2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hová tűnt Legendd?

    Sziasztok!

    Kissé megkésve, de gondoltam írok pár sort arról, hogy hová lettem én, Legendd, Zsolt, de nem első ezen a néven.

    Szóval akinek egyáltalán feltűnt, hogy már nem vagyok a Mobilarenánál, főleg annak szól ez a cikk, de akinek csak most jut el a tudatáig, azokhoz is intézem posztom, meg igen, mindenki másnak is :D

    Nyilván ilyenkor a szokásos köszönöm szöveggel kell kezdeni, de nem akarok litániát, nem akarok telesírt papír zsebkendőket, nem erről szól a bejegyzés, mindenesetre a négy év mindenképpen emlékezetes, élményekkel teli volt, és tényleg köszönöm a sok kedves szót, de ugyanúgy örültem mindig a kritikáknak is, mert így tudtam jobb és erősebb lenni.

    A főbb profilom most a Gamespace-hez köt, gaming közösség, ahová természetesen egy kis mobilt is becsempészek. Érdemes nézni mind az oldalt, mind a YouTube csatornát, lesznek napi hírek is, ráadásul tartozik hozzá egy minőségi magazin, a Pixel is.

    - Gamespace weboldal [link]
    - Gamespace YouTube: [link]
    - Pixel magazin [link]

    Lényeg, bárhol is, de örülnék mindenkinek, leveleknek, hozzászólásoknak :)

    Folytatás...

    Legendd 8 éve 10

  • Vajon gyors az új Touch ID és a 3D Touch? Tényleg egyszerűsítik az életet?

    Az új generációs iPhone készülékekben kétszer gyorsabb lett az ujjlenyomat-olvasó és megjelent a nyomásérzékeny kijelző. A kérdés az, hogy ezek mennyire kényelmesek és sebesek a mindennapi használat során?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 40

  • Találkozás Fred Noe-val, Jim Beam dédunokájával, vagyis a cég vezető párlatkészítőjével!

    Egyik nagyon kedves ismerősöm jóvoltából megadatott az a lehetőség, hogy egy sajtóesemény keretében találkozzak, beszéljek és közös képet készítsek Fred Noe-val, a Beam-generáció 7. tagjával (Jim Beam dédunokájával), a cég vezető párlatkészítőjével, s egyben főzőmesterével. Már amikor az első emailt megkaptam azzal a felvetéssel, hogy lenne-e kedvem menni egy ilyen rendezvényre, már csak a következő kérdéseket tettem fel: mikor és hol kell lennem? Szeretem a whiskeyt, főleg a különlegesebbeket, amelyekből ugyan nincs ládaszámra otthon, de ha veszek, vagy kapok (inkább kapok) ilyeneket, akkor azokat nagy becsben tartom. Egy ilyen lehetőség pedig páratlan dolog, ráadásul a helyszín is elég impozánsra sikeredett, hiszen a Deák Téren található Hard Rock Café adott otthont az eseménynek.

    Mindenekelőtt azonban érdemes szót ejteni magáról a Jim Beam whiskeyről, ha van egyáltalán olyan, aki még nem ismerné a márkát. "A Jim Beam amerikai whiskey márka, mely a világ egyik legnagyobb mennyiségben eladott bourbon whiskeyjét gyártja a Kentucky állambeli Clermontban. 1795 óta a Beam család hét generációjának volt valamilyen köze a gyártó céghez, a „Jim Beam” márkanevet azonban csak 1933-ban kapta James B. Beam tiszteletére, aki a szesztilalom után újjáépítette az üzletet.

    Folytatás...

    Legendd 11 éve 3

  • iCade Mobile: “Old-school” gémerek öröme

    Még manapság is akadnak olyanok, akik csak azért veszik elő a régi “kézikonzolokat”, mert hardveres gombokkal rendelkeznek, így sokkal könnyebb irányítani és valóban érezhetőbb a játékélmény (de a jelenlegi modellek PS Vita, PSP is jó példák erre). Akik így gondolják, azoknak most az iCade Mobile tökéletes megoldást jelenthet iPhone készülékeikhez is.

    Youtube videóbemutató ITT!

    Az ION az iCade Mobile-lal nem először próbál valami retró megoldást kínálni az “i” készülékekhez, ugyanis már iPadhez is építettek meglehetősen döbbenetes kialakítású játékgépszerűséget. Így olyan játékokat tettek elérhetővé, mint a régi kor nagyja, az Asteroids, és a visszajelzések alapján elég komplex és jó munkát tettek le az asztalra.

    Az iCade egyébként az iPhone 3G (3GS, 4, 4S) és újabb, valamint az harmadik generációs és annál újabb iPod készülékekkel kompatibilis, valamint Bluetoothon keresztül kapcsolódik azokhoz. Támogatja a álló és fekvő nézetet, két ceruzaelemmel működik, és nagyjából 100 játék jelent meg eddig hozzá, úgy, mint a híres Pac-Man, AirAttack és más nyalánkságok. Árról és magyarországi érkezésről egyelőre nincs információ.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 1

  • 60 millió dollár iPad nevet érhet Kínában az Apple-nek

    Köztudott, hogy az Apple kínos helyzetbe került Kínában, ugyanis az iPad név hivatalosan a Proview vállalathoz tartozik, így elvileg ilyen elnevezéssel nem használhatnák táblagépüket. Az Associated Press szerint a hosszú huzavona talán ez most véget érhet, méghozzá egy 60 millió dolláros egyezséggel. Az összeget a Guangdong Népi Bíróság állapította meg, de a Proview még ennél is többet csikarna ki:

    “A Proview a meghatározott összegnél többet szeretne, de a vállalat is mindenképpen az egyezségre törekszik, hiszen annak megvalósulásáig súlyos költségekbe kerül a pereskedés.” – mondta a Proview ügyvédje, Xie Xianghui. Hozzátette, hogy “a Proview előzetesen 400 millió dollárban reménykedett, amely ugyan nem kevés, de teljesen helyénvaló.”

