2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kezdetleges transformers.

    Jöhetnek az Álcák.

    Pitterix 8 éve 0

  • Talán tud segíteni valaki.....

    Nem tudom, mekkora esély van a dologra, de tanácsot szeretnék kérni.
    Történt ugyanis, hogy a régi munkahelyemet otthagytam 15 év után. Az ok most nem számít.
    Az élelmiszer iparban helyezkedtem el, ha a mostani munkahelyemet lehet annak nevezni. Mivel rájöttek, Hogy azért nem vagyok olyan hülyegyerek, mint amilyennek kinézek, a kezem alá adtak egy új gépet.
    Ez egy száraz granuláló-kompaktor, Gl5-50-es típus. Namármost ehhez persze senki sem ért. Viszont nekem dolgoznom kell vele-rajt. Egész véletlenül nem tudja valaki, hogy konkrétan hogyan működik a masina? Mármint dolgozni tudok rajt, de csak a saját elképzeléseimre hagyatkozva, ami eddig tök jó volt. De szeretném a gépet "megérteni", mert biztos vagyok benne, hogy az eddig termelt anyagokon túl lehet sokkal jobbat-minőségibbet előállítani.
    Az a baj, hogy még angol nyelvű leírást sem találtam, csak olyant, amit amúgy is lefordítottak. Ez kimerül abban a pár oldalban, hogy mi-micsoda a gépben. De hogy hogyan működik, arról nincs infó.

    Előre is köszi, ha valaki tud tanácsot adni!!

    Pitterix 8 éve 8

  • A söröm a legnagyobb öröm

    Sörsörsör, ízlelgetem a szót. Sörsörsör, ízlelgetem a szót, mert magát az italt ki nem állhatom. A szagát, az ízét, egyszerűen a gyomrom fordul ki tőle. Régebben még meg-megiszogattam pár ízesített szakik által sörnek nem nevezhető italt, de nem igazán jött be a dolog úgy sem.
    Sosenem értettem az emberek (leginkább férfiak) mi a francot esznek, bocsánat isznak ezen a lötyin annyira. Miféle misztikum övezi e löttynek a történetét. Nem, nem néztem utána a guglialegjobbbarátomon, mert nem.
    De áruljátok már el, miért van az, ha valahova elmegyek dolgozni, amit megkérdeznek először: egy sört?
    Már 15 éve az építőiparban dolgozok, de mindig a sör az első, amivel megkínálnak, aztán kv, majd talán ha eszükbe jut üdítő.
    A vállalkozás, ahol dolgozom pont olyan, hogy senki sem iszik a bandából. Micsoda véletlen, igaz?! De van ám ilyen is az építőiparban.
    Mikor összejöttem a feleségemmel, apósom teljesen le volt döbbenve, hogy nem fogyasztok sört. Azóta is próbál kínálgatni, de hiába.
    Miért van az, ha egy férfi szomjas, eszébe jut, de jó lenne egy jó hideg sör, mikor a Coca Cola jéghidegen az igazi. A Coca Cola-t sem szeretem, viszont néha megiszom, de ez nem ide tartozik most.
    Egy férfi attól igazán férfi, ha vedeli a sört? Komolyan mondom a kakaót sokkal, de sokkal jobban szeretem, bár mióta laktózérzékeny vagyok kevesebbet fogyasztok.

    Folytatás...

    Pitterix 8 éve 73

  • Alany, állítmány és b+

    Már egy ideje azon gondolkodom, hogy miként és hogyan alakulhatott ki ez a bizonyos szóösszetétel, összetett szó, vagy nem is tudom, minek nevezzem.
    Tök érdekesnek találom, hogy az emberek (itt most induljunk ki a magyar emberekből) nagy része mennyire természetesen használja a mondatokban. Sokszor úgy, hogy észre sem veszi.
    Éppen ebből kifolyólag szoktam figyelni, ki hogyan beszél, milyen szavakat használ. Ismerek jó pár embert, akinek majd minden 3. szava e gyönyörűség. Innentől kezdve csak így fogom hívni. Az a vicces, ha elkezdem számolni (mert ilyenre van időm és kedvem) általában elég sok kijön egy beszélgetésből. Ha közlöm az illetővel, hogy mennyiszer mondta ki, teljesen le van döbbenve, hogy ő aztán nem, meg ha igen, akkor sem ennyiszer.

