2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Xears Revolution Series XR120PRO II

    A Xears cég egyik legkiválóbb fülhallgatója, az XR120 II-es. Árak, teszt, összehasonlítás, vélemény.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 56

  • Xears Bullet XB120PRO

    Előszó
    Ezúttal a Xears XB120PRO járt nálam, mely különc formájával hódít elsősorban, majd aki nem riadt vissza a formától, esetleg be is teszi a fülébe és meghallgatja, hogy szól. Én megtettem, bejáratás előtt, bejáratás után, erről, valamint a külsőről olvashattok az alábbi cikkben.

    Az arany-fekete kombó ütősre sikeredett, a formavilág már sokkal szubjektívebb

    Külső
    Kézifegyver töltény. Igen, jól láthatóan egy töltényre hajaz a formavilág, amely mindenképpen indulatokat vált ki az emberekből. Vagy nagyon megtetszik valakinek a szokatlan forma, vagy egyből visszautasítja, hogy ő ilyet bizony nem visel. Én személy szerint a hangjára voltam kíváncsi – s bár hordani biztos nem hordanám, akármilyen jól szól – egy teszt erejéig nyúztam. Külsejére visszatérve egyébként, biztos vagyok benne, hogy 10-ből 1-2 fiatalnak bejön a formavilág és csak ezért hajlandó lenne viselni, 100-ból pedig találnánk 1-2 embert, akinek mindemellett még a hangzása is fontos.

    Folytatás...

    mhorvat 13 éve 10

  • Xears Turbo Devices III Blackwood

    Előszó
    Korábbi cikkem főszereplője, a TD100 II-es után lehetőségem nyílt pár nap erejéig tesztelnem annak utódját, a TD100 III-ast is. Ennek több szempontból is örülök. Egyrészt a TD100 II-est már nem lehetett hivatalosan kapni a Xears-nél, mikor a cikk megszületett, így ajánlottam annak utódját, mely akkor viszont még nem jelent meg, csak híresztelték. Azóta megjelent a TD100 II-esnek a fekete (de fa alkatrészt nem tartalmazó) kiadása, illetve ezen írás főszereplője, a TD100 III Blackwood is.

    A fa és az alumínium kombinációja a fémszínű gyűrűvel igazán ütős

    Külső
    A III-as generáció több ízben is különbözik a II-estől. Legfőbb érdekessége a részben fa borítás, mely véleményem szerint igen ütősre sikeredett, a fülhallgató visszafogottabb, elegánsabb lett. Megmaradt a korábban használt házvég, melyre a szilikont is húzzuk, azonban a gyűrű mögötti membránház le lett cserélve fára. A téli hónapokban ez mindenképpen előny, hiszen kezünkben tartva, fülünkben lógva sem olyan hideg a ház. Az anyag lecserélése által könnyebb is lett a füles, bár ez aligha szempont. A fa kényességétől nem kell tartani.

    Folytatás...

    mhorvat 13 éve 16

  • Xears Turbo Devices II Titan

    Górcső alatt a Xears Turbo Devices II Titan, rövidebb nevén a TD100 II-es IEM fülhallgató.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 109

  • Genius Slimstar i222

    Egy kisebb lélegzetű írással szeretném bemutatni új billentyűzetemet, mellyel korábbi Labtec Standard Keyboard Plus klaviatúrámat váltottam le bő 2 év után. Technikai problémája nem volt, lecserélésére azért volt szükség, mert az eredetihez képest jóval hangosabb volt már a billentyűk hangja (amely 2.000 Ft-os árát tekintve talán nem meglepő). Az i222 a cikk megírásának pillanatában 3.000 Ft körüli áron szerezhető be.

    Bár a cikkben szereplő két képen nem magyar kiosztású a klaviatúra, természetesen itthon honosított verziót is lehet vásárolni (duplasoros enter, hosszú Í)

    Külső
    Nem szokásom, de ezt az eszközt úgy vásároltam meg, hogy előtte nem láttam, nem próbáltam élőben. Testvérével, az i220-assal találkoztam először képeken keresztül, az is tetszett, de az 1-2 éve divatba jött fényes fekete műanyag felületektől a falra mászom, azon pedig a komplett fedlap ilyen anyagú volt. Ezért esett a választásom az i222-esre, melynek csak felső 2 cm-es kávája készült fényes bevonatból, a többi része matt fekete. Bár jobb lenne, ha az egész matt lenne, de ennyi még belefér.