    Ugyan az Apple 2009-ben megvásárolta az iPad név használatát, ám sosem kaptak arra hivatalosan engedélyt. Volt azonban az Apple számára is pozitív döntés, ugyanis a Proview Amerikára is ki akarta terjeszteni keresetét, ám az ottani bíróság ezt azon nyomban elutasította.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 2

  • Új iPhone: kétcsatornás WiFi modul, iOS AirDrop

    A lehetséges belső komponensek cikkünkben már szót ejtettünk a valószínűsíthető hardverekről, azonban okosak ennél többet is felfedeztek és elemeztek.

    Elsősorban gondolni kell itt a Broadcom BCM4334 chip-re, amely a kódrengetegbe beágyazva található. A BCM4334 egy lépéssel az új iPadben és iPhone 4S-ben található, 65nm gyártástechnológiával készülő BCM4330 “felett” áll, mivel egy kisebb, jóval energiagazdaságosabb 40nm-es megoldást takar. Az AnandTech így fogalmaz:

    “A BCM4334 egy 60nm-es technológiáról való váltás a 40nm-esre. Nem csak a külső változott, hanem az energiafelvétel is 40-50%-kal csökkent, amely nagyságrendekkel jobb energiafelhasználást jelent standby módban is. A Broadcom állítása szerint a BCM 4330 fogyasztása nagyjából 68mA, a BCM 4334 energiafelvétele pedig 36mA ugyanolyan feszültségen.”

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Galaxy S III: iPhone 4S-sel megegyező Sony kameramodul

    Az iFixit a chipeket analizáló ChipWorks-szel közösen rántotta le a leplet arról a tényről, hogy a Samsung Galaxy S III az iPhone 4S-ben található Sony kameramodult használja, csak abból az újabb verziót.
    A ChipWorks tegnap megerősítette, hogy a dél-koreai gyártó telefonjában is a Sony által gyártott hátsó megvilágítású (BSI) szenzor teljesít szolgálatot, mint az Apple iPhone 4S-ében, de előbbiben már a modul fejlettebb változata került elhelyezésre.

    Először az iFixit azt állította, hogy a két szenzor a lényeget tekintve megegyezik, de a további vizsgálatok alátámasztották, hogy a Samsungban minden bizonnyal újabb verzió található, illetve a gyártó már a saját memóriáját és optikáját használta hozzá.

    Ezzel persze nincs vége az érdekességek sorának, ugyanis a Samsung 1.4GHz-es négymagos Exynos processzora ugyanúgy 32nm-es technológiával készül, mint a frissített iPad 2-ben és az Apple TV-ben található CPU-k. Ettől függetlenül mindkettő vállalat a saját embereit és gyártósorát használja azok összeszereléséhez.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 2

  • Facebook integráció, megújult iTunes, App Store és iBookstore jöhet az iOS 6-ban

    A múlt héten Tim Cook, az Apple vezérigazgatója arról tett kijelentést, hogy közelebbi kapcsolatot szeretnének a Facebook-kal, valami hasonló megoldás keretében, mint a jelenlegi iOS-ben található Twitter integráció. A TechCrunch szerint ez már a következő iOS verzióban megtörténhet. Egyelőre erről sincs sok információ, viszont az Apple állítólag már dolgozik a megosztási módszeren, melynek munkálatait az iOS 6 bejelentése előtt be akarják fejezni.

    “Oly sok spekuláció után a hírek szerint a legutóbbi iOS-ben már megkapjuk a Facebook integrálását. Fontos megjegyezni, hogy az Apple az Apple, tehát az elkövetkezendő másfél hétben még sok minden változhat, de a helyzet mostani állása szerint a Facebook szerves része lesz az új iOS-nek. Az utolsó nagy kérdés a megosztás módszerének kérdése, amely még nem tisztázott, ám ahogy a Twitternél, úgy a Facebooknál is elhanyagolhatatlan funkció.”

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Az új iPhone rajzvázlatai is 4″-ről és áthelyezett Facetime kameráról árulkodnak

    Az elmúlt napokban nagyfelbontású képek jelentek meg a legújabb generációs iPhone lehetséges elő- és hátlapjáról. Ezek szerint előrevetíthető az átdolgozott hangszóró-kivitelezés, átpozicionált jackdugó aljzat és FaceTime kamera, de a pontos méretarányok még mindig kérdésesek. Persze a legtöbb pletyka 3.9″-ről szól, melyet a a Cydia Blog által közölt rajzvázlatok is megerősíteni látszanak. Az eddigi képek és a rajz alapján a FaceTime kamera a készülék tetejének közepén fog elhelyezkedni.

