2016. május 25., szerda

Gyorskeresés

pszichiáter blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Kerekparos utvonaltervezo dilemma

  Udv!

  Van-e valakinek valamilyen otlete olyan alkalmazast illetoen amit androidon (6.0.1, ha lenyeges) tudnek hasznalni?
  Alaphangon a fovarosban lenne praktikus. Jelenleg Google Maps, HERE kombot hasznalok. Olykor kellemesen eltajolnak olyan utakra, ahol finoman szolva sem lehet(ne) kerekparral menni. Nyilvan a jelenlegi munkahelyem miatt ez nem okoz problemat, de nem az az ember vagyok aki ezt szandekosan szereti csinalni!
  Forumokon lattam tippeket, de vagy elerhetetlen mar az alkalmazas, vagy fizetes utan konkretan semmi tobb funkcio nem erheto el... Nem a penz haboritott fel, hanem a "nagyok tanacsa".

  Elore is koszi!

  Blogbejegyzés 3 napja 8

 • Gyermekelhelyezés magyar bírósági módra, avagy ahogy megszívatott a bíróság II.

  Folytatnám az érdeklődésre való tekintettel az előző cikkemet!

  Felperesi oldal, avagy mit szeretne az anyuka?!

  Szóban tőlem azt kérte, hogy mondjak le az apai jogaimról és fizessek havi 25.000 forint gyerektartást.
  Ez ugye ott elvérzik, hogy aki lemond, az apai jogairól annak megszűnik minden más joga is a gyermekével kapcsolatosan. Tehát anyuka kérése maximum csak úgy és abban az esetben jöhetett volna létre, ha lemondok a felügyeleti jogról vagy a bíróság a törvényben szabályozott dolgok bármelyike miatt megszünteti a felügyeleti jog gyakorlását. Ilyen természetesen nem történt!
  Az apai jogról lemondani amúgy egy igen kacskaringós eljárás. De ebbe ne menjünk bele!
  A gyerektartás összegét konkrétan még el is tudtam volna fogadni abban az esetben amennyiben kapok cserébe valami, ha nem is teljesen korrekt, de valamennyire elfogadható ajánlatot. Mondjuk, egy évben egy hétvégére elhozhassam a lányomat. Persze ilyen ajánlat még tárgyalótermen kívül gesztusértékkel sem merült fel anyukában!

  A keresetlevelében már csak annyi szerepelt, hogy havi 25.000 forintot szeretne és azt, hogy a gyermek nála legyen elhelyezve.

  Amikor tárgyalótermen kívül voltunk akkor rákérdeztem, hogy mégis miből jött ki neki ez az összeg? Erre azt mondta, hogy neki azt mondták, hogy ez a minimum, amit kérni lehet. Hogy ki mondta az a mai napig rejtély!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 0

 • Gyermekelhelyezés magyar bírósági módra, avagy ahogy megszívatott a bíróság

  Történt régebben hogy egy párkapcsolatból kislányom született majd a megromlott kapcsolat vége különválás lett és a gyermekünk miatt perre került sor.
  Mivel nem óhajtom ecsetelni, hogy a párkapcsolatunkban melyik fél miben volt hibás vagy épp miben nem így e tekintetben egyezzünk ki egy döntetlenben! A lényeg a kapcsolat vége után jön és ott szerintem érezhetővé válik majd rengeteg dolog.

  Tehát különváltunk. Anyuka elrohant egy anyaotthonba a kislányunkkal és megindította a gyermekelhelyezés valamint tartásdíj iránti pert. Ezt akkor tudtam, meg amikor idővel próbáltam a lányomat megkeresni csak épp anyuka ugye elérhetetlent játszott. A legutolsó ígérete az volt, hogy az elköltözése utáni hét hétfőjén áthozza a lányunkat, amire nem került sor!
  Nos, eljutottam egy ügyvédhez, aki közölte velem, hogy nagyon szívesen elvállalja, az elmondásom valamint a bizonyítékaim mellett a képviseletemet viszont arra készüljek fel, hogy az esélytelenség nyugalmával vágunk bele! Így tehát ha nem szeretném magam kiadásokkal terhelni, akkor ne bízzam meg Őt!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 0

 • Alessandra Cowan

  Spontán találat. Megtetszett! :)

  Blogbejegyzés 1 éve 1

 • Önkormányzati dolgok 2015. március 1-től

  Segédlet a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszerének 2015. március 1-jén hatályba lépő törvényi változásaihoz kapcsolódó önkormányzati rendeletalkotáshoz

  A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. évben jelentős mértékben átalakul.
  Az átalakulás érinti a települési önkormányzatok rendeletalkotási kötelezettségét is.
  A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 2015. március 1-jén hatályba lépő 132. § (4) bekezdés g) pontja szerint felhatalmazást kap a települési önkormányzat, hogy rendeletben szabályozza a települési támogatás keretében nyújtott ellátások jogosultsági feltételeit, valamint az ellátások megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályait.
  Az Szt. 134/E. §-a szerint a települési önkormányzat képviselő-testületének a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló rendeletét legkésőbb 2015. február 28-áig kell megalkotnia. Az önkormányzat a rendeletalkotási kötelezettségének korábbi rendelete módosításával, illetve új rendelet megalkotásával is eleget tehet.
  Az alábbi segédlet célja, hogy elősegítse az önkormányzatok rendeletalkotási feladatának végrehajtását a 2015. március 1-jén hatályba lépő szabályozással összhangban.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 1

 • Igazi küzdelem

  Ehhez nem kell komment! :D

  Blogbejegyzés 1 éve 18

 • Kim Viera

  Jó pár ember már hallhatta a Bingo Players-től a Knock you world című számot.

