2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Beállt az asus.com mint a gereblye... (No Comment)

    Ma, nem rég ez fogadott...

    A chrome-val kicsit tovább jutottam, de a support oldal ott sem jön be...

    evvan...

    Lacielvtárs 10 éve 6

  • Facebookon mutogatja következő generációs VGA-ját az MSI

    Az MSI korábban már megmutatta, hogy néz majd ki következő generációs, TwinFrozR V hűtéssel ellátott videokártyája, most pedig egy újabb fotó is megjelent, amelyen a vállalat következő generációs GeForce sorozatú videokártyája, pontosabban annak renderelt változata látható.

    Az új videokártya – minden bizonnyal megemelt órajeleken ketyegő – komponenseit a legfrissebb, ötödik generációs TwinFrozR sorozatú hűtő tartja hűvösen, amelyen egyébként két darab 100 milliméteres átmérőjű ventilátor teljesít szolgálatot. A GPU által termelt hőt ezúttal is hőcsövek továbbítják az alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz.

    A combos hűtés alatt egy GM204-es GPU lapulhat, amelyhez elvileg 4 GB-nyi fedélzeti memória csatlakozik, méghozzá 256-bites adatsínen keresztül – a pletykák szerint ugyanis egy GeForce GTX 970-es videokártya látható a képen, igaz, ezt az MSI hivatalosan nem jelentette ki. A GPU a jelenlegi, nem hivatalos forrásból származó adatok szerint 1664 CUDA maggal, 138 textúrázóval és 32 renderelő egységgel gazdálkodik majd. Persze a kép alapján akár GeForce GTX 980-as videokártyáról is lehet szó.

    A GeForce GTX 970-es és GeForce GTX 980-as videokártyák hivatalos bemutatójára jó eséllyel a GAME24 rendezvény keretén belül kerül sor.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 3

  • Héliummal töltve érkezik a világ első 10 TB-os merevlemeze

    A HGST bemutatta a világ első 10TB-os merevlemezét. Az új adattároló belsejében levegő helyett hélium van, merevlemezkorongjai pedig a PMR helett az SMR (Shingled Magnetic Recording) eljárást alkalmazzák.

    A terméket gyártója kifejezetten üzleti környezetbe szánja, ezen belül is olyan területekre, ahol "hideg adatokkal" kell dolgozni – vagyis olyan helyekre, ahol a HDD-t jellemzően archiválásra használják, az eltárolt adatokra pedig ritkán van szükség. Ez persze érthető is, hiszen az SMR technológia ugyan nagyobb adatsűrűség alkalmazását teszi lehetővé, cserébe viszont teljesítményhátrányt jelent, hiszen az adatok módosításához a szokásosnál körülményesebb eljárásra van szükség.

    Az egyelőre sajnos nem derült ki, hogy a 10 TB-os HGST HDD pontosan hány merevlemezkorongot tartalmaz, valamint az is rejtély, hogy ezek a korongok mekkora adatsűrűséggel rendelkeznek és mekkora fordulatszámmal pörögnek. Az viszont kiderült, hogy a HelioSeal technológiához hatalmas reményeket fűznek a HGST-nél, így a vállalat jövőben megjelenő összes üzleti merevlemeze héliummal töltve érkezhet. Hab a tortán, hogy a héliummal töltött, légmentesen lezárt környezet a HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording) eljárásnak is kedvez, igaz, a HAMR technológiát alkalmazó merevlemezek majd csak valamikor 2017 környékén mutatkoznak be a piacon.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 2

  • CAV DP-288 Front hangfalpár & Onkyo TX-SR508 & LG 42LB650V 3D Televizió - Élmény a nappaliban...

    Mindenek előtt szeretnék elnézést kérni a fotók minőségért, sajnos csak a mobilom volt itthon. Nem vagyok egy nagy fotós, ami ki is fog derülni a képekből és a képek minőségéből.

