2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tárkonyos - dijoni mustáros csirkeragu

    A következőkben egy kis főzőcskére szeretnélek invitálni benneteket eme különleges, ám mégis egyszerűen elkészíthető kaja receptjével.

    A történetéről röviden annyit, hogy a párommal egy belvárosi étteremben tett látogatásunk alkalmával rendeltem az étlapról ezt a fogást, vagy ha nem is ezt akkor valami Poulet à la moutarde de Dijon et estragon-t, vagy ilyesmit(igen, a fordítóba írtam be :DDD ).
    Lényeg a lényeg, hogy megtetszett így gondoltam, mivel amúgy sem ma kezdtem már a főzőcskézést, lemásolom, egy kicsit tovább finomítva.
    Így hát megpróbáltam kitalálni az összetevőket és ízlés alapján "újrafőztem" ezt a fogást

    Ez annyira jól sikerült, hogy azóta már sokadjára készítettem el a családnak, illetve édesanyám kérésére neki is lepasszoltam a receptet

    Mielőtt az agglegények és notórius porleves evők futva menekülnének, megnyugtatnék mindenkit, hogy valóban egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető étel ez, ami még nem is mondható túl drágának(ha mondjuk nem 10 főre és minden másnap készítjük).
    Alkalomszerűen elkészítve, a teltebb ízeket kedvelő hölgyek és urak számára tökéletes lehet, pl bevágódós gyertyafényes vacsira is. ;)

    Hozzávalók:

    Folytatás...

    Peterson_ 11 éve 9

  • Xperia PLAY - az evolúciós zsákutca

    Sziasztok!

    Szeretnék megosztani veletek egy pár gondolatot, amit az avulás és a piac rohanásának közös elegye keltett bennem.

    Mindenki aki vesz valamilyen kütyüt, tisztában kell legyen vele, hogy van egy pályafutása, vagy ha úgy tetszik "szavideje", amíg még tartja az értékét, hozza a szintet.
    Bizonyára elég sok tényezőtől függ, hogy miként megy végbe, de erre a témára ott van számtalan elemzés, amit nálam sokkal okosabb/felkészültebb emberek írtak és még pénzt is kapnak érte.
    Természetesen a teljesség igénye nélkül és kissé bizonytalanul fogok bele az írásba, de már jó ideje foglalkoztat az a tény-mert szerintem tény-, hogy mennyire piszkálja az egyszeri tulaj csőrét ha az általa vágyott terméknek a szokottnál is gyorsabban jár le a pályafutása.
    Bizonyára kivételek itt is vannak, mindenesetre én pont nem tartozom közéjük.

    Ahogy a címből is kiderült, a közelmúlt egyik tökéletes példája a fent leírt jelenségre a Svéd-Japán zabigyerek, nagy ígéretekkel- és magas árral- indult, de manapság kiderült, hogy nem képviselt megfelelő piaci ágat.
    Ez az első- és olvasatomban egyetlen- "PlayStation Certified" mobil, az Xperia PLAY.

    Folytatás...

    Peterson_ 11 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.