    Folytatás...

    mhorvat 13 éve 43

  • Fülhallgató bejáratás (Burn In)

    A fülhallgató bejáratásáról lesz szó az alábbi cikkben. Kérdések és válaszok a témában, érthetően.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 130

  • Sennheiser CX 400-II Precision

    A cikk 2010.01.28-án frissült. A frissítés a bejegyzés végén olvasható!

    Előszó
    Az IEM fülhallgatók, vagy ahogy sokan ismerik az „agybadugós fülesek” közül eddig csak Sony-m volt, kronológiailag EX51LP, utána pedig egy EX82LP, ami jelenleg is megvan, csak az alsó toldalék kábel megtört, így csak a tetejét tudom használni, ami utcai viselethez enyhén rövid. Szerettem volna pótolni a megtört kábelt, azonban 4.990 Ft + ÁFA-ért inkább lemondtam róla. A füles maga is 2 éves már, ami nálam egyéni rekord, nem tudom, meddig húzza még, ezért is kacsingattam új után.
    Rendeltem HardverApró-ról egy AKG K340-est. Kritikán aluli minden eddigi fülhallgatóhoz képest, amit idáig hallottam, nem is írnék róla többet.
    Gondolkodtam, hogy újra beruházok egy EX82LP-be, mert a hangja szerintem nagyszerű, kényelmes a viselete, valamint olcsón beszerezhető szintén H.A.-ról. Bújtam a teszteket, néztem az árakat, látogattam mindenféle külföldi és hazai fórumot, elég egyöntetű volt a kép, miszerint a Sennheiser CX szériájában nem fogok csalódni. Van/volt már 2 Sennheiser fülesem, mindkettő hagyományos kialakítású, de alapjában véve meg voltam velük elégedve, így teljesen nyitott voltam a márka felé.

    Folytatás...

    mhorvat 14 éve 43

  • Logitech G9

    Mivel előző egerem megadta magát, kénytelen voltam új után nézni. Egérben „sajnos” nem szeretem a gagyit, 2-3.000 Ft-os történeteket, ilyenekkel szórakoztam már eleget korábban, grafikai munkára teljesen alkalmatlanok.
    Segítségemre voltak az egeres fórumtopikban is, ahol ketten a Logitech G9-est javasolták. Én ennél újabbakat néztem, mivel mindenképpen 20.000, de még inkább 15.000 Ft alatt akartam maradni árban, a G9-es pedig úgy élt bennem, mint egy csúcs Logitech játékos egér 20.000 Ft feletti árcédulával. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy már 14.000 Ft-ért is hozzá lehet jutni, így esett hát a választásom rá.
    Bejegyzésem bár nem hiánypótló, mindenképpen szeretnék pár szót ejteni új szerzeményemről, mert úgy érzem, megérdemli.

    Mit rejt a doboz?

    - Logitech G9 egér
    - Kétféle markolat
    - Súlykészlet
    - Logitech SetPoint telepítő CD
    - Használati utasítás CD
    - Használati utasítás (könyv)

    Mindez igen ötletesen és ízlésesen tálalva, kettényitható mágneszáras kartondobozban, ehhez ért a Logitech, na.

    Forma, fogás

    Folytatás...

    mhorvat 14 éve 7

  • Logitech VX Nano tartósteszt

    A cikk 2009.11.08-án frissült. A frissítés a bejegyzés végén olvasható!

    Bár született már írás itt a Logouton az egérkéről, engedjétek meg, hogy én is megosszam egy rövid cikk formájában tapasztalataim. Lassan több, mint 2 éves már a Logitech VX Nano-m, a boltokban még mindig kapható vezeték nélküli kis egér, sebaj, legalább tartóssági beszámolót is kerekítek egy lendületből, melynek külön bekezdést szenteltem, így akit csak az érdekel, nyugodtan görgethet a dőlt betűs szövegrészhez!

