2016. május 25., szerda

Gyorskeresés

Mister_X blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Valaki tapasztalt csillagászat terén? Kellene alkotni egy fiktív rendszert.

  Üdv nép!

  Dolgozunk egy játékon, ahol az alapkoncepció az, hogy a világ alkotásában részt vevő két istenség az égboltra lett száműzve hold formájában - a mitológia szerint, persze. Volt itt egyéb kavarás, de a lore-t nem szeretném azelőtt lelőni, mielőtt teljes nem lenne. Eléggé a részletekbe megyünk, még saját nyelveket is alkottunk a játékhoz, ami nehezen vonható bármilyen földi nyelvvel párhuzamba.

  Mindenesetre, az égbolton levő holdak száma viszonylag egyedinek mondható, igazából az Elder Scrolls széria Masser és Secunda párosán kívül más nem ugrik be (és ott is, Secunda a Masser holdja).

  Amiben kellene segítség, az kialakítani a rendszer kozmológiáját. Régen (jó régen) meg voltam bolondulva a csillagászatért, 14 évesen fejből felsoroltam minden egyes bolygó holdját, keringési idejét, naptól mért távolságát, stb - tíz évesen apám egyik csillagász ismerősével keveredtem vitába konstruktív eszmecserébe és csak nem emgedtem az igazamból. Hogy mi volt a téma, az a múlt homályába veszett, csak annyi maradt meg, hogy addig fajultunk, hogy elővett egy könyvet, hogy az legyen a bíránk - és nekem lett igazam. Bólintott, "neked volt igazad", kezet fogott velem és odaadta a könyvet, ami akkor ért 12.000Ft-ot. Ez a tudás sajnos megkopott mára.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 8

 • Tud itt valaki oroszul?

  Üdv nép!

  Tegnap este összeismerkedtem három orosz lánnyal (meg egy orosz sráccal, de ő más csoportból volt és amúgyis lényegtelen a szempontomból), gondoltam betanulnék pár szót, de nem bízok a google fordítóban:B Azaz nem feltétlen a szavakkal, mintsem a nyelvtannal lenne gond.

  Előre is köszi :K

  Blogbejegyzés 10 hónapja 23

 • Szaporodnak az ellenőrök.

  Ma történt, hogy be kellett ugranom a volt középiskolámba, hogy kiiratkozzak egyetem miatt (pótfelvételi) és magamhoz vegyem a bizonyítványaimat. Felszállok a végállomáson (Albertfalva), kényelembe helyezem magam egy ülésen és elmélyedtem a Monster Hunter 4 szépségeiben. Kosztolányinál valaki megkocogtatja a vállam, füles ki, felnézek a vadászatból: jé, egy ellenőr. Köszönök, bérlet elővesz, viszon'látásra, vissza a játék szépségeibe. Épp halad a busz át az Erzsébet-hídon, valaki látóterembe helyez egy karszalagot. Még egy ellenőr (más valaki, mint az előző). Neki is bemutatom a bérletem, de már kevésbé őszinte a mosolyom. Blahánál megint megkocogtatják a vállam, felnézek, harmadik ellenőr. Most már rákérdeztem, hogy most konkrétan mi a rák van, hogy egy vonalon ne tudjak úgy végigutazni, hogy ne igazoltassanak háromszor? "Hát elseje van". Aha, elseje... oké...

  Blogbejegyzés 2 éve 35

 • Tényleg minden hülyét felvesznek egyetemre

  Gondolom sokan láttatok már olyan videókat, ahol a stáb fiatalokat (egyetemistákat) interjúvolt meg olyan egyszerű kérdésekkel, mint hogy mekkora a hálózati feszültség Magyarországon vagy hogy melyik tengerrel határos Csehország. Ilyenkor én is azt gondoltam, hogy ha ezek bejutottak egyetemre, akkor nekem is sikerülni fog. Részben tévedtem...

  Emlékszem, hogy mennyire lazán vettem az idei érettségit. Úgy voltam vele, hogy becélzok egy laza 400-as ponthatárt, az csak elég a kiszemelt szakokra. Az írásbelik viszonylag jóra sikerültek és még hátra is dőltem, hogy az emelt tárgy 50 pontjával meg egy B2-es nyelvvizsgával meg is lesz a kitűzött cél. Hátradőltem, hogy minden terv szerint halad, a szóbeliig hátralévő egy hónapban konkrétan semmit sem csináltam a törifakton kapott szakszavak "magyarra" fordításán. Hát meg is lett ennek az eredménye...

  Infót kivéve minden tárgy szóbelijén sikerült azokat a tételeket kihúznom, amelyekről közel lósz*rt se tudtam és naponta ötször imádkoztam Tokió felé fordulva, hogy kegyelmezzen az ég.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 5

 • BKV ellenőrök: felkészültségből ötös.

