2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Életképek - sötét lelkivirág

    [kép]
    Igen, én is látom, hogy rossz a fókusz, de mint mondottam, a fotózás egyelőre ''csak'' érdekel, érteni abszolút nem értek hozzá. Cserébe viszont extraként iderakok egy jópofát is:

    [kép]
    Az első képpel egyébként - na ilyet nem szabad soha, magyarázni a bizonyítványt - a leendő művész az egyetemleges, szívszorító, ám átmeneti magányt szerette volna sugallni. Átmeneti, hiszen a jég alatt ott a növény, a jég és éjszaka pedig idővel tudhatóan elmúlik.

    Parci 17 éve 4

  • A szakítás, mint olyan

    Lehet ám, hogy nem ilyeneket kellene írni így az év utolsó napján, mert aztán az ember...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 16

  • Napi bölcselet - a felnőtté válás

    Általános dolgokról írnék, de ahogy fogalmazgatom magamban, mindig arra jutok, hogy ezek pusztán az én tapasztalataim, tehát kár volna globális tanulságként forszírozni őket. Nem is gondolom őket annak, de azért általános esetben írok.

    Sokat gondolkodtam ma azon, hogy mikor mondhatja azt valaki, hogy felnőtt, milyen kötelező lépcsőkön kell átesnie, mikor ''elkészült ember'' már vajon? Arra jutottam (28 évesen, szóval take everything with a pinch of salt), hogy soha. Legalább háromszor éreztem már, hogy ''most már felnőtt vagyok'', és minden bizonnyal fogom is még párszor. Vannak persze tanulságok.

    ''Kell'' egy szerelmi csalódás a kamaszkorban, hogy az ember eldobja az ideális eszményképeket (öröke szeretni foglak, soha nem hagylak el stb). Akkor ledől egy világ. ''Kell'' egy komoly párkapcsolat utáni csalódás később, hogy rájöjj, hogy a dolgok nagyon is múlandóak és ha nem értékeled őket eléggé, amíg tartanak, nem cselekszel jól. Megint ledől egy világ, többnyire. ''Kell'' egy szakasz az életedben, amikor egyedül vagy (itt tartok most), mert meg kell találnod magad, önállóan, egyedül, segítség nélkül. És azt hiszem, ez a típusú feladat még sokszor előjön később. Ha az embernek gyerekei lesznek, családja lesz, meghalnak a szülei, ezek mind-mind olyan dolgok, amikor újra meg kell találnia magát.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 6

  • Game over

    Do you want to play again?

    Parci 17 éve 0

  • Életképek - a beigligyár

    [kép]
    Régi hagyományok

    A recept (4 rúd)

    Hozzávalók a tésztához: 80 dkg liszt, 20 dkg vaj, 16 dkg zsír, 10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg élesztő 2 dl tejben elkeverve, csipet só. Összegyúrjuk, majd 20-30 percig kelni hagyjuk, de figyeljünk, hogy ne legyen túl meleg (ne keljen túl).

    Hozzávalók a töltelékhez: 60 dkg dió (vagy mák, túrós és gesztenyés és egyéb rettenetekkel a szerző nem foglalkozik), 2-3 kanál baracklekvár, 10 dkg mazsola rumba jól beáztatva, 1 narancs reszelt héja, fahér, őrölt szegfűszeg, nagyon kevés tej, 25 dkg cukor nagyon kevés vízben felforralva szirupnak. A szirupot felforralás után gyorsan a többire öntjük és összekeverjük.

    A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük, a tésztát 4 részre vágjuk, kinyújtjuk és a töltelékkel arányosan bekenjük, majd felgöngyöljük. A kész 4 rúd beiglit legalább kétszer átkenjük (kenet: 1 tojás + 1 tojás sárgája). Villával sok ponton megszúrjuk (hogy ne repedjen szét sütés közben), majd kb 30 percig sütjük. Utána hagyjuk sokat hűlni, melegen könnyen törik.

    Parci 17 éve 8

  • Pictures of the journey - életképek

    Life is a wonderful but limited journey, so why not take some pictures and share your moments of joy, sorrow and astonishment with your closest friends? Mint ha csak utazni mennénk, egy hétre. Vagy egy életre.

    [kép]
    Belvárosi hajnal
    (katt ide a nagyobb verzióhoz: [link])

    Nota bene: a gép egy Nikon D40, a fotós még meglehetősen amatőr, de határozottan fejlődőképes.

