2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Keresek egy zenét, de nagyon....:(

    Tudom, hogy a Fáradt gőzben van egy erre specializálódott topic is, de mivel ott nem kaptam választ, így itt is megpróbálom. Hátha...:)

    Szóval, keresek egy zenét, de nagyon....
    Viszont most egy kicsit feladom a leckét :D , mert se dalszövegrészletet, se előadót, se semmit nem tudok, mindössze annyit, hogy egy új szám (eddig legalábbis én soha nem hallottam), mostanában rengeteget nyomatják a rádióban. Egy nő énekel benne angolul és kicsit ilyen vidám, pörgős, country stílusú maga a dal.

    (Jah, és hogy mindig pont akkor játsszák, mikor a Sparba megyek vásárolni..... :DDD )

    Ha megtalálnátok, nagyon megköszönném. :R Ha csak tipp van vagy bármi, ne fogjátok vissza magatokat, linkeljetek nyugodtan! Addig is keresgélek a Fehérvár Rádió honlapján, hátha találok valamit... (eddig 2-3 alkalommal is ott hallottam a számot)

    Már nagyon sok ember próbált eddig segíteni nekem. Legalább 40-50 ember rá van izzítva a dologra, de tegnap én is hajnalokig kerestem a muzsikát, - eddig sikertelenül. :( Már nem nagyon van ötletem, de még nem mondtam le róla.

    Mindenesetre, amiket biztosan kizárhatunk és eddig ajánlottatok nekem:

    Folytatás...

    művésznő4 10 éve 73

  • Segítséget szeretnék születésnapi meglepi videóhoz!!! :)

    A Húgom most lesz nemsokára 18 éves és nálunk az a szokás, hogy ha valaki betölti ezt az évet és hivatalosan is nagykorúvá válik, akkor a családtól közösen kap egy születésnapi videót, ami egészen születésétől napjainkig öleli fel képekben az eddigi életét. :)

    Én elég kezdő vagyok még az ilyesmiben, de van egy nagyon szuper Manga Studio nevezetű videókészítő programom és ezzel egész klassz kis dolgokat lehet összehozni. :) Sajnos tavaly iszonyúan megszállt az ihlet és nem bírtam magammal...előrehoztam a meglepit és készítettem neki a 17.-re is egy videót. Így egy kicsit az idei veszít az értékéből....épp ezért szeretnék most valami BOMBASZTIKUSAT összehozni neki!!! :DD Fogytán az időm és az ötleteknek is híján vagyok, épp ezért azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e ajánlani olyan zenéket, amik ilyen jellegű videó alá illene...? Gondolok itt lassúbb, meghatóra vagy gyorsabb, vidám, pörgősre is...lényeg, hogy olyan jó hangulatú legyen, ami kifejezi az alkalom ünnepélyes hangulatát, bensőségességét és vidámságát. :)

    Folytatás...

    művésznő4 10 éve 8

  • Gyerekkorom legemlékezetesebb MÁV-os kalandja... :)

    Ma reggel, úgy ébredtem fel, hogy muszáj ezt a sztorit megírnom gyermekkori emlékeimből és megosztanom a nagy közönséggel. Jó szórakozást hozzá! :)

    Anyukám pesti és mi is ott születtünk a tesóimmal, így kiskorunkban rengetegszer jártunk fel vidékről a nagyiékhoz, meg a rokonsághoz látogatóba (akár ovi helyett is :B ). Az eset úgy 16-17 éve történt, mégis úgy emlékszem rá, mintha ma éltem volna át. Vonattal utaztunk rendszerint, mint akkor mindenki más. Fiatal anyuka, 2 kisgyerek, rengeteg pakk és nagy csomagok; így jártunk a fővárosba.

    Na, velünk aztán állandóan történt valami, sosem volt unalmas utazásunk, mert szegény anyukámnak mindig kitaláltunk valami izgalmas "programot"... :D
    Egyik - számomra legemlékezetesebb MÁV-val kapcsolatos emlék, mikor én olyan 5-6 éves lehettem, a húgom meg 2-3 és ezúttal is száguldottunk Mamáékhoz Pest felé a jó öreg IC-vel. Már majdnem ott voltunk, úgy félóra lehetett kb. az útból, de már annyira izegtünk-mozogtunk, hogy anya nem bírt velünk, ezért kicuccoltunk az előtérbe, hogy ne zavarjuk az utasokat és annál hamarabb tudjunk majd leszállni is.

    Folytatás...

    művésznő4 10 éve 9

  • Dekoltázs-kérdés...

    A Párom pár napja elém állt és előhozakodott azzal, hogy ő rájött: én túl visszafogott vagyok öltözködés téren.

