2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Legendd blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Vajon gyors az új Touch ID és a 3D Touch? Tényleg egyszerűsítik az életet?

  Az új generációs iPhone készülékekben kétszer gyorsabb lett az ujjlenyomat-olvasó és megjelent a nyomásérzékeny kijelző. A kérdés az, hogy ezek mennyire kényelmesek és sebesek a mindennapi használat során?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 hónapja 40

 • Találkozás Fred Noe-val, Jim Beam dédunokájával, vagyis a cég vezető párlatkészítőjével!

  Egyik nagyon kedves ismerősöm jóvoltából megadatott az a lehetőség, hogy egy sajtóesemény keretében találkozzak, beszéljek és közös képet készítsek Fred Noe-val, a Beam-generáció 7. tagjával (Jim Beam dédunokájával), a cég vezető párlatkészítőjével, s egyben főzőmesterével. Már amikor az első emailt megkaptam azzal a felvetéssel, hogy lenne-e kedvem menni egy ilyen rendezvényre, már csak a következő kérdéseket tettem fel: mikor és hol kell lennem? Szeretem a whiskeyt, főleg a különlegesebbeket, amelyekből ugyan nincs ládaszámra otthon, de ha veszek, vagy kapok (inkább kapok) ilyeneket, akkor azokat nagy becsben tartom. Egy ilyen lehetőség pedig páratlan dolog, ráadásul a helyszín is elég impozánsra sikeredett, hiszen a Deák Téren található Hard Rock Café adott otthont az eseménynek.

  Mindenekelőtt azonban érdemes szót ejteni magáról a Jim Beam whiskeyről, ha van egyáltalán olyan, aki még nem ismerné a márkát. "A Jim Beam amerikai whiskey márka, mely a világ egyik legnagyobb mennyiségben eladott bourbon whiskeyjét gyártja a Kentucky állambeli Clermontban. 1795 óta a Beam család hét generációjának volt valamilyen köze a gyártó céghez, a „Jim Beam” márkanevet azonban csak 1933-ban kapta James B. Beam tiszteletére, aki a szesztilalom után újjáépítette az üzletet.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 3

 • iCade Mobile: “Old-school” gémerek öröme

  Még manapság is akadnak olyanok, akik csak azért veszik elő a régi “kézikonzolokat”, mert hardveres gombokkal rendelkeznek, így sokkal könnyebb irányítani és valóban érezhetőbb a játékélmény (de a jelenlegi modellek PS Vita, PSP is jó példák erre). Akik így gondolják, azoknak most az iCade Mobile tökéletes megoldást jelenthet iPhone készülékeikhez is.

  Youtube videóbemutató ITT!

  Az ION az iCade Mobile-lal nem először próbál valami retró megoldást kínálni az “i” készülékekhez, ugyanis már iPadhez is építettek meglehetősen döbbenetes kialakítású játékgépszerűséget. Így olyan játékokat tettek elérhetővé, mint a régi kor nagyja, az Asteroids, és a visszajelzések alapján elég komplex és jó munkát tettek le az asztalra.

  Az iCade egyébként az iPhone 3G (3GS, 4, 4S) és újabb, valamint az harmadik generációs és annál újabb iPod készülékekkel kompatibilis, valamint Bluetoothon keresztül kapcsolódik azokhoz. Támogatja a álló és fekvő nézetet, két ceruzaelemmel működik, és nagyjából 100 játék jelent meg eddig hozzá, úgy, mint a híres Pac-Man, AirAttack és más nyalánkságok. Árról és magyarországi érkezésről egyelőre nincs információ.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 1

 • 60 millió dollár iPad nevet érhet Kínában az Apple-nek

  Köztudott, hogy az Apple kínos helyzetbe került Kínában, ugyanis az iPad név hivatalosan a Proview vállalathoz tartozik, így elvileg ilyen elnevezéssel nem használhatnák táblagépüket. Az Associated Press szerint a hosszú huzavona talán ez most véget érhet, méghozzá egy 60 millió dolláros egyezséggel. Az összeget a Guangdong Népi Bíróság állapította meg, de a Proview még ennél is többet csikarna ki:

  “A Proview a meghatározott összegnél többet szeretne, de a vállalat is mindenképpen az egyezségre törekszik, hiszen annak megvalósulásáig súlyos költségekbe kerül a pereskedés.” – mondta a Proview ügyvédje, Xie Xianghui. Hozzátette, hogy “a Proview előzetesen 400 millió dollárban reménykedett, amely ugyan nem kevés, de teljesen helyénvaló.”