    Ismerek egy olyan emberkét, akinek tényleg minden második szava ez. Mikor vele találkozunk, a munkatársaim már röhögnek, mert ők is észrevették természetesen, hogy milyen gyakran használja az illető e gyönyörűséget. De mikor közlöm velük, hogy ti sem vagytok sokkal különbek, akkor aztán ki vannak akadva.

    Folytatás...

    Pitterix 9 éve 31

  • Itt a tavasz jupiájjé!

    Itt a tavasz jupiájjé!
    Jaj, de örülök neki, itt a jó idő, süt a nap, csiripelnek, vagy csivitelnek (kinek hogy tetszik) a madárkák, stb.
    Milyen szép is az erdő, mikor az elolvadt hó alól előkerül a sok kidobott szemét, törmelék, műanyag flakon, egyéb háztartási hulladék.

    Itt a tavasz jupiájjé!
    Elolvadt a hó és úton útfélen a zöldellő fű és a nyíló virágok közt mást sem lehet látni, mint üdítős flakonokat, energiaitalos dobozokat, papír szemetet.

    Itt a tavasz jupiájjé!
    Az útleágazásokban, ahol lehet pihenni, esetleg van pad is, vagy talán még szalonnasütő hely is, milyen szépen mutat a sok sörös doboz, a sok félig elégetett műanyag "cucc".És más egyéb, ami teli mivoltában elfér a kocsiban de érdekes módon, ha üres és össze lehetne töpöríteni, hogy ne foglaljon olyan sok helyet nem fér el.

    Itt a tavasz jupiájjé!
    De jó úgy autózgatni, hogy például Székesfehérvár felé az út mellett kidobott wc csésze, majd pár kilométerrel odébb régi tv emeli a táj szépségét, és ha ez nem elég még pár kilométerrel arrébb egy félig kiszakadt, tömött utazótáska hever a bokrok között.

    Itt a tavasz jupiájjé!
    De jó, hogy nálunk Zirc közelében, ha kimegyek az erdőbe csak elvétve találok szemetet, de cigicsikket dögivel. Milyen jó is nézni a Cuhát, ahogy csak elvétve visz a víz kidobott autógumit és természetesen elmaradhatatlan műanyag flakont.

    Folytatás...

    Pitterix 9 éve 0

  • Hogy is van ez?!

    Leírok egy esetet, ami egy közeli, igen közeli ismerősömmel történt meg.

    Ő egy gyárban dolgozott ami Co-val kezdődik, van ilyen gumimárka is és még van teve is a nevében. Egy Vp-i cégről van szó.
    Gyártottak mindenféle kütyüt (pontosan nem tudom mit) a kecskeméti autógyárba. Több 1000 darabról van szó, ha jól tudom. De hogy, hogy nem a dolog úgy esett, hogy valami jól el lett tolva. az összes legyártott cucc (ha jól emlékszem arra, amit mondtak) hibás lett.

    Namármost ebben a dologban több ember vett részt, a soron dolgozók, a gépbeállítók, a beállítókat ellenőrző emberek, stb. Sokan féltek is, hogy most aztán kirúgás, bezárás lesz. De nem lett semmi.
    Gondolom a főnökség összedugta a fejét és meghányták-vetették a dolgot, hogy mi is legyen.
    A vége az lett, hogy kerestek egy bűnbakot, aki az ismerősöm lett. Rákentek mindent és megváltak tőle.

    Azt mondta már érezte, hogy valami nem stimmel, mert mindenki elég furán nézett rá, volt aki mutogatott.
    Be is hívták az irodába és közölték vele, hogy mostantól nem dolgozol itt.

    Elvileg lehet bizonyítani papírral is, hogy nem ő a hibás. Megbeszélték vele, hogy megkapja még a szeptemberi fizetését is, persze a juttatások nélkül. És a papírjára sem írnak semmi "rosszat", majdnem hogy csak azt, amit szeretne....

    Folytatás...

    Pitterix 11 éve 6

  • Lógó, fityegő, ki minek nevezi....

    Mivel marhára ráérek és már izgat a dolog, gondoltam rákérdezek.
    Szoktam figyelni vezetés közben a szembejövőket, egészen pontosan a belső visszapillantó tükröt. Azt vettem észre, hogy az emberek nagy részének fityeg, lóg valami a tükrén.
    Vajon ki mit tesz oda és miért?
    Hogyan alakulhatott ki ez a dolog?
    Talán fityegő-lógó nélkül üresnek érezzük a kocsit?

