2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bor: viva Szeremley Huba!

    A hétvégén Nyitott Pincenapok volt(ak) Badacsonyban, családilag meglátogattuk Szeremley Huba borászatát, pontosabban a pincét, Badacsonytomajban. Alapvetően vörösboros vagyok, a fehérbort és a rozét továbbra is ''üccsinek'' tartom, igaz, azt sosem állítottam, hogy nem szeretem. Főleg a nagy nyári melegben az ember sokszor inkább üccsizni akar, mint sem egy nagy, nehéz, ütős vörösbort szájba sznoboskodni.

    Szóval Badacsonyról tudni lehetett, hogy főleg fehérborokban lesz erős. Nem így lett, illetve nem teljesen. Érdekes tétel volt a fehér pinot noir, a már nem olyan fehér bakator, a vörös pinot noir, a syrah és végül az aszúszerű Zeusz (késői zenit). Három-három palack fehér, illetve vörös pinot noirt el is hoztam magammal, palackonként kb. 1200 ft-ért kellemes felüdülés lesz majd hörpölni.

    Szeremley Hubáék előtt viszont le a kalappal: a borkóstoló teljesen ingyenes volt, ahogy a pincepörkölt is, ráadásul vásárlásnál a standard áraikból engedtek 10 százalékot. Egy ilyen pörkölttel tuningolt borkóstoló Villányban uszkve 6000 pezó, és nem engednek egy fillért sem a boraikból többnyire. Tényleg egyszerűen odamentünk, kértünk szépen pörköltet, és kaptunk. Majd kaptunk egy 8-9 borból álló kóstolót (és igen, egy palack Zeusz 6900 forint, ahogy a Syrah is 4000 forintos bor), és végig kedvesek voltak.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 11

  • Megvolt: A Karib-tenger kalózai 3

    Ííííí, áááá, úúúú. Vacak egy film volt. Sok jóra nem lehetett számítani, de számomra a második rész pörgősebb volt, az legalább lekötött arra az x percre, amíg beültem a moziba. Ez 162 percre sikeredett, másfél óra is elég lett volna. Vagy sok. Bugyuta keleti szál, skizofrén tengeristennő, klónozott Jack Sparrow, mostanra már baromira unalmas szerelmes nyávogás, összesen másfél poén. Nembejön...

    Ha szeretnétek egy kicsit pozitívabb véleményt is, szepi79 írt egyet itt: [link]
    Az Indexen is több vélemény ütközik: [link]

    Parci 17 éve 28

  • Rigó Jancsi

    Szóval az van, hogy iszonyú cuki egy feketerigó, közelről olyan kis édi, ennivaló, zabálnivaló, üntyüm-püntyüm cukorka, úgy megsimizném, hát tényleg meg kell enni a kis pofikáját...!

    [kép]
    De...

    Ha még egyszer berepül egy ilyen kis buzeráns torzszülött a lakásomba, és nagy ívben leszarja a matracot a galérián, telibe kapja a dohányzóasztalt, a konyhát négy ponton, a galériát még kettőn, majd jótékonyan elhelyez egy tankcsapdát az egyik széken is, végül halálra rémisztve a csincsillákat oda is locsol egyet (és még ki tudja hány helyre... tart a kárfelmérés...), akkor én esküszöm, hogy minden vasárnap rigóturmixot fogok reggelizni, míg nem az összes családtagját elfogyasztom Jánosunknak.

    Uff. Puff.

    Parci 17 éve 22

  • PS3 Oblivion

    Egyszerűen lehetetlenség beszerezni egy nyamvadt PS3-as Obliviont, holott többek között ezért vettem meg ennyire korán a konzolt... :-( A game.co.uk oldalon is totál elfogyott, itthon sincs egyik konzolos kisboltban sem, sehol nem találom.

    Ha bárki tud szerezni, ne tartsa magában, örökre hálás leszek!

    Egyelőre a Resistance: Fall of Man játékot próbáltuk ki, ami igazából egész korrekt, főleg, hogy ennyire korán elkészült. Ha ez így néz ki, akkor komoly dolgokra képes tényleg ez a vas... csak etessék már valami jóval! :-)

    Update: egészen Hong-Kongig kellett menni érte, de megérte, mert megtaláltatott a hőn áhított Oblivion, már hozzák a postagalambok. Lám, mire jó az internet... :-)

    Parci 17 éve 15

  • A jó, a rossz és az üccsi

    A fehérbor nem bor. Üccsi. A rozé is üccsi. A bor színe vörös, miként az autó színe fehér. A sóska pedig objektíve finom. Ezek tények. No, szóval akit kiakasztok ilyesmi állításokkal :-), az olvasson másik blogot...

