2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nexus 6

    A Google saját márkajelzés alatt piacra dobott telefonjait preferálók az elmúlt hónapokban többször is szomorú pletykákat kaptak. Röviden összegezve a Nexus termékvonal meg fog szűnni, a helyét pedig az Android Silver készülékek vehetik át. Az ismert gyártóktól származó mobilok módosítatlan robotos rendszert futtathatnak, továbbá talán maga a Google biztosíthatja hozzájuk a szoftveres frissítéseket.
     Az utóbbi két évben elképesztő mennyiségű hitelesnek bizonyult, mobilokkal kapcsolatos információt kiszivárogtatott @evleaks a napokban két tweetben is hozzászólt a témához: egyrészt szerinte nem létezik a Nexus 6 és elbúcsúzott a Nexus névtől,másrészt pedig egyértelmű utalást tett az Android Silver készülékek eljövetelére. Ha mindez igaz, akkor talán még idén elindulhat az új androidos mobilcsaládba tartozó termékek forgalmazása.

    korcsillio 10 éve 7

  • Samsung: Android 4.4.2 KitKat frissítés

    Az mindig is kétségtelen volt, hogy a Samsung több meglévő készülékére is elhozza majd az Android KitKat frissítését. Az viszont ezidáig nem volt világos, hogy konkrétan melyik eszközökre válik elérhetővé az Android 4.4.2, illetve mikor. A pletykák után végre megvannak a hivatalos adatok is. Amint arról a CNET is beszámolt, a dél-koreai gyártó keddtől küldi ki a frissítéseket, és várhatóan néhány hónapon belül lesz elérhető a KitKat az összes támogatott készüléken. Az elérhetőség ideje a szolgáltatóktól és a konkrét modelltől is függ. Az újdonságok között található egy áttervezetttárcsázó, amellyel már azokat a telefonszámokat is lehet keresni, amelyek nincsenek a névjegyzékünkben. Elég például egy étterem nevét bepötyögni, a rendszer pedig egyből keresi a találatokat a weben, de ezen felül az appokban is körbenéz. 
    Végezetül a teljes lista azokról a Samsung készülékekről, amelyeken elérhető lesz az Android 4.4 KitKat:

    Galaxy Note 2
    Galaxy S4
    Galaxy S4 Mini
    Galaxy S4 Active
    Galaxy S4 Zoom
    Galaxy S3
    Galaxy S3 Mini
    Galaxy Mega
    Galaxy Note 3
    Galaxy Note 8.0
    Galaxy Tab 3
    Galaxy Note 10.1
    Galaxy Note 10.1 (2014-es modell)
    Galaxy Light

    korcsillio 10 éve 5

  • Akkumulátorok (töltése)

    Az akkumulátorokat elektromos energia tárolására, majd a tárolt energia későbbi kinyerésére fejlesztették ki. Felhasználási szempontból kétféle akkumulátor típust különböztethetünk meg:
    - indító (járművekben)- ciklikus (hajókon, napelemes rendszerekben, szünetmentes tápegységekben, hordozható elektronikus eszközökben stb.) Az indító akkumulátort arra tervezték, hogy rövid idejű, de nagy áram leadására legyen képes (pl. önindító).

    Az ilyen akkumulátorok felépítése és anyagösszetétele is eltérő a ciklikus akkumulátorokétól. A ciklikus akkumulátor kevésbé képes rövididejű nagy áramok leadására, viszont sokkal jobban bírja a huzamosabb kisütést/feltöltést. A ciklikus akkumulátorok anyagai és felépítése is azt szolgálják, hogy az akku hosszú távú terhelésre alkalmas legyen, illetve képes legyen túlélni többszöri mélykisütést is.

    Az indító akkumulátorokat nem lehet ciklikus akkumulátoroknak szánt feladatokra alkalmazni. Az ún. kettős felhasználású akkumulátor (Dual Purpose Battery) csak egy kompromisszum a fenti két akku típus között.