  Úgy hozta a sors, hogy a bérletem tegnap lejárt, fizetés pedig ma várható valamikor, így vettem két vonaljegyet, hogy el tudjak menni megírni az ösztöndíj tesztjeit. Tudniillik, a villamosvonal meg van szakítva építkezés miatt a Fehérvári úton. Éreztem, hogy kalauzba fogok botlani, így kilyukasztottam a felszálláskor és átszálláskor is a jegyet (a másik végét). Móriczon fel is szállt egy, hogy megzavarjon az utolsó ismétlési lehetőségem alatt. Átnyújtottam a jegyemet és egyből el kezdett kötekedni.
  - Ez a jegy kétszer van kezelve.
  - ... de átszálláskor ki kezelni kellett újra.
  - Egy menetjegy csak egy utazásra jogosít fel.
  Azt hittem szórakozik velem, mert már egy hónapja építkeznek, ezt közöltem is.
  - Tehát pótlóbuszról szállt át?
  Itt telt be a pohár. Épp csak egy b*zdmeg nem került a mondandóba.
  - Meg van szakítva a rohadt villamosvonal a Fehérvári úton, át kell szállni és a jegy érvényesítését be is mondják. - mondtam ingerülten és rámutattam a háta mögé kiragasztott hirdetményre.
  Ránéz, majd fújtat egyet, tépett egyet a jegyemen és szó nélkül továbbment... :W

  Blogbejegyzés 2 éve 22

 • Valaki ki tudna írni egy CD-t?

  Sosem reméltem, hogy ilyen kérdéshez kell folyamodnom valaha, de valaki ki tudna írni egy CD-t? Az új gépembe feleslegesnek tartottam optikai meghajtó beszerelését, sőt, az alaplapon eleve nincs PATA slot, venni meg nem akartam újat, hogy "majd csak jó lesz".

  Nem illegális dolgokhoz kellene, hanem egy shareware demólemez kiírása a cél. Konkrétabban egy Action Replay CDX Demo bootlemez kiírása, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen régiókódú játékot elindíthassak Dreamcasten.

  A lemezt én vinném, valamint hálám jeléül egy doboz sört. Helyileg Budapest XI. kerület, de mobilis vagyok ésszerű távolságokban.

  Blogbejegyzés 2 éve 14

 • Angol is meg japán is meg ki is kell töltetni valakivel (segítség kellene)

  Megérte kedden betelefonálnom a Japán Nagykövetséghez, tegnapra már ki is rakták a jövő évi pályázatokat (csak sajnos sikerült elrontaniuk a dátumokat, de ez a jövő évi).

  Aztán van pár papír, amit nem tudom hogyan-kivel kellene kitöltetni.

  Ajánlólevél - van rajta pár ismeretlen szó, de azt még mindig nem tudom, hogy kinek kellene odaadni.

  Valami orvosi cucc. Ez gondolom szintén fontos, bár ahogy végigfutottam rajta, háziorvos nem sok mindent tud kezdeni vele. Hova kell ilyennel menni? Mennyibe kerül ez?

  A jelentkezési lap az a sajátom, az oké, továbbá az jelentkezési információt tartalmazó lap is megvan (durván angol). A fenti kettőhöz kellene segítség :R

  Blogbejegyzés 2 éve 11

 • Ki érettségizik idén?

  Úgy egy bő hónapp ezelőttig tök rezignáltam reagált arra, ha szóba jött az "idén érettségi" mondóka. Március vége óta már kezdtem izgulni, ma meg már ott tartok, hogy szabályosan összeszarom magam - négy évig kibekkeltem tanulás nélkül 3.8-as átlaggal. Ha tanultam volna... de még van egy kis időm. Az előzetesek alapján kell izgulnom, mert az egyetem ponthatárát 360-ra saccolom (tavaly 240 volt létszámbővítés miatt), amihez egy 75%-os érettségi átlag kellene mindkét pontszámítási rendszer alapján. Még tervben egy B2-es nyelvvizsga, de azt nem számolom még hozzá.

  A próbaérettségik megleptek. Matek elsőre emlékeim szerint 69, majd 65, végül 70%-osak lettek, magyarból a szövegértés mindkét esetben 30 pont lett, a fogalmazások 8 és 14 pontosak... még mindig nem tudom, hogy miként fog alakulni az érettségi pontok számítása (szóbelivel), de nem hinném, hogy a 60-at meg fogom haladni. Informatikától nem izgulok annyira, 80% csak meglesz, emelt töri meg 64,5%-os lett. Németből két éve mást se csinálunk, csak nyomorult feladasorokat oldunk meg (olvasott szövegértéssel nem lesz gond).