    Egyszer volt,hol nem volt... :)
    Nah jó, azért nem így kezdődött a történet. De tény, hogy az elejéről kezdem a sztorit. Már több éve hallgatom a mozit ilyen olyan házimoziról. Voltak már sima DVD-s házimozijaim és egyszerű hangszettjeim, mert úgy voltam vele hogy a minőség nem olyan fontos.
    Egyik, gyerekkori cimborám mondta, hogy nem mérv adó hogy milyen profi egy egy hangfal.
    Azt is mondta nekem anno nagy "bölcsen" hogy a magas hangokat kell irányítani, a mély hangok meg olyanok mint a fing, terjednek ;]
    No ezek fényében nem is sokat foglalkoztam a minőséggel - no meg pénzem sem nagyon volt rá - így mindig azon hangkeltőn szóltak a zenék, filmek, melyek épp elérhetőek voltak. De hagyom a múltat. Egy huszáros vágással, a jelenbe ugrok. Volt egy régi Yamaha házimozi erősítőm és ezt terveztem lecserélni egy komolyabbra. Így törtnét meg hogy itt az aprón, sikerült egy kedves és korrekt Fórumtársamtól megvennem egy ONKYO TX-SR508-as erőlködőt.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 60

  • CAV DP-288 Hangfal pár vásárlás + beüzemelés

    A mai napon házhoz jön egy ilyen "szépség" :)

    A neten nem találni róla elég infót, néhány kép is van róla, de azon agyaltam hogyha van rá érdeklődés akkor lehet raknék fel néhány képet.
    Sajnos mobillal tudnék jelenleg képet készíteni róla...
    Ha volna rá érdeklődés akkor felrakom, no meg frissítés ként szívesen írnék róla pár szót :)
    Nem feltűnési viszketegségből gondoltam, hanem csak kérdezem.
    Nem tudok olyan ékesszóló lenni mint az itteni cikkek, de megpróbálhatom, max törlöm ;]

    Lacielvtárs 10 éve 5

  • Kinyírja a Windowst az új frissítés

    A Microsoft azt tanácsolta a felhasználóinak, hogy töröljék a Windows 7-et futtató számítógépekről az utolsó automatikus biztonsági frissítést. A felhasználók arra panaszkodtak, hogy a bővítmény lefagyasztja a számítógépüket, ami sokaknál kék halálba torkollik – ez jelzi a helyreállíthatatlan rendszerhibát.

    Az augusztus 12-én megjelent kilenc hibajavítás közül az MS14-045-es számú okozta a galibát. Ez három különböző hibát javított volna – az egyiket a kernelben, az operációs rendszer szívcsakrájában. Mint kiderült, sikertelenül: órákkal a megjelenés után a felhasználók reklamálni kezdtek, amiért az MS14-045 olykor kék halált is okoz.
    A Microsoft hivatalos fórumára vasárnapig több száz hozzászólás érkezett, és közel ötvenezren olvasták végig a kérdéses fórumtopikot. Ez az arány kiugrónak számít, még a Microsoft honlapján is – ez jól jelzi a probléma súlyát.
    A felhasználók közül néhányan úgy tudták orvosolni a problémát, hogy lefuttattak egy rendszer-visszaállítást; ezt a hasonló nevű menüpontból kell indítani, hogy visszaálljon a gép egy korábbi állapota. A Microsoft is azt tanácsolja, hogy lehetőség szerint mindenki törölje a frissítést. Kérdéses, hogy ez a tanács mennyit ér; a felhasználóknak azt is javasolták, hogy csökkentett módban indítsák a Windowst, és úgy töröljék a frissítést, de a fórumos kommentek szerint sokaknál ez sem jelentett megoldást.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 18

  • Szép és Tartalmas X99-es alaplap az ASRock-tól is

    Az X99-es alaplapok és a Haswell-E processzorok megjelenéséig már nincs sok idő hátra, így az elkövetkező napokban egyre több X99-es alaplap, illetve DDR4-es memóriacsomag mutatkozhat be.