    Előszó

    A Logitech ennél az egerénél használta először azt az igen aprócska vezeték nélküli adaptert, melyet a számítógép USB portjára csatlakoztatva – azon kívül, hogy lefoglal egy portot – észre sem veszünk többet. Mivel notebookhoz vettem eredetileg, fontos szempont volt a nem túl nagy méret, a vezetékmentesség, valamint a kis adapter. Így esett a választás a Nano-ra. Technikai paraméterekkel nem untatnám a tisztelt nagyérdeműt, inkább felsorolnám, mit rejt a doboz:

    ● VX Nano egér
    ● 2x AAA Duracell mikro ceruzaelem
    ● USB adapter (mely az egér aljába rejthető)
    ● USB hosszabbító (PC-hez, a jobb vétel érdekében)
    ● Puha hordtáska
    ● Driver CD, papírok

    Külső

    Folytatás...

    mhorvat 14 éve 14

  • Problémák a hazai aukciós portálokkal

    Mi lehet a gond itthon? Mi okozza azt, hogy nincs minden rendben egy aukciós portál színvonalával?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 197

  • A Sony fülhallgatók rejtélye

    A cikk 2009.11.08-án frissült. A frissítés a bejegyzés végén olvasható! Nem egy hétköznapi írás lesz ez a...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 15 éve 92

  • Labtec Standard Keyboard Plus

    A cikk 2009.11.08-án frissült. A frissítés a bejegyzés végén olvasható!

    Egy rövidebb lélegzetű cikkel jelentkezem ezúttal, melyben a Labtec egy igen olcsó, ezáltal a magyar piacokra igencsak rátermett perifériájáról, a Standard Keyboard Plusról lesz szó.

    Előszó
    A megfelelő billentyűzet kiválasztása nem egyszerű dolog. Lapos, vagy magas, nagy vagy kicsi, hagyományos elosztású, vagy speciális, gépelésre, vagy játékra, fekete, vagy fehér, világítós, vagy nem, extra gombokkal szerelt, vagy nem, hullámos, vagy hagyományos, vezetékes, vagy wireless, és persze nem utolsó sorban olcsó vagy drága? Sajnos hátrányunkra van, hogy a nevesebb periféria gyártók (a teljesség igénye nélkül például a Logitech, Razer, Microsoft) a drágább és komolyabb klaviatúráikat nem adják ki magyar kiosztással, magyar ékezetes betűkkel. Most páran gondolják magukba, hogy minek magyar, lehet ékezet nélkül is írni, vagy ott van a német, esetleg az angol kiadás, melyen a billentyűk száma megegyezik. De! Kérem, ne szidjuk azokat, akik azt szeretnék, ha ott lenne az összes magyar ékezetes betű, ahol azt megszokták. Én egy középkategóriájú Microsoft klaviatúra után érdeklődtem, mikor megláttam ezt. 2.000 Ft alatti árával nem kérdéses, hogy jó befektetés-e a billentyűzet, hiszen, ha el tudunk rajta gépelgetni fél évig, már megérte.

    Folytatás...

    mhorvat 15 éve 1

  • Samsung SyncMaster T220

    A cikk 2009.11.08-án frissült. A frissítés a bejegyzés végén olvasható!

    A Samsung indított egy csodás TV, illetve monitor sorozatot, ez a 6-os (TV-k esetén), valamint a T (monitorok esetében) széria. Ennek egyik képviselőjéhez, nevezetesen a T220 22"-os TFT monitorhoz jutottam hozzá nemrég.

    Bevezető
    Az egész ott kezdődött, hogy PC-re váltottam novemberben, eladva HP notebookom. Keresnem kellett egy, a mai átlag felhasználó igényeit kielégítő, nagy monitort, valamint hobbi szinten grafikus munkákat végző felhasználó elvárásait szintén kellően kielégítő eszközt. Az átlag felhasználás az internetezés, filmnézés, néha napján egy-egy játék, valamint szöszmötölés a gépen (pasziánsztól a zenehallgatásig). Grafikus munka alatt pedig a PhotoShop használatát, valamint a webszerkesztést értem. A keret adott volt, ezáltal a TN+film panel nyújtotta korlátok is. Most következő kis írásommal részben azoknak szeretnék segíteni, akik 22”-os monitor megvételén törik a fejüket, s a specifikációkban szinte megszólalásig egyező márkák és típusok forgatagában nem tudnak kiigazodni, részben pedig azoknak, akik e típus iránt érdeklődnek.

    Folytatás...

    mhorvat 15 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.