2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • System On Line

    A családdal úgy döntöttünk, hogy a dögmelegben jó lenne nem a panelban szenvedni, úgy is van tennivaló a telken. Kidöntöttem öt szilva- és egy elhalt diófát, fel is daraboltam, gondoztam a szőlőt, kapáltam a paradicsomot (fujj), esőelvezetőt, ereszcsatornát tisztítottam, locsoltam, tehát volt itt rengeteg tennivaló. Nem panaszkodtam, mert volt itt egy PC is. Múlt idő kiemelve, a Prescott mag nem életképes a 40 fokos fülledt melegben, sikeresen kinyírta az alaplot, az meg a tápot. Télire majd beszerzek még egy olyat, ha a távfűtés nem szuperálna.

    A mobilinterneten 15-én lejárt. Az nem esett jól. Az első három-négy nap lehetett csak szörnyű, utána kezdtem felfedezni újra régi hobbijaimat: bejártam a fél Pilist, amatőr csillagászkodtam (kompakttal), néha főztem. A lábam is majdnem kitörtem, csúszós már az avar és köcsögök a szúrós cserjék. Megnéztem a fellelhető legjobb filmjeimet is, telefonnal konvertáltam lefele a HD videókat, tanultam a japán írást, nem unatkoztam. Néha az elvonási tüneteimet tudtam enyhíteni az Auchan Pilisben. Kell egy iPad.

    Most, hogy jobb az idő, visszajöttünk BP-re tankönyvet, füzeteket, szívecskés tolltartót, egyéb hülyeségeket venni. Már hiányzik a suli. Amint fizet a biztosító (már vagy egy hónapja ülnek a pénzünkön, hogy rohadnának meg...), veszek egy jobb gépet, és ha használtan is, de jó minőségű táp-alaplap-winchester szentháromságra fogok építeni.

    Folytatás...

    Mister_X 12 éve 3

  • PH! sörözés 2012/08/09 - élmények

    Ápdét!!4 A szervező úr által ez lett az aftertopic.

    A mai napon került megrendezésre DeFranco és ABE szervezésében egy kis PH-s sörözés. Saccra tizen mehettünk el, jó volt megismerni pár tagot személyesen Helyszínül az érdekes Füge udvar szolgált. Képzeljetek el egy romos pesti bérházat, aminek az udvara lett berendezve asztalokkal, padokkal, HDTV-kel, a falak le votak fújva graffitivel és egy nagy fa is volt a bárpult előtt. Kicsit drágáltam a rum árát és a fröccs is lehetezt volna olcsóbb. A linkelt bejegyzés valid státuszú tagjai voltak jelen. Talán egy kifogásolnivaló volt, mégpedig az, hogy hosszú volt az asztal. Ebből kifolyólag a tömeg alapzaja miatt kvázi kettébontódott a csoport.

    Elsőként Varozzal találkoztam, nekem kellett átkísérni a Székesfehérvárról felvonatozott fórumtársat a Blahán, nehogy valami szalajtott külföldi khm... kisgyerek kést állítson belé. DeFranco és ABE személyében két kedélyes, jóvágású srácot ismertem meg - sajnos ahogy nőtt a tömeg, az asztal másik végére kerültek, velük nem beszélgettem sokat. És a többiekkel sem, nem vagyok az a csacsogós fajta, inkább csendesen megfigyeltem és néha megszólaltam én is. Wyll is tiszteletét tette, nagyvonalakban beavatott minket az arcképgyártás rejtelmeibe, épp csak nem csinált mindenkinek brahiból egy sajátot.

    Folytatás...

    Mister_X 12 éve 173

  • A Terv

    A mai napon életbe lép A Terv. Ez csak számomra lényeges, de majd kérném asszisztációtokat.

    A Terv lényege, hogy végigvezessen azon az úton, hogy minél nagyobb esélyem legyen japán ösztöndíj elnyerésére.

    "A" Terv:
    Szigorú időbeosztáson, egyszerre két nyelv intenzív elsajátításán és masszív tanuláson alapul. Kegyetlennek kell lennem magammal, na. A tanév kezdetéig nagyjából az alábbi rendszer lép életbe:
    08:00 - felkelés, reggeli
    09:00 - angol tanulás saját módszerrel
    11:00 - levezetésképpen egy kis videojáték (PS2, PC felváltva), kis mértékben ez is fejleszti a nyelvtudást.
    13:00 - ebéd
    13:30 - Siesta
    14:00 - japán tanulás
    15:30 - még egy kis videojáték, lehetőleg eredeti nyelvű JRPG-k*
    17:00 - teaidő
    17:30 - meditáció
    18:00 - kertimunka
    19:30 - vacsora
    A rend felborul amint munkába állhatok, ekkor 07:00 és 17:00 között dolgozni kell.

    * ajánlhatnátok párat

    1) szigorú időbeosztás
    2) japán és angol intenzív tanulása
    3) pénzkeresés
    - a kereset minimum 50%-át félreteszem egy tetszőleges számlára, hogy majd ebből finanszírozhassam a nyelviskolákat
    ~ 2014 ~
    4) sikeres, emelt fokú érettségi vizsgák letétele, felsőfokú angol és alsóhangon alapfokú japán nyelvvizsga letétele.
    5) ösztöndíj megpályázása

    Folytatás...

    Mister_X 12 éve 21

  • The Legend of Korra

    Kedvcsináló, kritika és tudástár Korra legendájáról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 56

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.