    A legfrissebb alaplapot az ASRock készítette, és az X99 WS névre keresztelt modell meglehetősen jó felszereltségével bőven kiérdemli a munkaállomás-alaplapoknak járó "WS" jelölést. Az LGA2011-3-as processzorfoglalattal ellátott termék minőségi komponensekből álló VRM áramkört alkalmaz, ami garancia a stabilitásra. A processzorfoglalat körül összesen nyolc darab DDR4-es memóriafoglalat látható, amelyekben maximum 128 GB-nyi rendszermemória fér el. Az új alaplap hat darab PCI Express x16-os bővítőhellyel gazdálkodik, és gyakorlatilag nem is kínál egyéb bővítőhelyet, de ez aligha meglepő, hiszen több slot nem is igazán férne el. Az említett bővítőhelyeknek köszönhetően négykártyás SLI vagy CrossFireX multi-GPU rendszer építése sem lehet akadály.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 0

  • Nagyon elegáns Z97-es alaplapot készített az MSI

    Az MSI egy egyszerű dizájnnal rendelkező, minden különösebb sallangtól mentes Z97-es alaplapot készített, ami ennek ellenére elegánsra sikeredett és összességében a felszereltségére sem lehet panasz, hiszen minden megtalálható rajta, amire egy modern PC-t építő átlagfelhasználónak vagy játékosnak szüksége lehet.

    A Z97 SLI Krait Edition névre hallgató alaplap koromfekete nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, és csatlakozói, illetve bővítőhelyei között is dominál a fekete szín. A kontraszt és az elegáns megjelenés érdekében egyes bővítőhelyek fehérek, és a hűtőbordák is kaptak némi fehér motívumot, így a végeredmény összességében meglehetősen elegánsra sikeredett.

    Az LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott, Z97 Express lapkakészletre támaszkodó Z97 SLI Krait Edition összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalatot rejt, bővítőhelyei között pedig két PCI Express 3.0 x16-os slot, három PCI Express 2.0 x1-es csatoló, valamint két PCI slot sorakozik. A fedélzeten összesen hat darab SATA 6 Gbps-os port foglal helyet, de ezek közül négy a két darab SATA Express port részét képezi – ettől függetlenül igény esetén normál SATA 6 Gbps-os portként is használhatóak. A kínálatból szerencsére a jóval komolyabb jövő előtt álló M.2-es bővítőhely sem hiányzik.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 7

  • Négy keréken guruló palota

    Az osztrák Marchi Mobile úgy döntött, újraértelmezi a lakókocsi fogalmát, és egy busz méretű, luxusjachtra emlékeztető monstrumot gyártott, amelyet 3 millió dollárért (több mint 705 millió forintért) bárki meg is vásárolhat.

    Az eleMMent Palazzo nevű járművet Luigi Colani, a 86 éves sztárdizájner tervezte, és a korábban főleg kamionokkal foglalkozó cég Volvo alvázzal és motorral építette meg. A Palazzónak – a jobb hotelszobákat is simán verő lakosztálya mellett – van egy Sky Lounge nevű része is, amely a lakókocsi tetejéből emelkedik ki, és gyakorlatilag olyan, mint egy házi night club a tetőtérben.

    A Marchi Mobile elsősorban Dubajból számíthat érdeklődőre a Palazzo iránt, de a cég ugyanerre a platformra több más jellegű járművet is tervezett, így többek között mozgóklinikát és mobilstúdiót is vásárolhatunk majd a a feleslegessé vált 700 milliós megtakarításunkból.

    Forrás: Index.hu

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 13

  • Kész az új USB-csatoló, amit mindegy, hogy dug be

    Véglegesítették a specifikációkat, így csak a sorozatgyártásra vár a legújabb USB-szabvány, az USB-C. Az új megoldás legnagyobb előnye, hogy végre tök mindegy, hogy próbáljuk beledugni az eszközt vagy kábelt, ugyanis a csatoló érintkezőit a foglalatban elhelyezett nyelv mindkét oldalára felszerelték, így aztán valamelyik irányból biztosan érintkezni fognak az eszközzel.
    Bár már önmagában az is szép teljesítmény, hogy 15 év után végre eljutottunk oda, hogy nem egy kábel határozza meg az életünket, hanem felnőtt emberként eldönthetjük önállóan is, milyen irányból dugunk be egy kábelt a ránézésre minden oldalról tök ugyanolyan lukba, azért van pár más újdonság is. A 10 gigabites másodpercenkénti csúcssebesség mellett az új szabvány akár 100 watt teljesítmény átvitelére is képes, amivel laptopokat tölthetünk és monitorokat működtethetünk extra áramforrás és kábel nélkül. A csatlakozó méretei alapján amúgy nagyjából akkora, mint a micro-USB, vagyis az, amit a telefonokba és a különböző eszközökbe most bedugunk.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 18

  • A NAV rászállt a Steamre?

