2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kresz vizsga

    72 pont a maximális 75-ből

    A Szeged és környékén élők fokozott óvatossággal menjenek utcára a jövő héttől, mert egész életemben ~10 percnyi tapasztalatom van gépjármű vezetéséből, így az elején főleg ebből gazdálkodok majd.

    Lenry 11 éve 137

  • Le a kalappal a CD Projekt RED előtt

    Történt ugyanis, hogy ma útbaesett az 576, és úgy döntöttem, hogy veszek is valamit...
    Az Assassin's Creedből még hiányzik a Brotherhood meg a Revelations, a kettő együtt 6ezer, de többször is végigjátszottam már őket, csak azért venném meg, hogy meglegyen tisztán a teljes sorozat.

    Elég egyértelmű döntés volt, amíg meg nem láttam a Witcher 2: Enhanced Editiont egy ötösért...
    Notórius Witcher-lemaradó vagyok, az első részt akkor játszottam végig, amikor megjelent a második, most meg nyakunkon a harmadik rész, így ideje nekiesni a kettes számú epizódnak.

    Fizet, hazajön, kibont, álleejt :Y

    Sosem vettem semmiből gyűjtői vagy akármilyen verziót, nem is vonz, de azért ajándékoknak mindig örülök, két kedvenc pólóm pl az Assassin's Creed III-hoz és a Tomb Raiderhez kapottak, a Skyrimeset is csak azért hordom keveset, mert eggyel kisebb méret, mint ami kényelmes lenne.

    Amit viszont a Witcher 2 dobozából kicsomagoltam... mire mindent kipakoltam, a fél asztalom terítve volt.

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 23

  • Mi a kedvenc nem-magyar / nem-angol nyelvű zenétek?

    Sokszor rámjön, hogy inkább hallgatok olyan zenét, aminek nem értem a szövegét, mint olyat, aminek igen. Miért? Mert a szöveg mellett nehezebb a zenére koncentrálni, nehezebb kerek egészként meghallgatni egy számot. Persze ez a mondat ellentmondásos, hiszen a szöveg része a zenének, attól lesz egész, mégsem tudnak úgy egybeolvadni, ha értem is.
    Természetesen nem mindig van ez így, de mélyen bele kell ásnom magam egy-egy albumba, hogy azt szöveggel együtt is ugyanúgy élvezzem.

    Most azonban az idegennyelvű kedvenceimből mutatok párat.

    Első a Týr együttes, akiknek az ékezetes Y-ját a karaktertáblából kell kiszednem, mert nem tudom a kódját (most ideírom: U+00FD).
    Ők Viking-metált játszanak, a dalaik nagy része is az északi folklórból merít, ami a különleges, hogy mindezt anyanyelvükön, a feröeri nyelven teszik, ezzel még autentikusabb egy-egy számuk. :)
    Nem a kedvenc számomat, a Tróndur í Gøtu-t fogom linkelni, mert azt nem biztos, hogy mindenki be tudná elsőre fogadni, helyette itt egy sokkal nyugodtabb szám, amihez egy kedves kolléga még magyar fordítást is készített

    Týr - Ormurin Langi

    Folytatás...

    Lenry 11 éve 56

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.