    A 0.1″ híján 4″-es kijelző körül megyfigyelhető, hogy alig marad hely a keretnek. Ez vagy egy szélesebb, de esztétikusabb megoldást jelent, vagy a jelenlegi szélesség megtartása mellett egy jobb helykihasználást takar. Az új méret egyébként a 16:9-es arányt kívánja megcélozni, amely a HD felvételeknek és filmeknek lehet tökéletes arány. Akárhogy is lesz, még semmi sincs hivatalosan bejelentve, viszont egyre biztosabb, hogy a hatodik generációs iPhone-ban már egy megnövelt méretű kijelző kerül elhelyezésre.

    Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

    Legendd 12 éve 4

  • Az Apple felvásárolta az olasz Redmaticát?

    Az utóbbi időben az Apple egyre több kisebb-nagyobb vállalat felvásárlását hajtotta végre, amely szoftvereinek tökéletesítése végett történt. Ha hinni lehet az olasz Fanpage blogoldalnak (TechCrunch), akkor az Apple egy újabb akvizíciót hajtott végre. Az új célpont nem más, mint a Redmatica, amely audioszoftvereket gyárt, olyanokat, mint amilyen az Apple Logic Pro-ban található EXS24. A blogoldal által megkaparintott forrás egy dokumentum, amelyet a AGCOM helyi szabályzó szervtől kaptak.

    Egyelőre azonban az Apple még nem erősítette meg az üzletet. Ha a hír igaznak bizonyul, akkor az felveti annak a lehetőségét, hogy az Apple egy újabb nagy vérfrissítést kíván adni a Logic Pro vonalnak. Igazán nagyot a Logic Pro-n kívül még a GarageBand profitálhat ebből, mivel újabb zenemotívumok, változatosabb hangszerek és direkt audio kimenet támogatását tehetné ez lehetővé. A másik lehetséges elképzelés, hogy az Apple fokozott érdeklődést mutat az új Escher, Penrose és Moebius masinák iránt, s ezzel érnék el a valós idejű, részletes és speciális mintaeffektekkel tarkított felvételek még minőségibb felvételét.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Az RBC szerint az új Macbook a második negyedév végén, az új iPhone október eleje körül érkezhet

    Az RBC Capital Markets keddi véleménynyilvánítása szerint az Apple legújabb szériás Macbook gépei a második negyedév végén, míg a legújabb iPhone készülékei szeptember-október körül érkezhetnek.
    A megjegyzést egyébként Amit Daryanani elemző tette, melyet a piaci elvárásokra, valamint az Apple lehetséges rövidtávú terveire alapozta. Ezzel igazán újat persze nem mondott, mert eddig is hasonló dátumokról szóltak a hírek.

    A befektetési bank kitért az Apple részvényeire is, melyeknél szintén erős növekedésre számít az év további részében, s itt egy 700 dolláros értékkel kalkulálnak. Az álomérték eléréséhez egyébként 6-12 hónapra lesz szüksége az Apple-nek, amely főleg az új Macbook, iPhone és egy lehetséges iTV esetén válhat biztosabbá, s számításuk szerint ehhez hozzájöhet még az iPadek nyári eladási mutatóinak növekedése is.

    Daryanani szerint az iPhone-t kiemelt “zászlóshajóként” kell az Apple-nek kezelnie, hiszen a vállalat 2011-es összbevételének 43%-a az iPhone eladásaiból származott, mely a 2012-es évben akár növekedhet is.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • „Retina” kijelzők egymás ellen, avagy Apple iPhone 4S vs. Sony Xperia S!

    Hosszú idő után döntöttem úgy, hogy bizony eladom a szeretett iPhone 4 telefonom és kísérletet teszek a nagyra tartott – nem mellesleg Android rendszert használó -, sok-sok év után újra saját telefonos márkaként visszatérő Sony Xperia S megvásárlására. Mikor annak idején bejelentették a telefont, elsőként természetesen az iPhone-hoz hasonló pixelsűrűség, valamint a 12 megapixeles kamera fogott meg, de most jött el az a pillanat, hogy bevállaljam a konkurens megoldást. Mielőtt bárki kérdezné, hog releváns-e a cím, azelőtt nyugodtan mondhatom, az lesz, mivel három hónap alatt volt ezelőtt iPhone 4S telefonom is (hogy miért váltogattam, most az lényegtelen, de volt okom rá). Gondolom valamelyest mindenki érdekel, hogy mi a különbség a két telefon között. Igyekeztem mindent objektíven nézni és aszerint is közölni Veletek, szóval lássuk is a tényeket.

    Először talán a külsőről szeretnék említést tenni. Az iPhone 4S-t talán mindenki ismeri, minőségi gorilla üveg elöl és hátul amelyhez egy elegáns alumíniumkeret társul az antennamegoldást tartalmazva. Mérete éppen kézbe illik, úgy, ahogy a 3.5”-os kijelző is, amelyet egy kézzel nagyon könnyen kezelhetünk. Ezzel szemben áll a Sony új zászlóshajója, amely már 4.3”-kel operál. Ez véleményem szerint az a méret, amelyen a böngészés lélegzetelállító, viszont az egykezes használat minimum nehézséges, de általában inkább kivitelezhetetlen egy átlagos kézzel rendelkező ember számára.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 39

  • Novemberben jön a Microsoft Office az iPadre?

