2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Windows 8: 5% piaci részesedés és 100.000 app

    Az elmúlt napokban több komoly mérföldkő is bekövetkezett a Windows 8 életében.
    Június 26-án a BUILD konferencián publikussá vált a Windows 8.1 (Blue) frissítés béta verziója, melyben rengeteg korábban kifogásolt hibát/hiányosságot javítottak/pótoltak. Majd pedig folytatódott a sor a számok tekintetében azzal, hogy a rendszer átlépte az 5%-os globális piaci részesedést, az alkalmazásbolt pedig a 100.000-es alkalmazásszámot.

    Érdekes lehet majd még figyelni az elkövetkezendő napok/hetek eseményeit, amikor is nyilvánosságra kerülnek majd a Q2-es eladások PC, tablet és telefon fronton.

    oO7 11 éve 3

  • Mini Windows 8-as táblagépek: Olcsó hardver + Olcsó OS + Ingyen Office

    A héten került megrendezésre a TechEd és a Computex konferencia is, ahol rengeteg új információt kaphattunk a Windows 8 következő kiadásáról, a Blue-ról, vagy hivatalos nevén, 8.1-ről.

    Mivel ennek a blognak - részben - az a célja, hogy a Windows 8 térnyerésének mérföldköveit szemléltesse, ezért jelenleg csak egy bejelentést emelnék ki, ami igen komoly (pozitív) törést jelenthet a Windows 8 terjedésében.

    A lényeget igazából tartalmazza a hír, de vegyük őket sorra.

    Olcsó hardver: érkeznek a 7-8" -os táblagépek, amik méretükből eredően olcsóbban összerakhatóak, mint 10"-os társaik, és az aktuális hardverkínálathoz képest már kevésbé kell a felső kategóriában kotorászni ahhoz, hogy jó felhasználói élményt nyújtsanak ezek az eszközök

    Olcsó OS: a Microsoft bejelentette, hogy körülbelül 1/3-ra csökkenti az ilyen eszközök számára a Windows licenc árait, amivel sejthetően, végeredményben még tovább tudnak majd csökkenni az eszközök árai

    Ingyen Office: ha pedig ezek a törekvések nem lennének elegendőek, ezeken a gépeken (az RT-s táblagépekhez hasonlóan) előtelepítve kapunk majd egy Office csomagot, ami szintén vonzó tényező lehet az eszköz kiválasztásakor

    oO7 11 éve 0

  • SAMSUNG PREMIERE 2013 GALAXY & ATIV

    Az, hogy a Samsung eseménybeharangozást csinál nem nagy újdonság. Azonban akik az utóbbi években követik az ilyen eseményeket, észrevehették, hogy eddig a Samsung nagy bejelentései a Galaxy termékekről szóltak. Most azonban amellett, hogy az ATIV brandet megerősítették és beleolvasztották az összes Windows-os eszközüket (AIO, Notebook, Tablet, Phone), végre egy olyan "nagy bejelentésnek" lehetünk szemtanúi, ahol a Galaxy és az ATIV egyszerre van említve, azaz végre kezdik ők is komolyan venni a Windows-os termékpalettájukat.

    Apróság, de amikor az a cég, aki az Android piac profitjának 99%-át tudhatja magáénak, elkezd komoly lépéseket tenni a Windows-os termékpalettájának összeszedésében és - úgy tűnik - reklámozásában, akkor lehet érdemes elgondolkozni azon, hogy talán mégsem akkora bukás a Windows 8 és a Windows Phone 8 :)

    oO7 11 éve 1

  • Rx - Aszinkron programozás magas fokon

    Tavaly nyáron nagy lelkesedéssel belekezdtem egy jegyzet írásába a Reactive Extensions-ről, mivel bár a keretrendszer ámulatba ejtő dolgokra képes, ennek ellenére azonban minimális irodalom található hozzá az interneten.

    Ez a projekt novemberben érte el azt a mérföldkövet, amikor már egy magabiztos 90%-os, vállalható állapotban volt az írás, nekem viszont zh –és vizsgaidőszak következett és beláthatatlan idő múlva tudtam volna csak azt a bizonyos maradék 10%-ot befejezni. Ekkor kiraktam a devPortal-ra ezt a „preview” állapotot és legnagyobb meglepetésemre rengetegen töltötték le, és nagyon sok jó visszajelzést és építő jellegű kritikát kaptam a könyvről.

