2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Adásszünet

    A blog jövő vasárnap estig szünetel, mert közben a szerzőt mindenféle klassz, ámde netmentes élmény éri (minderről fél napja szerzett tudomát, tehát rettenet spontánok vagyunk). És nem, nem használja a tekknikát, nem fog műholdról blogolni, infraoptikán biteket passzírozni, meg egyéb kretén, elszállt blogbarom dolgokat művelni.

    Ez van, kicsicsávók, akinek nem tetszik, jocókázzon más blogokra.

    Parci 17 éve 0

  • Hangulatmódosítók

    Pár dolog, ami óriási hatással van az ember hangulatára.

    1. Időjárás. Brutális, hogy mennyire, de ezen ugye nem tudunk változtatni, adottság.

    2. Fáradtság. Figyeljétek csak meg, hogy a sok negatív gondolat akkor jön, amikor éjjel már tök kimerült az ember. Alvás, és másnap (ha nem is rögtön reggel...) azért sokkal jobb a helyzet.

    3. Kellesz-nemkellesz. Hű de fontos! Nem érdemes túl sok időt tölteni olyan emberrel (ellentétes nemű egyedekkel (homóktól megint szori...)), akik bejönnek / kellenek neked, de akiknek te nem jössz be / nem kellesz, és ezt valamilyen formában a tudatodra is adják.

    Egyszerűen rombolja az embert.

    Ugyanígy, ha egy csinos lánynak udvarolsz, és ő akár csak egy picit is partner ebben, rögtön megint jó a hangulatod, férfinak érzed magad. Hangulat alatt itt sok dolgot lehet érteni egyébként. A lényeg, hogy oda adj (bármilyen téren, legyen az barátság, testiség, szerelem, akármi), ahol vevők rá. Máshonnan tiplizz bátran, és ha tudsz, ne nagyon nézz vissza. Nagyon kevesen vannak annyira rendben magukkal, hogy hosszabb távon is kibírják a folyamatos elutasítást. Az emberek 99 százalékának rövid úton lerombolja az önbecsülését, hangulatát.

    Ui: Tudatmódosítók. Direkt nem írtam őket. Bulizás közben jót iszogatni klassz dolog, de önmagában a drog rossz, az alkohol rossz, érteeem? Tényleg.

    Parci 17 éve 12

  • Whoa! (Nelly)

    :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    (mivel sokan nem értik a címhez illesztett rendkívül szar humort, most még tovább is magyarázzuk: Nelly Furtado egyik albuma hallgat ''Whoa, Nelly'' névre...)

    Parci 17 éve 0

  • Hetvenhárom

    Újabb egy kiló leugrott, de most már szerencsére nem azért, mert görcsben a gyomor. Eszem, bár jóval kevesebbet, mint régebben, de eszem normálisan, csak mozgok is mellé.

    Ja tényleg, gyurma: mell: 8 kg, delta: 6 kg, hát: 7.5 kg, tricepsz: 6 kg, bicepsz: 8 kg. Ezek egykezes súlyok és a széria legalja, aztán 2 kg-onként emelkedik per széria. Nem, nem akarom túlzásba vinni (amitől még úgy is rohadt messze vagyok), de mázlis vagyok gének tekintetében, és ezt most szeretném kihasználni.

    Társas salsát is elkezdtem, de továbbra is járni szeretnék a magánórára, amíg az alaplépés nem válik ösztönömmé. Tegnap demóztak a tanárok egyébként kubai és los angelesi salsát is, hát örülök, hogy a kubait csinálom, a másik sokkal nehezebbnek tűnt. Ez sem könnyű, de tényleg egy elég impulzív, erotikus tánc. Cool :-)

    Este déjá vu volt, azaz Old Man's + Deák Bill. Jó volt, bár abszolút túl tömött az a hely. Meg most már detoxikálni is kéne egy-egy nap, mert bár bírom, biztos nem jó dolog azért konstans részegnek lenni.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Borbarátság

    Tegnap legurult, ebben a sorrendben:

    - Szekszárdi Kékfrankos, 2003, Fekete pincészet
    - Villányi Cabernet Franc, 2003, Jekl pincészet
    - Szekszárdi Cabernet Franc, Barrique, 2002, Domaine Gróf Zichy pincészet

    Hozzá négyféle sajt. Hárman voltunk erre, az fejenként egy üveg, meg is van most a hatása. A borokból csak az utolsót nem ismertem (komoly volt), a másik kettőt én magam hoztam Villányból, kipróbált darabok és nagyon finomak is voltak.

