2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 3D-zek (update)

    és most itt tartok :U

    Most meg itt :)
    még csak az autó fém részein van textúra, de gondoltam, megmutatom, hogy hogy állok most :B

    Lenry 14 éve 9

  • Melyik system monitort válasszam?

    Szerintetek melyik system monitort válasszam? Nekem mind3 tetszik, és döntésképtelen lettem :)
    Szóval ki melyiket választaná, és hová rakná, hogy jól mutasson, és ne lógjon nagyon a háttérbe, és az óra meg az időjárás appletbe?
    Illetve aki tud ezeknél jobbat KDE plazmoid/Superkaramba formátumban, az se fogja vissza magát.

    Lenry 14 éve 16

  • Kockaéder

    Kockaéder
    Az előbb küldték MSN-en.
    Matekosoknak és infósoknak kihagyhatatlan. Mindenki másnak is. Érdemes a diszkográfiát is letölteni ;)

    Lenry 14 éve 7

  • Arch Linux

    Jó op.rendszer a Debian. Tényleg az. De meguntam. Egyszerűen minden működött benne. De tényleg minden. Na jó, az aMSN-nel volt egy kis probléma, de a compile megfelelő paraméterezésével megoldottuk. Amíg nem ismertem a Linuxot, addig jó volt, hogy megtanított az alapdolgokra. De meguntam, hogy minden működik.

    Új kedvencem az Arch. Mondhatni fapados. De komolyan, ehhez képest még a Debian is legalább másodosztály, nemdohányzó fülkével, de inkább első, korlátlan piával és meztelen pincércsajokkal.
    Telepítés után nem sokkal több fogad minket, mint anno Linus Torvaldsot: tty1, karakteres terminál.
    A csomagkezelőben alapból minden forrás ki van kapcsolva, így frissíteni akkor sem tudnánk, ha a szépen beállított route a következő sorban nem lenne azonnal letiltva. Mintha direkt szívatnának, hogy nem hogy nincs semmi a rendszeren, de ami van, az is szándékosan le van nullázva.
    És ez még csak a kezdet: csinálsz netet, frissítesz, és telepítesz valami GUI-t, mert lynx-szel nem olyan jó böngetni. Példának kedvéért én a KDE-t (pontosabban a KDEModot) tettem föl, mert Debianon Gnome-ot használtam, és ki szerettem volna valami újat próbálni.
    pacman -S kde
    kdm
    nincs Xorg, nincsenek driverek, és ami a legrosszabb: nincs egér és billentyűzet!

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 8

  • Hideg van itthon

    Lenry 14 éve 9

  • Kétmonitoros háttér

    Mintha csak erre találták volna ki :B

    Lenry 14 éve 5

  • UNIX szex

    look; gawk; find; sed; talk; grep; touch; finger; find; flex; unzip; head; tail; mount; workbone; fsck; yes; gasp; fsck; more; yes; yes; eject; umount; makeclean; zip; split; done; exit

    Lenry 14 éve 5

  • Használhatatlan fórumok

    Kipróbáltam az Arch Linuxot, ablakkezelőnek a KDE-t raktam föl, ahová egyelőre nem tudok bejelentkezni. Keresgéltem Google-ben, és közben sikerült megtalálni az általam legjobban utált "segítséget"

    [link]

    Röviden és magyarul:
    A: felraktam a fedora11-et KDE-vel, és nem tudok beloggolni, usernév/pass után visszavág a loginképernyőre (nekem is ez a bajom)

    B: használj inkább Gnome-ot

    C: lehet, hogy kétszer is elírtad a jelszavad

    A: jó, hát akkor újrarakom a fedorát Gnome-mal

    hány és hány ilyen topikba futok bele, ha külföldi fórumokon keresek valamit. ha valakinek nem jó a valamije, akkor nem próbálnak meg segíteni rajta, hanem mondanak egy másikat. vagy szimplán hülyének nézik (biztos elírtad a jelszavad)
    nagyon tudom ezt rühelleni. nem megoldja a problémát, hanem megkerüli, nehogy véletlen jól járjon, akinek szintén ez a baja, és esetleg mégsem akar szoftvert váltani :W

    dühítő
    még jó, hogy itt PH!-n nincs ilyen

    Lenry 14 éve 14

  • Be lettem oltva H1N1 ellen

    H1N1 immunis lettem (vagy leszek? tököm tudja, nem értek a lovakhoz). Reggel párommal elmentünk a doktornénihez, és beoltattuk magunkat.

    Nem hiszek abban, hogy tényleg annyira veszélyes lenne ez a járvány, mint aminek beállítják, de ha már annyit megspórolok ezzel a vakcinával, hogy nem betegedek le napokra/hetekre, akkor már megérte.

    Mellékhatásokat egyelőre nem tapasztalok, párom se, de ha valami lesz, megírom.

