2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Olympus comes, Nikon goes

    Jött egy Zuiko 11-22mm és egy Zuiko 14-54mm félprofi lencse. Jön majd még mellé gép is (E-1 híján E-510). És ennek megfelelően elpasszolnám a gyakorlatilag vadonat új (3000 expós, kb 2 hónapos) Nikon D40x kitemet (18-55mm II lencsével). Meg az egy éves 18-200mm VR lencsémet is. Akit érdekel, írjon nekem bátran.

    * Elébe menve a fikahullámnak, elmondanám, hogy szentül hiszek a Nikonban, hosszútávon úgy is visszatérek rá, de az pár év múlva lesz, amikor a full frame elkezd szépen terjedni, illetve egy D300-at már két sörért dobnak utánam. Akkor kapok majd el valami ex-komoly gépet.

    Addig viszont f2.8-3.5-ös, időjárásálló, kompakt, ütős Zuiko lencsékkel tervezem a fotózást.

    * UPDATE: mégis E-1 lesz az E-510 helyett, illetőleg a Nikon kitemre már lecsapott keopsz, ergo marad a 18-200mm VR lencse, mint megszerezhető fétis...

    Parci 16 éve 5

  • @ WAR!

    zengenek a harsonyák, peregnek a dobok. megmozdul a föld, dübörögnek lépteink. elsötétül az ég. we are @ war. let the flames rise!

    (a háttérben felhördül a tier című rammstein szám zenéje... de csak a zenéje! :D)

    Parci 16 éve 1

  • USA'07: Bryce Canyon

    No comment, beszéljenek a képek. Európai szemnek ilyesmit látni valami egész elképesztő élmény.

    Parci 16 éve 15

  • USA'07: márkasznobizmus update

    Digicam

    No, ez térdelős volt. A nemzeti parkokban fotózgató embertömeg kezében dSLR van, másfél kilós obikkal. Igen, a néni kezében is, igen, semmi kompaktozás. dSLR alatt persze a Canon 40D / Nikon D80 értendő minimum, de olyan simán szaladgáltak a kezdő fotókurzus résztvevői 1D Mark III-akkal és másfél kilós lencsékkel, hogy ihaj!

    Nem viccelek, a Death Valley naplementéjét ugyanarról a homokdűnéről fotóztam, mint egy ilyen kurzus, és körülbelül úgy aránylott a D40-esem az ő gépeikhez, mint egy ultrakompakt a D40-hez. Elképesztő volt!

    A másik, ami már nagyobb elégtétel számomra, hogy az otthon tapasztalható Canon márkaidiotizmusnak itt nyoma sincs. Mindkét gépből van bőségesen, de határozottan több Nikont láttam. (* globális dSLR eladásokban fej-fej mellett vannak már, kompaktból 3-4x annyi Canon fogy)

    Autók

    Nehéz nem észrevenni azt a pusztítást, amit a japán autómárkák végeztek az amerikai piacon. Amikor utoljára USA-ban voltam huzamosabb ideig (16 éve), még hemzsegtek a Plymouth, Crysler, Dodge és egyéb gépek, japán autót a "kispénzű" emberek töredéke vett, mert bár "nem nagyon kényelmes kocsik, de legalább olcsók és megbízhatóak"...

    Folytatás...

    Parci 16 éve 31

  • In love

    Update 03-23: még mindig :))

    Parci 16 éve 41

  • Jó utat, Gracus

    Meghalt. Pótolhatatlan. Deja vu... a picsába! :(

    Parci 16 éve 5

  • USA'07: San Diego

    Hamarosan újra útnak indulunk, de addig is, pár random kép San Diegóból.

    Parci 16 éve 6

  • USA'07: Sequoia National Forest

    Akár 3200 év, akár 1500 tonna, akár 11 méter széles fatörzs, akár 70-80 méteres magasság. Ez a Sequoia mammutfenyő. A Római Birodalom még sehol sem volt, amikor némelyik, ma is élő fa már ott állt!

    Folytatás...

    Parci 16 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.