    Jó ideje hallani arról pletykákat, hogy talán a Microsoft is szemezget annak lehetőségével, hogy a sokak által PC-ken használt Office programot portolják az Apple iPad gépére is. Érdekes, hasznos és meglepő lépés is lenne talán, de a fogyasztók mindenképpen profitálhatnának belőle!

    A The Daily már egyszer leközölte a hírt, miszerint hamarosan érkezik az említett szövegszerkesztő irodacsomag az Apple táblagépére, ám akkor a Microsoft kategorikusan tagadta ennek akár az ötletét is. Mindez annak ellenére történt, hogy a The Daily a Microsoft egyik belső munkatársától kapott demó változatra hivatkozott, amely valljuk be, autentikus forrásnak tekinthető.

    A napokban viszont újra felröppent hír az Office lehetséges megjelenéséről, mely már egy pontosabb; novemberi dátumot jelent, legalábbis Jonathan Geller (BGR) szerint. Jelenleg ott tart az ügy, hogy a Microsoft is megszólalt az ügyben, és nyilatkozatuk szerint “a The Daily rossz infókat közölt, de a következő hetekben végre kiderül az igazság”.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Foxconn: 210 millió dollár egy új Apple gyártósorba

    A China Daily beszámolója szerint a Foxconn 210 millió dollárt igyekszik befektetni egy új Apple gyártósorba, amely a kínai Huai’an városban kerülne felépítésre. A gyár alapterülete elég nagy területet, számokkal kifejezve 40 ezer négyzetmétert jelentene, amely körülbelül 35800 embernek adna munkát. Ugyan ezek elég nagy számok, mégis a többi Foxconn gyárhoz képest kisebb üzemet jelent. Az előzetes várakozások szerint a gyártósoron évente nagyságrendileg 1 milliárd dollár értékű termék készülhetne el.

    Természetesen az még nem tisztázott, hogy itt készülnének-e az Apple termékei, de az már kijelenthető, hogy az építkezés idén októberben kezdődik, amely előrevetíti azt is, hogy a hatodik generációs iPhone biztosan nem itt kerül gyártásra. Pletykák szerint az új iPhone készítése már júniusban megkezdődik és a munkálatok nagy része Foxconn legnagyobb, Shenzhenben taláható üzemében fognak zajlani.

    A Foxconn vállalatnak az utóbbi időben egyébként nem ez az első terjeszkedése, hiszen egy új gyártelepet nyitottak Brazíliában, valamint Zhengzhou (magyarul Csengcsou) városában is.

    Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

    Legendd 12 éve 6

  • Jobb hangszórók kerülhetnek az iOS készülékekbe

    A jelenlegi egy hangszórós megoldás már számos kritikát kapott, ugyanis nem hozza azt a hangminőséget, vagy hangzást, amit úgy az ember már elvárna egy ilyen felső kategóriás készüléktől. Erre most már az Apple is ráeszmélt, és egy ezzel kapcsolatos szabadalmat le is védetett, így a jövőbeni iPad és iPhone modellek már egy továbbfejlesztett hangszórót kaphatnak.

    Az új szabadalmat tegnap jegyezte be az U.S. Patent & Trademark Office, mely egy új kihangosító rendszerre vonatkozik. Dióhéjban annyi elmondható, hogy az új rendszer egy áttervezést és egy újrapozicionálást takar, amellyel egy relatíve kicsi helyen elhelyezett, mégis jobb hangszórómodul kialakítása lehetséges. Bár a szabadalom semmi konkrét előnyt nem jelent a felhasználók számára, az Apple mégis úgy tartja, hogy ezzel a megoldással egy erősebb hangzás érhető el még dokkolót használva is.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Steve Jobs film: a lehető legautentikusabb helyekkel

    Nemsokára készül a Steve Jobs életét bemutató film, amellyel szemben igencsak nagyok az elvárások. Sokan gondolkodtak azon, hogy vajon mennyire lesz hiteles a film?! Nos, a készítők igyekeznek minden eredeti forrást felhasználni, így valódi helyszíneken fognak forgatni, mint például Jobs eredeti lakóhelye, amelynek garázsában először dolgozott.

    Ez a garázs volt az eredeti “főhadiszállása” az Apple-nek, mielőtt egy bérelt irodába költöztek volna Cupertinóba. Itt született meg az első Apple számítógép, ahogy az Apple II is, mely a vállalat első igazán nagy dobása lett.

    Maga a film a “jOBS” elnevezést kapta, melyben Steve-et Ashton Kutcher játssza és az 1971-2000 közötti időszakot játssza, mely intervallumban Jobs megalapította az Apple-t, formálta a NeXT és Pixar cégeket, majd pedig visszatért az Apple-höz s ezzel egyidejűleg felvásárolta a NeXT-tet. A film készítői ígérik, a filmben ténylegesen a legfontosabb események lesznek feldolgozva, semmi spekulációt nem fog tartalmazni Steven Paul Jobs életéről.

    Az első képek már kiszivárogtak, amelyeken Kutcher már a jól ismert fekete pulóvert és egyszerű farmernadrágot viseli. A film a Sony Pictures jóvoltából készül, és erősen növeli az alkotás autentikusságát az is, hogy Walter Isaacson Steve Jobs könyvéből hivatalosan is dolgozhatnak.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • A Macbook Retina kijelzője drága, de vajon a felhasználók fizetik majd meg?

