2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tápegység átalakítása házilag

    Adott egy 20 pin alaplapi csatlakozóval ellátott ATX számítógép táp: röviden-tömören leírom, hogyan lehet átalakítani őt, hogy a már valamivel modernebb (Pl.: S478-as) alaplapokkal is lehessen használni.

    A cikk végére, ha követjük a leírtakat, akkor a régi 20 pin csatlakozós tápunkból egy 20+4 pin csatlakozós tápunk lesz, amivel egy kis pénzt is megtakaríthatunk, ha nem akarunk újat venni.

    Szükségünk van egy tápegységre, ami 20 pin csatlakozós, valamint egy ún. P4-es csatlakozóra, amit gyakorlatilag bármilyen modernebb rossz tápegységről le tudunk vágni. Kár bármilyen rossz tápot is kidobni, én minden ilyen csatlakozót felhasználok. Ugyan fogyasztói társadalmat élünk, de akár hős környezetvédő is lehet belőlünk, ha megpróbálunk minél több dolgot felhasználni.

    Jelen tápunk egy Codegen 250W... Gyakorlatilag egy alap P4-es, netezős gépet simán elvisz. Másra nem jó, meg azért már nem mai darab. Az első gondolat az volt, hogy (mint azt már fent is írtam) a táp elbontódik alkatrésznek, ami meg megmarad belőle, az megsemmisítésre kerül hulladékfeldolgozóba. Ha bármi ami marad otthon, azt csak ide adjátok le, a lényeg, hogy ne útszélére kidobva legyenek sorsukra hagyva az elektronikai hulladékok.

    Folytatás...

    Mici80 11 éve 5

  • Lomizás 2013

    Fontosnak tartom, hogy néhány szót szóljunk az FKF Zrt éves lomtalanítási akciójáról. A lomtalanítás most a XIII. kerületben Angyalföldön zajlik. Manapság rengeteg erre "szakosodott" szakértő túrja az utcákat a nap 24 órájában, gyakorlatilag megállás nélkül. Annyian, hogy gyakran balhé is van belőle, hogy melyik cucc kié.

    A napokban volt szerencsém a környéken járkálni és saját szemmel sikerült ezt a közösségépítő eseményt megtekintenem. Rengeteg vidékről idecsődült platós kocsis csapat várja az újabb és újabb lomok kirakását, szó szerint a nap 24 órájában. Gyakorlatilag az utcák fel vannak osztva egymás között, lomis nyelven "fogva van". Képesek napokat eltölteni az autójukban vagy az utca sarkon fotelben ülni a jobb cuccok érdekében. Erre egyébként egyre nagyobb szükség van ugyan is sokan próbálnak /egyre többen/ ebből pénzhez jutni. A kiválogatás után a lomok elrendezésre kerülnek és gyakorlatilag az értékesítés a helyszínen megkezdődik. Bár jó lomhoz jutni nagyon nehéz, aki tényleg csak ebből él annak nagyon kell sasolnia, hogy sikerüljön az üzletet jól összehozni.

    Folytatás...

    Mici80 11 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.