nálam kölcsönben egy GoPro, el is vittem egy körre letesztelni.

    Ja és persze sikerült a KOM (legjobb idő az adott sport tracker programmal).

    Tény: nagyon jó a kamera, de nem a kormányra kell tenni (most máshova nem tudtam volna feltenni). Eddig is akartam már ilyet venni, most már még jobban kéne :) Viszont a YouTube hihetetlenül lerontotta a minőségét, nem is értem...

    raczger 10 éve 17

  • Gokart élmény

    Gokartozni jó :) Tegnap elmentem, 4 órát gokartoztunk, abból durván másfél órát mehettem, elég sokat, még most is fáj itt-ott a hátam, de jó móka volt. Sikerült is megfutnom a kitűzött célt, bementem 30 alá (Gokartring, eurocenter), 29.8 jött össze, de persze voltak nálam jóval gyorsabbak is.

    És amiért a bejegyzés létrejött:
    Ugye ezek a gokartok 200 köbcentisek és valahol 7 LE körüli teljesítményűek, meg persze nem annyira pehelykönnyűek talán, de jól mennek, ezen a kis pályán különösen, csak két helyen kell a féket használni.
    Viszont tegnap, életemben először kipróbálhattam valami komolyabbat, egy 40 lóerős elektromos versenygokartot. Vigyázni kellett rá, hisz bukókeret meg öv nélkül veszélyes egy ilyen pályán, ezzel simán felborulsz, tehát kanyarokban nem állatkodtam, de mikor egyenesben lepadlóztam, hát az valami nagyon brutális volt. Végsebessége 100 felett van, persze azt csak nagyobb, hosszabb pályán (egyenesben) éri el, de így is jóval gyorsabban ment a sodi gokartoknál. Jó dolog ez az elektromos hajtás, nekem bejött, benne ülve már nem is zavaró a hangja, csak suhansz csendesen:)

    raczger 10 éve 5

  • Szép vasárnap este lesz ez...

    Ma gondolt egyet a windózom és nem akart elindulni, egyből a javítást hozta elő. Ok, sikerült valamit matatnia, visszaállította, ment. Persze észrevettem, hogy iszonyat lassú lett a gép, így gondoltam hogy egy vírusirtót lefuttatok. Az a felénél lefagyott, a wint is magával fagyasztotta. Újraindításnál ugyanúgy javítani szerett volna, de fél óra alatt nem jött össze neki, most csökkentett módban próbálom indítani, de már azt is 10 perce tölti...
    Holnap dolgozni kell, addigra készen kellene lennie a gépnek. Mindig a legrosszabbkor jönnek a technikai problémák, szerencse, hogy nyugodtak ember vagyok az átlagnál, különben már a kertbe távozott volna a gép az ablakon keresztül.
    Remélem behozza a wint, hogy gyorsan lementsek a c-ről pár dolgot.

    A legidegesítőbb az egészből, hogy nem tudom mi okozhatta. Semmit nem telepítettem mostanában, nem jártam semmi furcsa oldalon, másnak a pendrive-ját sem dugtam rá a gépre, már ha egyáltalán vírus tette mindezt.

    raczger 10 éve 17

  • Dunavirágzás

    Lassan kezdődik, tavaly ilyen volt:

    raczger 11 éve 7

  • Index címlap

    Index címlap alján a Dolomitos képem :))

    raczger 11 éve 3

  • Tejszínes currys csirke

    Múltkoriban ötletem nem volt milyen pácot tegyek össze a csirkéhez, így alkottam egyet. Ahogy túrom a netet látom, hogy van ehhez hasonló recept, de ez szerintem veri az eredetit :)

    Hozzávalók:
    -kockákra vágott csirkemell
    -só
    -bors
    -olívaolaj
    -tejszín
    -curry
    -fokhagyma
    -ízlés szerint lehet tenni hozzá hagymát is (de inkább kötelező)

    raczger 11 éve 18

  • Csokis nápolyi

    Pár éve a lidlben lehetett még kapni normális nápolyit, azóta sehol nem találok olyat. Nem szeretem a többi vackot, amibe kakaóport meg szőlőcukrot raknak, nem finom. Tehát ki tudja merre lehet kapni rendes csokis nápolyit?

    raczger 11 éve 22

  • Sellaronda újratöltve - ledobott a hegy

    Sellaronda Hero - Európa egyik legkeményebb MTB maraton versenye, Olaszországban a Dolomitokban rendezik. Már másodszorra mentem le erre a versenyre, a tavalyi beszámolót itt elolvashatjátok.