  Ugyan az Apple 2009-ben megvásárolta az iPad név használatát, ám sosem kaptak arra hivatalosan engedélyt. Volt azonban az Apple számára is pozitív döntés, ugyanis a Proview Amerikára is ki akarta terjeszteni keresetét, ám az ottani bíróság ezt azon nyomban elutasította.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 2

 • Új iPhone: kétcsatornás WiFi modul, iOS AirDrop

  A lehetséges belső komponensek cikkünkben már szót ejtettünk a valószínűsíthető hardverekről, azonban okosak ennél többet is felfedeztek és elemeztek.

  Elsősorban gondolni kell itt a Broadcom BCM4334 chip-re, amely a kódrengetegbe beágyazva található. A BCM4334 egy lépéssel az új iPadben és iPhone 4S-ben található, 65nm gyártástechnológiával készülő BCM4330 “felett” áll, mivel egy kisebb, jóval energiagazdaságosabb 40nm-es megoldást takar. Az AnandTech így fogalmaz:

  “A BCM4334 egy 60nm-es technológiáról való váltás a 40nm-esre. Nem csak a külső változott, hanem az energiafelvétel is 40-50%-kal csökkent, amely nagyságrendekkel jobb energiafelhasználást jelent standby módban is. A Broadcom állítása szerint a BCM 4330 fogyasztása nagyjából 68mA, a BCM 4334 energiafelvétele pedig 36mA ugyanolyan feszültségen.”

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Galaxy S III: iPhone 4S-sel megegyező Sony kameramodul

  Az iFixit a chipeket analizáló ChipWorks-szel közösen rántotta le a leplet arról a tényről, hogy a Samsung Galaxy S III az iPhone 4S-ben található Sony kameramodult használja, csak abból az újabb verziót.
  A ChipWorks tegnap megerősítette, hogy a dél-koreai gyártó telefonjában is a Sony által gyártott hátsó megvilágítású (BSI) szenzor teljesít szolgálatot, mint az Apple iPhone 4S-ében, de előbbiben már a modul fejlettebb változata került elhelyezésre.

  Először az iFixit azt állította, hogy a két szenzor a lényeget tekintve megegyezik, de a további vizsgálatok alátámasztották, hogy a Samsungban minden bizonnyal újabb verzió található, illetve a gyártó már a saját memóriáját és optikáját használta hozzá.

  Ezzel persze nincs vége az érdekességek sorának, ugyanis a Samsung 1.4GHz-es négymagos Exynos processzora ugyanúgy 32nm-es technológiával készül, mint a frissített iPad 2-ben és az Apple TV-ben található CPU-k. Ettől függetlenül mindkettő vállalat a saját embereit és gyártósorát használja azok összeszereléséhez.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 2

 • Facebook integráció, megújult iTunes, App Store és iBookstore jöhet az iOS 6-ban

  A múlt héten Tim Cook, az Apple vezérigazgatója arról tett kijelentést, hogy közelebbi kapcsolatot szeretnének a Facebook-kal, valami hasonló megoldás keretében, mint a jelenlegi iOS-ben található Twitter integráció. A TechCrunch szerint ez már a következő iOS verzióban megtörténhet. Egyelőre erről sincs sok információ, viszont az Apple állítólag már dolgozik a megosztási módszeren, melynek munkálatait az iOS 6 bejelentése előtt be akarják fejezni.

