2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csalás áldozata lettem... (UPDATE!)

    Nos, ahogy ígértem, ha lesz fejlemény, írok. Hát lett fejlemény. Megszületett az ítélet. Kedves barátunk, visszaesőként, 1 év 4 hónapot kapott, 2 évre felfüggesztve :)

    Emellett kapott 15 hónapot, hogy rendezze a 4 sértett felé a nagyjából 300 000 forint csalást, és még a két évi kamatot se kell rá kifizetnie... Plusz ugye, nem is fog fizetni...

    Magyar igazságszolgáltatás, így szeretlek!

    nightmare13 11 éve 8

  • Diablo 3 Jewelcrafting kalkulátor

    Sziasztok!

    2 hónap alatt (igaz a ráfordított munka csak 5-6 óra volt összesen :) ) elkészült a Jewelcrafting kalkulátorom azok számára, akik ezzel szeretnének egy kis goldot szerezni.

    Előre bocsájtom, hogy nem könnyű munka a kraftolás, főleg a 3 másodperces gyártási idő miatt. De van, amikor megéri szenvedni. Volt olyan nap, hogy 12 milliót kerestem 5 kő legyártásával.

    Szóval aki bátor, az fogjon bele! Tanácsokért, magyarázatokért nyugodtan lehet hozzám fordulni itt is, valamint e-mailben is (téma feltüntetése kötelező, vagy egyből törlöm): kovacs [pont] balint1367 [kukac] gmail [pont] com

    A használati útmutató (angol nyelven csináltam, bár nem tudok angolul, így kérem, a nyelvhelyességemre vonatkozó megjegyzéseket mellőzzük :) )

    Maga az excel fájl (2007-es fájlformátum).

    A linkek közzététele szabad, a következő kikötésekkel: a fájlok maguk üzleti célokra (tehát a fájlok eladása) nem használhatóak fel, kerüljön feltüntetésre a Diablo3 tagom (GraveHUNter#1971) és a következő üzenet:

    Folytatás...

    nightmare13 11 éve 5

  • Csalás áldozata lettem...

    Sajnos nagyon nagy valószínűséggel csalás áldozata lettem. A történetem a következő:

    Július végén regisztráltam Vaterára. Szétnéztem a komplett konfigurációk között, és találtam 3 viszonylag alacsony árról induló gépet. Gyorsan megkérdeztem két barátomat és a bátyámat, hogy nem-e lenne nekik szükségük a gépre. Igent mondtak, így levédtem a licitemet mindenhol 50000 forintig. Meg is nyertem a 3 konfigurációt, összesen 134100 forintért. Leírás alapján nem számítottak rossz gépeknek éppenséggel.
    Azt még fontos tudni, hogy a gépek elvileg egy magyar cégen keresztül kerülnek kiszállításra, a hirdetés címében benne foglaltatott, hogy maximálisan így is 20 munkanap lesz ez.
    Mondom okés, felvettem a kapcsolatot az eladóval. Előreutalás... Mondom hoppá, öreg, tavalyi az utolsó értékelésed, és csak 8 pozitívod van. Adjál kérlek nekem egy lakcímet és egy személyi igazolvány előlap másolatot. Meg is kaptam, mondom, ezek után már tuti az üzlet. Elutaltam.

    Augusztus 22-én lejárt az ígért 20 munkanap. Hívom az illetőt, kicseng, de nem veszi fel. Mondom jólvan, küldök neki SMS-t, plusz írok mailt. Ezekre azóta se kaptam választ. A telefonja másnap már ki volt kapcsolva.
    Utánanéztem, még 6-7 egyén van, aki hasonló cipőben jár, mint én, csak egy részüknél augusztus eleji aukcióval.

    Folytatás...

    nightmare13 13 éve 26

  • ASUS UL80Vt - Az elhelyezhetetlen?

    Könnyű, sokáig bírja, nem drága - írásom alanya egy sokak számára besorolhatatlan notebook.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 24

  • Napi tippmix-ajánló (2011.02.18)

    Mai ajánlásomban egy Bundesliga, és két Holland Divisie (másodosztály) meccset fogok részletesebben elemezni!

    Sittard - Helmond

    Sittard - Helmond

    Korábbi meccseiken inkább a Helmondnak ment jobban, főleg a rúgott gólok számát tekintve.

    A Sittard jelenleg utolsó a bajnokságban, ahhoz, hogy bennmaradjanak, nagyon össze kell kapniuk magukat. Nagyon gólképesek hátul, elől viszont ez már nem annyira mondható el. Három forduló óta nem kaptak ki, folyamatos döntetleneket játszanak.
    A Helmond az élboly tagja, egyelőre rájátszást érő helyen található. Elől gólképesek, védekező teljesítményük átlag feletti, de nem a legjobb.