    Egyre inkább biztosabb, hogy az új Macbookban, Macbook Airben és iMacben már a jól ismert Retina kijelző teljesít szolgálatot, amely eddig csak az iOS eszközök számára volt elérhető. Ez a megjelenítő viszont köztudottan drágább, így felvetődik a kérdés, hogy vajon az új eszközök árait mennyire fogja ez befolyásolni?

    Richard Shim, a DisplaySearch elemzője szerint a Retina kijelző egy prémium tulajdonság lesz. Ha a 15.4″-os Macbookot nézzük, a Retina felbontás 2800×1800 pixelt jelent, s egy ilyen megjelenítő 160 dollárba kerülne az Apple-nek, szemben a mostani panelek 68 dolláros árával. Ugyanez a 13.3″-ra vetítve 2560×1600-at jelent, melynek ára 134 dollár, viszont a mostani gépek kijelzője ehhez képest csupán 69 dollárra rúgnak.

    A CNET szerint:
    “Ami egyelőre nem tisztázott az az, hogy a felhasználót érinti-e majd ez a költségnövekedés? Amikor az iOS készülékekben a kijelző felbontása Retinára változott, az árak nem mozdultak felfelé. Egy iPhone esetében a kijelzők árai közötti különbség “csupán” 20 dollár volt, az iPad esetében ez a differencia 30 dollár körül mozgott. A Macbook esetében ez már 100 dollár lenne, amely csöppet sem elhanyagolható különbség, még ha 36%-os pixelszám-növekedést is eredményez.”

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 9

  • 1 milliárd mobil-előfizető: Kína megelőzte az USA-t

    Kína mindig kiemelt fontossággal bírt az Apple számára, melyet Tim Cook már többször kijelentett. Hogy miért? Nos, az elmúlt néhány negyedév bebizonyította, hogy Kína nem csak globális nagyhatalommá valamint gazdaságilag fejletté vált, hanem a felvevőpiaca is rendkívüli módon erősödött, megelőzvén többek között az Amerika Egyesült Államokat is.

    Ahogy Kína Iparért és Információs Technológiáért (MIIT) felelős minisztere nyilatkozta, a világ legnépesebb országában a mobil-előfizetők száma átlépte az egy milliárdos álomhatárt. Ezt az adatot hónapokra lebontva egy 1.18 százalékpont / hó eredményt kapunk, ami az egymilliárdos számot nézve hatalmas szám. Ebből az következik, hogy az Apple-nek nagyon keményen támadnia kell a piacot, és a lehető legteljesebben ki kell használnia azt.

    A Catalyst legújabb kutatásának eredménye is azt mutatja, hogy immáron Kína rendelkezik a legnagyobb okostelefon piaccal, amely 81%-kal nőtt évről évre, szemben az USA 5%-val. 2012 első negyedévében a világ mobiltelefon szállítmányának 22%-át Kínába küldték, Amerika viszont ebből ”csak” 16%-ot tudhat magáénak. A növekedés betudható annak is, hogy az iPhone 4S a mostani év első negyedévétől már a kínai előfizetők számára is elérhető a China Telecom jóvoltából, hiszen előtte általában külföldről vagy internetről rendelték a kínaiak.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Hogyan lehetne javítani az iOS szövegbevitelén? – Így!

    Ha valamibe bele lehet kötni az iOS rendszer keretében, az a szövegbevitel módosítása, mely mindig fáradtságos volt. Jelenleg a kijelöléshez dupla “kattintás” szükséges az adott szónál, a kurzor mozgatásához pedig folyamatos képernyőn tartott ujj kell. Egy danielchasehooper nevű felhasználó feltöltött a YouTube videomegosztó oldalra egy érdekes videót, amelyben demonstrálja, miként lehetne az előbbi kritikán vagy megoldáson javítani.

    YOUTUBE

    A fenti videón az látható, hogy a klaviatúra felső részét használva lennénk képesek a kurzor mozgatására. A gyorsabb helyváltoztatás kétujjas megoldással lenne elérhető, valamint új opcióként fellelhető a billentyű lenyomásával és kurzor mozgatásával történő szövegkijelölés is. Igazság szerint a videó nagyon ötletes és valóban érdemes lenne ezt az Apple-nek is átvennie. A felhasználó ezen felül ösztönzi az embereket, hogy mindenképpen támogassák ötletét az Apple honlapján. iPaden mindenképpen segítene gyorsabban gépelni. Ti is így látjátok?

    Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

    Legendd 12 éve 0

  • Eredetileg fizikai billentyűzettel is piacra kerülhetett volna az első Apple iPhone

    Tony Fadell, a iPod sorozat atyjaként emlegetett volt Apple igazgató felettébb érdekes információt osztott meg a nagyérdeművel, hiszen elmondta, hogy az első generációs iPhone kiadása előtt az Apple eljátszott a gondolattal, miszerint a készüléket egy fizikai billentyűzettel szerelnék fel. Végül a multitouch miatt ösztönösen elvetették ezt az ötletet, habár nem sokon múlott a dolog. Milyen jó megérzés volt, nemde?

