2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ideges vagyok

    Pénteken elküldtem a jelentkezésem egy állásra. Nagyon jó hely, 3D modellezés lenne a meló. Azt írták, hogy pár napon belül visszajeleznek.
    Nem vagyok egy elképesztően türelmetlen típus, és eddig egész jól bírtam. Pénteken küldtem, sejtettem, hogy azonnal nem lesz semmi. Hétvégén úgysem foglalkoznak ezzel, talán hétfőn. Hétfőn semmi, most kedd van, még mindig semmi.
    Tudom, nem szabad idegeskedni ez miatt, de ez most annyira fontos, és annyira sok minden múlik rajta, hogy egyszerűen nem tudok nem idegeskedni.

    Remélem rövidesen történik valami, mert már most is görcsben van a gyomrom, és le tudnám kaparni a színt a szoba faláról. (én így szoktam ideges lenni :U )

    Enni sincs kedvem, pedig éhes vagyok, és van mogyoróvajam, egy ismerősöm most volt az USA-ban, ő hozta. Finom, kár, hogy itt nem lehet kapni.

    Lenry 14 éve 25

  • Milyen időközönként töltitek a telefonotokat?

    Ez most nem egy "gépvas" bejegyzés akar lenni, csak véletlenül úgy néz ki. Azokkal ellentétben, viszont konkrétan érdekel a válaszotok, mert az én E50-em vasárnap estétől vasárnap estéig bírja egy töltéssel, na jó, néha csak délutánig..., de a mai telefonokra mindenhol azt írják, hogy örüljön az ember, ha 2 napot túlél a telefon töltő nélkül.
    Szeretném tudni, hogy most az én telefonomba integráltak véletlenül egy mini fúziós reaktort, vagy ennyire extrém kevésnek minősül amennyit telefonálok vagy mi?

    Szóval kérnék mindenkit, hogy írja le, hogy milyen telefonja van, mennyi idős benne az akku, mennyit használja a telefont átlagosan és így meddig bírja egy töltéssel

    Kezdeném:
    * Nokia E50
    * akku korát nem tudom, de ránézésre legalább 2 éves, a telefon 7 hónapja van meg
    * csörgetjük egymást párommal, ez napi 10-15 híváskezdeményezés, plusz ugyanennyi nem fogadott hívás, egyébként napi 1-2 max. 2 perces hívás, meg néha SMS
    * nem játszok vele, nem hallgatok zenét, nem netezek rajta, semmi ilyesmi
    * átlag 1 hétig bírja

    Lenry 14 éve 83

  • Apró okosság a Thunderbirdben

    Eszembe nem jutna ilyet belerakni a mailprogramomba, pedig mekkora ötlet... Így biztos nem maradnak le a csatolmányok :)

    Lenry 14 éve 6

  • Segítséget kérnék önéletrajz témában

    Mivel lehet mindenféle szakmai gyakorlat, korábbi munkahely vagy akármi nélkül kitölteni egy életrajzot a személyes adataimon kívül, illetve hogyan lehet értelmesen megfogalmazni azt, hogy úgy tanultam meg 3D-zni, hogy egy haverom elmagyarázta azokat a dolgokat, amik kimaradtak a netes tutorialokból?

    Sose fogom megérteni ezt a CV mániát...

    Lenry 14 éve 17

  • Megvan az új sorozatom

    Lenry 14 éve 24

  • A Wikiprobléma

    A Wikiprobléma az, hogy csak olvasol és továbblinkelsz és olvasol, és megint link és a világ végén lyukadsz ki néhány óra múlva.
    Ebből az ITcafé hírből indultam ki, rápillantva a GlobalFoundries cikkre, ahol valahogy a nemesfémek kerültek képbe, hogy aztán az amerikai aranytilalomtól kezdve, a különböző pénzügyi témák és szervezetek szócikkein keresztül átlinkelődjek az elektromosságra és a végén Nikola Teslánál kössek ki.

    Amikor először rátaláltam az xkcd képregényekre, akkor döbbentem rá, hogy szinte minden élethelyzetre született már xkcd-rajz. Erre is

    [xkcd: The problem with Wikipedia]

    Lenry 14 éve 6

  • Gratulálok HP!

    Két hete apu hazajött valahonnan, és mesélte, hogy amikor a szomszéd utcában lévő szelektív kukák mellett elbiciklizett, mintha egy nyomtató lett volna az egyik tetején. Átballagtam, megnéztem, és valóban: egy HP Deskjet 3650 árválkodott a szemetesen, a papírgyűjtőben pedig egy másik Hewlett-Packard nyomtató doboza, valószínűleg az utód. Gondoltam egyet, és magamhoz vettem a deskjetet. Hátha nincs komoly baja, csak nem értett hozzá az előző tulaj. Sajnos kábeleket nem mellékeltek a hardverhez, így nem tudtam kipróbálni. Az USB kábele szabványos, de az áramot egyedi csatolón keresztül kapja, hasonlít a molex-hez, de csak 3 pines, 15V-föld-32V kiosztásban, a 32V-os ág fölött egy pöcökkel.