    ...tehát, bor = vörös, ez a Balog-féle Alaptételek egyike. Szögezzük le ugyanakkor, hogy a legrosszabb bor talán egy rossz vörösbor. Hogy mi számít rossznak, nehezen belőhető, de ami engem illet, az utóbbi időben egyre több. Sőt, az utóbbi időben a kifejezetten finom vörösborokat leszámítva mind határozottan rossznak tűnik.

    Sokkal rosszabbnak egy finom, nyári, frissítő üccsinél! Egy rozé legyen gyümölcsös, lendületes, pezsgő. Egy fehérbor is - szerintem. Rozéban már megtaláltam a megfelelőeket (Kovács Laci és Vylyan rozéi), fehérborban még keresem. Ha viszont meglesz ott is, akkor kicsit átalakítom a borozási szokásaim.

    Eztán vagy üccsizek, felfrissülök, vagy komoly, méltóságteljes, ''hibátlan'' vörösbort iszom. Ezek nem feltétlen a csúcsborok, de többnyire nagy az átfedés. A nem-túl-finom vörösöket kihagyom. Tipikusan nem finom egy nem jól megcsinált CS, CS + CF Cuvée.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 9

  • Megvolt: PH! kertiparti

    Szombaton a Renwick família, valamint Polacsek família jóvoltából az egész prohardveres horda tzatzikit burkolt Lőrinc City legszebb szívében. Rudi gondoskodott a közösségi kockulásról egy Wii és négy kontroller, valamint pár játék együttesével.

    [kép]
    Bog-san és Parci-san megpróbált egy decens borkóstolót összehozni az estére, de a fájdalmas igazság, hogy sznobságuk ezúttal megelőzte a prezentált borok minőségét. ''A fehérbor nem bor, az üccsi, mint a rozé'' -- ezt (majdnem) mindenki tudja, mert annyira igaz, alapos, komoly, megfontolt, végigondolt állítás, hogy... nagyon...

    ...de ennek fényében pláne szomorú volt a vörösborok gyengélkedése. Majd legközelebb. (igen, időnként már engem is zavar, hogy állandóan a borokról pofázok).

    A Wii jópofa hangulatot csinált, főleg a kertben projektorozva. Páros teniszmeccsektől kopott a fű, ropogott a könyök, reccsent a kontroller. A prímet mégis a box vitte el, főleg, amikor Gubróné elkente Rudi száját keményen, pedig volt nagy esküdözés, sírás-rívás. Every star falls...

    [kép]

    Folytatás...

    Parci 17 éve 34

  • Megvolt: Szegedi borfesztivál 2007

    Szuper hangulatos és nagy lett ([link]), érdemes volt lemenni. Az indulást nehezítette egy ''kisebb'' dugó a Hungária körúton (lásd előző post), de mire leértem, nagyjából lenyugodtam. Legurult 2 szegedi vegyes halászlé, meg egy gundelpaller, tehát bélelt gyomorral ugrottunk neki a boroknak.

    Mivel egyetlen estét töltöttem, ezért nem volt sok időm, döntöttem befelé ''mindent'', amíg bírtam. Mayeréknél kezdtünk (Villány), ők régi ismerősök, kaptunk is az arcunkba extra Kopár 2004 és CS 2004 borokat, pénzt alig költöttünk. Kedvesek, rendesek voltak, mint mindig, ráadásul a 2004-es Sauvignon nagyon korrekt anyag, nem emlékszem a 2003-as ízére, de talán nem marad el tőle sokkal (ami nagy szó...).

    Megkóstoltam a Szemes-féle 2006-os Portugiesert (Villány) végre, tényleg megveri minden vetélytársát, hat palackkal tervezek tankolni belőle. A Takler Bikavér Reserve 2004 (Szekszárd) is korrekt volt. Vincze Bélát (Eger) képtelenek voltunk kihagyni, így lecsusszant egy-egy pohár jól ismert CS 2000 és CF 2000.

    Szuper volt a Dúzsi Görögszó 2002 (Szekszárd), talán a Gere & Weninger CF Selectionhöz tudnám hasonlítani, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla!

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Ria-ria-Hungária

    Hungária körút. Hogy szakadna szét az aszfaltod, hogy robbanna fel rajtad maltert szállító betonkeverők garmadája, hogy lepne el akár ötezer elmebeteg vérnyúl! Vagy lepke.

    Hogy perzselne pusztító tűz, hogy verne el a jég, mint a korai termést, hogy mosna el dühöngő folyó, árvíz, orkán, hurrikán, tájfun, tornádó, földrengés, vulkán, dögvész, pestis, bomba, kamion, repülő, ufó; mindegy, csak ártson! Hullanál darabokra, te, körútnak csúfolt undorító kis hányadvány! Rohadj meg, Hungária körút!

