2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az Orrszarvúbogár

    Oryctes nasicornis
    Ki látott már ilyet?


    (i6s plus)

    merkucyo 6 éve 21

  • iMac Pro

    Mától lehet tudni a hivatalos árakat és leadni a rendeléseket.

    1 799. 999 Ft- (Netto. 1 417.000)

    Az alapár tartalmazza:

    - 8 magos xeon 3,2 - 4,2 ghz
    - 32gb ddr4 memória
    - 1TB SSD (PCI ssd-ről lévén szó ez nem a SATA csatlakozós 500mb/s-es cucc)
    - Radeon pro vega 8gb vga
    - 5k kijelző

    Kinek mi a véleménye?

    merkucyo 6 éve 11

  • Apple iCloud vélemény.

    Ugye egy klasszikus macbook 128-256-512 gb- os tárhellyel rendelkezik, bármelyiket is nézzük, ma egy film, egy adag fotó vagy egy rakás dokumentum akár 5-10gb-ot it elfoglalhat, amihez a fent felsorolt tárhelyek mindegyike egy rövid idő után kevés lehet, még összeadva is.

    Erre itt van az icloud felhőszolgáltatás:

    50GB: 0.99 €
    200GB: 2.99 €
    1TB: 9.99 €
    2TB: 19.99 €

    Mikor előfizettem (kb.4-5 hónapja) az volt a terv, hogy azokat a fájlokat, amelyek sok helyet foglalnak el pl: filmek, sorozatok inkább itt tartom, és mikor kell, akkor csak előveszem, megnézem.
    Erre az iCloud abszolút nem alkalmas.

    Programmal nem tudtam lemérni, de átlagokat számolva ilyen 0,2-0,3 mb/s lehet a le- feltöltési sebesség (120mb/s net mellett).

    Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy 5gb-os film vagy album 20-30 perc alatt szedhető le a felhőbe és lehet megnézni.

    Közvetlen a felhőből nem lehet nézegetni semmit, ahhoz le kell tölteni először

    merkucyo 7 éve 16

  • Billentyűzet

    Akinek nincs éppen toppon az angol nyelvtudása azoknak összegezve: ez egy olyan billentyűzet amelynek minden egyes gombja egy szabadon programozható külön kis képernyő, tehát a testre szabás lehetésége végtelen.
    Az ára 550$ (kb 150.000 ft) mindenféle egyéb költség nélkül.

    merkucyo 8 éve 4

  • Iphone 5-ről 6s Plus-ra.

    Sziasztok!
    Ezt rövid bejegyzést azoknak ajánlom, akiknek jelenleg iPhone 5 vagy régebbi Apple telefonjuk van.

    Pár napja lecseréltem az iPhone 5-t egy 6s Plusra, eleinte nem szívesen vettem rá magam a cserére tekintve, hogy egy raklap pénzt elkérnek az új iphone modellekért, de mivel a 3 éves i5 már kezdte megadni magát berendeltem egyet a már említett készülékből.

    Sokat fejlődött a telefon 3 generáció alatt, lényegesen jobb a használhatóság, az ujjlenyomat olvasó, kamera, 5,5” kijelző, nagyobb tárhely, sebesség, üzemidő külön-külön is érdemi újítások, de így egyszerre nagyon sokat tesznek hozzá a felhasználói élményhez, szóval, akik hasonló váltáson gondolkoznak és véletlenül van is egy zsák pénzük új mobilra azoknak ajánlom a cserét, mert érezhető a különbség.

    A force touch-t én nem igazán használom, de biztos van olyan, akit érdekel a dolog.

    Sajnos nem igazán tudom, hogy szolgáltatónál milyen áron (és feltételekkel) adják az új telefonokat, de kis keresgéléssel megbízható helyről már a hivatalos ár alatt 15-20%-al is lehet új, fóliás készüléket kapni.

    merkucyo 8 éve 13

  • Alma óra villámteszt !

    Sziasztok!
    Abban a szerencsés helyezetben vagyok, hogy már egy hete magaménak tudhatok egy 42mm-es Apple Watch Sportot és most elérkezettnek láttam az időt ahhoz, hogy tapasztalataimat megosszam veletek!

    Először is az óra minőségéről és csomagolásáról nem akarok beszélni, hiszen akit érdekel az Youtube-on kielégítheti az ilyesfajta kíváncsiságát.

    Szóval csapjunk a lecsóba!

    A 42mm értelemszerűen jobb felhasználói élményt nyújt, mint a 38mm és ezt teszi úgy, hogy az óra maga nem lesz bumfordi. Súlyra – óra viszonylatban- könnyű a szilikon szíj kényelmes és jól tartja az órát egyáltalán nem zavaró a viselete.

    A funkciókat tekintve két kategóriát tudunk megkülönböztetni: Az iPhone-nélkül is használható funkciókat illetve a csak iPhonnal használhatókat.

    Ha az iPhone nélküli használhatóságról akarok beszélni akkor röviden csak azt mondanám, hogy a fitness funkciók tartoznak ide. Mérhetjük az elégetett kalóriák számát, az ébren töltött időt, a sportgyakorlataink hosszát, és azt is, hogy mennyi a pulzusunk.

    Folytatás...

    merkucyo 9 éve 9

  • Tudományos számológép segítségkérés

    A közelmúltban sikerült szert tennem egy tankönyvkijelzős számológépre .
    Sajnos az eredményeket gyakran tört alakban kapom meg , az előző gépeimmel nem volt ilyen gond , nem tudom milyen funkciót kell ki , vagy bekapcsolnom ahhoz , hogy normál alakban kapjam meg az eredményt :/

    A reset már megvolt , a használati útmutató meg használhatatlan .

    merkucyo 10 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.