    Idén sajnos fele annyit sem tudtam edzeni, mint tavaly, ezen felül még néhány kilóval nehezebb is lettem, tehát hátrányból indultam, így bíztam a jó időben és hogy elkerül a technika ördöge, tavaly egyik sem kímélt minket, legalábbis ezt hittem a versenyig.
    Azt tudni érdemes, hogy a falu, ahonnan indul a verseny, 1500 méteren van, a pálya pedig 2350 méter magasan is megy. Emiatt fontos az időjárás, jó tudni az, hogy mi várható, szerencsénkre egész hétre jó időt mondtak, a verseny napjára is napos, kicsit felhős, meleg (20-25 fok) időt jósoltak, 0% eséllyel záporra, zivatarra. Ennek megfelelően választottam ki a megfelelő ruházatot (rövid nadrág, rövid ujjú mez). A hideget elég jól bírom, inkább kicsit fázok a 10 fokban, minthogy vigyek magammal egy szélmellényt.

    Folytatás...

    raczger 11 éve 20

  • Optimális kerékdőlés

    A Ladánál :DDD

    Tegnap kint voltam TC pályanapon, ott ez a Lada minden kanyart így vett be és kibírta, hihetetlen mire képes ez az autó, szinte a gumi is lefordult a felniről :)

    Ez is szinte felnin fordulás (Shitgun):

    raczger 11 éve 1

  • Mindmeghalunk!!44négy nééégggy!

    Vészhelyzet van.

    Komolyra fordítva a szót, tényleg nagy lesz ez az árvíz előrejelzés szerint: [link]

    2006-ban is sok ideiglenes védőgát átszakadt, gátak meggyengültek, Szentendrén, Tahitótfalun, Visegrádon és sok más településen is kevesen múlott a dolog.
    Egy példa, ha Szentendrén a Casino mögött átszakadna a gát, akkor a Szentendrei HÉV állomáson fél méteres víz lenne.

    Apokalipszis, most 12:00

    raczger 11 éve 46

  • T-Home és a routerei (HGW)...

    DSL előfizetéshez adja ezeket a förmedvényeket a T-Home (voip telefon esetén). Nálunk eddig volt Speedtouch, Pirelli (ADB), és pár napja egy ZTE. Pirelliből volt vagy 4-5 darab, folyamatosan tönkrementek pár hónap után. A mostani ZTE meg már az első naptól kezdve rossz. Állandóan szakad, néha le is fagy a router, port forwarding sehogy nem jön össze rendesen, netes játékokon is hamar szakadok, ingadozik a letöltési sebesség és a ping. (A vonal felénk tökéletes, többször is ideiglenesen bekötöttem a régi 8 éves routert és modemet, hirtelen minden hiba megszűnt.)

    Mielőtt a ZTE-t hozták felhívtam az ügyfélszolgálatot, elmondtam mi a hiba és hogy hozzanak ezúttal egy működőt, amit le is teszteltek. Tesztelés, na igen, erre rákérdeztem hogy tesztelik-e az eszközt. Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy alaposan letesztelik, erre én, azt mégis hogy, akkor nem szabadna ennyi hibás készüléknek lennie?
    Internetet bújva látom nem csak én panaszkodok ezek miatt, kevés az elégedett ügyfél.

    Azt fontolgatom, hogy összegyűjtök sok embert, akinek szintén ez a baja a T-Home-al (egyszerű dolgom lesz) és csoportosan a fogyasztóvédelmi hivatalhoz fordulunk. Talán ettől beijednek és hoznak ezúttal minimum egy Cisco-t (bezzeg a kábelneteseknek abból a márkából válogattak), de előtte sok pénzre inkább büntessék őket.