    Bocsánat, nem finom, hanem (tudományos, borsznob arcot vágok épp) ''fűszeres-fahéjas íz, amelyet aztán átvesz a mély cseresznye, kevés meggy, míg végül lecsengésében lágy csokoládé, mazsola, szilva, kényelmesen elnyúlóan''. Jáááááájj, ez nem én vagyok... :-)

    No, szóval ''hogy milyen borokat szeretek?'' - ''a jó borokat szeretem!'' - ''vöröses, kétezerhármas, villányi-szekszárdi régiós, cabernet franc és/vagy sauvignonos''.

    Parci 17 éve 0

  • Izgatottan várva

    Tipikus élmény, biztos mindenki átélte már párszor. Szóval megbeszélsz egy számodra fontos, ellentétes nemű személlyel (hacsak nem vagy meleg... :-)) valamit, ami involválja*, hogy egy adott napon felhívjon, vagy írjon neked...

    ...és onnantól számolod a napokat. Akárhányszor megcsörren a telefon, jön a postás (a régi szép idők, ugye...) pulzus és adrenalin az egekben, meg ilyesmi. Persze ez kamaszkorban jellemző leginkább, de épp ezért jópofa dolog, amikor egy felnőtt ember azon kapja magát, hogy épp megint gyerekké vedlett.

    Ráadásul a mai, kommunikációban intenzív világban ez az adrenalin-bomba nem naponta egy-kétszer jön, hanem - legyen mondjuk email vagy mobil a közeg - akár napi 10-30-50-szer. A hülyegyerek meg ész nélkül nyomkodja a ''fetch new mail'' gombot, vagy sasolja a mobilját. Cool :-)

    (* szarsznob dolog ezekkel a magyarul helytelen, felvágós az angol izékkel nyomulni, de most szarsznob kedvem van. Senki nem mondta, hogy jófej volnék.)

    Parci 17 éve 0

  • Darts

    Tegnap egy másik szórakozóhelyre is mentünk, volt nagy darts-ozás és csocsózás. Csocsót már nyomtam sokszor (full amatőr vagyok, bár tegnap volt egy még full amatőrebb is nálam, ilyet is rég láttam :-D), de darts-ot csak hébe-hóba.

    Jópofa volt, de hosszútávon unalmasnak tűnt kicsit. Szóval még nem fogott meg, ellentétben mondjuk a korcsolyával. Azért adok még neki esélyt.

    Tudtátok egyébként, hogy mindennek van topikja a PH! fórumban? A darts-nak is, itt: [link]

    Parci 17 éve 0

  • Péntek esti láz

    Négy unicum és öt sör után blogolni merész dolog, de azért bepróbálkozgatok a helyesírással. Szóval jó mulatság volt nagyon, most értem haza (ez pedig csak jót jelenthet). Megint megismertem pár új embert, sőt, most először a társaságba jött egy srác, akit szintén az elmúlt két hónapban ismertem meg, de tök máshonnan. Jó nagy ''kicsi a világ effekt''. Nyílogatunk kifelé, olybá fest.

    Egy - nem olyan kis - párkapcsolati utódráma sajnos beárnyékolta a mulatságot, de azért ettől függetlenül jó volt. Fura látni, hogy mennyi ember küzd ugyanazokkal a problémákkal. Még furább, hogy kívülállóként az ember úgy tudja, hogy hogy segítsen, de persze amikor saját magáról van szó, fogalma sincs, hogyan tovább (egyébként igazából van...).

    Szóval kezdtünk a Közgáz mellett vmi helyen, ahol volt csapolt Staropramen, aztán onnan átmentünk a Corvin mögé vmi jó nagy helyre, ahol már zene és tánc is volt. Húgomék kihullottak (hiába, a párkapcsolat, ugye... ;-]) hamar, de maradtunk még páran azért. A helyek nevéről fogalmam sincs (West Balkán az utóbbi, nyilván, de ezt már utólag írtam ide...), túl sokat ittam már addigra.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Finom paradicsom!

    Ma ettem finom paradicsomot! Térdre, magyar!

    Ilyen az elmúlt 5-6 évben nem nagyon adatott meg, erre ma, a saját hűtőmből unott pofával elővettem egyet, és döbbentem. A paradicsom a legfinomabb zöldség, ez ténykérdés. Illetve az volt. Az utóbbi években lehetetlen volt találni finom, lédús, érett, zamatos paradicsomot. Tudod, azt, amit régen simán paradicsomnak hívtak, és amit bárhol is vettél, ezt a jó ízt kaptad.

    Még mindig el sem hiszem, hogy ez megtörtént most velem! Apró örömök, ugye. Valaki szeret odafent (idelent is manifesztálódhatna lassan... türelmes vagyok, türelmes vagyok, türelmes vagyok b+) .