    Fadell az iPhone 2007-es bemutatása előtt is még háromfajta verzióval rendelkezett, melyek közül ki kellett választani a legmegfelelőbbet. Egyik volt ezek közül a fizikai keyboardos lehetőség, volt egy iPod-telefon hibrid, valamint a végül piacra kerülő iPhone. Fadell eljátszotta ezt az iPod sorozatnál is, hiszen nem kevesebb mint 18 opciót mutatott be a lehetséges dizájnt illetően (képzelőereje volt, az biztos). 2008-ban ugyan elhagyta az Apple-t, ám 2010-ig Jobs tanácsadója maradt, egészen addig, amíg a Nest elnevezésű cégét megalapította.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Kaspersky: biztonsági szempontból az Apple 10 évvel le van maradva a Microsofthoz képest

    Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és vezérigazgatója egy számítógépes üzleti szemlén azt nyilatkozta, hogy a Mac rendszereket támadó rosszindulatú szoftverek száma folyamatosan nő, amelyre az Apple-nek jobban oda kellene figyelnie.

    Kaspersky elmondta azt is, hogy az Apple szoftvere biztonságtechnikai szempontból 10 évvel le van maradva a Microsofttól, így az Apple-nek mindenképpen további lépéseket kellene tennie a nagyobb baj megelőzése érdekében. Véleménye szerint a cuperinoi vállalatnak növelnie kellene a frissítések gyakoriságát, valamint érdemes lenne több pénzt fektetnie egy biztonságosabb szoftver kialakításába.

    Rosszat biztos nem tanácsol Kaspersky, mivel a Mac legújabb sebezhetőségi pontja a most felfedezett Flashback exploit, amely a Java hibáit használja fel. Más kérdés, hogy az Apple záros határidőn belül lépést fog tenni ennek kiküszöbölésére, csak érdemes lenne már előre tudni a hibákat, mint azokat mindig utólag javítani.

    Teljes cikkem az iPhoneHungary.hu-n!

    Legendd 12 éve 0

  • Nokia: több bevétel az iPhone-ból, mint a Lumiákból

    Érdekes adatok látnak napvilágot manapság. Miután kiderült, hogy a Microsoftnak több bevétele származik abból, hogy saját szabadalmait eladja az Androidos készülékeket piacra dobó gyártóknak, most már teljesen világossá vált, hogy a Nokia is többet keres azoknak a birtokában lévő szabadalmaknak az értékesítéséből, amelyeket az iPhone-ban és az iOS-ben használ fel az Apple.

    A Nokia nemrég jelentette be, hogy az előző negyedév egy 1.7 milliárd dolláros deficitet jelentett számukra, annak ellenére, hogy a Lumia sorozat több fajtája is piacra került. Ráadásul az előző évben 108.5 millió mobilt értékesítettek, amely már 24%-os visszaeséssel 82.7 millió darabra csökkent.

    Az alant látható táblázat a Nokia különböző földrészeken történő eladásait mutatja, összehasonlítva 2011 és 2012 első negyedévi eredményeit:

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • Hivatalos 2012 Q2 eredmények: 35.1M iPhone, 39.2Mrd dollár bevétel, 11.6Mrd dollár profit!

    Először talán kezdjük a száraz tényekkel, amelyek elképesztőek:

    - 35.1 millió iPhone (88 %-os emelkedés)
    - 11.8 millió iPad (171 %-os növekedés)
    - 4 millió Mac (7 %-os plusz)
    - 7.7 millió iPod (15%-os visszaesés)
    - 39.2 milliárd dollár összbevétel
    - 11.6 milliárd dollár profit

    Az Apple megint hatalmasat alkotott. A tegnapi nap folyamán hivatalos közleményt adtak ki a 2012 második negyedéves eredményekről, amelyben egészen elképesztő számok szerepelnek. A szakértők várakozásait messze túlhaladva az Apple 39.2 milliárd (!) dollár összbevételt produkált, amely 11.6 milliárd dollár nettó profitot eredményez. Ahogyan a fenti felsorolásból is olvasható, ennek összetevői közé tartozik a 35.1 millió eladott iPhone (ez az egy évvel ezelőtti értékhez képest 88%-os növekedést mutat), a 11.8 millió eladott iPad (ez már a fantasztikus 171%-os emelkedést jelenti), a 4 millió új tulajdonosra találó Mac gépek (7%), valamint a 7.7 millió iPod (itt már 15%-os a csökkenés).

    Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook egyszerűen csak így fogalmazott:
    “Hátborzongató, hogy több mint 35 millió iPhone-t és majdnem 12 millió iPadet értékesítettünk 2012 márciusi negyedévében.”

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 3

  • Nagy harcban az iPad névért az Apple Kínában

    Az Apple nagy vitában áll a kínai Proview vállalattal, hogy használhassa az iPad nevet a világ legnépesebb országában. Mint köztudott, a Proview azért támadta meg az Apple-t, mert szerintük a cupertinói vállalat illetéktelenül használja az iPad elnevezést.

    A bíróság most igyekszik ebben a szabadalmi perben egy megegyezést kicsikarni, ám az Apple nem hajlik erre. A megállapodásra sarkalást mutatja az is, hogy a Guangdongi Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta az Apple fellebbezését és egy új tárgyalást írt ki. A tét nem kicsi, hiszen az Apple pervesztése nem csak 1,5 milliárd dollárjába kerülne a cégnek (ugyanis ennyire perli őket a Proview), hanem az iPad nevén nevezését is elfelejthetné Kínában. A jelenlegi helyzet az, hogy a Proview birtokolja az iPad névhasználati jogát az országban, így az Apple-nek mindenképpen megoldást kellene találnia az ügyben.