    :Y

    Erősen meglepődtem ezen az észrevételén, mivel mindig is úgy gondoltam és arra törekedtem, hogy csinosan és nagyon nőiesen öltözködjek. Sőt, a barátnőktől, ismerősöktől és a legtöbb környezetemben élő embertől igen gyakran nagyon pozitívak a visszajelzések és nem győzik dicsérni a ruházatomat, sajátos stílusomat. Éppen ezért mondanom sem kell ugye, hogy kissé a szívemre vettem, hogy pont ilyen téren kritizál meg a Kedvesem... :U

    Azt mondta, egyáltalán nem a nőiességgel van probléma, mert számára egy kukás zsákban is bombasztikusan néznék ki, mindössze annyiról van szó, hogy - a férfiaknak fantáziáját igencsak megmozgató, sejtelmes dekoltázs nincs - nemhogy néha jelen, de gyakorlatilag soha!

    Nem tudom igazából, hogy az erkölcsös neveltetésem, a testem iránti elégedetlenség vagy csak egész egyszerűen a szégyenlősségem állhat pontosan a háttérben, amiért soha-soha nem tettem ki a kebleimet, de talán mind hozzásegítettek egy kicsit. :)
    Mindenesetre, mint kiderült; a Páromnak ez hiányzik és igényelné...

    Folytatás...

    művésznő4 10 éve 53

  • A 'Nagy Átváltozásom' folyamata.... :)

    1. Nap:

    Tegnap előtt, azaz 20-án megvolt az 1. hivatalos futónapom és egyben egy új élet kezdete is! :) Nagy vállveregetés magamnak! ^^ De hogy a későbbiekben is megmaradjanak számomra az emlékek, pontos részletességgel is be fogok most számolni az edzés közben szerzett élményeimről. :B

    Mivel tegnap előtt volt a nagy elhatározás "premier bemutatója", ezért úgy határoztam, hogy hős vagyok, híróó vagyok, kemény vagyok, úgyhogy bevállalok egy helyett, két futást. :D Az elsőre délelőtt kerítettem sort. Viszonylag elég hamar kidobott az ágy és mivel Varoznak sem kellett aznap dolgoznia menni, már korán talpon voltunk. Én persze, szokás szerint elszórakáztam az időt az öltözködéssel, meg azzal, hogy zenéket töltsek fel a telefonomra, stb, úgyhogy ha enyhe egy órás csúszással is, de csak sikerült megindulnom. :U Végre felavathattam az újonnan vett sportruházatomat, meg a srácok által ajánlott, jó kis futós muzsikákat, és csak ez érdekelt, szóval nagyon be volt ám sózva a fenekem.

    Folytatás...

    művésznő4 11 éve 53

  • Életem első fahéjas-rumos szilvalevese (+Recept!)

    Nagyon finom, nagyon ízletes és az elkészítési ideje nem több, mint 30 perc! :K

    Hozzávalók:
    kb. 1,5 literhez:
    50-60 dkg szilva
    2 dl tejföl
    kb. 3-4 evőkanál cukor
    csipet só
    1 csapott evőkanál liszt
    1 csomag vaníliás cukor
    3-4 db szegfűszeg, vagy kevés őrölt
    kevés citromlé
    1-2 darabka citromhéj
    kb. 1 teáskanál fahéj ízlés szerint

    Elkészítés:
    A szilvát kimagozom, nagyságától függően kisebb darabokra vágom, felteszem annyi vízbe, hogy bőven ellepje egy csipet sóval, szegfűszeggel, citromhéjjal.

    Ameddig felforr, a tejfölben kikeverem a cukrokat és a lisztet a fahéjjal, merőkanálnyi forró lével is elkeverem, majd hozzáöntöm a leveshez, rövid idő alatt összefőzöm.

    Hideg vízben lehűtöm, kevés citromlével vagy kevés rummal ízesítem (akár mindkettővel). Tálalásig hűtöm, hidegen kínálom!

    Jó étvágyat kívánok! :R

    Folytatás...

    művésznő4 11 éve 2

  • Egyedi joghurtos piskótatálam... :-) (képekkel!)