    Nekem speciel egy kis birka fityeg. Alatta a rádió felett Puszedli ücsörög, nyakában egy kicsi rózsaszín nyuszival és egy kacsával. :B
    Ez még talán nem sok, de mikor jön egy kamion, azt tele az ablak előtti rész plüssel, na az már nekem kicsit sok.

    Pitterix 11 éve 33

  • Kávéfőzőt, de milyent.....

    Segítségre lenne szükségem.
    A gondom a következő:
    Feleségem szeret kávézni, viszont nincs hozzá gép.
    Namármost karácsonyra szeretnék neki venni egyet max (nagyonmax) 20000Ft-os áron.
    Az a baj, hogy hót hülye vagyok ehhez.
    Fogalmam sincs, mi a különbség a presszó, hosszú, rövid, stb kávék között.
    Tehát ha kiírják, hogy eszpresszó főző, az nekem kínai. Nem tudom, hogy azzal lehet sima kávét csinálni, vagy sem.
    Leginkább a sima kávét szereti, de hogy annak mi a "művészneve"....
    Remélem tudtok segíteni!
    Előre is köszi! :R

    Pitterix 12 éve 41

  • Munkavédelem, vagy......

    Dolgozunk Győrbe az Audiban.
    Aki volt ott, tudja bejutni nem könnyű, kártya, engedély, átvizsgálás....
    Személy szerint az építőiparban dolgozok, épül egy valag új csarnok, aminek a belső munkálataiban mi is részt veszünk. Bár ne tennénk......
    Kaptunk munkavédelmi oktatást, ahol kihangsúlyozták, hogy kötelező:

    1.sisak
    2.láthatósági mellény
    3.hosszú gatya kötelező
    4.állásról való munkánál a kikötés
    5.alu létránál szintén a kikötés
    6.kettes létrával szabad menni
    stb.....

    Namármost, mi mennyezeteket csinálunk, ugye létrázás nélkül marha nehéz lenne 160 négyzetméter menyót beprofilozni, beállítani, kartonozni, gipszelni.
    Ugyebár az 6. pont szerint szabad kettes létrát használni. Erre bejön a fiatal huszonéves munkavédelmis gyerek és azt mondja tilos létrázni. Ha odébb akarsz menni, szállj le, aztán mássz fel újra. Egy ilyen menyónál mondanom sem kell, kismilliószor megyünk jobbra-balra, előre-hátra. Most kérdem én, ki az a hülye, aki ezt betartaná?! Ha betartanánk, nem végeznénk határidőre.

    Folytatás...

    Pitterix 12 éve 38

  • Sz*r van a palacsintában.

    Nem is kicsi....
    Kezd tele lenni a tököm az egésszel, hogy lassan napról-napra kell élni, azért dolgozik csak az ember, hogy ne halljon éhen.Sokan nem tudják, hova költsék a pénzüket, még többen, meg örülnek annak, ha megvan a napi betevő.
    Kaptam fizetésemelést tavaly, végre 4 év után, örültem, mint majom a farkának, erre jönnek a megszorítások.Ilyen adó, olyan adó, össze-vissza pofázás, aminek egyenes ágú következménye, hogy a hitelem havi költsége 50k fölé csúszik.Ez még fizethető lenne, de mivel az építőiparban dolgozok, ahol ugye a körbetartozás olyan, mint a fehérnemű csere.....
    Csináld meg a munkát időre, igen rövid időre, mert nem kapsz pénzt.Ha kész, nem kapsz pénzt, mert visszatartjuk a garanciás lóvét, a többit meg berakjuk kamatozni, mert a hülye paraszt megbírja.Mivel marha gyorsan csináltad meg, biztos sz*rul csináltad és mivel sok a hiba, nem kapsz pénzt, amíg nem javítottad ki.De kijavítani nem tudod, mert nem kaptál pénzt, nem tudtad kifizetni az elhozott anyagot.Így tehát tuti nem lesz pénz és természetesen te vagy a hibás.Kicsi ebihalacska vagy a szennyvízben és esélyed sincs.

    Folytatás...