    Lenry 14 éve 30

  • AIMP2

    Öcsém mutatta ezt a Winampra hajazó, de azt sokmindenben túlszárnyaló orosz fejlesztésű audio playert. A kisebbik gépen azonnal feltűnt, hogy mennyire gyorsan indul a program, és mennyire gyorsan fel tudom tálcáról hozni, pedig Winamp esetén sokszor még ez is nehezére esett az XP-nek. Az AIMP2-t, viszont olyan fürgén nyitja, mint talán semmi mást.
    Összehasonlításképp megnéztem a feladatkezelőben a két lejátszót, ugyanazzal a 2017 tracket tartalmazó listával megnyitva:
    Winamp: 60MB, AIMP2: 7MB. :Y
    Azonnal cseréltem is a Winampot, mert ebben a gépben csak 768MB RAM van, így fontos még ez a kicsi spórolás is. Meg is látszik a két player közti sebesség különbség.

    Maga a program így néz ki:

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 33

  • Mizu?

    ÁÁÁÁ gyűlölöm!!!! :W
    Egyszerűen falra tudok mászni azoktól, akik csak azért írnak rám MSN-en, hogy megkérdezzék mi újság? Úgy is azt fogom mondani, hogy "semmi" mert ha köze lenne hozzá, úgyis tudna róla, egyébként meg nem fogom értelmetlen pletykával koptatni a billentyűzetemet. A 30. megkeresésre meg már amúgyis úgy érzem, mintha valami felügyelőtisztnek kellene beszámolnom, hogy mikor mit csináltam.
    Ha meg akar valamit, és csak úgy felvezetésnek szánja, akkor meg itt elmondom, hogy NE! Mondja, hogy mit akar, elintézzük, aztán pá.

    Sokan azt hiszik, hogy csak azért mert be vagyok jelentkezve, meg mert ingyen van, akkor rögtön fölösleges szövegeléssel kell tölteni az időt.

    Még egyszer rám ír valaki ezzel a szöveggel, letiltom a p*csába... :(((

    Lenry 14 éve 30

  • Boldog Születésnapot Doom!

    Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom ezt a mérföldkövet, ami a tegnapi napon ünnepelte 16. születésnapját!
    (Sajnos csak most vettem észre a jeles napot)


    (a képre kattintva letölthetitek azt extra nagy méretben)

    Lenry 14 éve 0

  • Az Ubuntu jelentése

    Lenry 14 éve 9

  • Nincs bennem kitartás

    Egyszerűen nincs. Ez volt a legfőbb oka annak is, hogy a Szegedi Tudományegyetem és én búcsút intettünk egymásnak. Nem tanultam eleget, mert egyszerűen nem volt kedvem, nem figyeltem eléggé. Amikor ott lett volna az ideje a tanulásnak, hirtelen bármi más sokkal érdekesebb, izgalmasabb, fontosabb lett. Közben pedig az agyam egy nem is annyira hátsó szegletében mondogatta egy hang: "Minek ez neked? Mi a franc köze van a függvényanalízisnek a programozáshoz? Miért nem tanítják meg az iskolában mindezt? Miért itthon kell ezzel szenvedni?"
    És legfőképpen: "Biztosan ezt akarod te csinálni?"
    Aztán rájöttem, hogy nem. Akar a franc egész nap forráskódot pötyögni!

    Na de akkor mi legyen helyette? Megtaláltam. Rögtön kettőt is. Egyikhez sem kell iskolába járni, munka mindkettő, szívesen csinálnám mindkettőt.
    Az egyik nem igazán múlik rajtam. Elküldöm a jelentkezésemet, aztán vagy kiválasztanak vagy nem.

    A másik annál inkább. De ahhoz kell még némi tudásanyag. Nem papír, csak tudás. Csak annyi dolgom lenne, hogy gyakorolni, próbálkozni és csinálni... És itt jön elő, hogy semmi kitartásom nincs. :(

    Folytatás...

    Lenry 14 éve 63

  • 21

    ...éves lettem ma :)

    Párom és anyum megint összeesküdtek a hátam mögött (a'la tavaly), de most még rafináltabbak voltak, mert párom egyszer csak minden előjel nélkül fölhívott tegnap este, hogy menjek ki Elé a buszmegállóba. :Y
    Pedig direkt előre meghívtam, hogy ne tudjanak így meglepni. Erre nem eljön egy nappal korábban?
    Szóhoz se jutottam a meglepetéstől.
    Együtt aludtunk, ma megünnepeltük a születésnapomat, nemrég ment haza. Nagyon jól esett, jobban, mint bármi, amit kapnék születésnapomra.
    Nagyon jól éreztem magam és nagyon boldog vagyok.
    Csak az együtt alvást kell még gyakorolni... :B

    Lenry 14 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.