    Ha egy igazán könnyű, nyári, sütés nélküli finomságra vágysz, tele a gyümölcsök édes zamatával, akkor mindenképpen ajánlom, hogy készítsd el ezt a joghurtos piskóta tálat, mely garantáltan a kedvenced lesz ezután!!! :) Kezdő konyhaművészek is könnyűszerrel elboldogulhatnak vele és mindössze 25-30 perc alatt el is készül a remekmű, mely egy kis hűtés után mennyei eledellé válik! :K

    Hozzávalók:
    * 30 dkg málna vagy bármilyen más gyümölcs
    * 10 dl tejszín
    * 1 dl joghurt
    * 4 ek. méz
    * 20 dkg babapiskóta
    * 2 dl tej
    * 1 mk. őrölt fahéj
    * 2 ek. likőr
    * 1 vaníliáscukor
    * 1 teáskanál vanília aroma
    * mentalevelek a díszítéshez (de ez kihagyható)

    Első lépésként, a gyümölcsöt (esetemben az erdei vegyesgyümit) kiválogatjuk, majd alaposan megmossuk. Mivel én fagyasztottat vettem, így nyilván ez a lépés nálam kimaradt. :)
    A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurtot pedig összekeverjük a mézzel.
    Összeforgatjuk a tejszínhabbal, majd kíméletesen beledolgozunk 20 dkg gyümölcsöt, - tehát a teljes mennyiség 2/3-át -, a többi maradékot pedig egyelőre félretesszük.

    Folytatás...

    művésznő4 11 éve 17

  • "Sportolós" zenék kerestetnek!!!! :-)

    Gondoltam egy nagyot és elhatároztam, hogy csinosodni, formálódni szeretnék és ezt az egészségesebb táplálkozás mellett, rendszeres testmozgással, sportolással akarom elérni. Terveim szerint, minden este el fogok járni futni, de mivel nincs hozzá kellő partnerem, így úgy gondolom, a legjobb motiváló erő, egy jó pörgős, ritmusos zene lenne, mely csak úgy vinne előrébb a lendülettel. :D
    Ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek! Biztosan vannak itt olyanok, akik szintén rendszeresen sportolnak és vannak jól bevált "futós zenéik"... :)

    Példaképp mutatok párat, hogy milyen számokra is gondolnék én... :)
    (Az ilyen agyon mixelt akármicsodákat nagyon nem szeretem. :( Pörgősek, gyorsak, ritmusosak, de akkor sem az én világom valahogy... :/ )

    http://www.youtube.com/watch?v=6m-VyESOTP0

    http://www.youtube.com/watch?v=pFS4zYWxzNA

    Folytatás...

    művésznő4 11 éve 41

  • Befejezetlen történetek IV. - Első novella

    Szürkület van. Félhomály. Álmosan pislákol néhány fej, páran ásítoznak, küzdenek a kora reggeli ébredéssel, akárcsak jómagam… Túl korán van még, hajnali 4-5 óra talán. Jó lenne hunyni egyet, amíg lehet. Összeszorítom a szemem és erőltetni próbálom a pihenést.
    Ta-tam-ta-tam…. Ta-tam-ta-tam…. Ta-tam-ta-tam…. –így zötykölődöm ritmusosan a vonaton. Megállunk, majd pár perc múlva hangos sípszó jelzi az állomásról való indulást. Érzem, amint nagyon lassan elkezdenek dolgozni alattunk a mozdonykerekek, én pedig csukott szemmel egyre inkább a gondolataimba merülök...

    - Uram. Uram, kérem! Legyen szíves a menetjegyét ellenőrzésre! – próbál keltegetni a kalauz.
    Nyögvenyelősen, de előkotrom a csomagom rejtekéből, amit akar. Még egy ilyen borzalmas ébresztőt… Csak morgolódni tudok magamban. Pont, mikor már épp sikerült álomba szenderülnöm, erre meg…. Áhh, na mindegy! Legyen boldog a jegyével.

    Még egy kicsit puffogok magamban, de hamar elszáll a mérgem, amikor kinézek a párás üvegen. Hm, nem sokat aludhattam. Alig 15-20 percet, mivel még épp, hogy csak világos van. Bámultam, ahogy a kövér vízcseppek egymásba olvadva végiggurulnak a vonatablakon, mögöttük pedig az elmosódott dombos táj valósággal fellélegzik a forró földet átitató, üdítő nyári záportól. Kellett már ez nagyon, főleg, amilyen forróság mostanában van. Tegnap még három óriási gomolyfelhő is volt az égen.

    Folytatás...

    művésznő4 11 éve 6

  • Megszégyenültem egy kisgyerekkel szemben...

    Ahogy mondom. Bár még soha nem volt ehhez hasonló bejegyzésem, ma történt velem egy olyan dolog, amit egyszerűen nem hagyhatok szó nélkül. Egyszerűen... Nem, sajnos nem tudok szemet hunyni felette! :(((

    Kertvárosi részen lakom, mindenféle házzal és családdal. Többnyire most kezd kiépülni az egész; sok az új építésű, luxus családi ház, és legalább annyi a kis rozzant viskó és parasztház. Többnyire roma családok lakják. Ők élnek itt 60-70%-os többséggel. Ez nem is lenne baj, - mert az ég világon semmi bajom velük...SŐT! - , egészen addig, amíg betartják ők is a "játékszabályokat" és normálisan, emberhez méltóan viselkednek. Ma nem így történt...