    Hétfőn felhívom őket elküldeni, pont oda...

    (Idegesség LVL 9^99999999)

    raczger 11 éve 18

  • A nagy futam

    Sajnos lemaradt az Alpha Jet és a JAS-39 Gripen vadászgép, kíváncsi lettem volna, főleg a hangjukra.
    A többi viszont nagyon komoly volt, a veterán vadászgép, bombázó és Besenyei is alkotott és nem utolsó sorban végre rendesen kipróbálhattam a nemrég beszerzett objektívemet :)

    raczger 11 éve 0

  • Lebukott a csaló!

    Múlt héten, pénteken jelentkeztem egy hirdetésre (70-200-as canon objektív), pixinfo-n találtam. Megkérdeztem tőle a szokásos dolgokat, kértem tőle képet, másnapra ahogy beígérte el is küldte, illetve kérdeztem, hogy Budapesti megtekinés megoldható-e, ő erre azt válaszolta hogy csak Nyíregyházán, Pesten nem jár. Képről tényleg szép volt, de azért kicsit gyanakvó voltam, fura freemailes email és a nevét se írta oda, google, facebook az email címre nem adott találatot. Letöltöttem az átküldött fotókat, rákerestem google-ön és láss csodát, kihozott egy 1 hete lezárult aukciót.
    Ezután megkérdeztem az objektív korát, vannak-e papírok, dobozok, illetve mióta van nála. Természetesen se papír, se doboz, 6 éves az objektív és ritkán használja, max hétvégén veszi elő. Ki is zártam, hogy ő vette meg ebay-ről, különben is ki az, aki mielőtt hazajön, kint megvesz 128k-ért egy ilyet, hazajön, és felrakja 115k-ért...

    Gondoltam megszivatom, utánvéttel elküldetem a cuccot, aztán nem veszem át, de inkább rendesen megkérdeztem tőle, hogy miért az ott található képeket küldte el nekem? Természetesen azóta nincsen válasz. Óvakodjatok ettől az embertől, sajnos csak az email címe van meg: halivuud@freemail.hu

    Folytatás...

    raczger 11 éve 5

  • Csak egy régi veterán, na de pontosan melyik?

    Van itthon egy régi, már rozsdás veterán motor. Elvileg második világháború előtti darab, 250-es, viszont az internet nem segített, nem tudtam beazonosítani a pontos típust. Nagyjából 20-30 különféle régi Steyr Puch motort találtam a neten, de ez egyikkel sem egyezett meg. Szeretném kérni a segítségeteket, hátha van itt egy, a témában jártas fórumozó aki tudja mivel állunk szembe. (A képek minőségéért nem vállalok felelősséget, bátyám készítette :DDD )
    Az is felmerült, hogy nem egy eredeti motorról van szó, lehet, hogy régen keverve lettek esetleg az alkatrészek, találtunk benne néhány Csepel "vonást" is. Bátyámmal a tervünk az lenne, hogy felújítsuk, ha még menthető. Az összes kép itt található.

    raczger 11 éve 48

  • Milyen a jó apró szerinted?

    Nem titkolt tervem egy apróhirdetési oldalt létrehozni. Tudom, hogy van n+1 ilyen oldal, de nagyon ritka ami jól használható, felhasználóbarát, nincsen agyon bonyolítva stb...
    Tehát szerintetek milyen lenne egy jó apróhirdető oldal, ti mit szerettek egy ilyen oldalban, mit utáltok? Ismerősöket, barátokat már kérdeztem, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!

