2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Optimizmus

    valóban ez kéne az embernek. ám amikor kirabolják az egyik legjobb barátodat pár nappal a költözése előtt (majd még csőtörik a konyha, "ajciba")... amikor apám külföldi diákjait is kirabolják a sunyiba... hozzám is betörtek tavaly... két ismerősöm autóját is ellopták... (tovább is van, mondjam még?)

    ...és eközben nincs érdemi bűnüldözés, se büntetés...

    ...akkor marha nehéz optimistának maradni. az ember egy folyamatos, tompa fájdalmat érez a tehetetlen düh miatt. mert tehetetlen. és dühös. ja, és elviselhetetlen szmog van. szarosak az utcák, minden harmadik kapualjnál ajándék pisike is van. elüt az a8-as a zebrán, amikor zöldben kelsz át. épp. rádgyorsít a tuning golf éjjel, amikor a zebrán kelsz át. épp.

    szóval, mint azt magam is látom a blogomból, frusztrált vagyok. elért engem is a magyar kór, pedig én magam is azt mondtam mindig, h ha mindenki optimistább és konstruktívabb lenne, jobb lenne. megtörik mindenki idővel. és akkor nekem még kuss a nevem, hiszen itt a PH!, meg cég, meg autó, meg könnyű élet.

    Parci 16 éve 6

  • Vincze másképp

    Vettem egy palack Vincze Merlot 2005 "SPAR Reserve" bort a SPAR-ban. Hűűűű...

    Parci 16 éve 9

  • Kis magyar kórkép

    Ez itt egy tökéletes, "egy esetes" jellemzése a mai magyar társadalom problematikájának. Tegye fel a kezét, aki azt hiszi, hogy az ilyesmi 5-10 éves intervallumokon belül gyógyítható, meg Nyugat-Európába tartunk, meg ilyenek. Rohad az ország. Rohadt egy ország.

    Lehet, hogy Siófok nincs elég messze?

    Parci 16 éve 62

  • Szemet szemért

    Valamiért azt gondolom, hogy egy ideig nem fognak most álrendőrök fosztogatni odaát. Ha a bűnösöket elkapják, és ez köztudott dolog, maximum a maffia fog bűnözni. Másnak nem éri meg. Nálunk egyelőre még az "A8-assal parkolok a buszsávban"-tól kezdve a "Fényes nappal bankot rabolok"-ig bármit lehet, jobbára büntetlenül.

    Parci 16 éve 2

  • Mai aranyköpések

    (1) hajdúpéter nem fél? "sokat akar a Sarka, nem bírja a farka"
    (2) "igazán belezoomolni a lepkébe"
    (3) höööaaarkkkkkhhhh... ... ... ppffhhü! (óda a dáthához)

    Parci 16 éve 0

  • Rowling melegebb égtájakon

    Ezen azért felb@sz@rintottam az agyam. Plagizálni nem szép, sőt, tilos. Világos, hogy le köll állítani a témát. De azért Rowlingot a hatalmas veszteség kapcsán kvázi bőgni látni egy bíróságon... nem bírja írni az új könyvét, mert elszívták a kreatív energiáit... majd elmaradt hasznokért izomból perelni...

    ...az a nő - forintban legalábbis - milliárdos, for God's sake!

    Őszintén, tegye fel a kezét, aki szerint Rólingnak kell intéznie az ilyen peres izéket, nem pedig 14 testőr és 19 sztárügyvéd vigyázza a zírónő zavartalan álmait. Egyáltalán, miért is kéne neki most épp könyvet írni? Megállna a világ, ha mondjuk 5 év múlva adna csak ki valami újat, így 7 potom rész után?

    És mindenki hülyének nézett, amikor mondtam, hogy lesz majd "Harry Potter gyerekkora", "Harry Potter barátainak utóélete", meg még millió könyv, film, sorozat, gumicukor, törülköző, McDonald's menü, meg minden, amikor a hirtelen meggazdagodott mami feléli majd a milliárdjait. Bárkivel fogadok most, hogy ahogy a Csillagok Háborújából is hoooosssssszaaaaan nyúúúúúúúúúúlóóóóóóóó saaaaajtooooostéééééésztaaaaa lett, úgy ebből is. Ráadásul még fel sem élte...

    Folytatás...

    Parci 16 éve 26

  • Elköltözni Budapestről?

    Felmerült bennem a gondolat, és bár sok az ellenérv, nem tűnik teljes képtelenségnek. Idővel. Maybe.