    Ma munka után, mikor indultam hazafelé, örömmel konstatáltam, hogy nem is kell sokat várakoznom, mert éppen jön egy buszom, amivel haza tudok majd menni. Ez azért nagy szó, mert szörnyű a buszközlekedés mifelénk, szóval nagyon jól jött a dolog. Nem elég, hogy ritkán jár, de szörnyű sokan is vannak rajta az emberek. Szinte fullasztóan nagy a tömeg, amire még az is rátesz egy lapáttal, hogy a "kedves utasok" nem éppen a viselkedés és az etikett élő mintaképei...:U
    No, mindegy. Örültem, hogy jön a busz, majd mikor megérkezett, fel is pattantam rá. Mivel az eleje már teljesen megtelt, ezért a busz tátongó hátsó részét látva, ott foglaltam végül helyet.

    Folytatás...

    művésznő4 11 éve 158

  • Hálaadás napja :)

    Ma, vagyis november 4. csütörtökén van a Thanksgiving Day - avagy a Hálaadás Napja! :)

    Istenfélő körökben igen jól tudják, milyen nagy jelentősége van a hálaadásnak, de vajon mások is köszönetet szoktak időnként mondani? Megállnak olykor egy percre és elgondolkodnak azon, mijük is van és mennyi jót kaptak az életben? Nem biztos.... :N
    Magam részéről kicsit úgy vagyok vele, mint a karácsonnyal vagy a Valentin nappal... Nem csak akkor kell jóban lenni a rokonokkal, megpróbálni fogcsikorgatva elviselni a másikat vagy meglepni valami figyelmességgel a Kedvesedet. Illetve nem csak akkor KELLENE! De ha legalább ilyenkor eszébe jut egy-egy egyénnek, akkor már azt mondom, "megéri" ilyen ünnepeket tartani. :U
    Ma már Amerikában is főleg családi ünnepélynek számít, de vannak még, akik nagyon is komolyan veszik a mai nap jelentőségét.

    Arra lennék kíváncsi, köztetek van-e olyan, aki hálát ad időnként (vagy legalább ekkor) az Életnek, a Sorsnak vagy épp pont Istennek, azért, amije van? :)

    *(bár túúdom, itt mindenki magának köszönhet mindent, mer' a kít dógos, munkás kezével megdógozott érte....:DDD de azért, na....hátha :) )

    művésznő4 11 éve 53

  • 2012.08.18. - VIP PH! - találkozó:)

    Igaz, nagyon amatőr módon megoldva, de ezek mi volnánk ^^
    ABE, ittakary, művésznő4, Varoz, HengerPHanda

    Tegnap volt egy hete, hogy megrendezésre került egy rendkívüli PH! találkozó és végre megismerhettem azokat az új arcokat, akik már eddig is közel álltak a szívemhez - bár még csak a számítógép mögül. :B Na jó, ez azért mégsem teljesen így van, mivel a csapatból két emberrel már korábban is volt szerencsém találkozni - mondhatni, egy véletlennek köszönhetően. Szinte pontosan egy évvel ezelőtt a Balatonon nyaraltam a családommal, ahogy HengerPhanda és ABE is. Ezt megelőzően rengeteget terveztük, hogy ha Pesten járok, nyélbe ütünk majd valamikor egy találkát velük, de ebből sajnos sosem lett semmi. A sors iróniája, hogy ennek ellenére mégis összefutottak útjaink, és gyakorlatilag egymás "szomszédságában" kötöttünk ki a vakációnk során. Már akkor odáig meg vissza voltam tőlük és rendkívüli élmény volt őket megismerni személyesen is! Kicsit sem csalódtam, sőt....:D

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 20

  • Tiramisu, amit gyerekjáték elkészíteni :) (képekkel)

    Ismét jelentkezem az Amatőr Szakácsok Klubja c. bejegyzés sorozatom 5. részével! :)

    Hozzávalók:
    25 dkg mascarpone krémsajt
    3 tojás
    3 evőkanál cukor
    2 dl erős, hideg feketekávé
    2 dl tej
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag babapiskóta
    3 evőkanál rum vagy amaretto likőr
    kakaópor

    Elkészítés:
    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy
    amarettót, majd kemény habos krémmé keverjük.

    A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük . (Nem szabad sokáig keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik.)

    Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük. A babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk. (A piskóta
    minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen.)