    Sittard - Helmond

    Szereplési helyenkénti bontást alkalmazva azt láthatjuk, hogy bár pontjai nagy részét otthon szerezte a Sittard, de a 3 győzelem eltörpül a 15 vereség mellett.
    A Helmond ezzel szemben a második legjobb csapat vendégként, hét győzelem mellett csupán 3 vereség szerepel. Ezeken a meccseken átlagosan 1,73 gólt lőttek, és 0,91-t kaptak.

    Folytatás...

    nightmare13 13 éve 0

  • Napi tippmix-ajánló (2011.02.17)

    Mai ajánlásomban három Európa Liga meccset fogok részletesebben elemezni!

    Metalist Harkiv - Leverkusen

    Mai első meccsemnek egy elég érdekesnek ígérkező találkozót választottam. A Metlasit egy viszonylag erős csoportból ment tovább, megelőzve például a Sampdoriát. Meccsenkénti rúgott gólátlaga 1,5 volt, míg kapott góljainak átlaga 0,67. Ha hazai pályán játszott a csapat, akkor viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. 2 győzelem és 1 vereség, valamint 4-4 rúgott és kapott gólt produkáltak.

    Metalist - Leverkusen

    Nézzük a Leverkusent! A német foci egyre erősebb, egyre színvonalasabb. A Leverkusen ennek ellenére csoportjában 3-3 győzelmet és döntetlent ért el, gólkülönbsége viszont meggyőző. Meccsenként átlagosan 1,33 gólt rúgnak, és mindössze 0,33-at kapnak. Idegenbeli mérlege a németeknek: 1 győzelem, 2 döntetlen, 2 rúgott és 1 kapott gól. Így ha átlagokat nézünk, akkor 0,67 rúgott, és 0,33 kapott gól áll ott.

    Metalist - Leverkusen

    Folytatás...

    nightmare13 13 éve 0

  • Napi tippmix-ajánló (2011.02.16)

    Mai ajánlásomban egy Belga bajnoki és két Bajnokok Ligája meccset fogok részletesebben elemezni!

    Roma - Shaktar

    Roma - Shaktar

    A Roma továbbjutása nem volt kérdéses csoportjából, hiszen a Bayern mellett nem volt igazi ellenfelük. Ennek ellenére a teljesítményüket pocséknak tartom, bár szereztek 10 pontot, de -1 volt a gólkülönbségük. Hazai pályán 2 győzelem és egy döntetlen a mérlegük, 6-6 rúgott és kapott góllal, ami meccsenkénti 2-es átlagot jelent mindkét oldalon.
    Ezzel szemben a Shaktar csoportelsőként menetelt tovább, megelőzve például az Arsenalt. A csoportmeccsek alatt összesen 5 győzelmet szereztek, és csak egyetlen egyszer kaptak ki. Igaz az az Arsenal ellen volt, és egy 5:1-es zakóba futottak bele.
    Vendégként 2 győzelmük és a már említett vereségük van, ezeken a meccseken átlagban 2,33 gólt rúgtak, és 1,67 gólt kaptak, szóval elől hátul is gólképesek.

    Roma - Shaktar

    Ajánlásom: *(0-1) V (1,76)

    Arsenal - Barcelona

    Folytatás...

    nightmare13 13 éve 0

  • Napi tippmix-ajánló (2011.02.15)

    Mai ajánlásomban egy Európa Liga és két Bajnokok Ligája meccset fogok részletesebben elemezni!

    Aris - Manchester City

    Két igazán érdekes csapatról van szó.

    Aris - Manchester

    Az Aris hazai pályán nem kapott gólt a csoportmeccsek alatt, pedig két nála azért jobban jegyzett csapattal is összemérte tudását, tudni illik a Leverkusennel, és az Atletico Madriddal.
    A Manchester City játszott mindent idegenben: 1 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség.

    Aris - Manchester City

    Ha megnézzük, hogy hazájuk bajnokságában hogyan állnak, akkor azt látjuk, hogy a City erőteljesen tapad az élbolyra, míg az Aris jelenleg a középmezőnyhöz tartozik, kevés gólt rúg, de az átlagosnál kevesebbet is kap.
    Igazán nehéz a döntés ebben az esetben, mivel a Citynek idegenben még az egy gólos vereség is beleférne. Ugyan angol csapat, de olasz edzővel, így megeshet, hogy a védekezésre fektetik majd a hangsúlyt. Ennek ellenére úgy érzem, hogy be fogják húzni a meccset.

    Ajánlásom: V (1,6) vagy 2-3 gól (1,93)

    Folytatás...

    nightmare13 13 éve 5

  • Napi tippmix-ajánló (2011.02.14)

    Sziasztok!