    Parci 17 éve 0

  • Egy teória mementója

    Van egy teóriám, de nem szeretném kifejteni. Inkább borítékolom magamnak, meglátjuk fél-egy-két év múlva. Ez az írás csak azért született, hogy elmondhassam, hogy ''én már ezen a ponton megmondtam''. Persze ez így joker, de nem ez a lényeg.

    Parci 17 éve 0

  • Ez a blog

    No, némi bizonyítvány magyarázat.

    Először is, arra jutottam, hogy írni fogom ezt az én-blogot, mégpedig azért, mert egyrészt élvezem, másrészt mert nagyon jó indikátora annak, hogy mennyire történnek dolgok körülöttem. Abban a pillanatban, hogy azért maradozna el az írás, mert nincs miről, baj van. Szóval kontrolling a javából.

    Másodszor is, megjegyzem, hogy igazából egy rohadt céges cápa vagyok, a PH! kőkemény ökle, alkalmazottak sanyargatója, a piac réme, és ez az egész blog csak egy ilyen elterelő izé, hogy érzelgős puhapöcsnek látszódjak a konkurensek szemében. Szeretem, ha alulbecsülnek :--)

    Parci 17 éve 3

  • Hetvennégy

    Ennyi kg vagyok, és ennek most már igazából rohadtul örülök, cool :--)

    Ugyanakkor kicsit munkás volt például tegnap az Old man's-ben a társaságunkban lévő nőkre folyamatosan nyomuló, 100-120 kilós benga állatokat távol tartani. Izomból ugye nekem ilyen arcokkal nem megy, maradt a pacsizás-haverkodás 4-5 kanos disznóval. Végül győzött az ''ész'', négy húgommal táncoltam, nem adtam őket, lekoptak :--)

    Azért tényleg kegyetlen, hogy milyen paraszt módon mennek a faszik a nőkre ezeken a helyeken. Persze egyes faszik, egyes nőkre, és biztos van aki, vagy van hogy ez kell. No de azért lehetne disztingválni. Szeretnék egy pár hétre én is egy ilyen benga disznó lenni, nem nőket molesztálnék, hanem az összes többi benga disznót.

    (Amikor azt találtam mondani a legjobban nyomuló, legnagyobb hústoronynak, hogy inkább dugjon meg engem, ha ennyire kanos, nekem is hosszú a hajam... majd nem elfutott, hanem elkezdett ölelgetni, hát megállt bennem az ütő...)

    Parci 17 éve 8

  • A mai nap nettó mérlege

    2006.12.20.

    07:00 - felkelés után lakótársammal konstatáljuk, hogy valami nem gromek, kiderül, hogy elvittek ezt-azt a lakásból az éjjel. magyarán lopás/rablás. nagy kapkodás, az iratok előkerülnek a lépcsőház különböző pontjairól. hiányzik a pénzem, bankkártyák, szemüvegem, bőrkabátom, kocsikulcsom.

    08:00 - végére érek a telefonoknak, bankkártyák letiltva, kocsihoz kirohanva, azt biztonságba helyezve (kártyás zárt mélygarász, nemmondommeghol). kő szívről lees. ezzel párhuzamosan az elmúlt hónap love life parái miatti instabil állapotnak ez megadja a kegyelemdöfést, összeomlás.

    12:00 - teendők és chat végére érve hősünk (Márton) nekivág a nagyvárosnak, hogy kabátot szerezzen, mert hűvöske van. emlékszik, hogy a régit vmi ruhavásáron vette, ahol mondta az eladó, hogy amúgy a westendben vannak. nos, nekivág, de előtte pénzt vesz fel, mert ugye se kártya, se pénz nincs nála.

    13:30 - westend végigjárva, bőrkabátbolt nem találva. Márton arra is emlékszik, hogy klasszfej nagymenő szomszédja felismerte a kabát márkáját (Márton maga nem is tudta, akkora ruhatahó), és mondott valamit, hogy ''ja, azt a márkát egy haverom csinálja, stb''. több se kellett napról napra keményedő hősünknek, telefont rántott és csipp, már hívta is a nagy T-t. aki felvette, és kiderült, hogy a westend parkolójában van.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 16

  • Élet bazmeg

    Tegnap éjjel kirabolták a lakásom, miután lefeküdtem aludni és a hülye fejemmel nem zártam be a bejárati ajtót. Nos, az élet ilyen, reggel megsemmisültem, ez végleg eltörte bennem a mécsest.