    Pitterix 12 éve 45

  • A mi kis házunk 4.

    Most már illendő, hogy folytassam, mert történt egy s más.
    Ugyebár ott hagytam abba, hogy jön a festés. Azon belül is az alapozó. Ez hála égnek elég gyorsan ment. De muszáj volt megcsinálni, mivel utána fél évig pihent a házikó.
    Az alapozó festést sima egyszerű fehérrel, jelen esetben Herával csináltam.
    Íme: szoba, előszoba, konyha rész, dobozok.
    Aztán idén mihelyst megjött a jó idő, már neki is ugrottam a rendes festésnek.
    A díszeket a hálóban természetesen nem akartam simán lekenni, ezért egy kis rusztikához folyamodtam, színes glettel lehúztam, majd másik színű festékkel átgurítottam.

    Folytatás...

    Pitterix 13 éve 21

  • Kivel van baj.....

    ....lehet velem.
    Miért van az, ha átengedek egy embert a zebrán, vagy látok egy babakocsis nőt és megállok, az baj. A mögöttem lévő autósnak nem tetszik, aki szembe jön, annak sem.
    Most én csinálom rosszul?! :U
    Ma öcsémmel próbáltunk a házunk elől kijárni, egészen pontosan a járdáról lehajtani az útra Zirc-Kardosréten.És érdekes módon nem sikerült...
    Jött egy valag autó, de egyik sem állt meg, vagy lassított, holott már alapban lassan kéne jönniük, mert ugye faluban vannak...
    Vagy mindenki ennyire siet, vagy vakok, vagy csak hülye ember létezik...
    A másik dolog:
    Zirc-Kardosrét egy kis dombon helyezkedik el, aki bejön a faluba ( egy éles kanyar után lehet bejutni ), kapásból látja a táblát, de senki sem lassít!
    Én meg ugye kijárok az útra és szépen megyek 50-el, mögöttem tök mindegy ki van, nő avagy férfi, látszik rajt, hogy ideges.
    A falu végén van egy jó hosszú egyenes, na ott már nézegetnek, hogy előzzenek, de nem tudnak, mert szembe jönnek.
    Közben kiérünk a faluból, elhagyjuk a táblát, tehát én is gázt adok, erre megint dühösen néznek rám, hogy merek gázt adni, ha eddig "tötymörögtem".
    Az egyenes végén van egy elég rossz vasúti átjáró, előtte kb 100m-re egy 40-es tábla, na ott megint lassítok ( elég sűrűn kint állnak a rendőrök ), persze újra jön a szigorú tekintet, dühös megnyilvánulás és a záróvonalon való előzés.

    Folytatás...

    Pitterix 13 éve 30

  • Munka-védelem, tervezés-kivitelezés.....

    Ma dolgoztunk egy banki üdülőben.
    Mivel banki építkezés és elég nagy, sajnos velejárója a munkavédelmi ellenőrzés.
    Naná, hogy kapásból engem találnak meg, lenn a mobil wc (ami mellesleg csurig van) mellet sisak nélkül.
    Nem tudom, ki mennyire ismeri ezt a sisakot, de dolgozni nem nagyon lehet benn, főleg melegben.
    Na mindegy jött a munka védelmis ürge és győzött.
    Ne jöjjön ki sisak nélkül az épületből, még wc-zés közben is legyen a fején.
    Ne úgy álljon a létrán, ne menjen oda ki, ne ekkora szeggel dolgozzon, tegyenek oda korlátot.
    Sisakban wc-re menni nagy élmény, de minek oda??!!
    Sajnos kell használni a létrának a második és az első fokát is néha, mert ugye miért is volna megfelelő méretű....Ha nem használnánk, azt ami tilos, a munka sosem készülne el.
    Magasban (kinek mi a magas...) dolgozunk, az ácsok és még sokan mások.
    Ennek velejárója a kihajolás, mert ugye anélkül van, amit nem lehet elérni.
    De ne hajoljon ki, mert leesik, veszélyes, stb!
    Ahova korlátot tetetett, ott éppen falat kellett volna építenünk, de nem lehet, mert kell a korlát, ha ott a korlát, hogyan lesz ott a fal?!!
    Ha nincs ott a korlát, büntet a munkavédelmis pacák.....
    Arra lennék kíváncsi, ki az a gyappant elme, aki ezeket a szabályokat hozza.
    Dolgozott e egyáltalán valaha, vagy csak durrbelebumm, a hasára ütött, azt jól szopassuk be az építőiparban dolgozókat.