    Ijesztő kép kering a Facebookon: a Steam nevű digitális játékbolt és -platform magyar felhasználói közül néhánynak az adóhivatal üzent a kliensen keresztül, arról értesítve a júzert, hogy az általa elérni kívánt oldalt a NAV a szerencsejáték szervezéséről szóló, 1991. évi XXXIV. törvény értelmében, a szolgáltatók segítségével hozzáférhetetlenné tette. Az üzenet a kliensprogram újdonságait bemutató ablakban jelent meg, a felhasználók szerint a már megvásárolt játékok elérését nem akadályozza semmi.

    Az ügyben természetesen megkerestük a NAV-ot is, ahol arra kértek minket, hogy küldjük el nekik emailben a kérdéseinket. Az IDDQD blog facebookos csoportjában is előkerült a kép, a csoport tagjai szerint főleg egy vidéki internetszolgáltató előfizetőit érinti a probléma, így ezt a céget is megkerestük. A szabadságolások miatt nem ígérték, hogy hamar megválaszolják, náluk mi látszik a helyzetből, de annyit azért megtudtunk, hogy a szolgáltatók nem önhatalmúlag tiltják le a sportfogadási és szerencsejátékkal foglalkozó oldalakat, hanem a NAV-tól kapott lista alapján.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 8

  • Jövőre már nem bűn a warez a briteknél

    Váratlan fordulat következett be az Egyesült Királyság warez ellenes politikájában. Az utóbbi években a folyamatos szigorítás volt jellemző az országra, így például előfordult, hogy a warez tartalmak letöltésével vagy megosztásával lebuktatott felhasználóknak lelőtték az internetkapcsolatát, és adatbázisokat hoztak létre róluk.

    Ennek azonban vége. A Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP) a brit kormány, az internetszolgáltatók, különböző szervezetek és a film- valamint zeneipari képviselők tárgyalásai nyomán alakult ki, lényege pedig, hogy gyakorlatilag teljesen eltörli az illegális letöltők, fájlmegosztók büntethetőségét. A programhoz csatlakozott az ország összes nagy internetszolgáltatója, így a BT, a TalkTalk, a Virgin és a Sky is, a kisebbek pedig várhatóan hamarosan beszállnak.

    2015-től kezdve a rendszeresen filmes, zenei, vagy videojátékos tartalmakat megosztó felhasználók legfeljebb négy figyelmeztető levelet kaphatnak, melyben tájékoztatják őket, hogy tevékenységük illegális. Ha azonban a felhasználók ezeket a leveleket figyelmen kívül hagyják, úgy további intézkedés nem történik ellenük.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 1

  • Ez lenne a GeForce GTX 880?

    Az Nvidia GeForce GTX 880-as videokártyájával kapcsolatban korábban már több pletyka is felröppent. Most a GamerSky jóvoltából az első fotókat is megtekinthetjük, amelyeken feltehetőleg a GM204-es GPU-val ellátott GeForce GTX 880 szerepel – azért csak feltehetőleg, mert nem hivatalos forrásból származó fotókról van szó, amelyekkel rendszerint érdemes óvatosan bánni.

    A GM204-es GPU a jelenlegi információk szerint a rendkívül népszerű GK104 helyét veszi át, így többféle videokártyán, többféle árkategóriában is találkozhatunk majd vele a nem is oly távoli jövőben. Az említett GPU most egy prototípus videokártyán tűnt fel.

    A GPU körül nyolc darab memóriachip látható, amelyek a GPU három oldala mentén helyezkednek el – ez az elrendezés megerősíti a korábbi pletykákat, amelyek 256-bites memória-adatsín jelenlétéről árulkodtak. A GM204-es GPU-val kapcsolatban új információ nem érkezett, így még mindig a korábbi pletykák állításaira támaszkodhatunk – ezek vagy igazak, vagy nem.

    Folytatás...

    Lacielvtárs 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.