    Viszont most már a t.k.m kivan, ez már nevetséges, úgyhogy röhögök is az egészen és szarok mindenre! Ahogy egy kedves barátom mondta, ''ennyit tudtok csak, bazze?!''. Az élet egy nagy próbatétel. Perverz módon most már kezdem élvezni.

    (az anyagi veszteség sokkal nagyobb is lehetett volna, relatíve szerencsés voltam)

    Parci 17 éve 0

  • Kanyar

    No, a nyavalygós időszaknak immáron vége, lezártam magamban. A trükk egyébként az volt, hogy részben bennem is megtört valami (mostanáig nem), és bár a férfiember ritkán zár úgy le kapcsolatot, mint a nő (ők többnyire kíméletlen precizitással vágják el az érzelmi szálakat, igazi hentesmunka :--)), lassan elfogadni, beletörődni azért tud.

    Ha valaki pont ezeket az írásokat olvasta volna szívesen, így járt :--). Lesz még személyes téma, mert most hangulatom van ezeket magamnak is ilyen formában dokumentálni. De a kétségbeesés korszaka over.

    Ez jó.

    Hamarosan kapok annyi filmet és zenét, hogy hónapokig nézhetem/hallgathatom, csütörtöktől összeáll a multimédia blokk is a nappaliban (tv, házimozi, playstation, stb). Szerveződnek a ps partik, de jön gamecube + mgs twin snakes is (megacool, just like minden metal gear solid játék, köztük a portable ops is).

    És ez jó.

    Január 4-e után az autóm is teljes erejében pompázik majd, ha nem lesz nagy jég, meg is járja majd a vidéket itt-ott. Már legalább két helyen kell komoly borokat fogyasztanom... :--)

    És ez jó!

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • South Park

    501-es rész. BESZARÁS! :--)
    Milyen beteg elmék találják már ki ezeket?

    Parci 17 éve 0

  • Komoly tanulságok

    1. Egy ''nyálas'' sláger: ''a szerelemnek múlnia kell, ha múlik akkor fájnia kell...''
    2. Egy ''sláger'' vers: ''tudod, hogy nincs bocsánat, hiába hát a bánat...''
    3. Egy ''fura'' film: Chasing Amy

    Nagyon komoly tanulságok!

    Parci 17 éve

  • Optimizmus revisited

    Hihetetlen összetett és fura az emberi lélek. Nyilván egy szakítás után iszonyúan felfokozott az ember hangulata, hullámzó, hogy mikor van teljesen maga alatt és mikor képes összeszedni magát. Elvittem anyámat a munkahelyére kocsival, aztán vissza a Rudashoz, ahol leparkoltam és onnan hazajöttem busszal. Egy szóval vezettem egy jót.

    Valahogy ez megnyugtatott, jobb lett a kedvem kicsit.

    Ilyenkor úgy látom, hogy
    - egyáltalán nem ment el mellettem az elmúlt 3 év, nagyon nehéz volt sokszor, de iszonyú sok élménnyel gazdagodtam. ezek egy részét utólag is tudom jobban értékelni. kár, hogy ott helyben ezt nem mutattam ki, mert jót tettem volna a körülöttem lévő emberekkel. és magammal.

    - amikor P-vel szakítottam, azt hittem, belepusztulok, a családja már szinte az enyém volt, úgy éreztem, sosem lesz ilyen viszonyom egy új párom családjával később. persze az ember változik, pont olyan nem is lett. de T-n keresztül rengeteg csodálatos embert ismertem meg, és ismét egy családot, amit imádok a mai napig. ezt sem fejeztem ki eléggé, de mivel a szakítás még nagyon új, ennek már hangot adtam. és nagyon jól esett a szeretet, amit adtam-kaptam.

    - ha belegondolok, hogy most ''kénytelen vagyok'' új embereket megismerni, és lesz majd egyszer egy x, akinek szintén lesz egy nagyon klassz családja és baráti köre, akkor csupa jó dolog vár rám.

    Folytatás...

    Parci 17 éve

  • Aktuális nekemtetszik

    Van egy Lexusom. LS400-as, régi, hatalmas, egy komp.
    Van egy komp lexusom.