    Apró üröm az örömben, hogy nem valami jó kis lelőhelyet találtam, hanem simán vettem egy adag szar paradicsomot a lokál CBA-ban, itt van már vagy 2 hete hűtőben, de ugyanúgy néz ki, mint az első nap (ebből is látszik, hogy ezek már valami egészen más zöldségek, mint anno). Erre befinomodott. Véletlenül, ez az egy.

    Such is life.

    Parci 17 éve 18

  • Ki lennék?

    Ha állat lennék, delfin lennék.
    Ha hajó lennék, egy balatoni vitorlás lennék.
    Ha évszak lennék, az ősz lennék.
    Ha evőeszköz lennék, villa lennék.
    Ha zene lennék, egy bizonyos Sting / Seal / Deep Purple szám lennék.
    Ha autó lennék, egy nagy fehér Lexus lennék.
    Ha bor lennék, Jekl-féle 2001-es Tercett Cuvée lennék.
    Ha sör lennék, Krusovice Cerny lennék.
    Ha sportág lennék, tájfutás lennék.
    ...

    De hogy ki vagyok..? Talán egyszer rájövök. Addig folytatom a sort.

    Parci 17 éve 0

  • Salsa először

    Ma megvolt az első - egyelőre magán - Salsa-órám. Nos... hát... nem könnyű. A tanárnéni nagyon kedves volt, és alapvetően elégedett is, de kb. úgy éreztem magam, mint egy rozsdás robot. Sosem volt erősségem a tánc, és most sem éreztem úgy, hogy bármit is jól csinálnék. Persze nemes küzdelem ez, nem adom fel, állítólag tényleg mindenki meg tudja tanulni, ''csak'' akarni kell.

    Kedden mindenesetre megnézem az Oktogon tánciskolában ugyanezt csoportosan is, Andi (tanárnéni) azt ígérte, megpróbál keríteni mellém valakit.

    Laza tánc, laza, ide-oda mozgó csípővel, laza térdekkel, ''pumpálós'' lépésekkel. Legközelebb szerintem bedobok két felest kezdés előtt, hátha úgy menni fog... :-). (Igen, valóban megpróbáltam újfent megideologizálni a piálást...)

    Parci 17 éve 8

  • A sport

    Körülbelül 16 éves koromig aktívan sportoltam. Tájfutottam, egész komolyan, a legjobb szezonomban majd' minden versenyemen érmes voltam. Aztán egyrészt egy tüdőgyulladás kiütött a versenyezésből egy évre, másrészt a gimnázium is jól a fejemre nőtt. Egyetem alatt sem változott a helyzet, tehát bő 10 éve nem sportoltam rendszeresen semmit (rendszertelenül szoktam futni, még ritkábban túrázni).

    Nem vagyok igazán hízásra hajlamos, de az utóbbi időben már én sem voltam elégedett magammal. Magánéletem alakulása nyomán eldobtam 5 kilót, és szerencsére nem jött vissza azóta sem. Viszont közben elkezdtem rendszeresen sportolni (igaz, csak most fut fel az egész). Egyelőre heti kétszer gyúrunk Gy. barátommal, heti egyszer pedig korizunk (mikor ki jön). Jön majd még legalább heti egy futás.

    Tegnap úgy alakult, hogy a rendszeres kondi mellett egy korcsolyázás is beficcent, ráadásul egy iszonyat szar korit kaptam (onnan is tudom ezt, hogy ma jót kaptam, és ég és föld a kettő). A szar kori mellékhatása, hogy izomból kell tartanod magad, mert a kori nem fogja a lábad rendesen, meg nyomja. Szóval elfáradtam, nem kicsit, nagyon, aztán rohantam kondizni, ahol megsemmisítettük magunkat, nem kicsit, nagyon.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Kisfürkék alszanak

    [kép]
    Most alszom, Luke... használd az Erőt, de hagyj békén!

    [kép]
    Hájka! Yoda az előbb kicsit goromba volt, de nézd el neki, már marha öreg... :-)

    Parci 17 éve 1

  • Sum ma: január 15

    Korcsolyáztam 2 órát késő délután, középszar korit kaptam a kölcsönzőből, ennek megfelelően jól lefárasztott. Amint vége lett, rohantam edzeni (gyúrás), ahol konkrétan meghaltam.Aztán kijöttem a szülőkhöz Solymárra (mostanában alig járok ki, most sem tudnék csak két hét után hétvégén talán, inkább ma kinyomultam, holnap úgy is csak délben van dolgom először)... hát, alig bírtam tekerni a kormányt... :-)

    Itthon legurult egy Szemes pincészetből származó, 2001-es Cabernet Sauvignon. Szóltam Tucinak még időben, hogy dekantálja, szóval minden készen állt, mire hazaértem. Nagyon rendben volt, de azért hozzá kell tenni, hogy apám és én is többet vártunk, kicsit karcos volt. A - feltehetően jóval olcsóbb - 2003-as Mayer üti, szerencsére van még belőle egy palackom.