    Egy négyszögletes tál alját kirakjuk a piskótákkal egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet
    teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk. A rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi, úgy, hogy a tetejére krém kerül.

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 15

  • A 10 legőrültebb szakáll :D

    Merészek, de szerintem baromi vagány, hogy ilyet bevállalnak :D :C

    ,,Ha már semmivel sem tudsz kitűnni az átlagból, nyírj magadnak őrült szakállt. Az egyéniség hiányának leplezésére nem jó, de mindenki megbámul az utcán." ;]

    1.

    2.

    3.

    4.

    5.

    6.

    7.

    8.

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 19

  • Lusták vagytok "leányt kérni"!!! :P

    Az ötletet eme kis bejegyzéshez Varoz barátom adta, így köszönöm szépen neki! :R

    Igen, sajnos ez a tapasztalatom. Manapság sok férfi lusta és kényelmes a leánykéréshez! No, tisztelet a kivételnek, de egyre több ismerősnél ezt látom a baráti körömben, ami szerény véleményem szerint több, mint elszomorító. :( Próbálják úgy beállítani, mintha az élettársi viszony lenne a normális, pedig nem az!

    Tegnap összeismerkedtem egy leányzóval, aki nem is annyira leány már, mindinkább hölgyemény, mivel a harmincas éveinek jócskán az elejét-közepét tapossa és a mai napig hajadon! Persze, nem önnön hibájából vagy esetleg karrierépítésből kifolyólag, mert nagyon harmonikusan, boldogan és nagy összhangban élnek. Az egyedüli nézeteltérés közöttük az az, hogy több, mint 11 év után ez a drágalátos fiatalember még mindig nem vette el… Nincs különösebb oka, hogy miért (nem házasságellenes, jól állnak anyagilag, nagyon szereti a barátnőjét, elvileg vele akar lenni élete végéig is) egyszerűen csak nem!

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 225

  • Csokoládés - mazsolás puszedli :)

    Ismét jelentkezem az Amatőr Szakácsok Klubja c. bejegyzés sorozatom 4. részével! :)
    Kedvcsinálónak itt az: *1. rész*, *2. rész* (hamarosan!) és a *3. rész*

    A mai alkotásom: CSOKOLÁDÉS - MAZSOLÁS PUSZEDLI

    Ezt a fajta süteményt nagyon könnyű elkészíteni. Csöppentős sütinek is nevezhetjük, mert a tésztát egy kanállal a tepsibe lehet csöppenteni. A tejcsoki és a mazsola nagyon finom együtt, de más párosítást is kipróbálhatsz. Ilyen a fehér csoki és az aszalt szilva vagy a mogyoró és sárgabarack.

    Hozzávalók:
    (24 puszedlihez)

    75 g puha vaj
    75 g porcukor 75 g barna cukor
    1 közepes nagyságú tojás
    1 teáskanál vaníliaaroma
    175 g sima liszt
    fél teáskanálnyi sütőpor
    50 g mazsola
    100 g tej-, vagy étcsokidarabok

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 2

  • Dühöngő részeg rágta le egy nő arcát Kínában

    Nem szoktam ilyen hírekből bejegyzést csinálni, de ez olyan szinten elborzasztott még engem is, hogy....szavakat sem nagyon találok. :(

    A férfi minden átmenet nélkül megállított egy autót és rátámadt az utasra. Az áldozat túlélte az esetet, de több plasztikai műtétre is szüksége lesz majd, hiszen az ajkai és az orra is súlyosan megsérült.

    A sokkoló miami kannibáltámadáshoz hasonló történt néhány napja Kínában is – írja a Daily Mail. Egy Dong nevű férfi részegen dühöngve rátámadt egy nőre, és majdnem a teljes arcát lerágta, amíg a járókelőknek sikerült ártalmatlanná tenniük. Az áldozat túlélte az esetet, de több plasztikai műtétre is szüksége lesz majd.

    A buszsofőrként dolgozó férfi június 26-án ment el inni a barátaival Vengcsou városában. A szemtanúk beszámolói szerint Dong minden átmenet nélkül őrjöngeni kezdett: kiszaladt egy forgalmas út közepére, és egy közeledő kocsi elé állt, megállásra kényszerítve azt. A férfi ezek után felugrott az autó tetejére, artikulátlanul üvöltözve ütlegelni kezdte azt, miközben a kocsiban ülő nő segítségért kiabált, majd megpróbált elmenekülni.