    Bennfentesek szerint azonban mégis születhet megegyezés, ezt nyilatkozta a Proview egyik jogásza és Mr. Fu – a cég egyik vezető állású munkavállalója – is. Utóbbi az mondta az újságíróknak, hogy “ugyan az iPad nevet egyelőre a Proviewnak van joga használni, de megvárják, hogy a bíróság milyen döntést hoz az ügyben.”

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 2

  • A Qualcomm LTE chipje miatt késhet az új iPhone?

    A Reuters az egyik hivatalos forrására hivatkozva szellőztette meg, hogy az Apple LTE chipjének beszállítója, a Qualcomm egyelőre úgy tűnik, képtelen eleget tenni az almás vállalat növekvő gyártási igényeinek és ez akár az egész évükre rányomhatja a bélyeget. Paul Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatójának elmondása szerint “ebben a fázisban nem tudják biztosítani azt a gyártási számot, amely az elvártnak megfelelne”.

    Ez azért fontos tényező, mert a következő iPhone a várakozások szerint már LTE kompatibilis lesz, akárcsak a mostanság piacra dobott harmadik generációs iPad, ám emiatt sokan kisebb, vagy akár jelentős késésre számítanak az Apple zászlóshajójának megjelenési időpontját tekintve. Megijedni nem kell, ez maximum csak azt jelentheti, hogy kizárhatjuk a június-július környéki piacra dobást, és egyre valószínűbb (ha eddig még valakinek nem volt világos) a szeptemberi-októberi premier. Kérdés persze az, hogy az Apple ezzel mennyire nyom kényszerítő erőt a vállalatra, a teherbírásának hány százalékát követelik?!

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • A TSMC fokozza a 28nm-es mobil chipek gyártását

    A Tajvani Félvezetőgyártó Vállalat (TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) fokozza a mobilokba szánt, 28nm-es technológiával készített ARM chipek gyártását, de az még erősen kérdéses, hogy az Apple mikortól kezdi el használni ezeket.

    A TSMC a 28nm-es chipekből származó bevételeit 2011 negyedik negyedévétől kezdte, amely a vállalat összbevételének 5%-át adta az a DigiTimes legutolsó adatai alapján. Ezt a számot a TSMC a 2012-es évre jelentősen fokozni akarja, ám az egyetlen – gyorsítást célzó – hátrány amiatt áll fent, hogy a chipek mérete limitálja ezen lehetőségeket. Összehasonlításképpen az általuk forgalmazott 40/45nm-es chipek 1,5 év alatt érték el az akkor kívánt 10%-os bevételi értéket. A társaság is természetesen látja ezt a problémát, amelynek fő oka szerintük az, hogy a 28nm-es technológia még elég új számukra, így nem is várnak rövid időn belül jelentős bevételnövekedést ebből.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • A Sharp magas pixelsűrűségű LCD-k gyártásába kezdett

    A Sharp a minap jelentette be, hogy április elérkezésével egyidejűleg igazán magas DPI-vel (pixelsűrűséggel) rendelkező kijelzők gyártásába kezdett a piac elvárásainak való megfelelés végett.

    A fent látható táblázatból az az először igazán szembetűnő, hogy megjelent egy 32″-os kijelző, amelynek felbontása az elképesztő 3840×2160 pixel. Ez előrevetíti azokat a már régóta húzódó felvetéseket, hogy az Apple igyekszik – kijelzők tekintetében – ismét drasztikusan megújítani az iMac szériát, amelynek várható piacra dobását idén júniusra várják.

    A másik két adat szintén figyelemre méltó, hiszen egy tabletekbe szánt 7″-os és egy 10″-os kijelző is feltűnik a kínálatban. Utóbbi már felveszi a versenyt (sőt meg is előzi) az új iPad kijelzőjének felbontásával, hiszen 2500×1600 pixelről beszélünk, amely 300 ppi-t jelent az új iPad 264 ppi értékével szemben. Ami a 7″-os verziót érinti, ott is már csak egy 217 ppi-s megjelenítőt találunk, amely mutatja is, hogy nem ez az a szegmens, amelyben a Sharp kiugró értékeket kíván mutatni.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • 33 millió iPhone, 12 millió iPad az első negyedévben?

    1,5 héttel az Apple hivatalos negyedéves jelentése előtt az előzetes várakozások azt jósolják, hogy az Apple ebben az időszakban 33 millió eladott iPhone-nal, valamint 12 millió értékesített iPaddel büszkélkedhet.

    Gene Munster, a Piper Jaffray elemzőjének előrejelzései egy picit ugyan eltérnek a Wall Street előzetes várakozásaihoz képest, hiszen a 33 millió iPhone egy picit magasabb (a Wall Street 30 millióra számít), a 12 millió iPad pedig egy “hangyányival” alacsonyabb (13 milliós várt adat) becslést mutat. A MAC gépekre vonatkozóan azt fogalmazta meg Munster, hogy a januári-márciusi időszakban 4.3 milliót adott el ezekből az Apple (ez a WS szerint 4.4 millió lenne).

    Ha az Apple követi az elmúlt négy év tendenciáit, akkor minden bizonnyal újabb 6%-os jövedelemnövekedés jellemzi majd ezt az időszakot, és az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 16%-kal fog emelkedni. Hogy tisztán látható legyen ezeknek a számoknak a nagysága, előbbi 38.3 milliárd dollárt, utóbbi pedig 11.41 dollárt takar.

