2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Magyarország, 2011

    Ma megint megerősödött bennem a tudat, hogy itthon vagyok.

    Az SZJA bevallásom kitöltésekor kiderült, hogy jár vissza nekem egy elég jelentős összeg. Örültem, mint majom a farkának, hiszen a pénz mindig jól jön. Annak rendje és módja szerint május 20-án feladtam a bevallásomat és vártam. De a pénz csak nem érkezett meg a számlámra.

    A mai nap már kezdett valami gyanús lenni. Ha beleveszem a posta kézbesítési idejét, akkor is ma jár le a 30 napos határidő, ami alatt utalniuk kellene. De nem jött sem levél, sem semmi, hogy valami gond lenne a bevallásommal.

    Gondoltam felhívom őket. Fel az apeh.hu-ra, telefonszám keresés. Mivel a bejelentett lakcímem Veszprém megye, először a városom kirendeltségét hívtam. Automata bejelentkezik, ledarálja a félfogadási idejüket, aztán síri csend. Se ügyintéző, se vonalbontás. Sirály.

    Találtam még két telefonszámot (kék számok), az egyiken csak általános tájékoztatást adnak, a másikon lehet ügyintézni, de nyomtatványos regisztráció kell hozzá. Ez sem nyert.

    12 órás éjszakai műszakkal a hátam mögött, 3 óra alvás után eldurrant az agyam, és elmentem a hozzám legközelebb eső pesti kirendeltségükbe. Sorszám, 5 perc várakozás, aztán én jövök. Az ügyintéző hölgy kedves. Elkéri az irataimat, kikeresi a gépből amit lehet.

    Folytatás...

    Mr X 13 éve 24

  • Híradó érdekesség

    Nézem tegnap este az RTL híradót. Békéscsaba, egy fószer elszaladt az ékszerüzletből egy tálcányi lánccal. Mutatják is a videót, ahogy az ékszerész hátat fordít, a fószer felkapja a tálcát és kiszalad, az ékszerész kisvártatva utána. Ismétlem, mutatják a videót.

    Később TV2 híradó. Ugyanez a hír. A bemondónő szemrebbenés nélkül meséli a történetet, majd hozzáteszi, hogy "bár a felvételeken nem látszik". Miaf*sz?! Az előbb néztem meg a másik csatornán a felvételt?!

    Gondolom az RTL megvette a felvételt, és a TV2 nem adhatja le. De ilyen pofátlanul kamuzni, hogy nem látszik... Magukat égetik vele.

    Mr X 13 éve 3

  • A Rombux - 2. rész

    Újabb sötét szoba. Úgy látszik, ez valami divat itt. Mindig csak sötét szobák. Szegényes berendezés, és iszonyatos rendetlenség. Mindenütt másolt CD-k hevertek, rajtuk az utóbbi évek sikerjátékai. Mondhatni, egy ASVA-ügynök sírva rebegne hálaimát egy ilyen fogásért.

    A számítógép előtt egy férfi aludt a klaviatúrára dőlve, mellette egy csomag papírzsebkendő. A monitoron olyan képek villództak, amilyeneket egyetlen történetben sem szabad részletezni. Még a tévében is csak este 11 után merik mutatni. A férfi arcán bárgyú mosoly tanúskodott arról, hogy barátnő nélkül is lehet szexuális életet élni. Sőt, a zsebkendő olcsóbb is, mint a virág és az étterem.

    A monitor hirtelen elsőtétült és egy felirat jelent meg rajta: "Ébresztő, Deo!" Deo -mert ő volt az- felkapta a fejét. Nem tudni, hogy ébredt fel erre, hiszen a ciripelős monitorok már rég kihaltak. De a lényeg hogy felébredt, és bután bámulta a monitort. Tisztán emlékezett rá, hogy nem így hagyta.

    Folytatás...

    Mr X 13 éve 5

  • A Rombux - 1. rész

    Sötét este volt. Ez nem meglepő, hiszen minden este sötét. De a mai különösen az volt. Mintha csak ezzel akarta volna jelezni az ég, hogy nem mindennapi dolgok vannak készülőben.

    Az utca még vizes volt a nemrég elállt esőtől, amikor az egyik ház előtt megállt néhány fekete Wartburg, az oldalukon In-Kább Szekuriti felirattal. Egyenruhások ugrottak ki belőlük, majd berohantak az egyik lépcsőházba. Tudták hova kell menniük, és tudták, mi a dolguk. Tapasztaltak voltak, a legrégebbi smasszer már legalább két hete dolgozott a cégnek.

    Felrohantak a csekélyke 37 emeleten, és alig pihegve, hörögve, köpködve megálltak egy ajtó előtt. Hiába, a jó kondi elengedhetetlen ehhez a munkához.Kibiztosították a rendszeresített vizipisztolyaikat, majd a parancsnok jelzésére az egyikük berúgta az ajtót. Beözönlöttek a lakásba, tettre készen reszketve.De nem találtak semmit, talán mert sötét volt. Ez kicsit összekutyulta az előre lebeszélt menetet. Tanakodni kezdtek, aztán fél óra után meglett a megoldás. Felkapcsolták a villanyt. És ekkor meglátták a lányt.

    Ott ült egy asztalnál, előtte valami ősöreg számítógép. De vajon miért ül valaki egy kikapcsolt PC előtt?

    Folytatás...

    Mr X 13 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.