    (Nem a hardverapronak szeretnék konkurenciát állítani, egy általános jellegű apróhirdetési oldalról lenne szó.)

    raczger 11 éve 8

  • Így kell kiállni a parkolóból

    Tegnap édesanyám leparkolt itt a faluban a főút mellé. Három parkolóhely van egymás mögött, sok-sok hellyel, gyakorlatilag tolatás nélkül ki/be lehet állni. Mire visszaért édesanyám, így nézett ki a kocsi eleje:

    Anyám annyira emlékezett, hogy mikor bement a boltba előtte egy piros dobozos autó állt, a horpadásnál is látható a piros festéknyom. Gyakorlatilag plusz egy autónyi helye volt emberünknek, hogy kiálljon, de ez se jött neki össze (melyik piacon vette a jogsiját?). Természetesen egy telefonszámot sem hagyott, elment és mi fizethetjük ki a kárt. Hűtőből biztos másik kell, de a motorblokkot is picit beljebb nyomta, ki tudja, még mit kell cserélni vagy javítani.

    Folytatás...

    raczger 11 éve 3

  • Délelőtti séta

    Reggel úgy döntöttem elmegyek egy kicsit sétálni (fő az egészség, meg inkább séta, mint bent 1-2 óra spining), ezúttal sajnos csak egyedül de sebaj, legalább gyönyörű fehér a táj. A Vöröskőre mentem fel (Tahitótfalu mellett van), kiválasztottam a lehető legrövidebbet és fellihegtem magam, szó szerint. Volt egy durvább szakasz, 40%-os átlagmeredekséggel, néhol elérte az 50%-ot, mindez 30 centi friss hóban, hát nem volt egyszerű. A friss hó alatt sok helyen jég is volt ezen a meredek szakaszon, de négykézláb valahogy felmásztam végül :)
    Végig szűz hóban mentem, senki nem járt ma előttem még arrafelé. Felérve a gerincre, hát na, meseszép volt, egy kis zúzmara is ráfagyott a faágakra, szakadó hó, néhol térdig érő hó, megérte felmennem!
    Hazafelé már könnyebb utat választottam, inkább egy szerpentinen gyalogoltam. A túra vége felé találkoztam 5 vaddisznóval, sajnos nem sikerült őket lefényképeznem, de nem is nagyon akartam, volt köztük egy-két jól megtermett, nem akartam, hogy nekem essen a kicsiket védve, inkább továbbálltam :)

    Akit érdekel az útvonal: [link]

    Szokás szerint csináltam útközben néhány képet:

    Folytatás...

    raczger 11 éve 7

  • Hogyan tovább?

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek!

    Jelenleg az Óbudai Egyetem mérnök infó esti szakára járok és mellette Budapesten dolgozom. Mostanra már szinte semmi szabadidőm nem maradt, hétvégén se nagyon, örülök, ha a hobbijaimra egy kis időt tudok szakítani, hogy mégse csavarodjak azért be.

    A problémám az, hogy nem vagyok benne biztos, hogy érdemes folytatni az egyetemet. A harmadik félévemben vagyok. A jelenlegi problémám az iskolával az, hogy sorra szegik meg a TVSZ-t, lekezelően beszélnek sokan fentről a diákokkal. Volt egy konkrét problémám az előző félév vizsgaidőszakában, hogy egy adott tárgyból nem tudtam elmenni vizsgázni, teli voltak a vizsgaalkalmak és tipikusan az utolsó pillanatokban szabadult fel 1-2 hely, de a lényeg, hogy nem tudtam elmenni vizsgázni. Keveselltem a vizsgaalkalmakat és azt, hogy aránytalanul vannak az időpontok. A TVSZ-ben találtam is erre vonatkozó pontokat, nem tartották be. Erre hivatkozva írtam dékánnak kérelmet, hogy 3. tárgyfelvételért ne kelljen kiperkálnom a 15k-t. Három hónap alatt válaszra sem méltatott (akkor csak dísznek van a posztján?), aztán a TO javaslatára írtam a dékán-helyettesnek.

    Folytatás...

    raczger 11 éve 120

  • Zúzmarába burkolódzott a táj

    Teljes méretben itt letölthetitek (90mb, 28837x5187).

    Ez az első ilyen nagy panorámakép amit csináltam, photoshop jó sokáig elbíbelődött vele, C meghajtótól ideiglenesen 15 gigát el is vett magának :)

    raczger 11 éve 4

  • A közútkezelő a hibás?

