2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Itt a RI/OS R5, megújultunk!

    Közel 9 hónap hosszas vajúdás után megszületett teljesen új portálmotorunk, a RI/OS R5.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 213

  • Renitens determinizmus

    Eltévedtem véletlenül Angelday blogjára múlt héten, ahol hot topic volt, hogy milyen dSLR gépet vegyen, Nikon D80 vagy Canon 400D. Hát, bár ne tettem volna, a kommenteken kb. 4 másodperc alatt csesztem fel az agyam... főleg Handrás posztjain.

    Miért tévedtem amúgy oda? Mert egy ideje gondolkodom rajta, hogy átálljak Macintosh-ra. Mostanra alig használok programokat a PC-n, csak net, email, office, photoshop, mediaplayer fut. Ezek pedig futnak ott is, ugyanakkor a MacOS minden szempontból jobb...

    ...rövidre zárom. Egyelőre nem lesz mekem. Miért? Mert:

    (1) sznob dolog manapság Apple holmikkal feszíteni, és amíg ilyen divatsznob hype lengi körbe, nekem nem kell. A gépen is látszik, hogy ultratrendi. Pedig a lakkfehér műanyag inkább - kövezzetek meg, de - olyan homó. Renitens vagyok, már csak ezért is determinált az ügy.

    (2) drága, mert sznob árban adják. Menjenek már a jó édes... ennyiért nem kell, ennyit nekem nem ér meg (inkább fotós holmira költöm a különbözetet, többet ad hozzám). Használtan meg nincs elég jó;

    (3) nem jó nekem a konfigja (ár/konfig). Elég lenne lassabb procival, kisebb vinyóval, viszont a dvd-író manapság etalon, kell. Ja, és a képernyő mérete 14 col, főleg, ha 1280x800-at tesznek ki rá. Nincs 14 colos meki, és a 13,3''-os is 2 kiló;

    Folytatás...

    Parci 17 éve 13

  • A Vargányavadász

    [kép]
    [kép]

    Parci 17 éve 5

  • Konyha: versenyfőzőcske

    Beficcent két kiló pulyka, előkerült némi dijoni csúcsmustár, akácméz, alma, körte, tejföl és egy csomó fűszer. Illetve hát van még pár dolog a konyhában, inkább úgy korrekt, hogy ezeket választottuk. A húst megfeleztük, majd ''versenyt'' hirdettünk: ki-ki azt csinál, amit jónak lát. A verseny szó persze legkevésbé sem fedi a valóságot, hiszen a főzés lényege, hogy kísérletezik az ember, hogy nem retteg, hogy elrontja, hanem bátran belefog, bátran próbálgat és ha nem sikerül, akkor mulat egy jót rajta, és úgy is megeszi (legközelebb garantáltan sikeresebb lesz... :-)). Vagy ha annyira ehetetlen, hogy tényleg senki sem vállalja, akkor meg megrántja a vállát, és azon mulat.

    Szóval bátran próbálkozni kell, érzéssel, érzékkel csinálni.

    A versenyző egy klasszikus mézes-mustáros pulykával próbálkozott, némi citrommal, az eredmény pedig lehengerlő, döbbenet finom falatok garmadája. Lám-lám, mit tesz egy igazán jó mustár... és szakács!

    B versenyzőnk ismeretlenebb területekre evickélt, rossz szokásához híven. A versenyző segítségével fűszert választott. Ez a szokásos só + bors kombó mellett most a gyömbér és a bazsalikom lett. A fűszerezett húst olajban gyorsan kisütötte, majd az egészet egy jénaiba borította, némi almát és körtét tett rá, sok-sok tejföllel feláztatta, a tetejére pedig ipari mennyiségű sajtot reszelt. Az egészet így egyben süti épp ki a sütőben. Meglátjuk, mi sül ki belőle...

    Parci 17 éve 5

  • A tököm tele van, hogy...