    Parci 16 éve 112

  • Bor: jó vételek az Auchanban

    Ma voltunk "teszkózni" a budaörsi Auchanban. A boros polcokat az ilyen helyeken úgy is mindig átnézem, amolyan second nature dolog ez már. Huhúú, de megérte ezúttal!

    (1) Vincze Béla Merlot 2002 kb. 1800 ft-ért. Igen, ezt tavaly még lehetett 1400-1500 körül venni, de azóta évjáratváltás volt, a 2002-esek már sehol sincsenek, helyette 2005-ös van mindenhol. Nem kóstoltam még, a 2002-eseket viszont igen, és szuperek! Lényegesen komolyabb borok, mint az (ár)címkéjük sugallja.

    Ja, ha esetleg valaki, valahol lát ezekből a 2002-esekből Cabernet Sauvignont, vagy Cabernet Franc-t, vendégem egy sörre! Viccet félretéve, 2000 alatti ár esetében a "fél karomat" odaadnám értük.

    (2) Még mindig van Gere Tamás Mirtill Cuvée 2004 1200 ft-ért. Értelmes bor. Nem nagy, de korrekt ezért az árért nagyon. Viszont vigyázni kell, nekem egy legutóbb bontott példány már nem volt okés.

    (3) Vincze Béla Pinot Noir 2002 kb. 2000 ft-ért. Ezt a Vinczét viszont nem ismerem, épp ezért vettem egy palackkal belőle. Csak nem lesz rossz, nem ittam még rossz Vinczét.

    Folytatás...

    Parci 16 éve 10

  • Fotós cél-kvóták

    A családi síelésről 250 képet hoztam haza. Ebből nagyjából 20 olyan, amit szívesen mutogatok, vállalok. Igazán jó fotónak talán csak egy-kettőt gondolok, de hússzal vagyok a jelenlegi tudásom ismeretében elégedett.

    A jelenlegi arány tehát 20 / 250 / 1 hét.
    A cél: 60 / 150 / 1 hét.

    Parci 16 éve 8

  • Olympus makrófotózás első lépések

    Hasznos topik. Egy ilyen Manfrotto vakutartó állványt én is be fogok szerezni, az Olympus ikervakuja megfizethetetlen. Ezen a ponton viszont már sajnálom, hogy a vakum nem vezeték nélküli, ez az állvány ugyanis elbír két vakut (ami hosszútávon marha sokat segít a makróképeknél).

    Parci 16 éve 0

  • Blogálság

    alapvetően nincs túl nagy kedvem írni ezt a blogot. nem állítom, hogy nem lennék világító fénypont, beacon az instant getekkel és fuck me sideways-ekkel teleokádott magyar blogszcéna sötét éjszakájában... de majd lesz más.

    p1: írni sem egyszerű, mert ugye ph! szentatyaként nem írhatom le, hogy menjen a jó qrva anyjába a .......... és még jópár dolgot nem írhatok le.

    p2: csajokon rinyálni már nem tudok, egyrészt, mert boldog előházasságban éldegélek a párommal, másrészt, mert kihevervén a legutóbbi I got dumped által adott sallert, hatalmasat lendülve az ellenpólus felé az egóm már a stratoszférát verdesi. őszintén érzem, hogy bárkit megdugnék. macskát, szőnyeget stb., érted. jó, nyilván nem, csak ennyire barom humorom van, hogy viccesnek találom, ahogy ilyeneket leírok, mások meg kiakadnak.

    p3: jó móka volt azért a Canon menjen már a sutyiba a vacak gépeivel duma is, a mai napig van, aki felháborodva nekiáll kardozni velem. niiiiice! :) igen, tényleg ennyire kretén a humorom. (erről jut eszembe, hogy mekkora ratyi már az az ikszboksz)

    p4: igazából az is elég ellentmondásos, hogy a közvetlen ismerőseimnek egyre definitívebb véleménye van rólam, mert olvassák, amiket a netre rókázok.

    Folytatás...

    Parci 16 éve 37

  • Flight of Icarus

    His eyes are ablaze,
    See the madman in his gaze.
    (Iron Maiden)

    Akárhogy csűröm-csavarom, akárhogy is nézem, a fenti sor igazi metáltörténeti pillanat. Ahogy a végén megküldik a ga-aze szót, az tömör gyönyör! Buta zene a metál, ténykérdés, de kit érdekel. Ez a szám jó. Nagyon.

    Mostanában amúgy iszonyúan nem bírom az R.E.M.-féle melankolikus pincsogást, nyávogást, kiver tőle a víz. Egy Rammsteinban van lendület, pörgés, bármilyen buta is a szám. Iron Maiden szintén bír jópár nagyon tuti nótával.

    Parci 16 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.