2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Monster Hunter Gameplay Video

    Nem mondom, a kételyeimet könnyen elsodorta ez a kis bemutató, alig várom a megjelenést.

    Monster Hunter Gameplay

    Ofanaht 7 éve 0

  • Monster Hunter: World - Újdonságok

    A Dengeki közzétett egy interjúból pontokra összeszedett infós listácskát, melyet az angolok, most pedig én fordítanák le nektek.

    A Monster Hunter: World nem egy Spinoff, hanem egy teljes értékű folytatás.

    - A Monster Hunter: World 4 év gondos fejlesztés eredménye.
    - Eredetileg a játék a "Monster Hunter 5" címet viselte volna, folytatva az eddigi láncot, viszont időközben a fejlesztőknek megtetszett a "World" alcím (japánul ワールド).
    - A táborhely random spawnol. Minden vadászat kezdetével a vadászok különböző táborhelyről indulnak.
    - A vadászok a vadászat közben tudják cserélni fegyverüket és páncéljukat a táborhelynél.
    - *Ez az újítás azért lett hozzáadva, mert általában több nagy szörny is lesz a pályán, melyeknek különböző erősségei és gyengeségei vannak.
    - A vadászok mostantól szabadon vadászhatnak a fő célkitűzés mellett, még ha a küldetés teljesítve is lett. A vadászok limitek nélkül vadászhatnak. (Fordítói megjegyzés: Gondolom az időlimitre gondoltak, lévén valahogy értetődik belőle, hogyha szabadabb a vadászat, bőven szánhatsz rá több időt.)
    - A vadászok használhatnak Felderítő Legyeket, melyek segítenek navigálni a területen és különböző dolgokat találni, mint tárgyakat, nyálkát, vagy tervrajzokat.

    Folytatás...

    Ofanaht 7 éve 0

  • E3 2017 - Összefoglaló

    Bevezető

    Mivel is kezdjük... a konferenciák furcsán alakultak idén, az EA tartotta magát és az E3 előttre, külön csinálta az EAPlay konferenciáját, majd következett a Microsoft, Bethesda, meglepetésre Devolver Digital, Ubisoft és a végére, szinte szokásosan, a Sony.

    Az elvárások mindenki felől nagyok voltak idénre.

    Az EA kezd-e valamit magával? Van nála elvileg készülőben egy raklapnyi Star Wars játék, mit mutathatnak? Vajon van náluk valami nagy, hogy simán lelőtték előre az új NFS-t is?

    Microsoft, mit fog tudni a Project Scorpio? Mi lesz a neve? Tényleg bírni fogja a 4K-t? Játékok? Egyéb?

    Bethesda. TESVI? Áh, tuti nem. Majd talán 3 év múlva. Wolfi 2? Talán.

    Ubisoft... az Ubisoft, szerintem mindig hozzák a szokásosat. Pörgős show, pár új IP, folytatások. Ők mindig elég szépen lefedik a piacot.

    Sony... Days Gone? Detroit Became Human? God of War? Last of Us 2? Spiderman? Valami új?

    Mindenki nagy elvárásokat támasztott az idei E3 elé mélyen belül, miközben próbált kis elvárásokkal leülni elé, hogy akkorát ne csalódjon, ismerjük az E3-at. Na de, nézzük mi is volt, az én szemszögemből, véleményemmel.

    FIGYELEM!! Az alábbi egy reggel gyorsában összedobott élménybeszámolónak felel meg.

    Folytatás...

    Ofanaht 7 éve 1

  • Sword Art Online, avagy egy halhatatlan széria

    Nem húznám a szót, erről a kis cikkemről lenne szó. Gondoltam, hátha érdekel valakit, így megosztom itt is.

    Ofanaht 7 éve 3

  • Metal Gear Mi?

    Pár napig nem követem a híreket, erre ilyeneket kell visszaolvasni...

    Konami, tudjuk, nagyon kellene már egy nő... de biztosan a hullaházba kell érte elmenni?

    Ofanaht 8 éve 0

  • Belga győzelem is Magyar győzelem

    Nem szeretem a focit (mivel sikeresen megutáltatták velem), de ez nem jelenti azt, hogy ne örüljek annak, ha kijutunk valahová.