    Spiritualizáltam is ma, korizás közben. Az utóbbi 1-2 napban valahogy a ''spirituális visszafejlődés'' gondolata foglalkoztat (miért ne, nincsenek szabályok, legalábbis egyelőre ebből indulok ki... ha nincs választásom, azt úgy is észre fogom venni). Szóval a mostanában aktuális varázsszó a kötődés. A tényleg szoros kötődés hasonló a birtokláshoz. Ha valaki nagyon kötődik, akkor képtelen elengedni kötődésének tárgyát. Az az igazság ugyanakkor, hogy számomra egyelőre ez az egyik legjobb, legboldogabb érzés. Kötődni valakihez, aki szintén kötődik hozzád.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Bakonycsernye

    Jó hely, nekem biztos öregebb napjaimban jutna csak eszembe ide költözni, de hát a vendéglátóim öregebbek is nálam ;-). A paprikás csirke szuper volt, a hangulat jó (bár igazán mindent megtettem, hogy elrontsam... just kiddin'), a gyerkőc tündéri. Van bizonyítékom is:

    [kép]
    [kép]
    Megjegyzem, olyan szél volt az autópályán, hogy a nem kicsi autómat kis híján lefújta róla 140 km/órás tempónál. Lényeg a lényeg, kellemes hétvége volt, a meghívást ezúton is köszönöm, jó volt, úgy ahogy volt!

    Parci 17 éve 0

  • Megvolt: Casino Royale

    Kövezzetek meg, de bitangul tetszett a film. Nem vagyok semmilyen szinten James Bond fan, többnyire jópofa akciófilmek oszt szevasz. Ez is az, de nekem iszonyúan bejött Daniel Craig, mint Bond. Sokkal ''taplóbb'', mint a régebbi főszereplők, ezt tökéletesen példázza az a rész, amikor a pincér megkérdezi tőle, hogy keverve, avagy felrázva kéri-e a piáját, amire azt válaszolja, hogy ''jajj, ne fárasszon már, csak adja ide''. Mekkora jó volt már ez!

    Cserébe viszont nem valami sármos ''nyálgép'', tényleg kicsit paraszt az elit világban. Egy kőkemény akcióhős, akiből tényleg simán kinézed, hogy szétveri valaki fejét egy vécécsészén.

    Kellemes film volt, egész jó humorral, jó Bonddal. Nem unatkoztam, ami egy ennyire lerágott csont esetében nem is olyan triviális dolog.

    Parci 17 éve 0

  • Lenyúlt bölcsességek - elengedés

    ...a legnehezebb dolog ELENGEDNI... hogy miért? Ezt mindenki átélte már, több-kevesebb kivétellel, persze mindenkiben más-más élménnyel párosul ez a dolog. Elengedni. Ilyenkor a legtöbbünknek az lebeg a lelki szemei előtt, hogy valakinek elengedi a kezét, vagy lefonja élete értelméről ölelő karjait... igen, ez is benne van. A gond ott van, hogy a fizikai elengedéssel gyakran nem párosul a lelki oldal... úgy érezzük, bár elengedtük a másikat, mégis egy darabot elvitt a lényünkből...

    Itt kellene egy kis önvizsgálatot tartanunk...

    Meg kell kérdeznünk magunktól, SZERETEM, vagy BIRTOKOLNI AKAROM a másikat? Ez egy komoly, és nehéz feladat!... Sokan nem képesek, sőt nem is hajlandóak végig gondolni, vajon mi is köti össze őket IGAZÁN a párjukkal! Egyszer, egyetlenegyszer érdemes szembenézni magunkkal...hatalmas változásokat hozhat, fejlődésünkben mind fizikailag-szellemileg és lelkiekben!

    Mert aki SZERET, csak az képes elengedni, hisz azt szeretné, hogy a másiknak jó legyen, és nem azt, hogy őt boldoggá tegye! Tulajdonképpen erre csak az képes, aki szereti és ismeri magát, hisz csak akkor tudja a másikat igazán szeretni! Nem mondom, hogy nem fáj, mert hazudnék... de mi is fáj valójában? Nem rám mosolyog azzal a helyes arcával, nem az én kezemet fogja az utcán, nem hallhatom a hangját annyiszor, nem engem, nem én... Te is hallod? Hallgasd! Nem ENGEM, nem NEKEM, nem ÉN... és hol van Ő?