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 188

  • Befejezetlen történetek III. - Telefon história

    Sírtam, könyörögtem, hadd mehessek a következő vonattal, de határozott keménységéből nem engedett. Az anyai leckéztetés erősebb volt benne, mint a felém tanúsított sajnálat vagy könyörület. Ilyen volt Anyám. Temperamentumos és domináns. Szavából nem enegedett, hanem makacsul ragaszkodott az igazságához.
    Rég éreztem már ilyet, de most féltem. Szabályosan féltem! Egyedül voltam...mintha lemeztelenítettek volna... Furcsa példa, de azt hiszem, ehhez tudnám leginkább hasonlítani az akkori érzéseimet. Anyaszült meztelen voltam a tömegben és védtelennek éreztem magam a külvilággal szemben. Az egyetlen dolog, amivel családom és a vonal túlsó végén lévő Szerelmem megnyugtató, biztonságot sugárzó hangja közelében lehettem volna, most nem volt velem. Magamra voltam utalva...

    Rájöttem, jobban függök a telefonomtól, mint csak gondolni is mertem volna. Olyan volt akkor nekem, mintha emberi lény lenne. Mintha csak egy kedves rokonom vagy az egyik legjobb barátomról feledkeztem volna meg, akivel napok óta várjak, tervezgetjük az izgalmas, közös pesti utazást. Arról az útitársamról, aki megkönnyíti a végtelen hosszúnak tűnő 4 órás vonatozást.

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 2

  • Variációk egy témára, édesszájúaknak! :)

    Ismét jelentkezem az Amatőr Szakácsok Klubja c. bejegyzés sorozatom 3. részével! :)
    Kedvcsinálónak itt az: *1. rész* és a *2. rész* (hamarosan!)

    Fehércsokoládé torta eperrel díszítve :)

    Hozzávalók 12-16 darabhoz:

    4 tojás
    150 g cukor
    1 csipet só
    60 g liszt
    60 g étkezési keményítő
    fél TK sütőpor
    350 g fehércsokoládé
    500 g habtejszín
    500 g eper
    sütőpapír

    Elkészítése:

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 10

  • Erdei gyümölcsös meglepetés! :) - Művésznő módra

    HAMAROSAN jelentkezem az Amatőr Szakácsok Klubja c. bejegyzés-sorozatom 2. részével! :)!!!

    Újabban próbálkozgatok a konyhában kisebb-nagyobb sérülések és robbantgatások nélkül alkotni. :D

    művésznő4 12 éve 9

  • Ennyit formálódik az ember véleménye 8 hónap alatt....

    Pár napja kaptam egy könyvet egy nagyon kedves művész-tanáromtól. Bár állítása szerint, számára túl gyatra a megfogalmazás (nem csoda egy olyannak, aki Márain nőtt fel... :) ) és maga a témát is meglehetősen elnyűttnek tartja, azt mondta; szeretné nekem adni, mivel neki úgysincs már szüksége rá és talán tetszene is nekem. Így hát örömmel elfogadtam a nem várt ajándékot. Már a címe is nagyon felkeltette az érdeklődésemet: A fátyol sikolya....

    Terjedelmét tekintve, egyáltalán nem mondható egy több hétig tartó olvasmánynak, de mivel mostanában nagyon elfoglaltak a hétköznapjaim, ennek külön örültem is. Még aznap este belekezdtem a lapok forgatásába és bár a könyv borítója és címe is sokat sejtető lehetne az embernek, én mégis kissé szkeptikusan fogtam hozzá az olvasásnak.
    Nem telt bele sok idő, már körülbelül a 3. oldalnál döbbenten állapítottam meg, hogy:
    Jézusom! Ezt a könyvet mintha RÓLAM írták volna!!!! :Y

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 16

  • Vannak itt idén érettségizők? - avagy a Nagy Felsőoktatás-kérdés

    Hát, ez is eljött. Most rajtam a sor. Szívvel-lélekkel, beleadva apait-anyait kellene küzdenem a továbbtanulásért, most mégis tanácstalan vagyok...
    Megéri ez egyáltalán? Érdemes manapság diplomáért gürizni? Van értelme annak a rengeteg belefektetett munkánkának a ,,semmiért"?

    Manapság szinte csak azt hallom az emberektől:
    - Akinek nincs diplomája, az egy tanulatlan ,,tirpák" (mifelénk legalábbis így mondják:D) és semmire sem jó, csak a kétkezű legalja munkákra;
    - akinek van diplomája, és abba a szerencsés rétegbe tartozik, aki még munkát is tudott találni, egyáltalán nincs megfizetve;
    - aki pedig diplomás ember, de mégsem tud elhelyezkedni, azt meg ,,jajj, de nagyon sajnáljuk!". Kenheti a hajára a papírjait és mehet a közterekre levelet ,,szurkálni", mint alulképzettebb társai.