    Parci 17 éve 3

  • Deus Ex

    Most vettem észre, hogy Exexem összes tesója (vannak hárman) blogol. Tök érdekes, hiszen ezer éve nem láttam őket, nem is tudom, milyen emberré lettek, most mégis bepillantást nyerek az életükbe. Klassz dolog a blog!

    Nagyon kedveltem mindenkit abban a családban, tényleg, őszintén. Pont akkora rumli volt ott mindig, mint amennyi szeretet. Örülnék, ha egyszer ilyen családom lehetne. Irigylésre méltó volt már akkor is számomra igazából (akkor is, ha sokszor megőrültem egy-két dologtól), de azóta eltelt közel két év, vénebb lettem vagy öttel, és most még jobban tisztelem őket.

    Jó volna tudni egyébként az Ex családjáról is, szintén sok klassz ember. De, az élet rendje, hogy ezek a kapcsolatok megszűnnek.

    Ex. Túlléptem. Lezártam. Fél év. Pedig meg is mondták mások, hogy fél év lesz körülbelül, de nem hittem nekik, évekre számítottam. Úgy látszik, erősebb vagyok, mint hittem. Vagy mégis csak kevésbé voltam szerelmes.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 1

  • Nappali revisited

    Ami jött:
    - akciós Playstation 3
    - akciós LG 32LE2R LCD TV

    Ami megy:
    - asztali PC
    - DVD-lejátszó
    - TV

    A PS3 vagy tíz kiló, gyönyörű, impozáns, elegáns dög. Ennyiért persze legyen is. HDMI kábel under construction, mert tízezer forint nevetséges egy nyomoronc drótért.

    Parci 17 éve 7

  • Lojzi vazze

    Wunderlich Lojzit lassan kihúzom a listáról, nem foglalkozom a boraival többet. Nagy név, nagy villányi borász, akinek akkora holdbázisa (bortrezor) van az út mentén, amiről halandó csak álmodik, Prohardver székháznak is egészen elképesztő lenne...

    ...ám a borkóstoló náluk kritikán aluli volt, sőt, effektíve nem volt. A híres kakaspörköltje valóban szuper volt, a dombtetőn lévő kis pince klassz hely, de ezzel le is zárult a pozitívumok sora. Nagy asztalnál ültünk sokan, Lojzi egy darabig ott téblábolt, hozta a grappákat, de hamar kiütötte magát. A felesége (minden bizonnyal) jobban pörgött, de idővel ő is eltűnt. Borokat úgy kaptunk, hogy időnként leraktak egy üveggel az asztalra, és helló. Nem mutatták be a borokat, ráadásul nagyjából az összes ihatatlanul rossz volt.

    Este 7-kor kezdtünk, este 10-ig bíruk, ezen idő alatt ittunk egy fehéret és két rozét, egy portugiesert és egy pinot noirt. A pinot noir is annyira vacak volt, hogy képtelen voltam meginni egyetlen pohárral belőle. Kancsót, amibe a ''nem kérem'' borokkal teli poharakat üríteni lehet, itt nem kaptunk. Mindenhol máshol - ahol természetesen eszünk ágában sem volt üríteni, mert finomak voltak - igen. Szóval egy normális borkóstoló feléiig jutottunk, a komolyabb borait ki sem hozták Wunderlichnek, ráadásul este 9 körül totál eltűnt mindenki, ott lettünk hagyva magunkra...

    Folytatás...

    Parci 17 éve 2

  • Autók

    Ha Lexus, akkor LS.
    Ha Volvo, akkor XC70.
    Ha Subaru, akkor Outback. Esetleg Forester.
    Ha Toyota, akkor Camry vagy Land Cruiser.
    Ha Skoda, akkor Octavia RS.
    Ha Audi, akkor A5.
    Ha Alfa Romeo, akkor 166.
    Ha Lancia, akkor Thesis.

    De se Alfa, se Lancia, se Audi, se Skoda. Lexus. Az autó színe pedig fehér.

    Parci 17 éve 78

  • Az ideális nő

    Az ideális nő nem keni a maradék nutellát vissza az üveg szélénél. Ugyanígy a maradék vajat sem. Az ideális nő nem hagyja szét a lakás random pontjain a 68,42%-ig használt (teli) papírzsepkendőit. És nem érvel aztán, hogy ez így jó, mert még ''volt benne hely''.

    Az ideális nő nem létezik.