  Viszont akiket érdekel, hogy kinek a torkából jön a hang, azoknak egy kis acoustic live! :)

  Blogbejegyzés 1 éve 3

 • Van még valaki akinek ez bejön?

  Ma épp kisebb kavalkád volt a munkahelyen és valami véletlen folytán belebotlottam a Heymoonshaker zenekar Colly drop című számába.
  Vajon van még olyan elvetemült őrült rajtam kívül akinek bejön ez a szellemi kútmérgezés? :D

  Blogbejegyzés 1 éve 6

 • You win again


  Valahogy még mindig tetszik

  Blogbejegyzés 1 éve 4

 • Munkaszüneti napok 2015-ben

  Tervezett munkaszüneti napok 2015-re:

  2015. január 1, csütörtök újév
  2015. január 2, péntek, pihenőnap (hosszú hétvége)
  2015. január 10, szombat munkanap, január 2. ledolgozása
  2015. március 15 vasárnapra esik
  2015. április 6. hétfő, Húsvét hétfő (hosszú hétvége)
  2015. május 1. péntek, a munka ünnepe (hosszú hétvége)
  2015. május 25. hétfő, Pünkösd hétfő (hosszú hétvége)
  2015. augusztus 8. szombat munkanap (augusztus 21. ledolgozása)
  2015. augusztus 20. csütörtök (nemzeti ünnep)
  2015. augusztus 21. péntek (pihenőnap, augusztus 8. szombaton kell ledolgozni, hosszú hétvége)
  2015. október 23. péntek (hosszú hétvége), az 1956-os forradalom évfordulója
  2015. november 1, Mindenszentek vasárnapra esik
  2015. december 12. szombat munkanap (december 24. ledolgozása)
  2015. december 24. csütörtök, Szenteste, pihenőnap (december 12-én kell ledolgozni)
  2015. december 25. péntek, Karácsony
  2015. december 26. szombat, Karácsony másnapja

  Hátha valaki keresné. Vagy csak szimplán nem óhajt dolgozni, mert van vér a pucájában! ;]

  Blogbejegyzés 1 éve 2

 • A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról - 2015

  347/2014. (XII. 29.) Korm. rendelet

  a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról

  A Kormány a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 153. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
  1. § A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és munkavállalóra.
  2. § (1) A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2015. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 105 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 24 160 forint, napibér alkalmazása esetén 4830 forint, órabér alkalmazása esetén 604 forint.
  (2) Az (1) bekezdésben meghatározottaktól eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2015. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 122 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 28 080 forint, napibér alkalmazása esetén 5620 forint, órabér alkalmazása esetén 702 forint.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 7

 • Már nevezhetők az alkalmazások az 1app versenyre!

  Kedves Barátunk!

  Ahogyan azt az első 1app alkalmazásfejlesztő verseny zárókonferenciáján és az 1app 1etem rendezvény végén ígértük, ismét megszervezzük az 1app alkalmazásfejlesztő versenyt.

  Az online nevezési felületet már megnyitottuk! 2015-ben újra “oktatás”, “játék” és “egyéb” kategóriákban hirdetünk győztest, viszont a tavalyi versenyhez képest újdonság, hogy a középiskola 9. és 10. évfolyamáról is nevezhetnek a versenyzők. Emellett továbbra is várjuk a 11. és 12. évfolyamos középiskolások, illetve a főiskolai, egyetemi hallgatók alkalmazásait is.

  Mobilalkalmazást nevezni egyénileg, illetve két fős csapatban lehet a milliós összdíjazású versenyre.

  Nevezés és további információk a rendezvény honlapján: https://1app.mik.bme.hu

  Üdvözlettel,
  A BME Mobil Innovációs Központ csapata

  Blogbejegyzés 1 éve 0

 • Egy kis érzelem

  Ez a férfi 80 éves és minden reggel reggelit visz a feleségének.

  Kérdezték tőle: Miért van az ön felesége öregek otthonában? Ő azt válaszolta: Mert Alzheimer kórban szenved. Ekkor azt kérdezték tőle: Az ön felesége foglalkozna azzal, ha ön egy reggel nem hozna reggelit neki?

  A férfi azt válaszolta: Ő nem emlékszik… Nem tudja azt sem, hogy én ki vagyok. Öt éve nem ismer már meg.

  Meglepetten mondták neki: Milyen csodálatos dolog! Ön még mindig viszi a feleségének a reggelit annak ellenére, hogy ő már nem is ismeri meg önt?

  A férfi elmosolyodott, a szemeibe nézett, megszorította a kezét, aztán azt mondta: “Ő nem tudja, hogy én ki vagyok, de én tudom, hogy ő kicsoda!”

  Blogbejegyzés 1 éve 4

 • Elhunyt Bárándy György

  95 éves korában elhunyt Bárándy György, ügyvéd.

  Köszönöm neki mindazt a tudást amit átadott, a közvetlenségét amivel fiatalkoromban fogadott, illetve mindazt a jogi tudást, értelmezést amivel sokat segített.
  Ezen kívül azt a rengeteg útravalót amiből a mai napig sokat meríthetek.
  Isten nyugosztaljon Gyuri bácsi!

  Blogbejegyzés 1 éve 1

 • Gondolom sokaknak lesz ismerős... :)

  Gyanítom nem csak nekem ismerős! :)

  Blogbejegyzés 2 éve 6

 • Ez most úgy megtetszett...

  Blogbejegyzés 2 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.