  “Oly sok spekuláció után a hírek szerint a legutóbbi iOS-ben már megkapjuk a Facebook integrálását. Fontos megjegyezni, hogy az Apple az Apple, tehát az elkövetkezendő másfél hétben még sok minden változhat, de a helyzet mostani állása szerint a Facebook szerves része lesz az új iOS-nek. Az utolsó nagy kérdés a megosztás módszerének kérdése, amely még nem tisztázott, ám ahogy a Twitternél, úgy a Facebooknál is elhanyagolhatatlan funkció.”

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Az új iPhone rajzvázlatai is 4″-ről és áthelyezett Facetime kameráról árulkodnak

  Az elmúlt napokban nagyfelbontású képek jelentek meg a legújabb generációs iPhone lehetséges elő- és hátlapjáról. Ezek szerint előrevetíthető az átdolgozott hangszóró-kivitelezés, átpozicionált jackdugó aljzat és FaceTime kamera, de a pontos méretarányok még mindig kérdésesek. Persze a legtöbb pletyka 3.9″-ről szól, melyet a a Cydia Blog által közölt rajzvázlatok is megerősíteni látszanak. Az eddigi képek és a rajz alapján a FaceTime kamera a készülék tetejének közepén fog elhelyezkedni.

  A 0.1″ híján 4″-es kijelző körül megyfigyelhető, hogy alig marad hely a keretnek. Ez vagy egy szélesebb, de esztétikusabb megoldást jelent, vagy a jelenlegi szélesség megtartása mellett egy jobb helykihasználást takar. Az új méret egyébként a 16:9-es arányt kívánja megcélozni, amely a HD felvételeknek és filmeknek lehet tökéletes arány. Akárhogy is lesz, még semmi sincs hivatalosan bejelentve, viszont egyre biztosabb, hogy a hatodik generációs iPhone-ban már egy megnövelt méretű kijelző kerül elhelyezésre.

  Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

  Blogbejegyzés 4 éve 4

 • Az Apple felvásárolta az olasz Redmaticát?

  Az utóbbi időben az Apple egyre több kisebb-nagyobb vállalat felvásárlását hajtotta végre, amely szoftvereinek tökéletesítése végett történt. Ha hinni lehet az olasz Fanpage blogoldalnak (TechCrunch), akkor az Apple egy újabb akvizíciót hajtott végre. Az új célpont nem más, mint a Redmatica, amely audioszoftvereket gyárt, olyanokat, mint amilyen az Apple Logic Pro-ban található EXS24. A blogoldal által megkaparintott forrás egy dokumentum, amelyet a AGCOM helyi szabályzó szervtől kaptak.

  Egyelőre azonban az Apple még nem erősítette meg az üzletet. Ha a hír igaznak bizonyul, akkor az felveti annak a lehetőségét, hogy az Apple egy újabb nagy vérfrissítést kíván adni a Logic Pro vonalnak. Igazán nagyot a Logic Pro-n kívül még a GarageBand profitálhat ebből, mivel újabb zenemotívumok, változatosabb hangszerek és direkt audio kimenet támogatását tehetné ez lehetővé. A másik lehetséges elképzelés, hogy az Apple fokozott érdeklődést mutat az új Escher, Penrose és Moebius masinák iránt, s ezzel érnék el a valós idejű, részletes és speciális mintaeffektekkel tarkított felvételek még minőségibb felvételét.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Az RBC szerint az új Macbook a második negyedév végén, az új iPhone október eleje körül érkezhet

  Az RBC Capital Markets keddi véleménynyilvánítása szerint az Apple legújabb szériás Macbook gépei a második negyedév végén, míg a legújabb iPhone készülékei szeptember-október körül érkezhetnek.
  A megjegyzést egyébként Amit Daryanani elemző tette, melyet a piaci elvárásokra, valamint az Apple lehetséges rövidtávú terveire alapozta. Ezzel igazán újat persze nem mondott, mert eddig is hasonló dátumokról szóltak a hírek.

  A befektetési bank kitért az Apple részvényeire is, melyeknél szintén erős növekedésre számít az év további részében, s itt egy 700 dolláros értékkel kalkulálnak. Az álomérték eléréséhez egyébként 6-12 hónapra lesz szüksége az Apple-nek, amely főleg az új Macbook, iPhone és egy lehetséges iTV esetén válhat biztosabbá, s számításuk szerint ehhez hozzájöhet még az iPadek nyári eladási mutatóinak növekedése is.