    Folytatás...

    korcsillio 10 éve 11

  • Ma 30 éves az Apple Macintosh

    "Az Apple egészen pontosan 30 évvel ezelőtt, 1984. január 24-én mutatta be mára legendássá vált személyi számítógépsorozata első darabját, a Macintosh-t. Az eredeti kiadásában csak alig 128 KB memóriával, 8 MHz-en ketyegő processzorral és 9 colos, monokróm kijelzővel rendelkező masina az első már eleve grafikus felülettel és egérrel érkező személyi számítógép volt, ami ennek megfelelően nagy sikert aratott a piacon. Legalábbis azok körében, akik még a konkurenciához képest is borsos, amúgy meg komplett vagyonnak számító 2.495 dolláros árát anno meg tudták fizetni. A gépet a nagyközönségnek egyébként maga Steve Jobs mutatta be, egy mindenképpen szintén legendásnak tekinthető előadás keretében."

    korcsillio 10 éve 4

  • Spar saját márkás termékek

    Többet be nem teszem a lábam egyik üzletükbe sem. :W
    Mikor a megvásárolt Spar-os tészta kifözése után ez a látvány fogadott,majdnem elhánytam magam. :O

    A poén hogy csomagolás elött került bele mivel semmilyen sérülés nem volt a zacskón.(Egyböl a boltra akarták hárítani a felelösséget,nem a gyártóra)
    Felvettem velük a kapcsolatot hogy ez hogyan történhetett meg,hívott is a gyárból egy hölgy hogy elnézést kérnek,kivizsgálják az ügyet és hogy adjam meg az elérhetöségem mert szeretnének kárpótolni(2013.08.)amit azóta sem tettek meg.Nem szorulok az ö "kárpótlásukra" csak hát ha már megemlítette éltem volna a lehetöséggel :)
    Csak azért osztottam meg ezt az "élményt" hogy figyeljetek oda mit és hol vásároltok....

    korcsillio 10 éve 15

  • Pálinkafőzés otthon

    Előfordulhat, hogy az ember véletlenül hozzájut egy nagyobb mennyiségű (50-100kg) lehullott gyümölcshöz. Ennyivel egy háztartásban nehéz mit kezdeni és esetleg már nincs is olyan "fitt" állapotban, hogy süteménybe elsüthessük. Egyik utolsó mentő ötlet a pálinkafőzés lehet. De mi van akkor, ha nincsen egyszerűen elérhető pálinkafőzési lehetőségünk a közelben, vagy nem akarunk drága felszerelést beszerezni egy egyszeri alkalomra? No, erre mutat egy ötletes (és régi) szükségmegoldást a következő kis leírás. 
    Előkészületek:A pálinkafőzés alapanyaga a cefre. Először ezt kell előállítanunk.A cefre tárolására használjunk sűrű szövettel, vászonnal jól lefedhető, gondosan tisztára mosott műanyag edényeket, hordókat! A gyümölcsöt válogassuk át, majd mossuk meg jól! A barack és szilvafélék csak magozottan kerüljenek az edénybe (ne igyunk ciánt!), míg a cseresznye, meggy maggal együtt is bekerülhetnek. A körte és almaféléket a folyamatok gyorsítása érdekében előzőleg egy nagy fazékban vízzel forraljuk fel, majd hagyjuk lehűlni! Ezután a vízből kivéve már ugyanúgy kezelhetők azok is, mint a többi gyümölcs.Daraboljuk a gyümölcsöket olyan apróra, amennyire csak lehet. Ha nincs mag, használhatunk merülő mixert is... Az edényeket kb. háromnegyed részig töltsük cefrével, mert az tágul! Sose keverjünk a már meglévő erjedt cefréhez újabb adag gyümölcsöt mondván, az majd már gyorsabban erjed...!

    Folytatás...

    korcsillio 10 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.