    Szeretnék a mai nappal egy új sorozatot indítani, amiben az adott napra vonatkozó tippmix-eseményekből válogatok párat, írok hozzá egy kisebb elemzést, és elmondom, hogy véleményem szerint mi lesz a végeredmény.
    Jós nem vagyok, így statisztika és megérzés alapján fogok ajánlani meccseket csak, szóval semmi sem garantálja, hogy 100%-ig így is lesz!
    Sportfogadásban nagyon sok taktika létezik. Van aki 1,1-1,3-as szorzós meccsekből válogat, és és azokat rakja meg kisebb, nagyobb összeggel, és van, aki a 1,7-x -ig módszerre esküszik, itt már pár meccsel is szép szorzót lehet elérni.
    Én inkább utóbbiba tartozom, gyakran 3 meccset választok ki, és azt játszom meg 500-1000 Ft-tal. Korábban én is voltam olyan naiv, hogy összeválogattam 6-7-8 kisebb szorzójú meccset, de minél több a kiválasztott esemény, annál nagyobb a bukta esélye is.

    Mai ajánlásom, mivel hirtelen felindulásból kezdtem írni, rövid lesz, nem lesz benne statisztika se, de ezután igyekszek egy jobb képet kialakítani majd a bloghoz!

    Mai események:

    Fulham - Chelsea

    Egyik csapat sincs túl jó formában az elmúlt időszakban. A Fulham gyakran játszik hazai pályán döntetlent, viszont a nagyobb ágyúk ellen szinte mindig elvérzik.
    A Chelsea bár elég hullámzóan teljesít mostanában, ha versenyben akar maradni, igenis be kell húznia ezt az idegenbeli találkozót.

    Folytatás...

    nightmare13 13 éve 4

  • A foci humoros oldala :)

    Az olaszok és a franciák a csúfos világbajnoki szereplésük és búcsújuk után tegnap felkeresték közösen az egyik fokvárosi árvaházat.
    "Szívszorító volt látni az arcukon a reménytelenséget, és a csalódottságot, egyszerűen érezni rajtuk, hogy nem tudják, mihez kezdjenek!" - nyilatkozta a 6 éves kis Nelson.

    Akinek tetszett, kérem olvasson bele nem túl nagyszámú régebbi írásomba is, illetve szívesen várok más foci témájú vicceket is, ha elég sok gyűlik össze, akkor egy összefoglaló cikkben a címlapon is megjelentetem :)

    nightmare13 14 éve 2

  • Én és a nők - Avagy ténylegesen léteznek párhuzamos univerzumok

    Eme kis okfejtésemben nem próbálok meg semmi világrengető okosság feltárását, csupán könnyed formában próbálom megfogalmazni életem eddigi talán legsikertelenebb részét.
    Nézzük is a bajok forrását. A NŐK. Szépek, aranyosak, finom az illatuk, szemetgyönyörködtető a "műszaki" kivitelezésük. Ez maga még nem is gond, ám mi van akkor, ha megpróbáljuk őket hozzáadni Bálinthoz. Az eredmény lehangoló: mintha két mágneses déli pólust próbálnánk egymáshoz közelíteni.
    Mivel a forrást láthatóan könnyen azonosítottuk, nézzük, milyen okok járulnak hozzá eme roppant érdekes természettudományos jelenséghez. Ehhez először vegyük szemügyre mintapéldányunkat, Bálintot. Bálint 20 éves, átlagos testalkatú, a róla elmondottak alapján kellemes benyomást kelt. Egyes nőnemű egyedek szerint aranyos is, bár ez a jelző általában abban a kontextusban hangzik el, hogy "Aranyos vagy, de...". Kapcsolatépítését nehezíti az a tény, hogy gátlásai az átlagosnál erősebbek, viszont egy szerető barátnő utáni vágya minimum ilyen erős. Ez aztán a paradoxon...
    Alanyunkról bővebb forrás megtalálható itt, ezért több szót most nem vesztegetnék rá.

    Folytatás...

    nightmare13 14 éve 15

  • Tudod, volt egyszer egy fiú...

    Remélem, akik olvassák, azoknak elnyeri tetszését ez az alkotás. Jó olvasást!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 59

  • A fájdalmat kiírni magamból...

    A címnélküli vers

    Ezüst hold fénye lebeg az ablakon át,
    megvilágítva egy avítt szoba porát.
    Érzés rég nem tette be lábát oda,
    Mióta történt amottan egy bús csoda.

    Fiú s lány egymás karába fonódva,
    feküdt ágyon, s másikat csókolta.
    Repültek a percek, teltek az órák,
    Ők csak annyit éreztek, egymást szorítják.