    (* no flame please, eddig minden kedvesem széthagyta, párna alá tette, elfelejtette a zsepiket, és abszolút lehetett szeretni őket érte :-))

    Parci 17 éve 130

  • Média- és munkakütyük rendszere okosan

    Lassan 2-3 éve variálok magamban, hogy hogyan oldjam meg a munka- és szórakoztatóeszközeim...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 69

  • Apa kezdődik: 24, második évad

    A 24 című sorozat első évadja nagyon pörgős volt, ütött, keményen. Javasolt anyag. A második évadból még csak az ötödik órát nézem, de ha az első évad úgy ütött, mint egy golyóspuska, akkor a második évad úgy kezd, úgy üt, mint egy tank.

    Hajnali kettő van és nem bírom nem elkezdeni a következő részt.
    Egy nagy önszivatás. Ugyanakkor rég kattantam rá így valamire. Cool! :-)

    --

    Azért nem minden gromek, de majdnem. Jack lánya valami elcseszett módon hülye, idegesítő. Két hatalmas pofon rögtön elférne az arcán. Nina Myers (Sarah Clarke) viszont szééép! :-) (szemétség ilyet mondani, de imdb-n csekkolva már nem, a sorozatban sminkelve viszont halálosan)

    Parci 17 éve 8

  • Fade to Black

    Life it seems, will fade away
    Drifting further every day
    Getting lost within myself
    Nothing matters no one else
    I have lost the will to live
    Simply nothing more to give
    There is nothing more for me
    Need the end to set me free

    Things are not what they used to be
    Missing one inside of me
    Deathly lost, this cant be real
    Cannot stand this hell I feel
    Emptiness is filling me
    To the point of agony
    Growing darkness taking dawn
    I was me, but now hes gone

    No one but me can save myself, but its too late
    Now I cant think, think why I should even try

    Yesterday seems as though it never existed
    Death greets me warm, now I will just say good-bye


    Imádtam ezt a számot mindig, most is iszonyú jó a dallama. Persze, amikor imádtam, még nem ismertem a szövegét -- most olvasva azért... hát... hogy is mondjam, elég fura állapotban lehetett Hetfield, amikor ezt megszerezgette. Már ha ő írta egyáltalán. És ha komolyan gondolta egyáltalán.

    Parci 17 éve 21

  • Alone in the dark

    Game over? Again?
    Hunter? Again?
    Kicsit unom már.

    Parci 17 éve 0

  • Bor: wazzup

    Elő(szó)használat:
    - CS: Cabernet Sauvignon, és nem, nem a kockák-kedvence játékról van szó...
    - CF: Cabernet Franc, és nem a kockák-kedvence memóriakártya-típusról van szó...
    - Shiraz = Syrah: de ezt mindenki tudja.

    Van valami ironikus abban, hogy jelenleg egy Máté Cuvéét próbálnék ki legszívesebben az általam nem ismert borok végtelen halmazából. Nézegettem egyébként a borkalauzt, és mind Sopron, mind Eger nagyon izgalmas tételekkel bír, teljes mértékben érdemes felvenni a listára Villány és Szekszárd mellé. Megkövetem magam, korábban mindig finnyogtam az egri borokra, ám amióta megismertem második apámat, Vincze Bélát, nem szívesen emléxem ezen korszakomra.

    Csütörtökön egyébiránt szülinapi gigamegaparti volt nálam, biosz laboros szálaktól kezdve a családi vonalon át az IT szakmáig mindenki képviselve volt, elfogyott 8 üveg bor és 3,5 kiló baconos-majorannás máj.

    Kiemelkedő volt Vincze Béla 2000-es CF Barrique-ja, nagyot szólt még Günzer 2003-as Cabernetje, megosztotta a közönséget Vylyan 2004-es CS Barrique-ja. Robert Skalli 2004-es Shiraz bora még mindig kellemes volt, Kovács Laci 2006-os Kékfrankos Rozéjétől pedig szabályosan térdelt mindenki (főleg az árát meghallva).

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Megvolt: Český Krumlov

    A hosszú hétvégén megjártuk Český Krumlov városát, gyönyörű, hangulatos, jópofa, kedves,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 4

  • Megvolt: 28

    ...év. Ennyi lettem most, tegnap még 27 voltam, ma már a 29-iket taposom. Bölcsességek:

    - öregszem, shit :-(
    - még mindig marha fiatal vagyok :-)
    - az élet szép, soha ilyen jól nem voltam a bőrömben
    - a Budvar Tmavý karcolja finomságban a Krušovice Černét

    Ennyi. Meglátjuk, még mire jövök rá, mire elérem a 29-et.

    Parci 17 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.