2016. május 24., kedd

Gyorskeresés

Petyyyyy blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Reveal - Be(lém)csapott a villám UPDATE 4

  Íme, ahogy ígértem itt a magyarázat.

  További, nem saját képek.

  313000 km van benne (nem pontosan), de meg nem mondaná az ember fia. Kis híján megharapdálnám, olyan jó állapotban van. Persze azért nincs kolbászból az a bizonyos. Törődésre szorul:

  - pixelhiányos MID kijelző
  - foltosodő digit. klíma kijelző
  - jobb első tompított
  - első fékbetétek
  - szűrők
  - olaj
  - lógó tetőkárpit
  - bal oldali rendszámvilágítás
  - fejét lógató vezető oldali befúvórostély [link]
  - gyermekzár nyitásakor jobb hátsó ablak magától lemegy
  - hátsó ajtók csak kívülről nyithatók :D

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 7

 • A férfi illata

  Mi mást kérhetnék a fa alá? :DDD

  Blogbejegyzés 6 hónapja 8

 • Be(lém)csapott a villám

  Még tart egy kicsit az izgalom és valószínűleg pár napig marad is, sőt. Legelső alkalom, szóval ezt nem rúgja el az ember percek alatt és legyint rá nagy vagányan. Majd idővel, mikor már a kocsmában meséli a sztorit.

  A folytatással érkezem úgymához egy hónap múlva!

  UPDATE 1: Egészen pontosan november 30-án érkezik a folytatás.

  Blogbejegyzés 6 hónapja 25

 • Beton

  Öröm lenne ilyen burkolaton kocsikázni. :)

  Blogbejegyzés 8 hónapja 9

 • Things that never change

  Blogbejegyzés 9 hónapja 2

 • Egy jó takarítás sosem rossz

  Az alany egy sajnálaToshiba Satellite L745-S4210.

  A látottak alapján még soha nem volt takarítva. Mivel a nagy ijedtségtől felugrott a vérnyomásom 200-ra, így a káoszról nem készültek képek. Egy AIDA64-es mérés viszont eszembe jutott - a takarítós beszámolókból mindig hiányolom az előtte/utána hőfokos méréseket, gondoltam én nem hagyom ki.

  Takarítás előtt sem volt olyan vészes, ezzel is simán túlélte volna a következő néhány évet. Persze ettől függetlenül "szétszedtem alátétre" a művelethez. Kompresszor, törlőkendők és újrapasztázás (NT-H1) után a vártnál is jobb eredmény fogadott.

  A második képen nem mutat fordulatszámot az AIDA, ezt csak most vettem észre. Újra ránézve most is 59% ~ 2660RPM

  A következő érdekfeszítő beszámolóig That's all folks!

  Blogbejegyzés 11 hónapja 24

 • TGIAF

  Mármint Thanks God, its almost friday.
  Kész, én mára kiégtem :DDD

  és a ráadás

  Blogbejegyzés 11 hónapja 1

 • Grab a G15 minor update

  Már jó ideje akartam egy háttérvilágítással ellátott billentyűzetet otthonra. Kihúzható billentyűzettartó van az asztalon és valahogy sosem ér el lámpa fénye a klaviatúrára. Ugyan én megvagyok nélküle, hiszen megy a vakon gépelés, de a család többi tagjáról ez nem mondható el. Nappal még csak-csak elpötyögnek, de sötétben már valódi vadász sas csapatként találják meg a kívánt betűket.
  Legalább egy éve nézegetem már az aprót, de nem sikerült olyat találnom, amely megfelel minden elvárásomnak. Csütörtökön azonban sikerült megszereznem egy darabka Logitech történelmet. Lehet, hogy túl sokat nézem a Discoveryt és agyamra ment a sok autót újjáépítő műsor, de szeretem megmenteni ami még menthető. Mike Brewer-esen szólva: A mai adásban egy legendát pofozunk helyre Ed-del ami nem más, mint a Logitech G15.
  A klaviatúra az első, narancs világításos eresztésből való. Jól néz ki, kellően erős a háttérvilágítása - igaz nem egy 710+, de akkor is - és a színe sem bántja a szemet. A legjobb megoldás nyilván egy fehéren világító darab lett volna, de az szinte esélytelen - csak tudnám miért. Érdekes módon a fehéren világító billentyűjű laposokkal Dunát lehet rekeszteni. Az már csak hab a tortán, hogy akad rajta néhány gyorsgomb is. Nem, a kijelző egyáltalán nem izgatja az e-cerkámat. Maximum egy digitális órát fogok odaheggeszteni és ennyi.

