2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 3D: Lőfegyverek

    ez is tananyag...

    Lenry 12 éve 5

  • Ma rámírt Jenny Houstonból

    jól elbeszélgettünk.

    Lenry 12 éve 18

  • Elképzelt történelmek

    Játszottál minden Elder Scrolls-szal? A Warcraft minden kampánya megvolt? Szereted a Gyűrűk Urát? Egy ültő helyedben végig tudod ülni a Star Wars minden részét?
    Sokan vagyunk így.

    De vajon tudod-e fejből, hogy mi volt Númenor, kik azok a dwemerek és hová tűntek, miért robbant föl a Draenor vagy ki az a Mitth'raw'nuruodo (erre exmoderátorok nem válaszolhatnak :P )

    Nyugi, nem te vagy az egyetlen, akinek lövése nincs ezekről, pedig mindenkinek ott van az orra előtt.

    Évekig WoWoztam, sosem voltam jó játékos, de nem is érdekelt soha a loot, jobban izgatott, amikor megelevenedett előttem az a világ, amiről addig csak olvastam. Amikor először lettem olyan szintű, hogy megnézhettem a Dark Portalt, az nekem többet ért, mint az akkor legmagasabb tier-szett.
    Ma Skyrimezek és imádom, hogy a játékban szereplő könyvekben azt a történelmet olvasom, amit én alakítottam Bruma megmentőjeként az Oblivionban és Nerevarine-ként a Morrowindben.
    Újranézem a Gyűrűk Ura filmeket és rohadt büszke vagyok rá, hogy el tudom olvasni a tünde feliratokat, mert ismerem, írom és olvasom a betűiket.

    Tudjátok mennyit ad az élményhez? Rengeteget. A világ hihetővé válik, élővé, lélegzővé, ha amit öregnek mondanak benne, az tényleg azzá válik, mert tudod, hogy mikor volt utoljára szerepe a történelemben.

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 26

  • Mert Szeged szép

    forrás: Facebook

    Lenry 12 éve 45

  • A mai nap tanulsága

    Mai "Miért ne használjunk cégen belül bétás szoftvereket" óránk tárgya az új Office.

    Reggel az irodába érve a hálózati nyomtatóban egy nagyon csinos listát találtam, mindenféle belső használatú céges oldal meg szerver címe, hozzájuk passzoló felhasználónevekkel és jelszavakkal. Három példányban kinyomtatva.

    Hmmm. Ez az ügyes vajon ki volt?
    Nézzük a naplózást, /var/log/cups/page_log, meg is van a bűnös, átballagok hozzá, hogy nem annyira bölcs dolog a nyomtatóban hagyni egy ilyen listát.
    Kiderült, hogy a ludas a Microsoft Office-ának új változata volt, aminek kipróbálható előzetesét a kolléga feltelepítette magához és hát van egy ilyen aranyos bugja, hogy pár doksin duplakattintva azt nem megnyitja, hanem azonnal nyomtatóra küldi. Az Officeból kitallózva hibátlanul megnyílik, de fájlkezelőkből nyitva rögtön nyomtatásra kerül a sor.

    Tanulság: érzékeny környezetben maradjunk a végleges szoftvereknél, én meg személy szerint továbbra is kitartok a LibO mellett :)

    Lenry 12 éve 6

  • ICS az ICS-n

    eBayen minden van, gondoltam hátha ZTE Grand X is lesz, annak ellenére, hogy még nem annyira lehet kapni. Telefont nem igazán találtam, más, érdekességet viszont igen.

    Azon gondolkodom, hogy ezt a Ganz Ipari Csuklós villamost vajon az "ICS wallpapers" keresésre dobta-e a kedves hongkongi kollégának a Google, vagy csak egy lokál villamosbaráttal van dolgunk, aki ezzel a kis belső poénnal akarta feldobni a bizniszét? :)

    Lenry 12 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.