2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lapszabászok öröme

    Mivel kerestem a neten, és egyszerű megoldást nem nagyon találtam, közzéteszem itt, amit magamnak készítettem:

    A faiparban szokásos méretű (2800 X 2070 mm) tábla rajza, a4-es lapra jó nyomtatni. A cél: szabásminta készítése lapszabászatok számára. Ha pl. bútort, vagy hangfalat szeretnénk készíteni, muszáj megterveznünk a szabásmintát, hogyan szeretnénk vágatni a megvásárolt táblát.

    Ehhez jelenthet segítséget ez az előkészített lap, ami kinyomtatva pótolja a kockás füzetet.
    Excelben csináltam, a Rios sajátosságai miatt ide jpeg-ben töltöm fel.

    Remélem, lesz, aki hasznát veszi!

    orrlyuk 9 éve

  • ZTE Blade (T-HU) háztáji gyorsteszt

    Bevezető

    Kissé váratlanul megjelent egy kínai eredetű telefon a legnagyobb hazai szolgáltatónál. Nem járt előtte reklámkampány, facebook-játék, óriásplakát Ferihegynél.
    Az ügyesebbek pár hete már kiszúrhatták a T-Mobile "hamarosan jön..."-rovatában, és annak is utánanézhettek, hogy a készülék (egyik közeli rokona) Orange San Francisco néven kisebb és nagyobb tengereken túl "best buy" telefonnak számít - még az ottani viszonyok között is! Igen, azon a vidéken, ahol még igen komoly készülékeket is szinte ingyen a felhasználók után vágnak a tisztelt szolgáltatók.
    Sőt, a hírek szerint maga a DELL is forgalmazni fogja saját márkaneve alatt, hihetetlennek tűnő 700 dolláros független indulóáron.

    Jómagam szinte a megjelenés napján beszereztem egy példányt. Az első benyomásokon túl vagyok. Íme egy rövid teszt, "á la Mobilarena" és néhány saját gondolat.

    Külső

    A telefon méretei átlagosak, bár nevéhez híven (= "penge") viszonylag vékonynak mondható. Ezt az érzést fokozza, hogy a ház a szélek irányába enyhén keskenyedik, így kézben tartva szinte éleket fogunk. Ezt a vonulatot kívánják (talán) erősíteni az oldalsó krómozott műanyag-betétek: messziről jól néznek ki, közel meg ne engedjünk senkit. Jobb oldalt ebbe épülnek be a kicsit kemény hangerőszabályzó billentyűk. A bekapcsoló gomb felül van, szintén krómozott, és kicsi.

    Folytatás...

    orrlyuk 13 éve

  • 60 perces sztenderd amerikai palacsinta

    A bejegyzés saját magam számára (és a net örökkévalóságának) készül: 1000 recept van, nekem ez így jól beválik:

    fél kiló liszt
    1 zacskó sütőpor
    3 evőkanál kristálycukor
    1 zacsi vaníliás cukor (nem kötelező)
    1 teáskanál só
    mennek az egyik tálba,

    a másikban robottal fölverek 4 tojást,
    50 gramm olvasztott vajat
    és két bögre tejet teszek hozzá, összekeverem,

    és a másik tálba öntöm, ezt is összekeverem. Közben rendesen adagolom hozzá a tejet, egy-két bögre még biztosan kell bele. Állag: olyan jó cuccos... kb. mint egy dobozos zománcfesték.

    Ez az adag a közepes méretű kínai öntöttvas-serpenyőben egy óra alatt sül ki. Nyamm.

    orrlyuk 14 éve

  • Az élet Spicával, avagy: a szükséges beavatkozás mértéke

    A nyár elején tettem szert a Samsung gyártotta fenevadra. Symbianos telefont cseréltem erre a T-Mobile-függő jószágra, és már első nap láttam: jó döntés volt. Életformámból adódóan nem a Youtube és a játékok megléte ajzott fel, sokkal inkább a desktop verzió használhatóságát közelítő, Google-gyártotta levelező- és naptár-rész.
    Korábban egy évig volt LG KU990-esem, (Viewty), az után a rendszer "okossága" és az érintőképernyő jól használható és részletgazdag volta is nagy örömöt okozott.

    Egy szó, mint száz: tetszett az egész. 2 dolog érdekelt még: milyen tokkal lesz érdemes használni, és meddig lehet eljutni vele szoftveresen, mi mindenben válhat hasznomra a mindennapokban.

    Az első kérdésre hamar adódott válasz, kiderült, hogy szinte sehol nincs hozzá való tok, viszont a Nokia E7X sorozathoz valók jók hozzá, ezekből pedig választék és minőség is van.

    A másodikra a remek PH!-s fórumon talál a halandó választ, valamint az ott is aktív Skynet blogján - fórumán.

    Folytatás...

    orrlyuk 14 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.