    Most, egy jó fél év elteltével örömmel jelentem be, hogy elkészült a „Reactive Extensions – Aszinkron programozás magas fokon” könyvem végleges verziója.

    Ízelítőként és magyarázatként arra, hogy mi is az a Reactive Extensions, álljék itt a bevezető:

    Modern alkalmazások fejlesztésénél (legyen az vékony- vagy vastagkliens, vagy kiszolgáló oldali szoftver) egy bizonyos ponton mindenképpen elérjük a szinkron módon futó kód korlátait – ekkor kerülünk szembe az aszinkron és eseményvezérelt programozás nehézségeivel. Ha az alkalmazás megfelelő minőségének megőrzése érdekében az I/O műveleteket, webszolgáltatás-hívásokat, vagy épp egyéb erőforrás igényes műveleteket aszinkron módon kezeljük, a kód lényegesen bonyolultabbá válik.

    Folytatás...

    oO7 11 éve 1

  • A Windows Phone megelőzte a Blackberry-t

    Az IDC jelentése szerint 2013 Q1-ben a Windows Phone megelőzte a Blackberry-t piaci részesedésben. Az előző negyedévben a BB 3.2%-on állt, a WP 2.6%-on, míg most ez megfordult és a WP áll 3.2%-on, míg a BB 2.9%-on.

    Ugyan még így is messze áll a rendszer részesedése a sereghajtó Androidtól és iOS-től, azonban érdemes figyelembe venni, hogy a Blackberry kárára történő térnyerés nem csak egyszerű piacszerzés, hanem az üzleti szegmensben történő térnyerést is jelenti, ahol gyakorlatilag az Android és az iOS nincs komolyan jelen.

    oO7 11 éve 2

  • Júniusban Érkezik a Windows Blue Preview

    A Microsoft végre hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows Blue Preview változata elérhető lesz június végétől.

    Forrás

    oO7 11 éve 22

  • Windows 8 - 6 hónap - 100 millió licenc

    A mai nap egy Microsoft "bejelentéssel" kezdődött, pontosabban egy kérdezz-felelek beszélgetéssel Tami Rellerrel, a Windows csapat új fejével.

    Az egyik érdekes információ ami elhangzott, hogy a Windows 8 átlépte a 100 milliós eladott licensz számot, azaz körülbelül ugyanúgy teljesít, mint annó a Windows 7, amit nem kifejezetten lehet bukásnak nevezni, ahogy azt sokan állítják a fórumokon...

    A másik érdekesség, hogy először esett szó hivatalosan a Blue kódnéven futó frissítésről:

    "Windows Blue is a codename for an update that will be available later this year, building on the bold vision set forward with Windows 8 to deliver the next generation of tablets and PCs. It will deliver the latest new innovations across an increasingly broad array of form factors of all sizes, display, battery life and performance, while creating new opportunities for our ecosystem. It will provide more options for businesses, and give consumers more options for work and play. The Windows Blue update is also an opportunity for us to respond to the customer feedback that we’ve been closely listening to since the launch of Windows 8 and Windows RT.

    Folytatás...

    oO7 11 éve 4

  • TOP 5 táblagyáros között a Microsoft

    Az IDC felmérése szerint 2013 első negyedévében a Microsoft 900.000 Surface (Pro és RT) táblagépet adott el. Ez a számadat két szempontból is érdekes:
    Az egyik, hogy ezzel a 2013 Q1-es Windows 8-as tablet eladások körülbelül felét ők adták ki...
    A másik pedig, hogy ezzel máris bekerültek a TOP 5 táblagép gyártó közé.

    Forrás

    oO7 11 éve 7

  • A Microsoft megújulása

    1-2 napja kering a neten egy videó, amit már kb minden híroldal lehozott amiket figyelek, ezért végre vettem a fáradtságot és én is megnéztem ezt a kb 45 perces videót, hogy még is mitől lett ez hirtelen ennyire menő. A videónak jellemzően valami olyan címet adtak, mint amilyet én is ennek a bejegyzésnek, plusz mindenhol új Bing meg Skype meg Xbox logókról beszéltek.

