2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bor: jött pár

    - Szekszárd, Domaine Gróf Zichy, Cabernet Sauvignon, 2003
    - Villány, Gere Attila, Cabernet Sauvignon Barrique, 2004
    - Sopron, Pfneiszl, Impression Rouge, 2003
    - Sopron, Weninger, Merlot - Cabernet Franc Cuvée, 2004

    ...meg pár üveg Szemes Portugieser 2006 bemelegítőnek. Nyami!

    Parci 17 éve 3

  • Megvolt: 24, hatodik évad

    Sokan figyelmeztettek, hogy nem jó. Hogy csomó jó karakter már nem játszik. A rövid igazság az szerintem, hogy az ötödik évad magasan a legrosszabb volt a teljes szériából. Igazi mélypont. A hatos sokkalta élvezhetőbb, ha nem is feltétlen folyamatosan izgalmas. Érdemes megnézni, de ha már kicsit unjuk Jack Bauert, érdemes előtte szünetet tartani. Úgy is hiányozni fog idővel... :-)

    Parci 17 éve 2

  • Playstation update

    Vó'tam bó'tba', most már az alábbiak várják az izgalommal eltöltött órákat:
    - Okami
    - Shadow of the Colossus
    - God of War II

    Dumálgattam a srácokkal, ikszboksz, pées, ilyesmi témakörben. Azt mondják, hogy nem bírják eladni a kokszokat, amióta kiderült ez a ''kb minden boksz parás'' dolog. A PS3 ára meg szépen megy lefelé, szürkeárnyalatú konzolokból az új nagypakk (két kontroller, két játék) 140 ezer körül vihető már (igen, ez még mindig cefettül sok, de a tendencia a lényeg). Viszik is, kövéren. Közben pedig ''a Médiában is megy le az ára a boxnak, mert nem viszik''.

    Szar ügy. Koksz is dead!

    Kezd helyreállni a világ rendje. Apám is azt nyögte eddig minden új Nikon gépről, hogy ''jópofa, okos, de a D70-em is tud mindent, nem kell''. Hát, egy D3 ''már kéne''... :-)

    Parci 17 éve 48

  • ...pont.

    Playstation 3. Pont.
    Nikon D300. Pont.

    Most legszívesebben egy hatalmas ordítás után istenesen nyakonvágnék néhány zixboxost és kenonost, egész egyszerűen jobb lenne tőle a közérzetem. Mennyi megaláztatást tűrnek el még vajon kedvenc cégüktől, mielőtt felnyílik a szemük? Az ixbox nem létezik, kenon négyszázdések pedig alig jobbak az Electroworld előtt kempelő, 4 forintos videóért küzdő felajzott és behülyített masszánál.

    És ebben semmi szerepet nem játszik az, hogy az M$ piacilag így és úgy nyitott jól a kokszos boksszal, a Sony meg lúzerkedett. Na és?!

    Kockák eőe! :-) (laccsolva)

    Parci 17 éve 23

  • A Nikon büntet

    A napokban megjelent a Canon 40D és 1Ds Mark III. Ma megjelent a Nikon D300 és a D3. Nincs nagyon mit mondani, immáron a Nikonnak is van full-frame gépe a D3 személyében (és micsoda gép az! ISO huszonötezer, érted? és igen, másokkal ellentétben a Nikon nem gagyizik, használható tartomány lesz!), a D300 pedig akkorát büntet a 40D orcájába, hogy a kenonosok porban vonaglása, sírása és halálhörgése a legjobb esetben is ordenáré kárörömben kulminálódik majd az őket körülvevő, gigászira duzzadt jófej nikonos tömeg számára.

    Nikon strikes back hard, és ez így van jól. Tudják, mi kell a fotósnak. Alaptétel: adott Nikon gép jobb, mint a Canon counterpartja. De a D300 konkrétan jobb, mint a D2Xs, miközben árban a harmada!

    * Ne is fárasszatok kenonos felháborodásokkal, mert marha gagyi volna. És nem, nem akarom leírni, hogy a Canon és a Nikon is álomjó gépeket csinál, és mindegy, melyiket veszed, mert a képeknek egyik sem lesz majd útjában, te magad leszel.

    Tehát, ott tartottunk, hogy aki nekem innentől kezdve négyszáz dézik, meg negyven dézik, azt én hülyének fogom nézni. Déhárom(száz) powwwaaaaaaaaaaaa!