    A jegyeim jók, de mivel nincs gyerekem, nem vagyok árva, a nemi identitásommal nincs baj és a kisebbséghez sem tartozom (elnézést, ezzel a felsorolással senkit sem akartam megbántani!) aggódom, hogy esetleg nem lesznek elegendőek a pontjaim..:( Rossz, hogy így kell gondolkodnia a mai diáknak, de gyakorlatilag plusz pontok nélkül, csak egy nagyon minimális - a mindenből kitűnő - rétegnek van esélye egy igazán jó helyre bejutnia.

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 107

  • Befejezetlen történetek II. - 2011. december 27.

    27-én történt, karácsony után egy nappal. Emlékszem, mennyire nem akarózott kimásznom a kis vackomból. A rengeteg finom ünnepi lakoma és több napos kényeztetés rám is rám nyomta a bélyegét. Eléggé ellustultam, mint ilyenkor általában az emberek és kimondottan jól esett a henyélés. Pedig hát elmúlt az ünnep és lassan a teendőimre kellett koncentrálnom, amit még a szünetben meg kell csinálnom. Az pedig volt dögivel... Gondolkodtam, törtem a fejemet, de akárhogy is osztoztam-szoroztam, végül csak arra jutottam; elkerülhetetlen, hogy útnak induljak és elintézzem a dolgaimat a belvárosban. Más úgysem fogja megcsinálni helyettem.

    Ment minden, mint a karikacsapás és bármilyen hihetetlen, még a buszt is elértem hazafelé menet! :D Elégedett voltam magammal, mert a feladataim 3/4-ét elvégeztem egyetlen nap alatt, így egy jelentős részt tudhattam magam mögött. A tömött buszon üldögélve, ahogy a táskám tartalmát vizslattam, örömmel konstatáltam, hogy kiváltottam a recepteket a dokinál, meglátogattam a kedvenc unokatesómat, aki hálája jeléül csodaszép manikűrrel ajándékozott meg, megtaláltam álmaim ruhakölteményét szilveszterre és beszereztem a Kedvesem névnapi ajándékát is. :)

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 6

  • Befejezetlen történetek I. - 2011. november 02.

    Kisbolt. Megy az egymásra mutogatás. Senkinek nem akaródzik menni. Végül én, mint egy hősi halott, mégis feláldozom önmagamat a szent cél érdekében. Elmegyek, mivel ebéd ugyebár kell.
    Kilépek a házból. Jó idő van, bár azért egy sál elkélt volna. Mindegy, már nem fordulok vissza, mert akkor megint leragadok. A kutyaház oldalának döntve, meglátom kopottas, lila virágos, kis vidéki-élethez szokott bringámat. Nem éppen egy "divat-csoda", amit újabban minden újgazdag kis tini feneke alatt látni, de nekem tökéletes. Szeretem és oda nem adnám semmi pénzért másnak.

    Még egy gyors ellenőrzés: telefon, pénztárca, kulcs és alkalomhoz illő muzsika a fülben. :) Rendben, minden megvan! Vagyis nem....ez mégsem lesz jó. Túl lassú. Ha ezt hallgatom, megalszik a tej a számban és ha nem tekerem elég intenzitással a pedált, még a végén beborulok az árokba és rám fogják, hogy ittam. Vagy tudom is én... Ez egy kis közösség, bármi előfordulhat. A rossz pletyka meg mint tudjuk, mindig gyorsabban terjed. Ugye, azt meg senki sem akarja? Persze, hogy nem! Csúnya dolog lenne. Hmm... Mi lenne, ha inkább ezt hallgatnám? Szeretem ezt a számot. Bár nagyon gyors... Nem fogom tudni felvenni "vele" a tempót. Mármint biciklizés közben. Túl rég ültem a járgányomon ahhoz, hogy egyből lenyomjak egy sprintet. Az elején szoknom kell még kicsit.

    Folytatás...

    művésznő4 12 éve 2

  • Justin Bieber már a 3 éveseket is megfertőzte...

    Ezt most találtam. --> [link]
    Különösebben nem is fűznék hozzá semmit. A videó önmagáért beszél...:U :(

    művésznő4 13 éve 3

  • A lányos apa

    "Ha egy fiúra azt mondják, hogy kicsit lányos, az azt jelenti, hogy nem elég agresszív, nem akar mindenáron uralkodni, és a külseje sem felel meg a férfiasságról szóló sztereotípiáknak.

