2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Must see!

    ollie 15 éve 6

  • Clive Barker's Undying

    Megint megvan! :D

    eBay-ről 2 rugó volt pk-val együtt. Ez a harmadik alkalom, hogy megvásároltam. Először talán 6-7 éve vettem meg, majd 1-2 évre rá - sajnos - elajándékoztam (vagy eladtam). Utána megint megvettem, de az a példány valahogy eltűnt, máig sem értem hogyan. És most megint itt van, talán hamarosan többet is írok róla.

    ollie 15 éve 6

  • Játékaim - RTS-ek 1

    HOMEWORLD

    Kharak bolygó égető homokja alatt, a Kushan nép egy rég elfeledett, titáni űrhajó roncsát találja meg. Felfedezik elveszett otthonuk titkát is az ősi maradványokkal eltemetve.

    A több ezer éves roncsban egy galaktikus térképet is találnak, melyen 2 rendszer van kiemelve. Az egyik az a bolygó, melyen jelenleg laknak, a másikat pedig Hiigara (otthon) néven jelölték. Ez az esemény - és persze az az addigra már nyilvánvaló tény, hogy nem erről a bolygóról származnak, egyesíti az addig örökké ellenséges törzseket egy közös cél érdekében; újra megtalálni az otthonukat. Egy hatalmas űrhajót építenek, mely 600.000 személyt képes elszállítani. Mintegy 60 év múlva megkezdődik az anyahajó tesztje az űrben.

    És mi - a játékosok - ezen a ponton csatlakozunk be a történetbe.

    Emlékszem még 2000-ben, amikor kezembe került a játék demója, furcsa érzésekkel installáltam fel a gépemre. Mindig is szerettem a stratégiai játékokat (mind a körökre osztott, mind a valós változatokat), de nagyon is idegenkedtem a 3D-s megjelenítéstől azt gondolván, hogy annak az FPS-ek világának kell maradnia. De miután elkezdtem belemerülni a játékba, megnyugodtam.

    Folytatás...

    ollie 15 éve 5

  • Játékaim - Szerepjátékok 2

    WIZARDRY 8

    Ez a játék annak idején hatalmas - pozitív - meglepetést okozott nekem. Kaptam egy klasszikus CRPG játékmenetet az őskorból (ki ne emlékezne a régi Champions of Krynn és a Pool of Radiance - SSI féle sorozatokra?), egy annyira jól eltalált és modern interfésszel, mely még ma is tökéletesen megállja a helyét. A 2001-ben megjelent játék engine-je már 3D volt, bár a grafika már akkor sem számított különlegesen szépnek. A kalandozás realtime-ban folyt, de a harc vérbeli, körökre osztva történt. És ez a tény volt az - az interfész és a karakterszint rendszer mellett -, mely igazán megragadott a játékban.

    A sorozat
    Mint az a játék nevéből is kiderül, a Wizardry - amúgy nagyon sikeres - sorozat 8. részével van dolgunk. A legelső rész 1981-ben, és a cikkben is szereplő rész épp 20 évvel az első megjelenése után, vagyis 2001-ben került az üzletek polcaira. Érdekessége még, hogy ez az első (és sajnos egyben az utolsó) a sorozatban, melynek nem római betűkkel jelölték, hogy hányadik részről is van szó.

    Folytatás...

    ollie 15 éve 5

  • Az elektromos cigaretta is rákkeltő

    Sőt, van amelyik nikotinmentesnek mondott kapszulája mégis tartalmaz nikotint.

    Forrás.

    ollie 15 éve 0

  • Jó reggelt! Vagy mégsem?

    Mindig felbosszant, ha a kekszekkel, müzlikkel és gyümölcsös joghurtokkal akarnak minket rávenni az egészséges táplálkozásra. Hogy miért? Mert ezekben rengeteg cukor van. Tudtad pl. hogy még a csökkentett cukortartalmú kekszekben is van kb. 30% cukor? Ugyanúgy, a müzliket és a gyümölcsös joghurtokat is telenyomják vele, mert az édes kell a népnek.

    Szóval amikor az egészségről regélnek egy keksz- vagy müzli-, esetleg gyümölcsös joghurtreklám közben, ne higgyük el. De nem rózsásabb a helyzet a - "hamburgeres" - gyorséttermek kínálatával sem, szinte alig találni olyan terméket, melyben nem lenne cukor. Sőt, a legtöbb bébiétel gyártó is nagyon sok termékébe tesz cukrot.

    Olvasmány

    ollie 15 éve 16

  • Emberi önteltség?

    Adott 2 sztori.

    Most komolyan, mi kivetnivaló van abban, hogy valakit megvizsgál a biztonsági őr a kijáratnál? Nem azért fizetik? Ha valaki ezért megalázottnak érzi magát, az a saját önteltsége miatt van.

    Engem is szólított már meg biztonsági őr fizetés után, hogy el szeretné kérni a blokkot, amit kaptam a pénztárnál. Megkérdeztem, hogy miért, mire azt válaszolta, hogy ellenőrzés végett. Szó nélkül odaadtam a blokkot, megnézte mit vásároltam, majd udvariasan elköszöntünk egymástól. Olyan nehéz ezt megtenni?

    ollie 15 éve 146

  • Játékaim - Szerepjátékok 1

    Gondoltam elindítok egy kis sorozatot a személyes blogomban, melyet a jelenleg is - legálisan - meglévő játékaimról fogok írni. Ezek az írások amolyan ismertetők lesznek, melyeket időnként bővíteni is fogok.

    Az első versenyző - melyről már cikket is írtam - a

    logo

    PLANESCAPE: TORMENT

    Számomra máig az etalon. Megjelenése óta nem találkoztam olyan szerepjátékkal, mely azt az élmény adta volna, mint ez a gyöngyszem. Sajnos az utóbbi években a "szerepjátékok" nagyon elmentek az arcade irányába, mely alól az Oblivion és a Mass Effect sem kivétel. Gyakorlatilag egy RPG köntösbe bújtatott FPS-ekkel van dolgunk. Bár szerencsére(?) az említett 2 játéknak elég jól sikerült a körítése a sikerhez, de nem adják azt az élményt, amit egy igazi szerepjáték nyújthat.

    Itt láthatjuk, hogy milyen jóképűek is vagyunk a játékban. ;-)

    Folytatás...

    ollie 15 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.