    Munster szerint az eddigi iPhone eladásokat érintő rekord – amely a 2011-es évben történt (37 millió darab) – is azt mutatja, hogy a készülék globálisan meghatározó eszköz lett, és előrevetíti, hogy hasonló “katarzis” akkor következhet majd be az eredményekben, ha az iPhone hatodik generációja leleplezésre kerül.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • A német bíróság fenntartja az iCloud push tiltását

    Február közepén jött az az Apple számára kicsit demoralizáló hír, hogy Németországban csatát vesztettek a Motorolával szemben, ugyanis a német bíróság betiltatta az iCloud és Mobilme push szolgáltatásait. Ez azt jelentette, hogy az emailek és egyéb adatok nem lettek szinkronizálhatók automatikusan, hanem mindig manuálisan kellett frissíteni őket.

    Az Apple természetesen fellebbezett az ügyben, ám a bíróság ezt elutasította és továbbra is fenntartja a korábbi ítéletét. Az ügyben továbbá kimondták, hogy az Apple-nek kártérítést kell fizetnie a Motorola Mobilitynek, amelynek összegét nem hozták nyilvánosságra. Az ok továbbra is az, hogy az Apple push technológiájának megvalósítása sérti a Motorola Mobility egyik szabadalmát, amelyet az iPhone és iPad 3G készülékekben használtak, így a döntés jelenleg csak az iOS eszközökre vonatkozólag van érvényben.
    Minden valószínűség szerint az ügy még folytatódni fog, hiszen az Apple továbbra sem nyugodott bele a döntésbe, ugyanis szerintük a Motorola szabadalma érvénytelen, üzletpolitikája ésszerűtlen, elfogadhatatlan.

    Addig is az Apple közzétett egy átmeneti megoldást a kellemetlenség németországi áthidalására! Az oldal magyar nyelven nem elérhető!

    Legendd 12 éve 0

  • Az Ivy Bridge már “Retina” kijelzős gépekhez készült

    A tegnap lezajlott Intel Fejlesztői Fórumon tárta fel Kirk Skaugen – az Intel ügyfélköréért felelős alelnöke és vezérigazgatója – azt a tényt, hogy az Intel új; Ivy Bridge elnevezésű processzorai már egy “retina” kijelzős számítógép támogatásának is eleget tesznek, persze ha az adott vállalat úgy dönt, hogy eme képességeket ki szeretné használni.

    Maga a “retina” kifejezés azt takarja, amelyet egyébként az Apple vezetett be a köztudatba, hogy egy bizonyos olvasási távolságból a szem már nem képes érzékelni a pixeleket, így téve szinte tökéletesen élessé az adott szöveget.

    A fenti kijelentésben az az igazán érdekes, hogy ezt a kijelentést pont az Intel alelnöke tette, hiszen köztudott, hogy az új Macbookoknak már az Intel Ivy Bridge processzorai fognak erőt adni. Ezzel Kirk Skaugen majdhogynem előrevetítette azt a tényt, hogy az Apple az új Macbook generáció bemutatásával egyidejűleg fogja leleplezni a MAC-be épített “retina” kijelzős technológiáját is. Hogy a valós adatokat is lássuk, az Ivy Bridge 2560×1600 pixeles kijelzőig képes támogatást nyújtani Skaugen szerint, amely, ha a mostani 13″-os Macbookok Pro-k kijelzőméretét nézzük, akkor egy négyszeresére növelt felbontást sejtet (ezt már az új iPadnél is lehetett látni, hogy mekkora változást jelent).

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

  • iTunes 11 – továbbfejlesztett iCloud és új iOS 6 támogatás

    A 9to5Mac forrásai szerint az Apple belső körében kiadta fejlesztésre az iTunes legújabb, nagyobb volumenű frissítését, az iTunes 11-et. A 11-es kiadás immáron a legfontosabb munkálatok egyikévé vált, amely a külső megjelelésen egyelőre nem csiszol, hanem inkább a „motorháztető” alatti dolgokra fókuszál. Ennek ellenére az Apple a feladatokat különféle csoportokra bontotta, amely azért mégis előrevetíthet néhány vizuális módosítást.

    Az igazi érdekesség viszont abban áll, hogy az iTunes 11 már támogatni fogja az iOS hatodik generációját is. Ezzel az az eddig megszokott trend fog minden bizonnyal érvényesülni, hogy az iTunes legújabb verziója a szintén legújabb iOS megjelenésével egyidejűleg kerül kiadásra. Természetesen ez még nem vehető készpénznek, hiszen bizonyos források szerint az is lehetséges, hogy az Apple előbb egy 10.x-es verziószámú iTunes-zal fog előrukkolni, amely már szintén iOS 6 támogatással lesz felvértezve.

    Az iTunes-zal kapcsolatos hír még, hogy az iTunes 11 nemcsak szimplán egy új verziót takar, hanem egyúttal egy iTunes Store és App Store ráncfelvarrást is, melyet alátámaszt az, hogy az Apple idén vásárolta fel a Chomp nevezetű vállalatot, hogy segítsen a fejlesztésben. Sőt, egyes pletykák szerint a Chomp már olyannyira része ennek a projektnek, hogy magát az iTunes alkalmazást és az online boltot már át is szabták mind külsőleg, mind belsőleg.

    Folytatás...

    Legendd 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.