  Amitől aggódok, az a magyar. Annak is az irodalom része. Ha valakinel van pár kidgozott tétele, szívesen fogadom :R

  Blogbejegyzés 2 éve 491

 • Ki ért alaplapokhoz?

  Szakik segítsetek!

  Lenne egy Lenovo IS6XM alaplap, egy gondom van vele. Nem tudom bekötni a power gombokat és a ledeket, mert nincs alaprajz és manual se nagyon. 13 tűs részen kell lennie, mert a reset az ott van (azt sikerült kisakkoznom).

  Ez lenne az:

  Mielőtt valaki linkelgetné a "megfelelő" topicokat: se az azonnali kérdések topicban, se az azonnali apalapos kérdések topicban nem jött válasz... És sürgős lenne üzemre bírni már a vasat.

  Blogbejegyzés 3 éve 9

 • Xmas Sale...

  Érdekes. Eddig megannyi PS3-at akartam megvenni, de mind elhajtottak, hogy "ennyiért nem adja", "van rá jelentkező/csereajánlat", stb. Ma pedig kettő kivételével mind visszaírt, hogy odaadja az én áramon. LoL :Y

  Most épp a bőség zavara áll fent, de közben egy nagyon jó 3DS ajánlatot is kifogtam... Ehh.

  Blogbejegyzés 3 éve 37

 • Az IT Café munkatársat keres - kommentáljuk

  [link]

  Parci előrelátó volt és lezárta a topicot. Viszont nekem írhatnékom van róla, ezért íme egy hely.

  Ha úgy érzed, hogy szívesen dolgoznál a Prohardver lapcsaládnál, szívesen irányítanád legkomolyabb kiadványunkat, mert van elképzelésed, koncepciód, jövőképed rá, akkor versenyképes jövedelemmel és nagy szeretettel várunk csapatunkba.

  Itt ki is estem a lehetséges versenyzők közül (nem mintha elmennék, amúgy). Simán elvárás lenne nem kevés szakmai tapasztalat, kellő ismertség, megfelelő megfogalmazóképesség, jó megjelenés, a koncepció-jövőkép párosról nem is beszélve, szóval az ilyen kis piti dolgok. Na meg a lista amit kapunk esszétémának, az se semmi. Hát, fel kell kötnie a gatyáját annak, aki be akar kerülni, sok szerencsét neki!

  Oszt varom h mi a velemenyettek rola

  Blogbejegyzés 3 éve 17

 • PH! sörözés 2012/11/16 - élmények

  A kezdeményezés

  Eltelt egy újabb találkozó, élményekkel gazdagabbak lettünk mindannyian. A helyszín a Noiret volt, én a megbeszélt időpontra érkeztem, de akkor már voltunk egy páran. Kerek asztal sosem volt, de bezsúfolódtunk kis helyre, így kábé mindenki tudott kommunikálni mindenkivel. Mindenki sörözött, nekem nem ízlett, de az ötödik boroskóla után már azt is leszartam :D

  A társaság nagyszerű volt, tiszteletét tette a fórum színe-java: Iván és Csizmás kiöltözött, a kis anglomán meg még brit zászlót is hozott, ami tökéletes indok volt vagy száz fotó elkészítéséhez - persze mindenre volt egy Blackberry megjegyzése is. ABE nem hazudtolta meg magát, Varoz fürtjei mellett fec555 dús szakállára is rávetette magát. Ú, de nem megy a visszaemlékezés, na majd a képek láttán... Fotózni fotóztak a fotósok fotómasinával, a fotókat elvileg most töltik fel, amikből szemezgetünk majd.

  A nap fénypontja trakorfiú születésnapjának megünneplése volt mezőgazdasági jármű díszítéssel. Meghatódott szegénykém, ilyen meglepire tuti nem számított :)

  Update-re készen.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 278

 • Gameplay készítés

  Kéne nekem egy kis segítsék, nem találtam megfelelő topicot...

  Gameplayt készítenék, ehhez kéne pár infó:
  - mivel vegyem fel a játékot?
  - mivel vágjam meg?
  - mivel veszem fel+adom hozzá a hangom?
  - mivel rakok effekteket ("tábla" a játék nevével, ilyenek), szúrok be képeket?

  Jöhet válasz is meg link is, ha van itt megfelelő cikk, topic.

  Előre is kösz!

