2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • VV szösszenetek, 21. rész: adtam

    Az Árkád előtt már láttam azt a fickót egyszer. Kicsit szakadt, olyan 30-as forma. Szép csendben kéregetett, kajára. Mekis zacsival a kezemben húztam el mellette és úgy tettem, mint aki észre se veszi, hogy hozzá szóltak. Utólag kicsit megbántam, mert azért eljutott a fülembe, hogy éhes és kajára kér.
    Talán nem arra kért valójában, de valahogy másnak tűnt, mint sokak, akik nagy hanggal tarhálnak és még az ember után kiabálnak, ha nem ad. Ő nem tette, rendületlenül kéregetett tovább, feltűnés és sértődöttség nélkül.
    Ma megint találkoztam vele. Ismét mekis zacsival a kezemben (a hülye fasz fejemet mellesleg, aktuálisan ugyanis nagyon nem futná ilyesmire, úgyhogy a holnapi kajáláson már gondolkodhatok is), ismét odajött hozzám a piros lámpához és kért pár forintot, mondván kajára kellene.
    Néztem, mondom neki... egy szendvics esetleg? Elmosolyodott kicsit, én meg már vártam, hogy "hülye vagy, pénzt kértem" - ahogy az lenni szokott. De nem, azt mondta "elfogadom". Úgyhogy kezébe nyomtam egy sajtburgert, majd jó étvágyat kívántam, ő megköszönte én meg leléptem a zebrára a zöld jelzésre és otthagytam.

    Folytatás...

    N€T0X|N 13 éve 22

  • VV szösszenetek, 20. rész: a szabálytalan robogós

    Innentől lesz alcím is, próbálok beszédeset adni a részeknek. Ha netán valakit nem érdekelne, nehogy véletlenül idekattintson.
    Másfelől gondolkoztam egy sort, hogy lehessen-e hozzászólni, de úgy döntöttem lehet. Viszont ha elmegy bármelyik típusú eszközzel közlekedők általános szidásába a téma, akkor bezáratom (nem, nem törlöm). Szóval csak ésszel, köszönöm.

    Na. adott a téma, megyünk hazafelé a buszon, bambulok. Kereszteződésben ácsorgunk, mert épp' nagy a forgalom. Ez ilyen viszonylag egyszerű darab, a cinkotai út és a... mittoménmilyen út, ahol beletorkollik. Szóval a cinokotai autóbuszgarázsnál, na.
    Lényeg a lényeg, hogy fordulnánk kifelé, miközben arról az útról meg fordulnának lefelé. Nekünk ehhez sok közünk nem volt, de az álló kocsisor mellett nyomult előre egy robogós. Ugyanakkor a kereszteződés széles mivolta mellett, ha valaki nem akar lefordulni, akkor ki lehet kerülni az álló autót. Így tett egy autós, aki nem akart fordulni, csak egyenesen továbbmenni.
    Na el is kaszálta a robogóst, ahogy kicsit kitette oldalra a kocsit. Barátunk repült egy nagyot. Legalábbis viszonylag, mert szerencsére nem ment túl gyorsan, bár nem is 10-zel előzte a kocsisort (mellesleg szabálytalanul, hiszen a KRESZ nem ismer olyat, hogy a motorosnak külön sáv van az út szélén). Na lényeg, hogy zakózott egyet, gondolom meghúzta a kocsit egy kicsit.

    Folytatás...

    N€T0X|N 13 éve 8

  • Spontán BIOS crash

    Na ezt is megéltük. Tulajdonképpen az alaplapom pirospontot is érdemelne, de ettől még kap egy jó nagy feketét. Miért? Mert tegnap hazajöttem, bekapcsoltam a gépet és... ahhoz képest, hogy reggel még milyen szépen működött, amikor sleep állapotban itthagytam, eléggé érdekes dolgot művelt.
    Konkrétan elindulás után pár másodperccel kikapcsolt, majd újraindult. POST-ig el se jutott. Na mondtam magamban, ez gyönyörű. Állásban megdöglött a gép. Ekkor még fogalmam se volt, mi lehetett a hiba. Fejemben már játszódott le a gondolat, hogy na akkor jön a "egyesével kivesz ezt meg azt" című téma. Bár nagyon gyanús volt az, hogy POST előtt megállt az egész... na mind1, áramtalanítottam aztán gondoltam, hátha... 1-2 próbálkozás után nagy nehezen végre kiírt valamit, mégpedig "BIOS Cheksum Error". Mi a lófasz... mindenesetre továbblépett és aszonta, hogy ő akkor a recovery BIOS-ból újraírja a cuccot. El is kezdte, meneteltek a pöttyök a monitoron szépen, aztán... bamm restart. Frászt persze rám hozta, de végül rendesen bebootolt a lap. Azért kiírhatott volna annyit, hogy "te majom, akkor most restartolok, mer' kész vagyok a recovery-vel".
    Na mindenesetre helyreállt a rend. Az viszont még mindig érdekelne, hogy állás közben vajon mitől döglött meg...

    N

    N€T0X|N 13 éve 3

  • -1

    Nem mintha érdekelne. És egyébként nem is lepett meg. Ez sem. Kiszámítható az ilyen.

    N€T0X|N 13 éve 10

  • Tudtam, hogy jössz

    Kétszer láttalak már, két tök különböző időpontban. Talán többször lehetett volna, de csak kétszer vettelek észre. Tulajdonképpen tökmindegy. Szép voltál, de valamiért kifejezetten morcosnak tűntél mind a kétszer. Reggeli munkábamenés, otthoni zűrök, vagy valami más? Hmm. Sokan mások is morcosak néha. De őket mégse figyelem úgy, ahogy akkor téged figyeltelek. Na persze, az is átlagosnak volt tekinthető, hiszen sok szépséget megfigyelek, míg utazok. Csak téged kétszer láttalak, a többieket meg többnyire nem látom többé. De nincs jelentősége, úgyis elfelejtelek, ahogy leszállok.
    Aztán ma reggel... bambulás és zenehallgatás közepette, hirtelen eszembe jutottál. Egyszer csak megjelent a gondolat a fejemben és arra gondoltam, vajon látlak-e még. Te pedig a következő pillanatban beléptél a szerelvénybe. Ugyanúgy velem szemben ültél le, mint mindig és ugyanúgy 2-3 "üléssel" odébb, mint mindig. Én meg köpni-nyelni nem tudtam...
    És te most is szép voltál és most is morcos, mint máskor. Én pedig most is nagyon meg akartam tudni, hogy vajon miért. De aztán te ugyanúgy leszálltál a Moszkván*, mint máskor. Én meg ezt most nagyon nem felejtettem el, hanem azóta is azon gondolkodom, hogy vajon mi volt. De talán csak véletlen...

    N

    N€T0X|N 13 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.