  A cikk az átalakulást hivatott bemutatni, úgyhogy most beszéljenek inkább a képek:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 0

 • New invention in the inventory

  :DDD

  Blogbejegyzés 12 hónapja 8

 • TFR!

  TFR! - vagyis Tedd Fel Rá! (Transformers 2)

  Pár fóliát feltettem már különféle kijelzőkre, de úgy fest egyiket sem a könnyebb módon illesztettem pontosan a helyére. Így kell ezt csinálni kérem.

  Csak én nem ismertem eddig ezt a módszert?

  Blogbejegyzés 1 éve 11

 • A "nem mindegy" egy újabb esete

  Hogy ez a bejegyzés már megint minek..? Csak mellbevágott a különbség, ki kellett írnom magamból. Bizony, pont nem ér rá senki egy pofa sörre, hogy megdumálhassuk. :P

  Mióta jelenlegi munkahelyemen - ami egyébként az első is - dolgozom, egyre inkább azt veszem észre, hogy szinte elkerülhetetlen a dolgozók munkakörének kiszélesedése. Történik mindez úgy, hogy az illető észre sem veszi, vagy ha mégis, akkor sem tulajdonít neki nagyobb jelentőséget, hiszen szerencsére a fogadj Isten sem marad el. Ennek fényében nem csak szoftverfejelsztek, hanem karbantartok is. Ez magában foglalja mind a szoftveres, mind a hardveres karbantartást a társaság dolgozóinak biztosított gépparkra vonatkozóan és a dolgozók saját gépeire vonatkozóan is. Utóbbit természetesen fusiban.

  Így eshetett meg, hogy bár volt egy bőséges készlet USB kulcsokból, de mind kiadásra került. Ettől még nem áll meg az élet, az OS-t, programokat ettől még telepíteni kell valamiről, ha nincs optikai meghajtó vagy szabad hálózati aljzat. Ilyenkor jobbára a sajátjainkat használjuk a feladatra, amivel nincs is baj, míg nem kell mindent lementeni a 64 gigás pendrive-ról, majd fel egy lemezképet és vissza. Persze ezt hetente többször.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 12

 • Negyedik születésnaPH!

  Hipp-hopp elrepült ez az év is, úgyhogy ideje ünnepelni! :)

  Blogbejegyzés 1 éve 9

 • Neki sem működik...

  Blogbejegyzés 2 éve 4

 • Egy kis takarítás

  A napokban kaptam kézhez egy laptopot takarításra, gatyába rázásra azzal a panasszal, hogy némely billentyűt kicsit határozottabban/többször kell megnyomni ahhoz, hogy a karakter megjelenjen a kijelzőn. Éreztem, hogy ide kevés lesz a sűrített levegős csapatás és biztosra akartam menni, így leszedtem minden billentyűt és egyenként tisztogattam meg minden tálcát és kupakot fogkefével.

  Így adódott az ötlet, hogy ha már ekkora profi lettem (muhaha, de nem tört el egyetlen pöcök sem, nem keletkezett semmilyen sérülés), akkor kitakarítom a munkahelyi klaviatúrát is. Ezt a darabot előttem évekig egy korábbi munkatársam használta. Mint látni fogjátok, nem mindig rendeltetésszerűen.
  A billentyűk tetejét szinte minden héten tisztítom, de most eljött a pillanat és szészedtem ezt is. Innentől beszéljenek a képek - CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

  Mentségemre legyen szólva, én sosem eszem gép előtt, de ha mégis oda kényszerűlök, akkor is letakarom az egeret és billentyűt valamivel, hogy ne cseppenjen rá semmi, ne essen be morzsa.
  A billentyűk tetejét szinte minden héten takarítom, de álmomban sem számítottam volna arra, amit láttatok.
  Csak remélni tudom, hogy a ti billentyűitek legalább olyan szép esztétikai állapotban vannak, mint amilyen az enyém lett takarítás után.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.