    Egy barátomnak meséltem a sztorit, amikor eszébe jutott, hogy egyszer vittek hozzájuk egy rossz HP nyomtatót, aminek ugyanilyen adapterje van, ha kell szívesen ideadja. Persze, hogy kellett :)

    Hozom haza, dugnám be, és.... és... nem megy bele. Jobban megvizsgálva a dugót, arra jutottam, hogy az adapter épp tükörképe az aljzatnak, ez 32V-föld-15V kiosztású, a pöcök is a másik oldalon van :O

    Még jó, hogy mind a kettő HP :W
    Gratulálok, hogy képesek egyforma, egymással kompatibilis csatlakozókat gyártani :(((

    Lenry 14 éve 15

  • 3D: Mi van a képen?

    A képen legutóbbi munkám látható, szétdarabolva, és lapjaira hajtogatva, textúrázás előtt. A kérdés, hogy mi is ez?

    Aki kitalálja, kap egy virtuális hátba veregetést :)

    Update: a Nagy Virtuális Hátbaveregetés végül Madstunt kollégáé lett, mert kitalálta, hogy ez bizony egy postakocsi:

    Gratulálok :R

    Lenry 14 éve 26

  • Újra van Ikarus!

    Bár a Nagy buszos topicba is beírtam, de megérdemel egy külön bejegyzést.

    Újra van Ikarus!

    A mai napon a volt Récsei BKV buszgarázsban a sajtó képviselőinek bemutatták a Rába és az Ikarus koprodukciójában készülő alacsonypadlós buszokat. A buszokat a Magyar Autóbuszgyártó Kft. gyártja, amit az Auto Rad Contolle Kft. és a Műszertechnika tulajdonában lévő Ikarusbus Kft. hozott létre. Az eddig ARC névvel készült buszok a névváltozáson túl új főegységeket és alkatrészeket kapnak. A főegységek terén a nagy visszatérő a Rába, ugyanis eddig jellemzően német gyártmányú ZF futóművekkel épültek a hazai alacsonypadlós buszok.

    (forrás és cikk itt)

    Örülünk Vincent?

    Előzmény: Újra lesz Ikarus!

    Lenry 14 éve 48

  • lvl up

    egy picivel korábban pedig:

    szeretek itt fórumozni :B

    Lenry 14 éve 14

  • Realtek driver

    Kékhalálozik az Assassin's Creed II, nézem a hibakódot: hangkártyahiba. Jó, akkor szedjünk új drivert.

    Az egy dolog, hogy Firefox-szal nem tudtam tőlük tölteni. Az is, hogy a weboldaluk dizájnja egy ECDL tanfolyamon is kevés volna, na de bakker! A fél világnak ők szállítják a hang és hálózati vezérlőket, de sávszélre meg normális szerverre nincs pénz?

    15 perce töltöm, és 13kB/s volt eddig a csúcs :W

    Lenry 14 éve 15

  • Kinder kenguru

    Húsvét alkalmával idén is sikerült pár Kinder tojást begyűjtenem.
    Azt már megszoktam, hogy az utóbbi években a benne lévő "kirakóst" egy értelmi sérült pávián is össze tudja rakni, és ezalkalommal sem volt másképp: kemény kettő darabból állt. Egy kenguru, a derekánál volt ketté szedve, ezt kellett összeilleszteni. Van erszénye is.

    Na de hogy mindez mire is jó? Vessünk egy pillantást a mellékelt használati utasításra:

    (a kép nagyítható)

    A kép, az én értelmezésemben: fogj egy kis cetlit, írj rá egy üzenetet, tedd az erszénybe, aztán vágd hozzá a haverodhoz, aki ennek örülni fog.

    Bakker!!!
    Ezt komolyan gondolták? Itthon megpróbáltuk elképzelni a brainstormingot, amikor ezt kitalálták...
    "Skacok, szerintem csináljunk egy kengurut, aminek az erszényébe lehet cetliket tűzni."
    És valószínűleg senki nem nézte hülyének, vagy kérdezte meg, hogy "és mégis mi a francnak?" hanem még lehet, hogy meg is dicsérték.

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 2

  • Vegyétek meg az eredeti játékaim, mert az nekem jó

    Csak, hogy itt is megjelenjen, hátha rákap valaki valamire

    Gamestar teljes játékok eladók

    aki úgy érzi, az 15k-ért viheti az egész pakkot

    Lenry 14 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.