  Blogbejegyzés 4 éve 17

 • Senkinek sem kívánok ilyen reggelt

  6:25. Arra keltem, hogy nagy a sürgés a lakásban, hullafáradt is voltam. Gondoltam az albérlő késik el a munkahelyéről, majd anyám lecseszi. Az első gyanús dolog az volt, hogy valaki berohant a szobába és kivitt valamit*. Félálomban már nagyon nem tetszett ez nekem, de nem bírtam erőt venni magamon, hogy felkeljek. Utána már az öcsém felkelt, a gipszkarton falon simán áthallatszott, hogy sír. Na, mondom, most vagy az albérlő írta alá a halálos ítéletét, vagy nagyobb gond van. Hangokat hallottam, de azonosítani nem tudtam, viszont idegeneké volt. Már magamhoz tértem, felkeltem és azt kívántam, hogy bárcsak álmodnám mindezt: a nevelőapám a folyosó közepén feküdt és a mentősők épp újraélesztették. Azt hiszem csak egyet adtak neki defibrillátorral, az vissza is hozta. Szerencsrére (1). Magához tért és csak annyit mondott, mielőtt elaltatták: "Sír a kicsi fiam".

  Most már az Országos Kardiológiai intézeten van az intenzív osztályon, de az előzmények érdekesek. Nyáron volt az első komolyabb panasza, kint a nyári szálláson. Akkor hajnalban hívták ki a mentőket. Az volt a panasza, hogyszúr, zsibbad a karja, majdnem a szívéig. 190cm magas, 160 kiló és 33 éves, de nem kövér, inkább izmos. Igaz, három év alatt felszedett húsz kilót és testesebb lett, anyám jól tartja, de nem ez volt a gond. Nem iszik (sört sem), mértékkel dohányzik (egy doboz -> 2-3 nap).

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 23

 • Hiénák :W

  ===>assisted link<===

  Eszem megáll, b+, az ember nem is véthet, jelen esetben meg a Chrome volt a hibás, hogy komótosa. összeomlott :U

  Esküszöm, két perc nem telt el és már rohantan is a modkerbe, ahelyett, hogy megdobtak volna egy privátt, hogy "hé öreg, három ugyanolyan hirdetésed van fent" :W

  Megvan erről a véleményem...

  Blogbejegyzés 4 éve 12

 • Gyertek sörözni november 16-án

  ÁPDÉT!!!4!négy! Időpontváltozás: egyelőre több, mint valószínű, hogy nov. 16.

  Az előző: begin - end.

  Feleim!
  Eljött az ideje annak, hogy egy újabb alkalmat kerítsünk arra, hogy a fórum apraja-nagyja, békésen iszogatva, társai telefonját nyomogatva, relativitás elméletet megvitatva, egyszóval jókedvűen töltsenek el egy újabb estét Budapest belvárosának tetszőleges pubjában. Hát nem tudtam olyan jó bevezetőt kreálni, mint DeFranco, de nézzétek el :)

  Mikor? November 15. csütörtök inkább november 16. péntek a nép akaratából - 18:00
  Hol? Majd eldöntjük eldöntöttük: Noiret
  Mennyien? Az előző ivászat tagjaira feltétlen számítok! :)

  A helyet illene mihamarabb megszervezni, hogy tudjunk kerek asztalt foglalni, hogy ne fragmentálódjon a csapat, mint múltkor. Nosza, tessenek jelentkezni!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 1114

 • Megbízás elfogadva

  Na, valamiért a BlueGiften a tingli-tangli, jobbára nem Steames dolgok nem kellenek senkinek, gyakorlatilag a Desura, a GOG és a GamersGate kvázi le van sajnálva (nem mintha utóbbi kettőben lenne accom :B)... A Közösségépítő megkérésére keresek kettő (szigorúan kettő) jeletkezőt ide. Valami múlt évszázadi game, de annyira rossz nem lehet, hogy csak én jelentkezzek már rá... És még hatan ide.

  Blogbejegyzés 4 éve 3

 • Virágbolti eredete

  :DDD

  Blogbejegyzés 4 éve 28

 • Na megkaptam, komcsi vagyok...

  Nem tudom, hogy most idegeskedjek vagy nevessek az emberek baromságain? Imádom amikor bizonyos dolgok közé egyenlőségjelet tesznek, ezzel megbélyegezve azokat. Most oroszt tanulok átfontolva a jövőmet (van ott dögivel kőolaj, földgáz, gyémánt, idővel a klímaváltozással nőnek, jobbak lesznek a termőföldek) és erre valamilyen beteg agytekervény által kikövetkeztették, hogy kommunista párti vagyok. :U Oké, kedvencem a huszadik század történelme, részben egyetértek Karl Marx és Lenin eszméivel, tudom hol kúrta el a Szovjetunió, meg minden, de ettől függetlenül nem vagyok kommunista. Ha választhatnék, akkor anarchista lennék, de akkor meg elvinne az ÁVO.

  Blogbejegyzés 4 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.