    A prezentáció egy Oslo-ban megrendezett designer napon volt vetítve, ahol Albert Shum (Windows Phone Design Studio General Manager) és Todd Simmons (Creative Director at Wolff Olins) a Microsoft brand megújulásáról beszéltek. A prezentáció során tényleg rengeteg érdekes információ hangzik el azzal kapcsolatban ami eddig történt Windows, Windows Phone, Xbox, Office, és úgy általában Microsoft fronton, és elhangzik pár utalás arra vonatkozóan is, hogy nagyjából mire számíthatunk a továbbiakban.

    Akinek van egy kis szabad ideje, angol tudása, és érdeklik az ilyen jellegű színfalak mögötti információk, annak nyugodt szívvel merem ajánlani ezt a kis videót.

    És végül, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, íme a szóban forgó videó:
    The Re-Imaging of Microsoft

    oO7 11 éve 0

  • Magabiztosan növekszik a Windows Phone

    A Forbes legújabb jelentése szerint a Windows Phone gyorsabban növekszik az USA-ban, mint az Android.
    A Windows Phone-nak 5.6%-os a részesedése (egy évvel ezelőtt 3.7% volt), míg, hogy az előbbi mondatot alátámasszam, az Android 47.9%-ról 49.3%-ra nőtt egy év alatt.

    A BlackBerry 2.6%-ról 0.9%-ra esett vissza, azaz úgy fest, nem sikerült beváltani a BB10-hez fűzött ígéreteket.

    A felmérés szerint a Windows Phone új felhasználóinak fele "butatelefonról" váltott, és további érdekesség, hogy az amerikai telefontulajok fele még "butatelefont" használ, azaz bőven van még lehetőség a kitörésre, az okostelefon piac még közel sem telített.

    Lehet, hogy még a végén bejön a Microsoft stratégiája és a PC-n/Tableten/Xboxon megismert csempés felület a Windows Phone irányába fogja terelni a vásárlókat? :U

    Forrás

    Kis kiegészítés:
    Az USA-ban a Nokia tulajok a legelégedettebbek.
    Forrás 2

    oO7 11 éve 5

  • Brandet egyesít a Samsung

    A Samsung mostantól egy brand alá tereli az összes Windows-os eszközét. Valószínűleg ennek köszönhetően oda-vissza fogják erősíteni egymást az ATIV szériába tartozó telefonok, tabletek, notebookok, és desktopok.

    Forrás

    oO7 11 éve 0

  • Májusi bejelentések Xbox és Nokia fronton

    A tegnapi napon az Xbox csapat jelentette be az új Xbox leleplezésének időpontját (május 21), ma pedig a Nokia jelentette be, hogy május 14-én fognak egy eseményt tartani ahol nyilván valamilyen új készülékek kerülnek bemutatásra.

    És persze ne feledkezzünk meg a TechEd-ről, BUILD-ről, illrtve, hogy a konkurencia se maradjon ki, a WWDC-ről és a Google IO-ról se! Izgalmas hónapoknak nézünk elébe.

    oO7 11 éve 0

  • 7.5%-on a Windows 8 a tablet piacon

    A Strategy Analytics mérése alapján a Microsoft új operációs rendszere máris 7.5%-át "uralja" a tablet piacnak. A dolog érdekessége, hogy mindezt csupán 3 milliós darabszámmal teszi, azaz egy kis matekozás után könnyedén rá lehet jönni, hogy a tablet piac baromi picike egyelőre.

    Érdemes lesz figyelni ennek a piacnak az alakulását, mert szerintem a Microsoft az Intellel és a PC piaccal a háta mögött pillanatok alatt meg fogja hódítani ezt a piacot.

    Forrás

    oO7 11 éve 7

  • Nokia Lumia 920 - Portico update

    Végre hozzám is megérkezett az első WP8-as frissítés, ám nem egészen a hagyományos módon. Mivel egy hét múlva megyek snowboardozni és mindenképpen a javított kameraszoftverrel felvértezve akartam nekivágni az útnak, az update pedig nem akart magától jönni, fogtam magam és másodjára is megflasheltem a telefont.

