2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egyetem 2016

    Szerintem aki valamilyen informatikai szakra jár az együtt érez velem miközben nézegetem a záróvizsga tételeket.

    Tanuló: Minek tanuljam meg mikor úgy se fogom soha használni.
    Egyetem: Mert ad egy jó alapot.
    Tanuló: De nekem nem alapra van szükségem ahhoz, hogy elmenjek dolgozni hanem piacképes tudásra.
    Egyetem: Azt majd a munkahelyen megtanulod.
    Tanuló: De addig nem tudok elmenni dolgozni ameddig nincs piacképes tudásom.
    Egyetem: Fejleszd magad autodidakta módon.
    Tanuló: Akkor meg minek járok egyetemre?

    Néhány tétel megtanulása a szakmai gyakorlat után konkrét agyi visszafejlődés.

    PumpkinSeed 8 éve 38

  • Google Go VS PHP VS NodeJS sebességteszt (updated)

    A bejegyzés témája a Google Go programozási nyelv és a PHP nyelv összehasonlítása futási idő szempontjából. Két azonos kódot készítettem és ugyanazon eszközön hajtottam végre.

    PHP kód:

    <?php
    function microtime_float()
    {
    list($usec, $sec) = explode(" ", microtime());
    return ((float)$usec + (float)$sec);
    }


    $osszeg = 0;

    $time_start = microtime_float();

    for($i=0;$i<10000000;$i++){
    $osszeg = $osszeg + $i;
    }
    echo $osszeg."<br>";
    echo "-----------------<br>";
    $time_end = microtime_float()."<br>";
    $time = $time_end - $time_start;
    echo ($time*1000)."ms";

    ?>

    Eredménye:

    Go kód:

    package main

    import (
    "fmt"
    "time"
    )

    func main(){
    osszeg := 0
    start := time.Now()
    for i:=0;i<10000000;i++{
    osszeg = osszeg + i
    }
    fmt.Println(osszeg)
    fmt.Println("-------------------")
    delta := time.Since(start)
    fmt.Println(delta)
    }

    Eredmény:

    Folytatás...

    PumpkinSeed 9 éve 7

  • T-Mobile

    Mai nap folyamán újra szembesülnöm kellett a T-Mobile semmit nem érő honlapjával. Beszerettem volna lépni édesanyám telefonjával, hogy kikapcsoljam az Internet előfizetést, de csak korlátozott módban tudtam belépni. Látom kéri az aktiválási kódot amit a számla mellé mellékeltek. Megadtam mire azt kapom, hogy érvénytelen. Kérdem én, honnan tudtam volna hamarabb beírni az aktiváló kódot minthogy kibontom a levelet? Szeretnék gratulálni a T-Mobile alacsony intelligenciájú online kezelőfelületének a kivitelezéséhez.

    PumpkinSeed 10 éve 3

  • Számítógép összeszerelés Level Expert

    A nyár végére egy elég nehéz feladatottal láttak el kedves ismerőseim. Szerettek volna egy számítógépet amin a kedves anyuka tud farmeramázni. Ha valaki nem ismerné ezt az oldalt teljesen flash alapú, hogy biztos megzabálja az összes erőforrást amit csak egy kisebb gépbe lehet tenni.

    Ha bár ez nem is lenne olyan nagy dolog mégis muszáj volt Expert módba kapcsolni, erre a gépre egy 6000 Ft-ot szántak. Én mint rendszergazda tanonc pedig elvállaltam na mondom ilyet még úgy se csináltam.
    Hála istennek volt egy kiindulási alap mivel ők rendelkeztek egy régi géppel. Ez viszont még feljebb helyezte a mércét hisz kibontás után rá kellett jönnöm, hogy ebből csak a gépház az amit tudok használni a többi mehet egy múzeumba.

    Végül 2-3 nap keresgélés után a kellő kiegészítőket beszereztem. Ezek voltak egy alaplap, egy Celeron proci hűtővel, egy kevés RAM, egy ODD és egy HDD, ezen kívül találtam a szekrényben egy régi hangkártyát és hálókártyát. Újra szétszedtem majd összeraktam az új dolgokkal, DE még hiányzott egy tápegység.

    Folytatás...

    PumpkinSeed 11 éve 0

  • Megvilágosodás!

    Rájöttem, hogy a szüleim miért kényszerítettek arra, hogy tanuljak és tanuljak. Hát azért, hogy ne kelljen a későbbiekben szégyenkeznem tudatlanságommal.

    PumpkinSeed 11 éve 8

  • Metró 2033

    Dmitry Glukhovsky regénye Oroszország-szerte bestselleré vált!

    Mintegy húsz évvel egy nukleáris háború után, néhány ezer ember küzd az életben-maradásért a moszkvai metróhálózat különböző állomásain élve. Az élet számukra messze nem könnyű, mert mutánsok és egyéb torz lények fenyegetik életüket. Ebben a környezetben próbálja meg Artyom, a főhős megmenteni állomását (VDNH, avagy Kiállítás). Ahhoz hogy ezt véghezvihesse, meg kell találnia a Polisz nevű várost (Borovickaja állomás). Útja során sok emberrel találkozik, és rengeteg kihívással kell szembenéznie, amelyek éretté teszik, és megmutatják neki küldetése igazi természetét. Miért ő a Kiválasztott?

    Mielőtt megosztanám veletek egyéni véleményemet egy kis előélet:

    A könyv először 2002-ben jelent meg az interneten, majd később egy interaktív kísérletté vált, sok ezer orosz olvasó körében. 2005-ben került kiadásra könyvformában, aminek hatására Oroszország-szerte bestselleré vált.

    A Metró 2033-mal 2007-ben Glukhovsky elnyerte az Európai Science Fiction Társaság Ösztöndíját egy rangos koppenhágai Eurocon versenyen.

    Folytatás...

    PumpkinSeed 12 éve 0

  • MSI CX600-X

    MSI CX600-X

    Már lassan 3 éve használom ezt a különleges terméket. Mikor megláttam az első specifikációkat egyből ki is néztem magamnak. Leginkább az akkor újdonságnak és ismeretlenek számító SiS chipset fogott meg és kíváncsivá tett, de ezen felül egy középkategóriás laptop elég jó árral. A maga 140 ezres árával megálta a helyét még játékok terén is. Mivel elég sokat játszok így eléggé meg van terhelve szegény, de 2009 óta visel el engem.

    A 3 év alatt egyetlen problémája volt, de az se az ő, hanem inkább az én hibámból. A probléma egy bad sectoros vinyó okozta. Természetesen olcsón hozzá lehetett jutni és a csere megtörtént.

    Egyéb hibái, hogy 3 év alatt eljutott arra a szintre, hogy kicsit jobban melegszik, de nem számot tevő, mert 6-7° emelkedés figyelhető csak meg.

    A csomag kibontás után a laptopon kívül csak a létfontosságú eszközök vannak mellékelve. Akku, tápkábel, adapter és driver CD-k.

    Specifikáció:

    Folytatás...

    PumpkinSeed 12 éve 5

  • A tolerancia

    Köszönöm, hogy kora reggel íj törődő vagy és már szombat reggel 8kor szétfúrod a falat. Amúgy én se akartam aludni. De tényleg. Pont fel akartam ébredni arra hogy fúrsz!

    PumpkinSeed 12 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.