2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogy miért is marhaság a másolásvédelem?

    Mert csak és kizárólag azokat szopatja hülyére, akik fizettek a játékért. Ma pl ebbe az aranyosságba futottam bele a GTA4 indítása közben:

    El nem hinnétek, hogy mi okozta a problémát: a Számológép és a Steam ikonja közt üldögélő Process Explorer. Eme csodálatos szoftver egy Mark Russinovich nevű úr munkája, ő hobbiból mindenféle Windows-buherátor toolokat faragott, egész addig, míg a Microsoft meg nem hívta a köreibe, azóta főállásban teszi ugyanezt.
    A Process Explorer pl a Feladatkezelő és a Teljesítmény-figyelő munkáját látja el, annál egy kicsit advancedebb formában, de lényegében tényleg ennyit csinál.

    Hogy a SecuROM másolásvédelemnek milyen szupertitkos államtitkát fedné fel, arra ötletem sincs, mindenesetre a hiba ennyi: fut a procexp. A kattintható link mögötti oldal is ennyit mond. Fut. Ne fusson, és akkor játszhatsz. Hát baze...

    Lenry 12 éve 17

  • Három kijelző kétféle GPU-n? Nem gond!

    Sosem voltam MS ellenes, nem hiszem, hogy direkt rontanák el az op.rendszereiket, vagy bármely más szoftverüket, sőt igazából azt sem gondolom, hogy nevezett termékek el lennének egyáltalán rontva. Inkább csak a user a hülye.

    Esztelen fasságokra / überritka eseményekre viszont mindig úgy tartottam, hogy a Linux a jobb választás. (meg tudod Windowson hallgatni, hogy milyen hangja van a kernelnek? na ugye, hogy nem :DDD)

    Amikor fontolóra vettem a plazma TV vásárlást, akkor annak a gépre kötését szintén a fenti kategóriába soroltam, pedig látszólag egyszerű dologról van szó. Az is, ha nincs alapból két monitorod. Vagy ha mégis, akkor legalább Eyefinity-s Radeonod van. Vagy SLI-d. Vagy CF-ed. Na ebből nekem ebből csak a két monitor jutott. GeForce-on. 1 GeForce-on.

    A GTX460-at viszont hiába szerelte a Gainward 4 monitorcsatival is (HDMI, 2xDVI, D-Sub), ebből egyszerre maximum kettőt hajlandó meghajtani a GPU, erről kis buborék tájékoztat az NVIDIA vezérlőpultban. Faja.

    Ennél a pontnál bootoltam egy Linuxot, "ha ott nem lehet, akkor sehol" felkiáltással. Ott se lehetett. Egyszerre két monitor ment, a harmadik is látszólag aktív volt, épp csak képet nem adott.

    Folytatás...

    Lenry 12 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.