    Az első nagyon pozitív tapasztalatom az újraindítás volt. Flashelésnél a telefon teljes tartalma törlésre kerül, ám a WP8-nál teljes backupot lehet csinálni a rendszerről így telepítéskor csak annyi volt a dolgom, hogy kiválasszam a korábbi mentést, és annak rendje s módja szerint le is szinkronizálta a telefon a felhőből az összes telepített appomat, beállításokat, még az extra felvett accountokat is. Mire a szokásos "friss indításos" lépések végére értem, lényegében* abban az állapotban volt a telefonom, amiben a flashelés előtt.

    *sajnos van egy kis csillag, a kezdőképernyő elrendezését valami okból kifolyólag nem menti le a rendszer, így azt újból vissza kellett pakolgatnom

    A remélhetőleg látható kamerajavításról pedig este dobok fel pár "előtte-utána" jellegű képet... bár nagyon közeli (makró) képeknél nekem nagyon úgy tűnik, hogy következetesen elrontja a fókuszálást valamiért, de ennek még utánajárok.

    oO7 11 éve 0

  • Nokia Lumia 920 bemutató

    Mostanra már több, mint két hete boldog tulajdonosa vagyok egy Nokia Lumia 920 készüléknek és gondoltam összeszedem röidtávú tapasztalataim-megfigyeléseim és megosztom veletek.

    Nem kívánnék egy teljesértékű kiértékelésbe belemenni az alapoktól kezdve, inkább csak azokra a területekre világítanék rá, amik különlegesek lehetnek egy potenciális vásárló számára.

    Külső - domború, anyagában színezett polikarbonát
    Röviden összegezve: nagy, nehéz, vastag, műanyag
    Kicsit bővebben kifejtve, és figyelembe véve, hogy egy HTC TITAN-ról váltottam ezeket én személy szerint a következőképpen éltem meg:
    Nem nagyobb, mint a TITAN, szóval engem ez nem kifejezetten riasztott el, hozzászoktam és megszerettem már ezt a méretet.
    Nehéznek lehet, hogy relative nézve nehéznek számít a mai okostelefonokkal összevetve, de én úgy érzem, hogy ez egy masszívan túlreagált "probléma", és abszolút nem valami karlehúzós kibírhatatlan valami... nem fárad el az ember keze ha tartani kell.
    A vastagságot is hasonlóan jellemezném, mint a nehézséget. Azért az 1cm vastagság nem a világ vége és ez a legnagyobb vastagság, viszont a készülék erősen domború formájú így igazából ezt is a túldramatizált "hibákhoz" sorolnám, amit csak az hoz fel, aki még soha életében nem fogta a telefont.

    Folytatás...

    oO7 11 éve 8

  • Windows Phone 7 fejlesztői alapozás

    Rövid, tömör, lényegretörő cikksorozat kezdő WP7 fejlesztőknek!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 22

  • HTC TITAN bemutató - a képek

    A nemrég írt TITAN bemutatóban írtam, hogy képeket rövidesen mellékelek.

    Íme egy pár kép a készülékről, a kijelzővel a központban:

    Folytatás...

    oO7 12 éve 12

  • HTC TITAN bemutató

    Immáron egy pár hete boldog tulajdonosa vagyok egy HTC TITAN-nak és persze mikor ezt a "hírt" elhintettem a Minden a Windows Phone 7-ről topikban, rögtön jött a reakció, hogy "TESZTET!". Mivel készült már itt a Mobilarénán is a készülékről egy elég jó bemutató (HTC TITAN - nagyra nőtt déligyümölcs), így én inkább csak kiegészíteném, helyesbíteném ezt saját tapasztalataimmal.

    Bevezető, tartozékok

    Mélyen egyet tudok érteni azzal a résszel, miszerint "bár a mérete egy idő után egyáltalán nem zavaró, azért adni kell neki néhány órát, amire megszokja az ember". A készülék nagy, és ahogy egy külföldi oldalon nagyon jól megfogalmazta ezt valaki, a kijelzőn minden olyan "viccesen nagy". De ez nem, hogy órák, percek alatt megszokható és onnantól kezdve, már csak egyszerűen élvezzük a nagy kijelző nyújtotta extra lehetőségeket, mint például a gyors gépelést.

    Folytatás...

    oO7 12 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.