  Daryanani szerint az iPhone-t kiemelt “zászlóshajóként” kell az Apple-nek kezelnie, hiszen a vállalat 2011-es összbevételének 43%-a az iPhone eladásaiból származott, mely a 2012-es évben akár növekedhet is.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • „Retina” kijelzők egymás ellen, avagy Apple iPhone 4S vs. Sony Xperia S!

  Hosszú idő után döntöttem úgy, hogy bizony eladom a szeretett iPhone 4 telefonom és kísérletet teszek a nagyra tartott – nem mellesleg Android rendszert használó -, sok-sok év után újra saját telefonos márkaként visszatérő Sony Xperia S megvásárlására. Mikor annak idején bejelentették a telefont, elsőként természetesen az iPhone-hoz hasonló pixelsűrűség, valamint a 12 megapixeles kamera fogott meg, de most jött el az a pillanat, hogy bevállaljam a konkurens megoldást. Mielőtt bárki kérdezné, hog releváns-e a cím, azelőtt nyugodtan mondhatom, az lesz, mivel három hónap alatt volt ezelőtt iPhone 4S telefonom is (hogy miért váltogattam, most az lényegtelen, de volt okom rá). Gondolom valamelyest mindenki érdekel, hogy mi a különbség a két telefon között. Igyekeztem mindent objektíven nézni és aszerint is közölni Veletek, szóval lássuk is a tényeket.

  Először talán a külsőről szeretnék említést tenni. Az iPhone 4S-t talán mindenki ismeri, minőségi gorilla üveg elöl és hátul amelyhez egy elegáns alumíniumkeret társul az antennamegoldást tartalmazva. Mérete éppen kézbe illik, úgy, ahogy a 3.5”-os kijelző is, amelyet egy kézzel nagyon könnyen kezelhetünk. Ezzel szemben áll a Sony új zászlóshajója, amely már 4.3”-kel operál. Ez véleményem szerint az a méret, amelyen a böngészés lélegzetelállító, viszont az egykezes használat minimum nehézséges, de általában inkább kivitelezhetetlen egy átlagos kézzel rendelkező ember számára.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 39

 • Novemberben jön a Microsoft Office az iPadre?

  Jó ideje hallani arról pletykákat, hogy talán a Microsoft is szemezget annak lehetőségével, hogy a sokak által PC-ken használt Office programot portolják az Apple iPad gépére is. Érdekes, hasznos és meglepő lépés is lenne talán, de a fogyasztók mindenképpen profitálhatnának belőle!

  A The Daily már egyszer leközölte a hírt, miszerint hamarosan érkezik az említett szövegszerkesztő irodacsomag az Apple táblagépére, ám akkor a Microsoft kategorikusan tagadta ennek akár az ötletét is. Mindez annak ellenére történt, hogy a The Daily a Microsoft egyik belső munkatársától kapott demó változatra hivatkozott, amely valljuk be, autentikus forrásnak tekinthető.

  A napokban viszont újra felröppent hír az Office lehetséges megjelenéséről, mely már egy pontosabb; novemberi dátumot jelent, legalábbis Jonathan Geller (BGR) szerint. Jelenleg ott tart az ügy, hogy a Microsoft is megszólalt az ügyben, és nyilatkozatuk szerint “a The Daily rossz infókat közölt, de a következő hetekben végre kiderül az igazság”.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Foxconn: 210 millió dollár egy új Apple gyártósorba

  A China Daily beszámolója szerint a Foxconn 210 millió dollárt igyekszik befektetni egy új Apple gyártósorba, amely a kínai Huai’an városban kerülne felépítésre. A gyár alapterülete elég nagy területet, számokkal kifejezve 40 ezer négyzetmétert jelentene, amely körülbelül 35800 embernek adna munkát. Ugyan ezek elég nagy számok, mégis a többi Foxconn gyárhoz képest kisebb üzemet jelent. Az előzetes várakozások szerint a gyártósoron évente nagyságrendileg 1 milliárd dollár értékű termék készülhetne el.