    Folytatás...

    Parci 17 éve 7

  • Lenyúlt bölcsességek - birtoklás

    Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tied marad.

    Ez a birtoklás-elengedés téma most saját helyzetemnél fogva is nagyon foglalkoztat, elmélkedem majd még rajta sokat.

    Parci 17 éve 1

  • Bejön-nemjönbe

    tetszik: Nelly Furtado - Maneater

    nem tetszik: Vylyan, 2004-es, Cabernet Franc. Hihetetlen, de nem volt jó ez a bor. Nem vártam 2003-as szintet, de azért ennél illett volna sokkal jobbnak lennie. Pedig egyetértek Tucival abban, hogy a villányiak igazából a Cabernet Franc-ban erősek, nem a Cabernet Sauvignonban, amit sok éven keresztül toltak ezerrel (azért azt is megiszom bármikor...). Épp ezért vártam sokkal többet.

    tetszik: az aktuális időjárás. Kövezzetek meg érte, de szeretem ezt az enyhe, szinte tavaszias időjárást. Normális esetben alig 2 hétig tart ez, mert aztán jön a dögmeleg, erre most januárban is kapunk belőle! Persze, a globális felmelegedés + szélsőségesedő időjárás nem jó dolog, lokálisan lelkendezem csak.

    tetszik: az új Chello reklámok, amiből nálunk is futott undorító layer. Szerintem nagyon eltalálták ezzel a faszival (biztos híresember én meg bunkómarci vagyok, hogy nem vágom), van pár szar, de összességében nagyon ütnek. Szeretem a szellemes reklámokat. Jó ritkák cserébe.

    tetszik: az életem, most, meglepő módon. Pedig legtöbbször fájdalmas, de mégis, valahogy, magam sem értem.

    Parci 17 éve 14

  • Zanza

    Jó kis borozást nyomtuk mostanáig hárman, igaz, a borok maguk marha szutykok voltak. Hogy hogy lehet egy szekszárdi, 2003-as, carbernet sauvignon + kékfrankos cuvée szar, azt nemtom, de ihatatlan volt. A másik, 2002-es céges bor sem volt egy nagy etwas. Mindegy, nyomtunk hozzá sajtot és jól dumáltunk, hülye nőkről, életről, munkáról, mindenről. Ilyenből még sokat, abban maradtunk.

    Más: egyre több privát kapok, illetve egyre többen írtok így vagy úgy a blogos dolgokra. Nagyon köszönöm, tök jól esik. Pedig ezek csak az unalmas kis önző gondolataim (tényleg).

    Megint más: ma is voltam gyúrni, de túl könnyen ment. Nem azért, mert erős vagyok, hanem mert minden bizonnyal rosszul csináltam a mozdulatok egy részét. No mindegy.

    Végül: J., J., Á., L., Gy., A., köszi, hogy vagytok! :-)

    Parci 17 éve 0

  • Tizenhárom jó tanács az élethez

    Szégyen rám nézve, hogy nem tudtam, de ''The DJ'' nevű fórumtársunk felvilágosított, hogy a múltkori lenyúlt bölcsességlista (lásd előzmények lent) eredetileg Gabriel García Márqueztől származik (neki sok dolgot elhiszek, nagy író). Álljon tehát itt eredetiben, a maga teljességében (megjegyzem, sokkal jobb a megfogalmazás, jópár pontba így már nem kötnék bele). Brutális lista, nagyon-nagyon igaz, lényegretörő, pontos.

    1. Nem azért szeretlek, aki Te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted.

    2. Senki sem érdemli meg könnyeidet, aki pedig megérdemli, az nem fog sírásra késztetni.

    3. Csak mert valaki nem úgy szeret Téged, ahogy Te szeretnéd, az még nem jelenti azt, hogy nem szeret Téged szíve minden szeretetével.

    4. Az igazi barát a kezedet fogja, és a szívedet simogatja.

    5. Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya, mikor melletted ül, és tudod, hogy sosem lehet a tiéd.

    6. Sose felejts el mosolyogni, még akkor sem, amikor szomorú vagy. Lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba.

    7. Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek Te jelented magát a világot.

    8. Ne vesztegesd idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse.

    9. A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik, igazán hálás legyél érte.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 19

  • Az élet megtalál

    Nagyon fura fószer ez az Élet. Időnkét porba tapos, hogy aztán újra felemeljen, majd megint ledöntsön, és így tovább.