    ...kap 12 évet egy faszi, aki kalapáccsal kis híján agyonveri a feleségét (!), majd lehajítja egy vizesaknába. ki a túró találta ki, hogy az ilyen embert vissza kéne engedni a társadalomba?! (ne rezignáltan olvass, hanem mondd ki szépen masszívan az ''agyonveri'' szót, képzeld el, hogy nő vagy és veled történik)

    ...hogy ha zöld lámpa és dugó mellett nem állok rá a villamossínre (értelmetlenül, mert csak beragadnék ott), akkor elmebeteg seggfej módjára folyamatosan ledudál a mögöttem lévő, majd piros lámpa mellett kivág, a szembejövő sávban barom módjára, üveghangú motorral száguld 10 métert, aztán visszaerőszakolja magát a sorba, kis híján összetörve három autót. legyen átkozott minden, de minden ember, aki képtelen kulturáltan viselkedni!

    ...hogy országúton a szembejövő nagyaudi akkor is előzésbe kezd, amikor már a rajt pillanatában látszik, hogy ezt nem fogja befejezni, hacsak én állóra nem fékezem a kocsimat. nem érdekel, hogy fog-e az átok, de őket is megátkozom, csavarodjanak fel egy fára!

    ...hogy konkrétan ököljog van ma itthon, hogy mindenkinek van egy rendőr/200 kilós/maffiózó haverja, aki seggbek.r téged, ha segítséget akarnál hívni, vagy küzdenél az alapvető emberi jogaidért.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 24

  • Megvolt: Borfesztivál 2007

    Körülbelül húszféle bort kóstoltunk, sajnos nem is emlékszem rendesen, de azért van pár értelmes mondatba önthető tapasztalat:

    (1) a Pfneiszl borok továbbra is jók, ráadásul a fiatalabbik Pfneiszl-lány nagyon kedves, segítőkész volt, csillagos ötös volt a kiszolgálás. Apám nem ismerte a pincészetet (sőt, senki a csapatból), de megfogadta a tanácsom, hogy ezt a hiányosságot sürgősen pótolja.

    Ami itt ütött, az a Kékfrankos Selection (nem csoda, hiszen Sopron nagyon erős ebben a fajtában, a Merlot és az Impression Rouge cuvée (amiből a két előbbi szőlő mindegyike van...).

    (2) Feind Syrah. Kapott plecsnit, és abszolút megérdemelten. A legjobb syrah/shiraz volt, amit kint ittunk. Try it!

    (3) Dél-Afrika, Shiraz. Kettő, azaz kettő bónért lehetett fogni belőle. Volt több fajta, nem emlékszem, melyik volt a jó, de abszolút korrekt volt, dupla áron is azt mondanám, abszolút megéri.

    (4) Mayerék még mindig klasszfejek. Valamikor kb. fél éve próbáltam tőlük venni Villányban 2003-as CS-t, mondták, hogy nincs már. Azért ígérték, hogy ha legközelebb a szüleimmel megyek, hoznak párat. Azóta egyszer találkoztam velük a Szegedi Borfesztiválon, de akkor szóba sem került a dolog. Most pedig ott vártak minket 12 palack ilyen borral, ráadásul a régi, évekkel ezelőtti árán. Hats off!

    Parci 17 éve 2

  • Fingers crossed for Fürkész

    [kép]
    Hatalmas, gyönyörű, egykor mindig vidám, szeleburdi, elefánt-a-porcelánboltban Fürkész kutyusunkat nyolc évesen, ma műtik. Gerincműtét, végső esély.

    Update: a műtét jól sikerült, a jelenlegi helyzetben ez a legjobb, ami történhetett. Kapott még egy kis időt Fürke.

    Parci 17 éve 9

  • RI/OS R5 is born..

    ..a hétvégén átállunk az új portálmotorra, ha minden jól megy. Potom nyolc hónapig fejlődött az új rendszer, és alig lesz újítás első körben a mostani dolgokhoz képest. Cserébe nulláról újra lett írva, bugtalanítva, robosztusítva (szép szóka... :-D). By Panther. Izgulunk.

    Parci 17 éve 235

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.