    Parci 17 éve

  • A tökéletlen időzítés

    Az elmúlt közel 10 évemet végig párkapcsolatban éltem. Összesen két csodálatos nővel, amiből az első még egyetem elején indult és tartott 6+ évig. Ő volt P. Utána jött T, összesen 3 évig.

    Az első kapcsolatom P-vel nagyon jól, ugyanakkor nehezen indult, mert kísértett egy korábbi, gimnázium végi - beteljesületlen - szerelmem (B, legyen neve mindenkinek). Rettenetes volt aztán az első elválás 6 évvel később P-től, annyira, hogy hiába jöttem össze T-vel, szenvedtem, nem tudtam magam átadni a boldogságnak. Pedig T rettenetesen szerelmes volt, addigra ő sokat szenvedett, keresett, próbált már életében, és egyértelműen úgy érezte, hogy élete párját találta meg bennem. Rám is elemi erővel hatott, egy eljegyzést bontottam fel miatta. Mégis, az, hogy nem tudtam elszakadni a korábbi kapcsolatomtól érzelmileg, végül, hosszútávon megpecsételte ezt a kapcsolatot is.

    Most lett vége, 1 hónapja kb. Azóta fogytam 4 kilót, soha nem alszom többet 6 óránál (mindig aludtam kilenc órát korábban, ha tehettem, kell ennyi nekem), görcs vagyok non-stop, nem tudok kilazulni. A P-vel való hosszas, nehéz, szenvedős és mindenkit kicsináló elválás teljesen kiölte belőlem az érzelmeket. Tudtam, hogy szeretem T-t, tudtam, hogy fantasztikus volt vele és lehet még ilyen, ott volt nekem és valahogy üres voltam. Kiöltem magam mellől, lassan, de ''módszeresen'' (nem állt szándékomban).

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Turning points

    Az ember életében vannak komoly fordulópontok. Nem sok, de azok nagyon fontos momentumai az életútjának, mert örökre megváltozik a gondolkodása, a hozzáállása a dolgokhoz. Az élethez. Semmi általános dolgot nem szeretnék kihozni ebből. Egyszerűen arról van szó, hogy én most érkeztem el egy ilyen ponthoz.

    Ennek megfelelően úgy döntöttem, átalakítom a logoutos oldalam, és mostantól személyes naplóként fogom használni (vannak erre alkalmasabb oldalak is, de hivatalból és érzelmi okokból is itt szeretném vezetni a személyes naplóm). Az életem része a szakmám is, tehát biztosan fogok írni kocka dolgokról is , de alapvetően a belső, a változás, a fejlődés, az emberek és az élet szépségei (és nehézségei) azok, ami foglalkoztatnak.

    Mindig is viszolyogtam attól, ha valaki a magánéletéről a naplóját a neten vezeti. Nos, belátom, hogy tévedtem, semmiképp sem fekete-fehér kérdés. Valahol mélyen nagyon fontos és jó érzés, hogy az embert olvassák, tehát van, aki foglalkozik vele, ismeri a problémáit. Persze, nem úgy, mint egy közeli barát, de mégis. Ha magányos vagy (és jelenleg nálam ez a fordulópont kiváltó oka), ezek óriási lépések. Jó eséllyel aztán az ilyen érzelmi mélypontokon indított naplók elhalnak, amint az embert megtalálja a boldogság. De, egye fene, ha így alakul, majd nem írok, és nem fog zavarni!

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • A Vodafone malmai

    Összecsapott, nyafogós, erősen szubjektív írás lesz ez. Összecsapott, mert a Vodafone...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 37

  • LOGOUT - ezmiez?

    A LOGOUT (http://logout.hu) egy közösségi tech portál. Egy olyan weboldal tehát, amit PH! fórumosoktól kezdve minden érdeklődő szerkeszthet, együtt, közösen.

    Nem blogszolgáltató, nincs sablon, trackback, permalink, digg, del.icio.us és egyéb varázsszavak (technológiák). Egy olvasó összes írása persze egyben ''blogja'' is, és lehetőség van magán tartalmak írására is, de az oldal célja más, ez inkább csak plusz hozadék.

    Az oldal célja, hogy a legpörgősebb hazai tech tartalmat csináljuk, mindannyian, együtt, ahogy kell. Viszont immáron nem fórumos, hanem - trendi web2 - közösségi keretek között. Hajrá!

    Parci 17 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.