    Izzott a levegő körülöttük, csók csók után,
    Kacér mosoly húzódott mindkettejük arcán.
    Szerette volna a fiú, ha tovább együtt maradnak,
    De muszáj volt elválni, kötelessége volt a leánynak.

    A fiú kikísérte szerelmét, csókkal váltak el,
    Intett a lánynak, száját búcsúszavak hagyták el.
    Szerelme ott ült a buszon, mely egyre távolodott,
    S a fiú mérhetetlen örömmel a szívében elballagott.

    De aztán jött a vihar, mi ellen nincs oltalom,
    Lány mondta: te fiúm nem lehetsz, csak barátom.
    Mily kegyetlen játéka ez a sorsnak. Ó, Istenem!
    Ez nem lehet a valóság, soha,soha, nem.

    S most fiú szívében gyötrő érzéssel, ül, s csak néz,
    néz folyton maga elé. Az érzés, mi olyan édes, mint a méz
    Még mindig ott a szívében, ott van, s nem csitul.
    Még mindig szereti a lányt, s az érzés nem tágul.

    Folytatás...

    nightmare13 15 éve 1

  • Egy korai botladozás

    Gyerekkori vágyam volt egy 2. világháborús regény megírása, és ennek 5 évvel ezelőtti prológusa lenne ez.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 34

  • Egy kicsit magamról

    Gondoltam bemutatkozok egy kicsit, hogy mindenki tudjon rólam véleményt alkotni a maga részére. Remélem legtöbbetekben pozitív kép alakul ki, és nem csak egy szokásos fiatal srácot láttok bennem.

    A keresztségben a Bálint nevet kaptam, 1990 január 22-én láttam meg a napvilágot. Már születésemkor bemutattam a világnak, hiszen farfekvéssel születtem, így a már ezen a világon élők először a hátsó fertályommal találkozhattak. Születésemkor kiderült, hogy szívzörejem van, majd azt hitték, hogy elmúlt, de egy évvel ezelőtt kiderült, hogy korántsem. Végül is ez nem komoly probléma, az élet semmilyen területén nem hátráltat.
    Magasságom férfiaknál átlagos, 180 cm. Ehhez egy 72 kilónyi izomtömeg társul (:DD)
    Zalaegerszeg a szűlővárosom, a csodás göcseji dombvidék nevelt a maga finom dödölléjével. Általános iskolában rögtön elsőben egy osztályfőnökit kaptam, egy icipicit nem bírtam magammal. Ennek ellenére 6. osztályig kitűnő osztályzattal zártam valamennyi tantárgyam. 7. osztályban azonban egy kevésbé szívlelt osztályfőnököt kaptam, akivel nem volt túlságosan jó a viszonyom, így mind 7., mind nyolcadik osztályban becsúszott egy-két négyes. De sebaj, szerencsére a megyében a harmadik legjobb felvételit írtam középsuliba, így lazán bekerültem szívemnek kedves szakközépiskolámba, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolába.

    Folytatás...

    nightmare13 15 éve 15

  • Egy korai botladozás

    Ez még egy korai (egész pontosan 5 évvel ezelőtti) gyermeteg próbálkozásom. Mostanában azon gondolkodtam, hogy folytatnom kellene, de előtte szeretném kikérni a véleményetek, kedves fórumtársak. Szívesen látok mindenféle építő kritikát.

    Prológus

    1943. december 31. , az év utolsó napja. Ez a nap általában az ünneplésről, társaságok összejöveteléről és boldog pezsgőzéséről szól. Azonban két brit katona számára a kemény megpróbáltatások sorozatát hozta ez az éjszaka.
    Franciaország nyugati részén, a Normanidában fekvő Calvados megye partjaitól kétszáz méterre egy zseb-tengeralattjáró tűnt fel. Személyzetét az alig huszonhárom éves Logan Scott-Bowden őrnagy és a vele egykorú Bruce Ogden-Smith őrmester alkotta. Feladatuk nem tűnt túl bonyolultnak, azonban annál több múlt rajta: ettől az akciótól függött a világtörténelem legnagyobb katonai hadműveletének, azaz az Operation: Overlordnak a kimenetele.
    A feladat egyszerű: kijutni a partra, ott tizenkét helyen ugyanennyi mintát vételezni a talajból, a mintavétel helyét feljegyezni, majd irány haza. Minderre azért van szükség, hogy a geográfusok megtudják, a föveny képes-e elviselni a több tíz tonnás harckocsik súlyát.
    Miután Logan kinyitotta a tengeralattjáró fedelét, csendre intette társát. Fülelt. Kisvártatva meghallotta, amit várt: a részeg német katonák hangos dáridózását. Ez nagyban megkönnyítette a feladatot, hisz így csak laza őrséggel kellett számolni.

    Folytatás...

    nightmare13 15 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.