2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Még néhány nap, és olvashatom

    Az első újság, amit rendszeresen vásároltam, a GameStar volt, még középiskolás koromban, 2003. és 2007. között. Azt hiszem akkor volt ezeknek az újságoknak az aranykora.
    Havi rutinná vált a GS-péntek, amikor a napi szociális interakcióm kimerült a "haggyábékénolvasok"-ban.
    De a végére egyre kevesebbet olvastam, ami érdekelt megnéztem neten, majd miután leérettségiztem, nem vettem többé meg.

    Kis ugrás: amikor meglett az E50-es Nokiám (szinte napra pontosan 3 éve) és valahogy el kellett ütni a heti 2x2 órányi haza meg visszabuszozást, akkor jó ötlet volt beszerezni rá egy eBook olvasó programot. Asimov teljes Robot-Birodalom-Alapítvány ciklusát ezen olvastam ki. Igen, azon a 2 inchen.
    Ekkor nagyon megjött a kedvem a scifihez, amit addig főleg csak Star Trek formájában ismertem, de sajnos a komolyabb könyvek drágák, és bár igazából megengedhetném magamnak, de valahogy nem fűlik a fogam egy sorozatért tizenezreket kiadni.

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 13

  • xkcd: Általános címke

    Bármire rányomható

    Lenry 12 éve 6

  • Rengeteg magyar iszik mérgezett vizet

    Rengeteg magyar iszik mérgezett vizet

    Hozza a frászt a népre a ma reggeli bulvársajtó.
    Következő mondat: "Magyarország több mint háromszáz településén több mint 800 ezer ember iszik, főz és öntöz a megengedett határértéknél magasabb arzéntartalmú csapvízzel..."

    Azért a "mérgezett" (értsd: KÍNOK KÖZT HALSZ MEG!) és a "megengedett határérték fölött" (értsd: ahogy az ott élőknek sem volt baja az elmúlt 1000 évben, úgy neked se lesz) közt van egy hangyaf*xnyi különbség.

    Pláne, hogy ezeket az arzénos határértékeket a nyugat-európaiakra szabták, akik nálunk sokkal több tengeri halat esznek, amiben sok az arzén, így nekik "tisztább" vizet kell inniuk, de nálunk ilyen probléma nincs, tekintve, hogy tengeri halat legjobb esetben a Tesco polcain látunk, de mivel az Uniós szabályozás egységes, ezért szereljünk föl mi is víztisztítókat, mert pont erre van pénze az önkormányzatoknak...

    Furcsa hely ez az EU.

    Lenry 12 éve 7

  • A KDE fejlesztése

    A nyílt forráskód egyik előnye, hogy ha valami nyűgöd van a programmal, megkeresed a hibát, javítod, aztán tolod a közösbe. Mindenki boldog. Vagy ha egy funkcióra van szükséged és bele tudod hackelni a cuccba, akkor szintén vidámkodsz és megy a közösbe. Azt hiszem, hogy a következő funkció is valahogy így kerülhetett a KDE vágólap-kezelőjébe:

    Hogy ez mit csinál?

    QR-kódot! Instant, beépített QR-kód generátor. Apró marhaság, de milyen jó már, hogy nem kell külön program, külön webgenerátor ehhez: Ctrl - C -> QR :)

    Linux :B

    Lenry 12 éve 2

  • Apple-geniusnak kellene mennem...

    Aki követi a blogom, az már talán tudja, hogy egy tankönyvkiadónál dolgozom, digitálistananyag-fejlesztőként.
    Ma, negyed11 után kicsivel épp szünetet tartottunk egy kollégával, amikor megtalált a kiadó nagyonnagy főnöke, kezünkbe nyomott egy iPad2-t, meg az iPhone-ját (4 vagy 4S), miszerint előbbin fönn van az általunk fejlesztett augmented reality cucc, de nincs hangja. Csináljunk vele valamit, mert ő igazából negyed órája úton van Szlovéniába demózni ezt a cuccot, úgyhogy jó lenne, ha már negyed órája kész lennénk vele. Ha nem megy, akkor tegyük föl az iPhone-ra, hátha azon jó lesz.
    Őőőő. Nem értünk az iAkármikhez, de oké, ránézünk.
    Bementem, körbeforgattam az iPadot, nulla állásba billentettem az oldalán a némítókapcsolót, és lőn, megszólalt!
    Mostmár tudom mit csinálnak a Genius-barban...

    Lenry 12 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.