    A legutóbbi téli gumis bejegyzésem óta nem telt el sok idő, máris kénytelen vagyok újra ide írni.

    közút utinform
    Ma (talán még most is) óriási dugó áll a 11esen Budakalásznál Békásmegyer felől és a Megyeri-hídon is. A forgalmat Budakalász fele terelik, a Szentendre felé vezető sáv le van zárva, középen lévő betontömbök miatt nem lehet a szembejövő sávba terelni a forgalmat.

    hír
    Eddig csak gyanítottam, de a most meg talált, linkelt hír megerősít abban a tényben, hogy is történt a baleset. Szentendrén a Lidl-nél az egyik sávon kint van egy tábla, mert hiányzik egy aknafedél (elvileg kábelszakadás miatt), ez már tegnap is úgy volt. Ugyan csak egy fél métert érint ez a szakasz, de így az eredetileg 2 sávos út áteresztőképessége pont a felére esett vissza. Emiatt a mai délutáni csúcs miatt feltorlódtak az autók 3 kilométer hosszan és itt jön a lényeg.

    Folytatás...

    raczger 11 éve 1

  • Miért nem kötelező a téligumi?

    A minap hazafelé jövet vetődött fel bennem ez a kérdés. Mindig vannak, akik bepróbálkoznak télen, havas-jeges útviszonyok között a nyári gumival és ezért, mivel tudják, hogy csúszik mint a fene 20-30 km/h-val mennek és feltartja a forgalmat. Újpesttől egészen Leányfaluig lépésben haladtunk a 11-esen, de gondolom másfele is hasonló lehetett a helyzet. Ezúttal nem volt baleset, hanem lassan közlekedők tartottak fel mindenkit.
    Külföldön sok helyen kötelező, büntetnek is, ha esetleg nincs megfelelően felkészítve az autó a téli útviszonyokra.
    Tényleg megéri a saját és mások testi épségének vagy életének veszélyeztetése? Annyira azért nem egy lehetetlen összeg az a 4 gumi és még csak nem is kell minden évben megvenni, helyette persze a százezres telefont megveszik gondolkodás nélkül.
    Ha nincs az autódon téli gumi vagy félsz a csúszós utaktól, inkább ne is közlekedj. Persze tudom, hogy a téli gumi nem biztosíték arra, hogy nem csúszik meg a kocsi, de összemérhetetlenül kisebb az esélye, mint a nyári guminál.

    Felénk van egy meredekebb utca, annak aljára ilyenkor telenként odaszoktam állni és röhögök azokon az autósokon akik nyári gumival próbálnak felmenni, aztán egy az egybe visszacsúsznak :)

    A menetrend szerinti busznak 55 perc helyett 1 óra 40 perc lett a menetideje, nem kevés, de azok járnak rosszul akiknek közel egy órát kell várniuk a hidegben a buszra emiatt.

    raczger 11 éve 57

  • A legdrágább táp


    [link]

    kilencvenhatbilliárd-száztizenkilencmilliárd-hétszázhatvanegymillió-kilencszáztizenkétezer-hétszázötven forint

    Ma elkezdek erre gyűjteni, ha nem jön össze, akkor beérem a 7 billió forintossal is, vagy talán addigra akciós termék lesz, ki tudja...

    raczger 11 éve 8

  • Milyen állat ez?

    Láttam tegnap este egy állatot a dunaparton, keresem a neten mi lehetett, de nem tudom hova tenni. Simán lefényképezhettem volna, csak hirtelen nem volt eszembe, hogy a hátizsákba van a fényképező, elég közel, 2 méterre ment el mellettem és nem is nagyon futott el.
    Nagyobb macska méretű, nagyjából a rókához illetve az aranysakálhoz hasonlít, vékony szőrű, fakő sötét barna/szürke színe volt, a feje más volt az aranysakálhoz képest, nyomottabb volt előről, mintha egy jó nagy kalapáccsal beljebb kalapálnád az orrát :) Szerintetek mi lehetett?

    raczger 12 éve 27

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.