    Folytatás...

    Pitterix 13 éve 7

  • A mi kis házunk 3.

    Elérkezett az ideje a folytatásnak.
    Ugyebár díszekről lenne szó, vagy kinek mi tetszik, lehet hülyeség, porfogó, szoba feldobó akármi, játék, stb...
    Mint már írtam, olyan dolgot szerettünk volna a feleségemmel, ami másnál nincs.
    Volt miből ötletet meríteni, hiszen csináltunk már párat erre-arra, na meg ugye ott van a net is.
    Lehet találni kerek, szögletes, ovális és még ki tudja milyen formát nem.
    Na mi hosszas huzavona és tervezgetés után jutottunk el a mostani formához.
    Ezt nevezték már halnak, köcsögnek, szaloncukornak, de szívesen fogadok bármiféle másik nevet is. :K
    Papíron könnyen megrajzoltuk, de a kiszerkesztése már nem volt egyszerű.
    A kedvesem össze-vissza vonalkázta a szobát, majd kimérte, amit kellet.
    Hoztam hozzá függőzőt és felkerült a rajz a mennyezetre.
    Innentől már könnyebb volt a kivitelezés.
    A lényeg az alapozás:
    Bevágott "UD" profillal, direkt függesztővel léccel.Erre került a karton és még egy, míg

    Folytatás...

    Pitterix 13 éve 10

  • A mi kis házunk 2.

    A belső munkálatok a pakolással kezdődtek.
    Öreg ház lévén volt benn mindenféle régi dolog, mi szem-szájnak jó, csak nem hasznos:


    és a többi "régiség": [link], [link], [link], [link], íme a végeredmény.
    Erre a nagy pakolászásra simán ráment egy egész hétvégénk, a sok lim-lom elszállításáról már nem is beszélve....
    Végre jöhetett az igazi nagy munka.
    Ugyebár a fiatal olyan, hogy nem jó az neki, amit az "öreg" csinált,gondolt.
    Jelen esetben ez a falakat, régi padlásfeljárót, konyhát jelenti.

    Folytatás...

    Pitterix 13 éve 7

  • A mi kis házunk

    Mit tehet az ember, ha ifjú házas, de mégsem házas.Kénytelen vagy házépítésre, vagy vásárlásra adni a fejét.Mi ez utóbbi mellet döntöttünk.
    Ki is választottuk a mi kicsikénket:


    Szépen elképzeltem, hogy veszünk fel 8m-et, aztán majd a félretett pénzecskénkből tatarozunk.Aha, ahogy én azt elképzeltem.
    Volt olyan bank, amelyik szóba sem állt velünk, volt, amelyik olyan konstrukciót talált ki, hogy számunkra maga lett volna a teljes eladósodás, ha belemegyünk.Azt azért hozzá kell tennem, mindez azért volt, mert én havi 100-at keresek, a feleségem kicsit többet bejelentve, de a kézhez kapott pénzt nézik.Az egyetlen bank, amelyik szóba állt velünk az "Első" bank.
    Ők is úgy, hogy fizessünk be kb2m-et, aztán majd ők adnak 4550000Ft-ot.
    Mindez megtörtént, persze azt senki sem mondta, hogy azért, hogy egyáltalán megkapjuk a pízmagot még 500k kell kb...Ilyen költség, olyan papír, földhivatal, stb. Ráadásul a visszatérítendő pénzeket sem kaptuk meg, mert ugye magas finanszírozású a hitelünk.
    Ez azt jelenti, hogy a havi 47000-ből 7000 egyből a hitel, és "csak" a többi a kamat!Milyen jó, nem?!

    Folytatás...

    Pitterix 13 éve 7

  • Ennyit ér egy élet, ahogy öcsém is mondta.....

