2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Milyen olcsó (kínai) tabletet vegyek?

    1. LÉPÉS
    Először is azt kell tisztázni, hogy mekkora legyen az akkora.
    Nagy vonalakban kétféle tab van: 7 hüvelykes és 10 hüvelykes (ez ugye a kijelző átmérője, nem a vastagság).
    Nem győzőm eléggé hangsúlyozni eme sarkalatos kérdés eldöntésének fontosságát, ugyanis a későbbi felhasználói élmény ezen fog múlni!

    Ökölszabály: a 7”-os tab az izgékony-mozgékony embereknek való, mert villamoson, metrón, buszon, trolibuszon, taxin, riksán és a suliban ez az ideális méret. Ugyancsak ezt ajánlom túrázóknak, hegymászóknak, gombászóknak, geocachingelőknek, kincskeresőknek. Kis méret, de még használható, és alkalomadtán könnyen becsúsztatható női retikülbe ugyanúgy, mint autóstáskába vagy szélkabátzsebbe. Eddig ugye világos? A varázsige: KINT. Kulcsszavak: fiatalság, bohóság.

    A 10”-os tab azoknak való, akiknek nem megfelelő a 7”-os tab. Bővebben: olvasószemüveget kéne hordanod, de még nem hordasz, emiatt nem látod jól a kis kijelző betűit. Ekkor válassz 10”-os tabot! Akkor is 10”-os tabot kell választanod, ha van rá pénzed, és főleg otthon használod. Otthon nem szempont a könnyű hordozhatóság, sokkal fontosabb a kényelem. Este a pamlagon heverve, a filmek reklámszüneteiben e-mailek csekkolására, kis böngészésre, az időjárásjelentés megtekintésére, szótárazásra, a forgatókönyvírók hülyeségeinek Wikipédiában történő ellenőrzésére, az e-szakácskönyv konyhában való olvasására stb.

    Folytatás...

    LámaZ 11 éve 8

  • GPS navigáció Android és Windows CE-alapú készülékeken

    Felmerült a kérdés, hogy az iGo-t hol lehet megvásárolni.

    Az alap kiinduló honlap a www.nng.hu, amely a végfelhasználókat a http://www.igonavigation.com/ lapra viszi át.
    Nos, itt sem lesz előrébb az, aki pl. Wince 5.0-át vagy 6.0-át futtató készülékére szeretné beszerezni az iGo legújabb verzióját. Az androidos eszközökről nem is beszélve, amelyekre nincs is hivatalos app.
    Tehát, az iGo megvásárlása annyira körülményes, gyakorlatilag csak navigációs eszközzel megoldható, hogy én mostanra eljutottam oda, hogy nem is ajánlom ezt a szoftvert, aki teheti inkább válasszon valami mást. A gyártókat szerintem nem is érdeklik már a kis felhasználók, valószínűleg a nagy tételben vásárló autógyárakra összpontosítanak.

    Kicsit jobb helyzetben vannak azok, akik iPhone-ra akarják telepíteni az alkalmazást, mert az iTunes boltban kb. 75 dollárért megvásárolható a szoftver és az európai térképek. Csak Kelet-Európa kb. 38$. Tehát, nem is olyan drága. Ha kijönne az androidos verzió, és elérhető lenne a Google Boltban, ezrek vetnék rá magukat. A cégnek azonban nem kell az androidosok pénze. Nincs rájuk szorulva.

    Folytatás...

    LámaZ 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.