    Szépen helytállt a csapat, csoportelsőként jutottunk ki a nyolcaddöntőbe magunk mögött hagyva jópár nagy csapatot, megszerezve a legszebb gólt és a legélvezetesebb meccset is.

    Bár ma kikaptunk a belgáktól, ahogy látom elindult valami. Ha már nem nagyon akarja az ország támogatni a kéziseket vagy a vizilabdásokat, most, hogy el is értünk valamit a fociban az ország mellette áll, ha veszít, ha nyer. Ami szerintem gyönyörű. Ilyen összetartás kell!

    Nem buktunk semmit, csak nyertünk. Méghozzá sok tapasztalatot a csapatnak, melyből tanulhatnak, emellé a világnak is sikerült megmutatni, hogy létezünk.

    Hajrá magyar válogatott, ne nézzetek hátra, mindig csak előre!!

    Ofanaht 8 éve 99

  • Hogyan foglald el a galaxist kezdőknek III. [Törzsfázis]

    Gyorsabban haladok, mint hittem volna, bár az abszolút pusztítás, mindenféle könyörület nélkül mindig nyerő.

    Végső simítások a faj kinézetén és voilà, törzsfőnök lettem egy sámán bottal a kezemben. Mondjuk meg kell hagyni, ez a törzs életem legfurább és legszatírább törzse.

    - Vadak, mint a japánok a háború idején.
    - Kinézetre próbáltam szamurájosra venni, de előbb hinném el, hogy kínaiak.
    - Az pedig a slussz, hogy a tábortüzet körbetáncolva mexikóinak hiszik magukat.

    Na de nézzük el nekik, mégis csak 10 IQ pont.

    A törzsi fázis átvedli kicsit az eddigi játékmenetet. Míg eddig magadat irányítottad, most már stratégiákhoz hasonlóan a törzsedet fogod, akár egyesével. De nekem nem kell ilyet tennem szegényekkel, a végén még belebonyolódnak a teendőkbe, elég lesz, ha tudják hogyan kell fejbevágni valakit egy baltával és már túl is teljesítették az elvárásaimat.

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 0

  • Hogyan foglald el a galaxist kezdőknek II. [Lényfázis]

    Hát, nem tartott soká, fel is villant a "Végezd el 1 órán belül a lényfázist" és a "Juss végig a lényfázison halál nélkül" teljesítmény. Bár voltam egyszer-egyszer a halál peremén, de csak szépen sorjában.

    Egy kis bakival (enterrel) hernyó módjára kikúsztam a szárazföldre, mivel nem akartam földön kúszva leélni a lényfázist páromat hívva lábakat és kezet növesztettem. A célom egyértelmű, a tökéletes civilizáció kialakításához egy rögös út vezet, mely nem sok szövetséget tűr, ha egy Lambo módjára akarsz áthajtani rajta. Így nincs más teendő, mint állat módjára kiírtani a másik fajt.

    Fajom táborát körbejárva "köszöntöttem" is szomszédjaimat, kik udvariasan el is takarodtak a fészkükből egy gyengédebb koki után. Nem tellett soká, míg a fejemben lévő kis velőszerűség nőni kezdett.

    Na de mit is ér egy kis velő? Például... öm... több lesz az erő! Meg nagyobb az agyad! Attól még hülye maradsz, de jó úton haladsz a 10 IQ pont felé! Fajbéli társaid pedig látván, hogy milyen jól meg tudod különböztetni a lábadat a szádtól, egy kis kornyikálás és ugrálás után szinte az öledbe ugorva falkád tagjává is válnak. Hát nem menő az a kis velő?

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 0

  • Hogyan foglald el a galaxist kezdőknek I. [Sejtfázis]

    Üdv innen az őslevesből! Itt a Neptune faj!

    Egyszer volt egy ősleves...

    Egy bizonyos személynek köszönhetően képes voltam hajnali 2-kor felrakni és elkezdeni Spore-ozni, csak mert. Ah, ezek a régi szép emlékek már törnek is fel. Na de ezt félretéve...