    Ma történt az eset, mely mélyen felháborított, sőt mérgessé, dühössé tett.
    Munka közben nézelődöm ki az ablakon, velem szemben üvegen túl a teraszon dolgozik egy munkás.
    Nagy csattanás és egy madárka nekirepül az üvegnek. Szegény lecsúszik a teraszra, csapkod a szárnyaival, (miközben a társa fölötte repked) majd a hátára fekve megpihen.
    A mi drága jó munkásemberünk ránéz, majd unott arccal elfordul.
    Jön fel a társa, az (direkt nem ő, személy ide vagy oda.......) majdhogy nem rálép szegény párára.
    Egyiknek sem jut eszébe, hogy egy kis vizet adjon a madárkának, vagy hogy egyáltalán megnézze mi van vele. Pár perc után a 2.számú egyén felemeli, majd ledobja a madárkát kb 3méter magasból. Szegény pára a nyakára esik, tehát ha még élt is, sikerült elintézni, hogy már halott legyen.Ja és a munkásunk utána mint aki jól végezte dolgát folytatja a tevékenységét.....

    Na már most kérdem én, hogy lehet ennyire szívtelen egy magát emberi lénynek nevezett lény?!
    Aki így bánik az állattal, az hogy bánhat az embertársaival???? :U
    Lehet velem van a baj, de szerintem ez így nem igazán emberi viselkedés, vagy éppen pont ez az.......

    Komolyan azt kívántam utána, hogy essen le és mielőtt a mentők odaértek volna, még meg is tapostam volna az ürgét! :(((

    Pitterix 14 éve 39

  • Egy élet sorsa.....

    Mag koromban azt mondták ők, hogy szép jövő áll előttem. Örültek nekem, vigyázva helyeztek el a bölcsibe.Nagy reményekkel indultam hát el az élet ösvényén.
    Évek múlva elhagytam a bölcsit, a többiek fölé magasodtam, bár vékony voltam és esetlen.
    Hajladoztam a szélben, élveztem a friss levegőt.

    Ekkor jöttek a két lábon járó palánták és derékba törték az életem.
    Fájdalmamban sírtam, majdnem feladtam, de az életösztönöm erősebb volt! Sikerült megerősödnöm.
    Ismét évek teltek el és kinőttek a végtagjaim, büszkén viseltem őket.
    Megmutattam a világnak, mire vagyok képes, hogy nem adom fel, ha derékba törnek is!

    Éjszaka, mikor élveztem a hold fényét, ismét jöttek a palánták, furcsa szaggal körülölelve, kissé tántorogva, értelmetlen szavakat hablatyolva.Megálltak mellettem, és biztos rosszat tehettem, mert letörték két kezem, majd surrogó hang után sárga, maró folyadékkal öntöztek.....
    De én élni akartam, új kezeket növesztettem és ismét büszkén meredeztem.
    Nem adtam fel és sok-sok év múltán sudáran, vastag izmos törzzsel magasodtam immár minden és mindenki fölé.Reméltem már rossz nem történik velem......

    Folytatás...

    Pitterix 14 éve 5

  • Sirám, elegem van, miért, vajon....

    Sír(ám) az egész ország, hogy ez nem jó, itt nem jó, ott nem jó, az nem jó. De tesz valaki valamit?! Egy nagy NEM!!!

    Elegem van, hogy az emberek lesz*rják egymást,
    elegem van, hogy nem foglalkoznak a környezettel!
    Elegem van, hogy azt hiszik, ha valaki hatalmon van, az tisztességes, kulturáltan beszél,
    úgy viselkedik, ahogy a mesékben a jó királyok!
    Elegem van abból, hogy nálunk mindenki csak a saját érdekeit nézi,
    elegem van abból, hogy "szép" hazánkban csak "ÉN" létezik!
    Elegem van abból, hogy ha valami jó, azt "csakazértis" el kell rontani!
    Elegem van abból, ha valahol plusz bevétel van, azt csak a cégvezérek érzékelik!
    Elegem van abból, ha valaki rászolgál a jutalomra, úgy kapja meg, hogy többet ne akarjon jutalmat!
    Elegem van abból, hogy mindenért, mindig más a hibás, sosem nézünk önmagunkba!
    Elegem van úgy általában az egészből!

    Miért nem lehet úgy élni, hogy odafigyelünk a másikra?
    Miért nem lehet szemetelés nélkül élni?!
    Miért nem nyílik már ki az emberek szeme?
    Miért nem lehet segíteni a másikon?!
    Miért mindig a szegény embert kínozzák, gyötrik?!
    Miért van ez az egész úgy, ahogy?!
    Miért, miért, miért.......?!

    Folytatás...

    Pitterix 14 éve 37

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.