    Persze, vannak, akiket sosem tapos és még sokkal többen, akiket meg eltapos, lelki dolgokon eleve csak az ér rá elmélkedni, akinek megadatik egy normális élet. Jusson ez azért eszünkbe, amikor épp önsajnálunk, mert kontinensnyi emberek vannak olyan helyzetben, hogy bármilyüket odaadnák, ha ''csak'' lelki nyomoraik lennének.

    Félreteszem most viszont a furdaló lelkiismeretet, írni eleve csak olyasmiről tudok (fogok), ami körülöttem zajlik. Tehát, kulcsszó a nyitottság. Ha sok emberrel ismerkedsz, sokfelé jársz-kelsz, sok dolgot csinálsz, rengeteg eseménynek lehetsz részese. És mindennek megnő az esélye. A szerelmeknek, ideális pár megtalálásának, munkalehetőségeknek, új barátoknak, mindennek. Nagyon megéri nyitottnak lenni, ráadásul a többi nyitott emberrel is jót teszel, újabb win-win szituáció.

    A napokban a wiw-en bejelöltem egy régi családi ismerőst (illetve a családi ismerős idősebbik lányát, aki boldog anya három gyerekkel). Néztem, hogy ''kit ismerhetek'', előbukkant, bejelöltem. Majd kaptam egy levelet tőle, hogy nincs-e kedvem valami tök új dologhoz, máshoz, mint amit eddig csináltam. Életem épp a feje tetején, szóval írtam neki, hogy én most mindenre nyitott vagyok, miért is ne.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 5

  • Pusztító harag

    Iszonyatos erő, az ember úgy érzi, bármit megsemmisít vele. Eszköz, amit nem szabad használni, de ami el tud annyira hatalmasodni, hogy már nem tudod megfékezni. Szerelmi bánatra tökéletes és tipikus reakció (a segítségével lekerül a mennyből a volt párod eszményképe), de sok esetben többet lerombol benned, mint kellene. Embere válogatja, hogy mennyire tud hatni rá. Ami engem illet, nagyon.

    [kép]
    Lehet haragból weboldalt csinálni? Lehet.
    Lehet haragból óriási teljesítményeket elérni, sportban, prg-ben, bármiben? Lehet.
    Lehet haragból bármekkora károkat okozni? Lehet.

    Épp ezért nem szabad élni vele. Mert a fejedre nő.
    Szerencsére nem vagyok haragtartó típus (érzed az iróniát?). Van még esélyem.

    Parci 17 éve 0

  • Vers us

    Idegen tollak, de ékesek. Személyes aktualitásuk jelenleg minimális.

    --------------------------------------------------------------------

    a bú és a bánat
    lenyisszant hófehér szárnyat
    a földhöz ragaszt

    a szagokat olajos konzerv festi meg
    arcok homlokok és mind rideg
    rám az ősz csupán legyint

    megemel és elenged a kedv
    a szív dobbanni újra elfelejt
    kihűlt teát öntök ki megint

    mosoly kéne nagy piros pipacs
    meg ölelés jó meleg szivacs
    de napjaim lekésik a tavaszt

    --------------------------------------------------------------------

    Néha menekülök minden elől, néha meg várok.
    Néha mindent adnék valakiért, de magam küldöm el.
    Néha akarom, hogy mindenki jöjjön, de becsukom az ajtót.
    Néha elalszom a telefonon, mert senki nem felel.

    Néha kinézek az ablakomon, nem történik semmi.
    Rögtön lehúzom a redőnyöket, nem jön aki kell.
    Néha fékezném az álmaimat, de ez az ami száguld még,
    és most jó lenne, ha itt lennél és magaddal vinnél.

    --------------------------------------------------------------------

    Elég nagy súly van a lelkemen,
    Mégis azt hiszem, ha tudnám, hogy miért
    Talán könnyebben elviselném.
    Túl vagyok rég a varázshegyen
    De ha visszamész, nem találod meg
    Amiért volt, amiért lesz.

    Ne is keresd többé, hogy miért

    Parci 17 éve 0

  • Aktuális nekemtetszik: Bakony

    Hétvégén megyek a Bakonyba, több okból.

    Egyrészt, mert a házigazdámnak halvány lila fingja sincs róla, hogy milyen egy rendes autó, ezért kénytelen vagyok odamenni és mutatni egyet. Másrészt, inni fogunk, ami önmagában is egy jó dolog. Harmadrészt, valami azt súgja, nem fogunk unatkozni egy másodpercet sem.

    Snitt.