    Régen borzasztó időmennyiséget öltem a játékba, most pedig úgy döntöttem végre elérem az eddig elérhetetlen célomat.

    Cél: Létrehozni a tökéletes civilizációt. [START]

    Ah, agy...

    Hát igen, aki nem elsőnek játszik, annak elég 6-7 perc ehhez. Aki meg elsőnek, az legkésőbb is 15 perc alatt készen van (ha nem olyan béna, hogy meghal ;] ). De vajon mit is érdemes itt csinálni?

    Tippek kezdőknek!

    - Ahogy a lenti képen látható, egyetlen egyszer kellett belépnem a sejtlaborba. Az sem azért volt, hogy fasza kis cigány bökőt, sokkoló makkot, vagy valami mást rakjak a lényemre. Hanem egyszerűen csak raktam a húsevő száj mellé két oldalra növényevő szájat, hogy mindenevő lehessen. Cseles, mi?

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 0

  • Battlefield bejelentő Live

    Elérkezett a nap. Tegnap kaptunk egy alig 3-4 másodpercnyi In-Game (pontosabban Engine) Teaser-t, ma pedig este 10-kor bejelentik a játékot.

    Addig is viszont melegítik előkészítik a helyszínt egy kis beszélgetéssel a régi szép időkről, melyet az alábbi linkeken lehet követni, ki mit preferál.

    Twitch
    Youtube

    Személyes vélemény: Bár a COD-ot úgyis venni fogják mint a cukrot, hiába égett be megint, a Dice-nak most 2 lehetősége van.

    1/ Hozzák azt, amit már kiszivárogtattak.

    Közeljövő, oroszok, szóval mint az eddigiek. A Teaser után nagy eséllyel kapnának ők is egy kis szidást, de nem akkorát, mint a COD.

    2/ Hozzák azt, amit mindenki várna.

    Nem tudom itt hányan vannak, akik megállítgatták azt a 4 másodperces videót, de én akár hogyan is néztem, nem tudtam a ruha miatt nem régebbi világháborúra gondolni. (Az égen pedig természetesen egy Zeppelin :3)

    Viszont szerintem sokan azzal is kiegyeznének, ha alternatív múltat kapnánk kevés Sci-fi elemmel. Úgy a Dice is jól járna, nem lennének kötve a szerény fegyverválasztékhoz, kreatívkodhatnának és emellé ők lennének egy rövid ideig a világháborús FPS megmentői.

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 8

  • SakuraCon 2016 - Középpontban a Sword Art Online

    Egy angol barátunk nem elég, hogy kijutott, de amint hazaért írt egy terjedelmes bejegyzést az ott átélt dolgokról, melyből én kiragadtam a nekem fontos részeket.

    Az Aniplex által kiadott kis információs lap.

    Helló srácok, nemrég értem vissza a SakuraCon-ról, mivel az összes SAO-val kapcsolatos esemény vasárnap zajlott le. Mivel én és a többiek akikkel voltam ezeken kívül nem nagyon voltunk oda semmiért úgy döntöttünk hamarabb eljövünk, most pedig itt vagyok írni egy kis bejegyzést arról, amit láttam és hallottam.

    Ordinal Scale: Nem hiszem, hogy sokkal több infót tudnák mondani, mint amit már eleve tudtok, de nem vagyok benne biztos, így elmondok mindent, ami eszembe jut. Ahhoz, hogy bejussak az eseményre egy jó hosszú fél órás sort kellett kivárni. Miután bejutottunk elvezettek minket a helyünkre. A terem 1000 férőhelyes volt, szóval aki nem fért be az 1000 emberbe peches volt, mehetett máshová. Miután minden elrendeződött az Aniplex szóvivője bejött és elmondta, hogy tilos az esemény alatt fotózni vagy videózni, a telefonokat és konzolokat ki kell kapcsolni, akinél pedig mégis észreveszik kitessékelik.

