2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • "A Muzsika Hangjai" 2. rész

    Ezúttal azt a bandát szeretném bemutatni, akik annak idején (talán 13-14 éves lehettem) rátereltek a rockzenére, ők szerettették meg velem ezt a műfajt. A zenéjük teljesen újraformálta/átalakította a zenei ízlésem. Akkoriban ismerkedtem az asztali szerepjáték fogalmával. Amikor meghallottam első számukat(Dawn Of Victory), rögtön beleszerettem a zenéjükbe, szinte extázisba kerültem tőle. Nem beszélve akkor amikor kiderült, hogy egy egész "fantasy" történetet mesélnek el számról számra. Az "úttörést" nálam az akkor még csak Rhapsody néven futó zenekar érte el.

    Ez az olasz zenekar volt a 90-es évek egyik legmeghatározóbb zenekara. Zenéjükkel(dallamos metálzene és a klasszikus zene különleges egyvelege) egy új stílust teremtettek meg, ez volt a szimfonikus metál.

    A zenekar 1993-ban kezdett, Thundercross néven. Az alapítótagok(akik mai napig a húzóereje a zenekarnak) Luca Turilli, és Alex Strapoli volt. Első demójuk a Land Of Immortals volt. Az LMP Records azonnal szerződtette őket, menedzserük Limb Schnoor lett, aki a tényleges formájára alakította ki a bandát. Megszerezték maguknak a nagyszerű énekest Fabio Lione-t, majd felvették debütalbumukat, a Legendary Tales-t, mely 1997-ben jelent meg. A tartalma egy Luca Turilli által írt epikus mesén(Emerald Sword Saga) alapult.

    Folytatás...

    Nordic 14 éve 0

  • "A Muzsika Hangjai" 1. rész

    Biztos, hogy volt már, lesz is még ilyen, sőt az is lehet, hogy jelenleg is fut egy ilyen "sorozat" itt a Logout-on, de én belevágok. Egy-egy ilyen kis bejegyzésben sorra megmutatom a rám kíváncsi embereknek, hogy milyen zenéket hallgatok nap, mint nap. Írni fogok pár sort az aktuálisan szóban forgó zenekarokról(úgymond egy kis ismertetőt), valamint linkelni fogok klippeket, ízelítőnek.

    Bár azt mondják rám, hogy mindenevő vagyok én nem tartom magam annak. Csakis olyan zenét fogad be a különc fülem, amiben felfedezek valami dallamot. Ez tudom, elég tág fogalom, mivel van olyan zene amiben csak én hallom meg a "saját" dallamaim, mások meg azt mondják, hogy ez "konyha-zene"(volt osztálytársam hívta így az általam hallgatott Children of Bodom-ot, mivel számára olyan volt, mint amikor összeveri valaki a konyhai edényeket :DDD ).

    Ebben az első részben persze nem a fentebb említett finnekről akarok írni, hanem egy másik zenekarról(éppen ezt hallgatom most is).

    Néhány címszóban róluk: svédek, power/heavy metált játszanak, és minden zenéjük főbb háborús eseményeket dolgoz fel zseniális módon. Ők a Sabaton.

    Folytatás...

    Nordic 14 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.