  Természetesen az még nem tisztázott, hogy itt készülnének-e az Apple termékei, de az már kijelenthető, hogy az építkezés idén októberben kezdődik, amely előrevetíti azt is, hogy a hatodik generációs iPhone biztosan nem itt kerül gyártásra. Pletykák szerint az új iPhone készítése már júniusban megkezdődik és a munkálatok nagy része Foxconn legnagyobb, Shenzhenben taláható üzemében fognak zajlani.

  A Foxconn vállalatnak az utóbbi időben egyébként nem ez az első terjeszkedése, hiszen egy új gyártelepet nyitottak Brazíliában, valamint Zhengzhou (magyarul Csengcsou) városában is.

  Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

  Blogbejegyzés 4 éve 6

 • Jobb hangszórók kerülhetnek az iOS készülékekbe

  A jelenlegi egy hangszórós megoldás már számos kritikát kapott, ugyanis nem hozza azt a hangminőséget, vagy hangzást, amit úgy az ember már elvárna egy ilyen felső kategóriás készüléktől. Erre most már az Apple is ráeszmélt, és egy ezzel kapcsolatos szabadalmat le is védetett, így a jövőbeni iPad és iPhone modellek már egy továbbfejlesztett hangszórót kaphatnak.

  Az új szabadalmat tegnap jegyezte be az U.S. Patent & Trademark Office, mely egy új kihangosító rendszerre vonatkozik. Dióhéjban annyi elmondható, hogy az új rendszer egy áttervezést és egy újrapozicionálást takar, amellyel egy relatíve kicsi helyen elhelyezett, mégis jobb hangszórómodul kialakítása lehetséges. Bár a szabadalom semmi konkrét előnyt nem jelent a felhasználók számára, az Apple mégis úgy tartja, hogy ezzel a megoldással egy erősebb hangzás érhető el még dokkolót használva is.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Steve Jobs film: a lehető legautentikusabb helyekkel

  Nemsokára készül a Steve Jobs életét bemutató film, amellyel szemben igencsak nagyok az elvárások. Sokan gondolkodtak azon, hogy vajon mennyire lesz hiteles a film?! Nos, a készítők igyekeznek minden eredeti forrást felhasználni, így valódi helyszíneken fognak forgatni, mint például Jobs eredeti lakóhelye, amelynek garázsában először dolgozott.

  Ez a garázs volt az eredeti “főhadiszállása” az Apple-nek, mielőtt egy bérelt irodába költöztek volna Cupertinóba. Itt született meg az első Apple számítógép, ahogy az Apple II is, mely a vállalat első igazán nagy dobása lett.

  Maga a film a “jOBS” elnevezést kapta, melyben Steve-et Ashton Kutcher játssza és az 1971-2000 közötti időszakot játssza, mely intervallumban Jobs megalapította az Apple-t, formálta a NeXT és Pixar cégeket, majd pedig visszatért az Apple-höz s ezzel egyidejűleg felvásárolta a NeXT-tet. A film készítői ígérik, a filmben ténylegesen a legfontosabb események lesznek feldolgozva, semmi spekulációt nem fog tartalmazni Steven Paul Jobs életéről.

  Az első képek már kiszivárogtak, amelyeken Kutcher már a jól ismert fekete pulóvert és egyszerű farmernadrágot viseli. A film a Sony Pictures jóvoltából készül, és erősen növeli az alkotás autentikusságát az is, hogy Walter Isaacson Steve Jobs könyvéből hivatalosan is dolgozhatnak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • A Macbook Retina kijelzője drága, de vajon a felhasználók fizetik majd meg?

  Egyre inkább biztosabb, hogy az új Macbookban, Macbook Airben és iMacben már a jól ismert Retina kijelző teljesít szolgálatot, amely eddig csak az iOS eszközök számára volt elérhető. Ez a megjelenítő viszont köztudottan drágább, így felvetődik a kérdés, hogy vajon az új eszközök árait mennyire fogja ez befolyásolni?