    * Japánban egyébként már le is nyomta a vérbe a Nikon a Canont a dSLR piacon, egész egyszerűen több D200 fogy, mint 5D, több D2X fogy, mint 1Ds és a D40/D40x is kőkeményen büntet.

    Parci 17 éve 72

  • Megvolt: Piding, Königsee, Salzburg

    A hosszú hétvégén autóba pattantunk (a Pattantyús, a húgom és én), és legurultunk az osztrák-német határhoz, Piding községbe. Festői, alpesi hely, gyönyörű hegyekkel és tavakkal a környéken. Húgom volt itt egy konferencián korábban, kinézett egy kocsmát az egyik hegy (1750m) tetején és kitalálta, hogy ''neki ott fent majd egyszer ennie kell''. Igen, megcsináltuk.

    Másnap Königssee, szakadó esőben, a gatyámig vizes lettem, de itt meg én találtam ki, hogy ''nekem egyszer ezt a tavat körbe kell eveznem''. Innentől rajta van a todo listán. Utána Salzburg, pár óra és sajtburger, valamint ungarische kürtöskalács erejéig.

    Beszéljenek a képek!

    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]

    Parci 17 éve 4

  • Bor: megnéztük a Borfalut

    Boggal, Polacsek és Gubro mesterrel, valamint az ASUS hazai képviseletének egy prominens...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 16

  • Alone

    Majdnem teljesen random, hogy mikor és miért érzi magát egyedül az ember. Én most, nem kicsit, nagyon.

    Parci 17 éve 17

  • Megvolt: Szigetköz, vízitúra

    Eveztünk egy jót. Szigetköz gyönyörű, az idő nagyjából jó volt, az Erdélyben kiszakadt vadiúj sátor remekül állta a sarat, a literes Unicum viszont csúnyán elfogyott. Erősödött a hátunk, ettünk a Szuperhíres Rétesesnéni tényleg atomfinom réteséből, toltam hat tányér lecsót (utálom...), kóstoltunk kecskesajtot, eláztunk minden értelemben. Jó volt.

    [kép]
    [kép]

    Parci 17 éve 0

  • Egy guargumis cappy-t kérek

    Moziban lazán vettem a jegy mellé egy almás-körtés cappy-t, bár igazából utálom cefettül... mégis, amikor ott álltam és hirtelen kellett mondanom valamit, csak ez ugrott be. Marketing, mi? Anyhow, mielőtt meghúztam, végigszaladtam az összetevőkön, és bevallom férfiasan, én még ennyi műanyagot kajában (piában) életemben nem láttam. Pedig kóla helyett venném amúgy, mert ''annál csak használhatóbb lehet''.

    Hát nem. És a sok hókusz-pókusz mellett ráadásul az épp aktuális médiahiszti középpontjában álló guargumi szutyokság is befigyelt a listán. El is ment a kedvem az egésztől, nem ittam belőle egy kortyot sem. Ennyit a relatíve kedvezményes mozijegyről.

    Parci 17 éve 98

  • Bika-iker kombó

    Tehát: tíz év után találkozol valakivel, akivel szoros kapcsolatod volt korábban, ám aztán mégis úgy alakultak a dolgok, hogy kis túlzással egyáltalán nem tudtál róla semmit. Magyarán nem kéne, hogy túl sok közötök legyen egymáshoz...

    ...ehhez képest mi történik? Megelevenedik az összes régi emlék, és (basszus) fotó pontossággal megvan sok-sok kocka, mindkettőtöknek. Úgy beszélgettek, mintha épp csak elment volna nyaralni valamelyikőtök, most visszatért, és mondja az élményeit.

    Bika-iker soul mate.

    Parci 17 éve 13

  • Az egy

    [kép]

    Parci 17 éve 4

  • Szasztok, pöcsök!

    [kép]
    ''igen, megcsináltam'' :-)

    Parci 17 éve 12

  • Aktuális nekemtetszik: 08.04.

    Mjúzik
    - Anastacia: Time
    - Rammstein: Spiel Mit Mir, Mutter
    - Black Sabbath: nemtom a címét :-)

    Múvi
    - Invasion

    Gém
    - Oblivion
    - Okami

    Parci 17 éve 0

  • Megvolt: Pádis, Boga, Szamos

    Erdélyben jártunk, a Nyugati havasokban, a Bihari hegyekben, azon belül is a Bogában,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.