    Más: tök véletlenül épp az előbb belefutottam Petőfi Sándor ''Zöld Marci'' című versébe. Idézek egy részletet:

    ''Rátermett a táncra Marci, nem tanulta;
    De őtőle sokan tanulhattak volna.
    Betért a csárdába, ha szólt a muzsika,
    S szilaj kedvvel amugy magyarán megrakta.

    Nem kivánkozott ő Bakony erdeibe,
    Oda csak a félénk tolvaj rejtezik be,
    Bokrok közé búvik, onnan ugrik elő,
    Ugy ragadja torkon, aki arra menő.''

    Parci 17 éve 0

  • Aktuális nekemtetszik: a bagoly

    Ezt SamJoe blogjából nyúltam, bejön:

    Elmennek az egerek a bagolyhoz:
    - Figyusz, Uhu, gáz van! Mindenki bánt minket, védekezni nem tudunk, és a tökünk tele van már ezzel a helyzettel. Mit csináljunk?

    Erre a bagoly:
    - Hát, váljatok sündisznókká! Azokat senki sem bántja!
    - Ööö...Izé... és hogyan váljunk sündisznókká?
    - Leszarom. Én stratégiai kérdésekkel foglalkozom.

    Parci 17 éve 0

  • Hangulati hullámok

    Just when you thought it's over... not quite, not quite. Ha egy szakítás után lerajzolnánk a hangulati grafikonunk (x tengely az idő, y a hangulatod), akkor egy erősen hullámzó folytonos függvényt kapnánk, amely - jó esetben, de azért ez a tipikus - regressziós egyenese szigorúan monoton növő.

    Tehát hangulatunk hullámzó, de azért alapvetően hosszabb intevallumon nézve javuló tendenciát mutat.

    Pár szemléletes kép egy párkapcsolat végéről (egy részük átvett gondolat):
    1. Hogy lesz egy érzésnek végleg vége? Egyszer csak eltörik benned valami. Kilukad a ''lelked/érzéseid tartálya'', és elkezd folyni, ürülni. Ilyenkor még lehet rátölteni. A tartály azonban egy ponton kiürül, és ezzel meg is szűnik.

    2. Megtalálni azt a kulcsot a párod lelkéhez, amely a legbelső ajtót is nyitja, rengeteg időt igényel, sőt véleményem szerint nem kevés szenvedést is. Van olyan állapot, hogy megvan a kulcs, de már nincs ajtó, amit nyisson (lásd egyes pont)!

    3. Van olyan állapot, hogy szerelmes vagy, csak még nincs meg az alanya.

    Ha két, a fentieket már átélt, és ilyenformán sérült ember találkozik és egymásba szeret, az nagyon klassz dolog. Ahogy újra meg tudsz bízni valakiben, és leengeded lassan és óvatosan a teljes ''páncélzatod'', noha már nem is reméltél hasonlót. És ahogy tudod, hogy amit akkor kapsz, az egy nagyon törékeny, vigyázandó, csodálatos érték.

    Parci 17 éve 1

  • Playstation Parci

    Az Xbox360 egy jó gép, korrekt áron, jó timinggal.
    Az M$ executionje kb. tökéletes volt.
    A Sony annyit agonizál, hogy azt leírni sem lehet.
    A PS3 drága, nem hozzáférhető, kiforratlan hardver.

    De, gyermekeim, ez egy érzelmi kérdés. A Sony-t azóta gyűlölöm, hogy volt pár hifi cuccom tőlük. És azóta imádom, hogy vettem egy PS2-t és játszottam a Metal Gear Solid 2-vel. Ennyi. Felőlem ott rohadhat meg a zixbox a boltok polcain.

    A Metal Gear Solid 4-gyel játszanom kell, ez axióma.
    Nekem PS3 kell, dettó.

    (Update: a fórum hozzászólásokat olvasva úgy látom, sokan nem értitek :-). Playstation. Pont.)

    Parci 17 éve 12

  • Lenyúlt bölcsességek

    Találtam ezt a nyálas listát valahol, némelyik elemével tudok azonosulni, úgyhogy kicsit megvágom, kijavítom a helyesírási hibák 90 százalékát és leközlöm jól.

    2. Csak mert valaki nem úgy szeret ahogy elvárod, nem jelenti azt, hogy nem szeret szíve minden szeretetével.

    4. Az a legrosszabb, ha úgy hiányzik valaki, hogy mellette ülsz és tudod, hogy nem lehet a tiéd.

    6. A világnak te csak valaki vagy, de valakinek te vagy az egész világ.

    7. Ne pazarold az időd olyanra, aki nem akarja az ő idejét rád fordítani.

    8. Találkoznunk kell néhány ''rossz'' emberrel mielőtt találkozunk az igazival. Úgyhogy amikor végül találkozunk az illetővel, tudni fogjuk, hogy hogyan legyünk hálásak.

