2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vajon tényleg segít egy kiadós kupakolás zsémbes Ivy-n?

    Rövid lesz a bejegyzés. :)

    Vettem aprón egy i7-3770K-t. Akinek volt, vagy hallott az Ivy mizériáról, az tudja, hogy csöppet forrófejűre sikeredtek az elbaltázott kupakolás miatt.
    Betettem a gépbe és nem akart indulni System_service_exception hibával. Utána olvastam, hőfok. BIOS-t néztem, alapon 82 fok, gyanús.
    BIOS alaphelyzetbe, win indul, böngészőt indítok, adatok utána:


    Volt az 105 is, csak reseteltem a min-max értékeket.

    Úgyhogy nekiugrottam, és végrehajtottam életem első kupakolását. Van már egy lányom, de nem Ivy-től. :DDD
    "Könnyű" dolgom volt, mert előttem jó pár évvel valaki már elvégezte ezt az ominózus darabon, de az idő vas foga bizony kővé változtatta a pasztát - amit sejteni lehetett. De bár sziloplasztot ne tett volna rá az Isten adta! :W
    Mindegy, művelet megoldva, berak, indul, böngésző indítás (ha már az előbb is 90 fok volt egy ilyen bonyolult folyamattól), adatok:

    Felhasznált anyagok:
    - nitro hígító
    - sniccer
    - gitárpengető
    - fültisztító pálca
    - Arctic Cooling MX2

    Köszi, hogy végigolvastad, tényleg jó kupakolni. :)

    lukaszokni 8 éve 16

  • VGA hátlap házilag

    A PC-met szemlélve arra jutottam, hogy a videokártyám hátlapja a sok apró részletével elüt a ház többi részétől. A sok kicsi elektronikai elem megtöri a viszonylagos egységességet. Így elhatároztam, hogy készítek egy takaró lemezt, amivel elrejthetem a nemkívánatos részleteket.
    Egy Asus HD7870-DC2TG-2GD5-V2 nyákjáról van szó.

    Első tervem egy plexi lap volt, amit telire terveztem, nem kívántam lyuggatni, fekete matricával burkoltam. Úgy gondoltam, hogy sima kétoldalas ragasztóval elegendő lesz rögzítenem. Magam elé tettem a kártyát és egy A4-es lapra átrajzoltam, amit látok, méreteket vettem a vga-ról, majd azok szerint módosítottam a rajzon. Kivágtam a papírt, átmásoltam a plexire és jöhetett a vágás, leragasztás

    Folytatás...

    lukaszokni 10 éve 12

  • NZXT Vulcan - ahogy én szeretem

    Üdv ismét!

    Végül is, elkezdtem első átalakítós bohóckodásomat, amit elég sok agyalás előzött meg, de még most is zajlik. :DDD

    Elő sztori:

    Tavaly vettem a gépet, részletekben, mert hát sokba került volna. :) A sok "Hogyan is néznek ki a gépeink?" olvasgatása után idén arra jutottam, hogy nekikezdek, belevágok én is egy személyre szabásba. A célom minimális átalakítás minimális garivesztéssel, fekete-fehér színvariánssal, ehhez próbálom tartani magam.
    Elsőre az alkatrészeket a régi házamba pakoltam, ami a hűtési kívánalmak felének sem felelt meg, ezért vennem kellett egy új házat, amit sok gondolkodás előzött meg. Fő kritérium a választásban az mATX méret, porszűrős szellőzés, nem "megagémer" kinézet, alsó tápos, és 20k alatti ár volt. Ebből hármat sikerült úgy ahogy eltalálnom: 20k alatt, mATX, alsó tápos. :D A porszűrés azért nem sikerült, mert a Vulcannak az oldallapja sejtrácsos, szóval csak akkor nem lesz belül poros, ha kintre raknék radit, de még akkor sem biztos, mert az első ventinek van honnan szívnia; illetve gravitáció. ;)

    Folytatás...

    lukaszokni 11 éve 9

  • Bemutatkozó izé

    Sziasztok!

    Úgy döntöttem, hogy belevágok én is egy mikroblog félébe. Semmi komoly téma, csak megosztom a tapasztalataimat a hardvereimről, konfig moddolásomról, talán életről, stb., hátha hasznos információkhoz juthat a bejegyzéseimből más is. :)

    Bemutatkozásnak csak annyit írnék, hogy egy 30 felé járó épületvillamossági szerelő vagyok, akit megfertőztek a szép gépek, moddingok és lázasan építgetem a sajátomat. :DDD Kicsit lassacskán ugyan, mert ez az első ilyen projektem, meg hát elkapkodni sem szabad, de úgy néz ki, hogy két hónapon belül elkészülök vele. :) (Bár mindig úgy érzi az ember, hogy van még mit rajta változtatni, tehát sosincs készen. :U ) Nem is igazán mondható casemod-nak sem, amit csinálok, inkább csak megpróbálok minél harmonikusabban egymáshoz passzoló alkatrészeket választani.

    Hamarosan jelentkezem írással a témából, elsőre elég ennyi. :)

    Üdv

    lukaszokni 11 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.