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 0

  • Ghost in the Shell: First Assault (Early Access) - Első benyomások

    Bevezető
    Novemberben a Nexon egy zárt bétatesztre invitálta a játékosokat, melynek alanya a Ghost in the Shell Stand Alone Complex: First Assault volt [Avagy röviden GitS: First Assault], viszont balszerencsémre nem kerültem be, így vártam a decemberi hivatalosnak mondott megjelenési dátumra… amiből aztán Early Access lett és azóta is adják ki a Free to Play játékot. VISZONT!!

    Tegnap előtt egy November óta tartó hosszas várakozás után kaptam az e-mail-emre egy Ghost in the Shell Stand Alone Complex: First Assault Early Access kulcsot és azt kell mondanom... wow, megérte várni.

    Az indítást követően…
    - Elindítottam a játékot egy gyors regisztrálás után pedig egy 3 részes Tutorial vette kezdetét. Az elsőben a szokásos alapok voltak, álá mozgás, a másodikban a lövés, a harmadikban pedig a képességeket mutatta be a játék.

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 0

  • SUPERHOT - Akkor most ki is készíti a Skynet-et?

    Bevezető
    Leültem gépem elé, fejemre húztam sisakom, mivel be is léptem a rendszerbe. Kezdődhet a munka!
    Egy csilingelő hanggal jelezte a rendszer, hogy egy beérkező üzenetem van.

    “Játszottál már a Superhot-al? Még sose láttam ilyesmit.”

    Egy pillanatig csak értetlenül néztem az üzenetet, majd pedig válaszoltam.

    “Miről beszélsz”

    “Superhot.exe Egy crack. Beenged a cég oldalára és tudsz játszani vele. Beteg lövölde!”

    “Hogy beteg?”

    “Túl nehéz elmagyarázni. Csak játsz vele. Elküldöm a fájlokat, várj egy kicsit. Amikor futtatod a Superhot.exe-t az automatikusan megcsinál mindent magának.”

    Ezzel a mondattal le is zárta a beszélgetést és rövid időn belül a fájlok már a gépemen voltak. Elindítottam a játékot, de ekkor még nem tudtam mi történik a háttérben...

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 3

  • A bohócoknak leáldozott, autobotokat a népnek!

    Tudható rólam, hogy reggelente úgy a suliba érésig még félig alszom, ma viszont a buszon kinézve egy érdekes plakát fogadott. Sajnos buszból nem tudtam rendesen fotózni, hazafele menet viszont lekaptam.

    Igen, fejlődni kell, de mi lesz így bohóctársainkkal, ha a messzi bolygóról érkező BumbleBee és társai Optimus vezetésével elfoglalják a cirkuszt? A bohócok munka nélkül maradnak, elvesztik családjaikat, miközben az Autobotok egyre jobban és jobban beférkőznek cirkuszainkban. Mondjatok nemet az Autobotra bohócaink érdekében!!

    UI. Azért érdekelne a plakáttal kiket szerettek volna megcélozni. Az idősebbeket, akiket szinte már nem is érdekel a Transformers? A fiatalokat, akiknek a plakáton csak egy mesebeli Űrdongó utánzat látható? Sajnos ezekre a kérdésekre választ biztosan nem kapunk...

    UI2.0. Azért azt megnézném, ahogy a Silent Hill-es háromszögfej a magasban egy vékony kötélen egyensúlyozik kezében egy hosszú rúddal, maga alatt pedig egy kis egykerekűvel… :DD

    Ofanaht 8 éve 2

  • Hyperdimension Neptunia U - Action Unleashed avagy egy Neptrisztikus kaland kezdete

    Bevezető
    Március 21. Ez az a nap, amikor a kis PSVITA-ról átkerült a játék PC-re is a Steam-en keresztül. De engem ez nem érdekel, attól még VITA teszt lesz :P

    2014 nyarán, amint sikerült megvennem a VITA-mat nem volt kérdés. Egy Hyperdimension játék lesz az első, amit veszek rá. Szerencsémre a címben szereplő játék ekkor egy szép akciót kapott, szinte megfeleződött az ára, így hülye lettem volna nem bezsákolni. Miután átnéztem gyorsan a kóddal kapott játékokat egyből raktam is fel, majd este, az ágyon fekve neki is kezdtem a konzolcentrikus kalandnak.