    9. Ne sírj azért, mert vége, mosolyogj, amiért megtörtént.

    10. Mindig lesznek emberek, akik bántanak, úgyhogy amit tenned kell: bízni és még óvatosabbnak lenni, hogy kiben bízol legközelebb.

    12. Ne erőltess semmit, mert a legjobb dolgok akkor történnek, amikor a legkevésbé számítasz rá.

    13. Boldog 3,3-ik x-et, Joe!

    Emlékezz: bármi történik annak oka van!


    Néhány kiegészítés: az, hogy bármi, ami történik, [valami felsőbbrendű] okkal történik-e, jó kérdés. Ilyen apró szinten nem igazán, véleményem szerint. Egy párkapcsolatot el lehet cseszni mindenféle felsőbb rendezőelvek nélkül is.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 12

  • Lexus Parci

    ''Mondtam! Én megmondtam!'' :-)
    (figyelem, az írás leginkább nekem élmény, unatkozni fogsz -- én szóltam...)

    Valamikor tavaly tavasszal vettem a kocsit (lásd előző írás), mert bár csak kíváncsiságból néztem meg akkor, de rögtön rabul ejtett (azért egy hónapig gondolkodtam rajta). Többek között azzal, hogy 14 éves kora ellenére minden működött (és működik rajta), és persze a tökéletes csenddel, ami a szekérben honolt. Alapjáratot nem hallod, de városban 50 km/óra sebesség mellett, kb 1400-as fordulatszámmal hangtalan lehet suhanni vele.

    Aztán pár hónap használat után ez a döbbenetes csend valahogy már nem volt meg, kellemetlen rezonanciát éreztem elölről, de igazából nem volt evidens, hogy mi ez. Egyáltalán nem értek az autókhoz, tegyük hozzá, illetve most tanulom, így még pontosabb. Megmutattam szaki ismerősöknek, az előző tulajnak, de mindenki hülyének nézett, nem hallottak különbséget.

    Jómagam a motortartó gumibakokra gyanakodtam, 14 év pont olyan kor, hogy szinte tutira megpusztuljanak a gumi alkatrészek. Mint utólag kiderült, igazam lett, bár megnézték és hibátlannak találták. Két hónapja mégis megadta magát a bal oldali tartó. Ma lett cserélve, mindkettő (a váltótartó is megvolt pár hónapja), és mondhatom, egy új autóval gurultam ki a szervizből. Hihetetlen, amit ez a kocsi művel közel 260e km és 14 év után!

    Wow, happy vagyok, nem kicsit, nagyon! :-)

    Parci 17 éve 0

  • Nikon Parci

    [kép]

    Parci 17 éve 0

  • My precioussss...

    [kép]

    Nos, szerelem + pár híján az ember igyekszik máshol keresni a boldogságot. Ez itten a Nagy Fehér Szekér, másnéven Lexi, egy LS400-as. 5 méter, 1.8 tonna, 250 lóerő, 4 literes V8-as motorral, minden földi jóval, 14 évesen. És még sokáig hűséges társam lesz. Szeretem :-)

    (* a boldogságot persze mindenben érdemes megtalálni, nem pótcselekvés az sosem. Ha egy autó, vagy bármilyen más tárgy, tevékenység, akármi boldogságot tud adni, örülni kell neki. Pártól függetlenül, of course. Ez a nagy pénzfaló benzintemető mindig mosolyt csal az arcomra, imádom. Igen, még jobban szerettem, amikor a párommal együtt mentünk vele. De tőle függetlenül is klassz, egy jó döntés volt.)

    Parci 17 éve 5

  • Gracus kutyus

    [kép]

    A család első számú golden retrievere, Grace, azaz Gracus. Közel 11 éves, szuka. Gyerek voltam még, amikor hozzánk került. Sajnos újabban egyre fáradékonyabb, úgy alszik, mint akit fejbevertek, puskával sem lehet felkelteni. Rohadt dolog az idő, minden és mindenki elmúlik benne.

    Szuper élete van, a szülők gyakorlatilag minden évben egyre jobban kényeztetik a dögöket (van egy háziszerelme, Fürkész, golden retriever kan, közel 8 éves). Van is egy tábla a bejárati ajtón, hogy ''this house is owned and operated solely for the convenience of THE DOG''.

    Lol. Inkább a gyerekeiket kényeztették volna így anno ;-]

    Parci 17 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.