2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Étkezési tanácsok (Tömött virsli)

    Vágjuk hosszában félbe a virsliket és süssük meg őket! Ha már félig megsültek, akkor vékony sajtszeleteket helyezzünk a keletkezett vágatba. Újbóli sütés következik, majd a legvégén majonézzel ízesítjük. Fontos a tökéletes összhang a "szakács" és a sütő között.

    Tipp:

    Kiflibe helyezhetjük és akkor máris mobil vacsorához jutottunk. :D

    Mela Kehes 12 éve 18

  • Étkezési tanácsok (Bundás lapított)

    Az étel elkészítése abból az alapgondolatból származik, hogy ha a lapított kenyér is, és a bundás kenyér is finom, akkor mi lenne ha megpróbálnánk összevegyíteni őket. Így a lapított kenyér nem lesz olyan száraz, a bundás kenyérbe pedig egy kis fantáziát viszünk.

    Elkészítése - mint már megszokhattuk - roppant egyszerű. Két szelet kenyér közé vajat kenünk és egy szelet sonkát teszünk. (minden más szükségtelen). A "lapító gépben" meglapítjuk kb. 15 másodperc erejéig. Ez csak azért szükséges, hogy a bundázásnál ne csússzon szét az egész. Tovább nem érdemes, mert akkor nagyon száraz lesz és nem fog "csancsogni" a tojásban. Ezután csak ki kell sütni. Isteni!

    Tipp:

    A képen látható módon javaslom hozzá a csalamádét. Uborka, kisdinnye, almapaprika nem jó. A tejen lehet vitatkozni, megengedhető a kakaó és a tea. Aki egyszer megkóstolja, állandóan ilyet szeretne enni.

    Ínyenceknek:

    Nagyon pici mézet ajánlok csöpögtetni a sonkára.

    Mela Kehes 12 éve 8

  • Étkezési tanácsok (Hagymás tojás császárszalonnával)

    Ez a klasszikus hagymás tojás felturbósított változata. Császárszalonna darabokkal dúsítjuk és majorannával szórjuk meg. Ha ezt kevésnek érezzük, akkor még krumplit is tehetünk bele. Egyik nagy előnye ennek az ételnek, hogy semmiféle lassító tényezővel nem kell számolnunk az étkezésünk során. Amennyiben maximális élményhez szeretnénk jutni, úgy minden ötödik falatot enyhén mártsunk meg a piros aranyban.

    Tipp:

    Szénsavas üdítőitallal ajánlom, amelyet folyamatosan kell fogyasztani, különben fulladás léphet fel. Ajánlott hozzá a puha kenyér.

    Ínyenceknek:

    A halom tetején lévő piros arany pöttyöt kicserélhetjük méz pöttyre.

    Mela Kehes 12 éve 20

  • Étkezési tanácsok (Sült comb tükörtojással)

    A sült comb tulajdonképpen nem más, mint egy méretes disznó sonkája.
    Szeleteljünk le két kb. 1 cm vastag tenyérnyi sonkadarabot. Nyilvánvaló hogy disznózsíron kell megsütni. A megsütött két szelet hús mellé süssünk 5 tükörtojást. Nagyon fontos, hogy a tojásokat ne süssük keményre, mert úgy a sonkával együtt fulladást idézhet elő. Mellé almapaprikát ajánlok.
    Ennél az ételnél nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg az éjszakai vízről.

    Tipp:

    Az emésztésünket segíti, ha a comb mellé szénsavas üdítőitalt fogyasztunk. Az ingyen reklám miatt azt nem szeretném közölni, hogy milyen márkát.

    Ínyenceknek:

    Fogyasztás során amikor már kifakasztottuk a tojásokat és a tojássárgája gyönyörűen beszínezte a tányért, csöpögtethetünk egy kis mézet a tányérra. A tojássárgája mézzel keverve fenomenális, de kizárólag csak ínyenceknek.

    Mela Kehes 12 éve 0

  • Étkezési tanácsok (Dunnás virsli)

    Nagyon érdekes étel. Ha titokban készítjük el, a fogyasztónak meglepetést okozhatunk a tojások alá rejtett virslikkel.
    Tulajdonképpen az egész szíve a virsli. Legalább 5 darab virsli szükséges hozzá. Ezeket megfőzzük a hagyományos módon, majd hosszában kétfelé vágjuk. A virsliket egy tányérba helyezzük szépen egymás mellé, mintha egy ágyba fektetnénk őket.
    Következik a tükörtojás. Két fontos tudnivaló van ezzel kapcsolatban azon kívül, hogy disznózsíron kell őket megsütni.
    - sietni kell a sütéssel, mert a virslik megfáznak
    - a virslik számától eggyel több tojást kell felhasználni
    A kész tojásokkal a virsliket betakarjuk.

    Az ábrán jól látható a kész állapot.

    Tipp:

    Pici sajtot reszelhetünk az egész ágyikó tetejére.

    Ínyenceknek:

    A virslit a tányér szélére elhelyezett mézben tunkolhatjuk.

    Mela Kehes 12 éve 17

  • Régi barátaim (Ericsson-tól iPhone-ig)

    Több helyen láttam már, hogy leírják a „mobil történelmüket”. Túl érdekesnek egyiket sem találtam, de gondolkodóba ejtett. Ha már egyik sincs meg, legalább így emlékezhetek rájuk. Talán majd az unokáim érdekesnek fogják találni, hogy én még ilyen eszközökkel kommunikáltam.
    Nézzük akkor sorban.

    1. Ericsson T20

    Életem első mobiltelefonját még 2001. nyarán vásároltam. Akkor még túl nagy választék nem volt, bementem az első boltba és választottam. Nagyon jó kis telefon, a kijelzője csak 3 soros volt. Ez mondjuk egy kicsit zavart. Találtam hozzá a neten csengőhangokat (pittyegéseket) és a beépített dallamszerkesztővel beírogattam. Még most is emlékszem az első „saját” csengőhangomra: Deep Purple: Burn. Lelkesen vittem mindenfelé, bár a számomat akkor még csak a szűk család ismerte, nekik pedig csak vonalas telefonjuk volt. Így nem is keresett senki. Valamilyen labdás játék volt rajta, azzal játszottam sokat a vonaton. Szervízkódok beírásával próbáltam turkálni benne, de nem sok sikerrel.

    2. Sony J70

    Folytatás...

    Mela Kehes 12 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.