    A történet
    Nem ismered a Hyperdimension szériát? Sebaj! Volt neki története…? (Nem költői kérdés.)
    Míg a fő széria egy bizonyos történetet mesélt el, addig a Neptunia U egy mellékszálnak fogható fel, a fő történeti száltól teljesen független, így szinte nincs is szükség ezekre az ismeretekre. Amúgyis, ez nem éppen egy olyan játék, melyet a témában tudatlanul matatók választanának. De eleget beszéltem itt a semmiről, jöjjön a történet!
    Gamindastri világában járunk, melyen helyezkedik el a négy CPU és azok országai.

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 0

  • Telefonos történelmem 'röviden'

    A butatelefonnak csúfolt korszak
    Már előttem is éltetek, mégis, utunk egyszer csak találkozott és összemosódott, ezzel eggyé is vált. Már nem emlékszem kapcsolatunk kezdetére, így csak képviselőitek említeném meg. Emlékszem rátok. Az ’elforgathatós’ Ericcson, mint valami bohóc mutatta nekem trükkjeit. Az ’ősbölcs’ Nokia, ki megmutatta nekem a játék gyönyöreit. A ’felcsúsztathatós’ LG, kinek köszönhetően szerettem meg a hobbiírást. Mindőtöknek köszönöm azokat a szép emlékeket, amiket adtatok nekem, melyeket tovább vihetek magammal az életben. Köszönöm.

    BIG BANG
    A történelem megismétli önmagát. Teremt, majd elpusztít, hogy valami új teremhessen. Valami erősebb. Valami figyelemfelkeltőbb. A világunkat teljhatalmúan a Nokia uralta Symbian várán keresztül, de aztán jött a vihar. Egy új birodalom, az Apple gyermeke, mely IOS névre hallgatott. Az emberek felfigyeltek rá, éljenezték és trónfosztónak titulálták. Természetesen a Nokia hitt teljhatalmában, mely szinte elvakította őt, tartotta magát elveihez, végül ez lett a vesztének egyik fontos eseménye. Először hívei kezdték elhagyni és költöztek az Apple földjeire jobb élet reményében, majd, amikor feltűnt második riválisa, az Android támogatóit és barátait is elvesztette. De ő már túl elvakult volt, túl büszke ahhoz, hogy itt feladja, így építkezésbe kezdett. Itt léptem be a történetbe én.

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 4

  • Indítsunk blogot!! De minek is?

    Üdv minden kedves idetévedőnek!

    Ofanaht vagyok, bár igazából úgy hívtok, ahogy szeretnétek vagy kedvetek tartja. A blogbejegyzés címéből tényleg felmerülhet a kérdés, hogy mit is szeretnék én itt? Nagyon régóta olvasom a PH lapcsaládot (Mobilarena, Gamepod, néha-néha a többit) és úgy döntöttem eljött az ideje, hogy használjam is az oldalt. Regisztráltam (ahogy a profilomon látható elég frissen) és el is látogattam a blogra, mivel nagyon régóta szerettem volna magamnak egyet, viszont ha már készítek igazából mért ne csináljam nyíltan? (Ugye lehet csak magadnak látható posztokat is készíteni)

    Viszont térjünk a lényegi részére. Mik is lesznek a blogomon láthatóak?

    - Játékok
    Itt bármire lehet gondolni. PSVITA-n játszom leginkább, ellenben elég sok játékom kezd lenni PC-n is, amikkel nem biztos, hogy játszanák, ellenben a blog rávehet erre.

    - Filmek/Sorozatok/Animék
    Filmet keveset nézek, nagyon. Ellenben vannak sorozatok amiket szeretnék elkezdeni nézni, vagy épp félbehagytam, így szintén rá tudnám magamat venni a bloggal, hogy folytassam. Animéket pedig nézek, ahogy kedvem tartja, a 3 közül legtöbbszőr ő kerül elő.

    - Egyéb hírek, játékmegjelenések
    Ebbe minden beletartozik ami érdekelhet.

    Folytatás...

    Ofanaht 8 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.