    Ha egy fiú felnő, megnősül, és nőnemű gyermeket nemz, akkor lehet olyan izmos, mint Kalifornia Terminátor-múltú, Arnold keresztnevű kormányzója, növeszthet akkora szakállat, mint Bud Spencer, és nézhet olyan csúnyán, mint Steven Segal az akciójelenetek előtt, akkor is lányos apa lesz.
    A lányos apa tehát nem arról ismerszik meg, hogy nem elég férfias, hanem arról, hogy túlságosan az! Ha a lányáról van szó. Meg az udvarlókról... Van köztük olyan, akinek hosszú a haja, nem szeret sportolni, és halkan beszél. Mit akar egy ilyen "macsótlan" kölyök az én gyönyörű-nőies lányomtól? Nevetséges! Meg is mondom a lánynak, az meg ideges. De mitől? A véleményem megmondhatom… A következő még rosszabb. Nagydarab, kamasz létére borostás, csupa izom. De mire gyúr? A mai világban gyanús, ha valakinek ennyire fontos a fizikai erő. A bűnözők ilyenek, látom a tévében. A lány meg csak üvölt, ha elmondom a véleményem. Hogy nekem senki se jó. Dehogynem! Sőt, mindegy, miféle, csak szeresse a lányomat. Micsoda, hogy itt alhat-e a Józsi? Szó sem lehet róla! Nem érdekel, hogy már két éve együtt jártok. Egy tizenkilenc éves kislány még ne tároljon fiúkat az ágyában. Hogy szeretitek egymást? Nekem ne így tegyen boldoggá!

    Folytatás...

    művésznő4 13 éve 15

  • Algéria - Egy kicsit más szemszögből

    *Bevezető:*

    Bár sok érdekes, tudományos írást találhat az ember a világ lenyűgöző helyeiről, ha bemegy egy könyvtárba vagy körül néz egy kicsit az interneten, de én mégis inkább egy kevésbé száraz, "barátibb" módon szeretném bemutatni ezt a csodálatos, távoli országot, mint a Wikipédia....:)

    Hogy miért pont Algéria? Több, mint egy hónapja megismertem egy algériai fiút, akivel nagyon jóban lettem azóta. Az interneten nap, mint nap gyakorlom vele az angol nyelvet, egyre nagyobb sikereket elérve. Általa megismerhettem egy eddig soha nem tapasztalt, egzotikus, új kultúrát, ami személy szerint engem teljességgel elvarázsolt. Minden egyes beszélgetésünkkor többet és többet tudok meg szokásaikról, életformájukról és mivel ez merőben eltér a miénktől, így úgy gondolom, mindenki számára érdekes és figyelemfelkeltő lehet. Akkor hát, íme néhány érdekesség a csodás Algériáról:

    *Érdekességek, Különlegességek:*

    Folytatás...

    művésznő4 13 éve 25

  • Mizu? mizu? mizu?

    Nem tudom, ki, hogy van vele, de szerintem mérföldekkel jobb, mint az eredeti...;] :D :C

    Azért kicsit érdekes belegondolni, hogy mennyit változik pár év alatt a világ....
    Míg én Halász Jutka, Pap Rita, Miki Manó, Süsü, a sárkány és a Kis Herceg magnós kazettáin nőttem fel, addig ezek a pici gyerekek olyasmiről gagyorásznak, amit egyáltalán nem is értenek. :(

    Lehet, hogy csak én öregedtem meg, de az én gyerekeim biztos, hogy nem fluortomikát, espét, meg dzsásztinbíbört fognak hallgatni, ha rajtam múlik...:(((

    művésznő4 13 éve 74

  • Anya és a Húsvét... :)

    Igen, a messze földön hírhedt "páros"...;]

    Először is egy idézettel nyitnék, amit a minap mondott nekem az édes, drága, egyetlen Anyukám:

    "Kislányom, nyugodtan megmondhatod a locsolkodóidnak, hogy ne jöjjenek, mert hiába kopogtatnak, NEM LESZÜNK ITTHON! :((
    ......És ha jobban belegondolok, még a városban sem! :D
    .....SŐŐŐT, AZ ORSZÁGBAN SEM!!! ;] "

    Tulajdonképpen nem is értem Anyát, hogy mit nem szeret a Húsvéton? :U
    Jön egy rakás boldog-boldogtalan, a SAJÁT (!) házadba, akiket mindenféle jóval vendégül kell látnod, megetetned finomságokkal, megitatnod --> többnyire piával, a csapvizet, meg a tejet valahogy nem csípik (próbáltuk...:DDD). Behatárolhatatlan ideig szórakoztatnod kell őket, mert ilyenkor a szesz "jótékony hatásának" köszönhetően valahogy elveszítik a tér és időérzéküket és nem érzik, hogy mennyi az elég és mikor válik terhessé egy házigazda számára a vendéglátás... -.-

    Folytatás...

    művésznő4 13 éve 12

  • Egy év távlatából...

    *Szerkesztés alatt*

    művésznő4 13 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.