  Richard Shim, a DisplaySearch elemzője szerint a Retina kijelző egy prémium tulajdonság lesz. Ha a 15.4″-os Macbookot nézzük, a Retina felbontás 2800×1800 pixelt jelent, s egy ilyen megjelenítő 160 dollárba kerülne az Apple-nek, szemben a mostani panelek 68 dolláros árával. Ugyanez a 13.3″-ra vetítve 2560×1600-at jelent, melynek ára 134 dollár, viszont a mostani gépek kijelzője ehhez képest csupán 69 dollárra rúgnak.

  A CNET szerint:
  “Ami egyelőre nem tisztázott az az, hogy a felhasználót érinti-e majd ez a költségnövekedés? Amikor az iOS készülékekben a kijelző felbontása Retinára változott, az árak nem mozdultak felfelé. Egy iPhone esetében a kijelzők árai közötti különbség “csupán” 20 dollár volt, az iPad esetében ez a differencia 30 dollár körül mozgott. A Macbook esetében ez már 100 dollár lenne, amely csöppet sem elhanyagolható különbség, még ha 36%-os pixelszám-növekedést is eredményez.”

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 9

 • 1 milliárd mobil-előfizető: Kína megelőzte az USA-t

  Kína mindig kiemelt fontossággal bírt az Apple számára, melyet Tim Cook már többször kijelentett. Hogy miért? Nos, az elmúlt néhány negyedév bebizonyította, hogy Kína nem csak globális nagyhatalommá valamint gazdaságilag fejletté vált, hanem a felvevőpiaca is rendkívüli módon erősödött, megelőzvén többek között az Amerika Egyesült Államokat is.

  Ahogy Kína Iparért és Információs Technológiáért (MIIT) felelős minisztere nyilatkozta, a világ legnépesebb országában a mobil-előfizetők száma átlépte az egy milliárdos álomhatárt. Ezt az adatot hónapokra lebontva egy 1.18 százalékpont / hó eredményt kapunk, ami az egymilliárdos számot nézve hatalmas szám. Ebből az következik, hogy az Apple-nek nagyon keményen támadnia kell a piacot, és a lehető legteljesebben ki kell használnia azt.

  A Catalyst legújabb kutatásának eredménye is azt mutatja, hogy immáron Kína rendelkezik a legnagyobb okostelefon piaccal, amely 81%-kal nőtt évről évre, szemben az USA 5%-val. 2012 első negyedévében a világ mobiltelefon szállítmányának 22%-át Kínába küldték, Amerika viszont ebből ”csak” 16%-ot tudhat magáénak. A növekedés betudható annak is, hogy az iPhone 4S a mostani év első negyedévétől már a kínai előfizetők számára is elérhető a China Telecom jóvoltából, hiszen előtte általában külföldről vagy internetről rendelték a kínaiak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Hogyan lehetne javítani az iOS szövegbevitelén? – Így!

  Ha valamibe bele lehet kötni az iOS rendszer keretében, az a szövegbevitel módosítása, mely mindig fáradtságos volt. Jelenleg a kijelöléshez dupla “kattintás” szükséges az adott szónál, a kurzor mozgatásához pedig folyamatos képernyőn tartott ujj kell. Egy danielchasehooper nevű felhasználó feltöltött a YouTube videomegosztó oldalra egy érdekes videót, amelyben demonstrálja, miként lehetne az előbbi kritikán vagy megoldáson javítani.

  YOUTUBE

  A fenti videón az látható, hogy a klaviatúra felső részét használva lennénk képesek a kurzor mozgatására. A gyorsabb helyváltoztatás kétujjas megoldással lenne elérhető, valamint új opcióként fellelhető a billentyű lenyomásával és kurzor mozgatásával történő szövegkijelölés is. Igazság szerint a videó nagyon ötletes és valóban érdemes lenne ezt az Apple-nek is átvennie. A felhasználó ezen felül ösztönzi az embereket, hogy mindenképpen támogassák ötletét az Apple honlapján. iPaden mindenképpen segítene gyorsabban gépelni. Ti is így látjátok?

  Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

  Blogbejegyzés 4 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.